"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

'Bomba' e Berishës: Shqipëria do lejojë martesat gay !

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.
Post Reply
Shpata
Member
Member

Re: 'Bomba' e Berishës: Shqipëria do lejojë martesat gay !

Post by Shpata »

Aulona wrote:Dje ishte një ditë perfekte që Kryeministri në detyrë, Sali Berisha, të tregojë se përditë e më tepër është aty për të tallur... menderen.

Ndërsa në njërën anë guvernatori i Bankës Qendrore jepte me shumë sforcime lajme të zeza për të ardhmen ekonomike të vendit, kreu i ekzekutivit merrej me një ligj, që përfaqëson interesat perverse seksuale të një grushti njerëzish, interesat financiare të një OJF-je që merr fonde pa ndërprerë për liritë dhe të drejtat e njeriut dhe, mbi të gjitha, interesin e tij të përhershëm: që të hedhë shashka tymuese në një vend që ka 1001 halle të tjera, për të zhvendosur vëmendjen e publikut, për të cilin ai e di se sa i ndjeshëm është në këtë debat.

Martesat me njerëzve të të njëjtit seks janë një hata e madhe në këtë botë, ku Zoti bëri burrin dhe gruan që të krijojnë familjen - këtë burim të jetës. Ato hasin shumë rezistencë nga kombe ku e ku më të civilizuar se Shqipëria. Por kryeministri na thotë që ato do të legalizohen në vendin ku deri 19 vite më parë të "martonte partia".

Eshtë shumë perverse edhe që këtë ligj për një grusht njerëzish të devijuar seksualisht, ta përdorësh si "një kusht që duhet të plotësojë Shqipëria për të qenë pjesë e familjes europiane.. (!)".

Përtej qeshjes vesh më vesh të Lulit, ministër të Jashtëm, kjo nuk është as rrugica e duhur, nëse e kanë menduar për tu dukur sa më të "civilizuar" përpara burokratëve të Brukselit. Për më tepër, këto ditë kur këta ende presin me habi se si nuk ka një rezultat të certifikuar të zgjedhjeve parlamentare, të mbajtura këtu e një muaj më parë.

Nuk është e papritur që deklarata e djeshme e Berishës të mbetet një shashkë tymuese vetëm për të zhytur vendin në mjegull edhe më të madhe.

Prej 14 vitesh opinioni publik në Shqipëri ka treguar se nuk e pranon këtë grusht njerëzish si pjesë të komuniteteve tona familjare. Ashtu si 99 të këqijat e tjera të shoqërisë së liberalizuar pas rënies së regjimit komunist, shqiptarët kanë bërë sikur nuk e kanë parë edhe këtë kategori njerëzish.

Në verën e vitit 1994, qeveria shqiptare hodhi hapin e parë duke riparë një nen të Kodit Penal, që e konsideronte ilegal aktivitetin seksual mes partnerëve të njëjtë, por duke lënë një dënim prej tre vitesh.

Por, pas një fushate të shoqatës "Gay Albania" dhe presioneve të Shoqatës Ndërkombëtare të gejve dhe të Këshillit të Europës, edhe ky ndëshkim u hoq dhe më 20 janar 1995, Parlamenti Shqiptar legalizoi marrëdhëniet homoseksuale në vend. Neni 137 i Kodit Penal të trashëguar nga koha e socializmit, që parashikonte 10 vjet burg për atë që "ishte homoseksual", u hoq tërësisht.

Një anketim i vitit 2007, tregoi se vetëm 19 për qind e shqiptarëve i mbronin martesat mes homoseksualëve dhe vetëm 7 për qind ishin dakord për adoptimet e fëmijëve nga një çift homoseksual. Në Tiranë, apo qytete të tjera nuk ka lokale ku mblidhen homoseksualët, apo parada rrugëve etj., etj.

Pra ky është një diskutim i mbyllur për shqiptarët dhe me siguri Kuvendi i ardhshëm do t'i japë një përgjigje me kartona, fluturimit të rradhës së një kryeministri çdo ditë e më mitoman.

Keshilltaret e tij, të parët, duhet ti kujtojnë kryeministrit se e ka për detyrë të respektojë opinionin publik, i cili bashkohet me atë të dhjetëra e dhjetëra vendeve të tjerë shumë të qytetëruar, që i kanë thënë "jo" këtyre martesave. Një pakicë njerëzish të tillë, nëse duan të martohen shkojnë dhe e bëjnë këtë në Belgjikë, Holandë a Norvegji.

Problemi që shqetëson shqiptarët sot, është se çdo të ndodhë me liritë dhe të drejtat e një populli të tërë. Duke filluar nga rikthimi i dinjitetit të votuesve shqiptarë, të cilëve iu mohua vullneti i shprehur më 28 qershor, duke lënë në pushtet një Kryeministër që tall menderen.

Duke vijuar me problemet e panumërta ekonomiko-sociale, që janë shtuar frikshëm nga papërgjegjshmëria e partisë në pushtet, që shkriu buxhetin për të rrëmbyer një mandat tjetër mendertallës, me rënien drastike të dërgesave të emigrantëve, që vitin e ardhshëm të do të jenë 500 milionë euro më pak, tkurrjen e eksporteve dhe rritjen e papunësisë, alarmin e dhënë nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim se në muajt që do të vijnë, kriza do të jetë edhe më e pamëshirshme me shqiptarët, se kreditë e këqija janë shtuar frikshëm dhe se bankat po kthehen në piramida me interesa të larta, për të grumbulluar sa më shumë likuiditete.

Çdo debat tjetër jashtë këtyre halleve, do të ishte i kotë dhe artikuluesi, ende në detyrë, tregon se nuk është aty për t'u bërë ballë atyre standardeve që vërtet të afrojnë me vendet e zhvilluara të BE-së, por thjesht për tu tallur me ëndrrën tonë europiane.[/font][/COLOR][/FONT][/COLOR]http://www.shekulli.com.al/2009/07/30/te-tallesh-b.html

Eshte pak qesharake qe Evropa te vendosi kete kusht nje nga pikat integruaese, kur vete Evropa ne teresi nuk e ka zbatuar kete ligj. Ne jemi ata qe me ndihmen e 'cowln' tone PM na vihet si gjithmone vula e clowneve apo arrixhinjeve te Ballkanit. Po edhe titullin e paska vene me te drejte.

Evropa si edhe KE kerkoi keto rregulla kaq here:
Të tallësh b...
  1. Pasaportat biometrike
  2. Sigurimi i kufijeve
  3. Lufta kunder korrupsionit
Kjo pike per te drejtat e njeriut, ku ka shume per te deshiruar per te drejtat e njeriut ne Shqiperi, duke filluar nga te ngujuarit te cilet jane nje mohim i plote nga poltika e Shqiperise, qe jo vetem nuk kane bere gje por e kane perkeqesuar kete fenomen. Pse nuk vene ligje te forta per kete fenomen keta, qe eshte edhe me e rendesishme, apo i duan njerezit te rrine si shtaze akoma, dhe me frike te jetojne.

http://www.shekulli.com.al/2009/07/30/te-tallesh-b.html
Cfare eshte kjo gjuhe kaq bajate, ju po ulni nivelin e forumit ne ate te llumit te shoqerise. Ketu ka njerez te respektuar qe nuk deshirojne kete lloj fjalori.
Image
Aulona
Star Member
Star Member

Post by Aulona »

Shpata wrote:

Cfare eshte kjo gjuhe kaq bajate, ju po ulni nivelin e forumit ne ate te llumit te shoqerise. Ketu ka njerez te respektuar qe nuk deshirojne kete lloj fjalori.
Me falni, pervec fjalorit te cilit shkrimtari ka perdorur jo aq te perhapur, mbasi ke edhe linkun aty, c'fare tjeter keni kundershtim?!

Ne ketu kemi hapur tema qe flitet rreth seksit, si ka mundesi vetem disa fjale ne gjithe ate artikull qe i ka shkruar nje gazetar te jene me banale!
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".
Hymniarber
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Hymniarber »

Duke vijuar me problemet e panumërta ekonomiko-sociale, që janë shtuar frikshëm nga papërgjegjshmëria e partisë në pushtet, që shkriu buxhetin për të rrëmbyer një mandat tjetër mendertallës, me rënien drastike të dërgesave të emigrantëve, që vitin e ardhshëm të do të jenë 500 milionë euro më pak, tkurrjen e eksporteve dhe rritjen e papunësisë, alarmin e dhënë nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim se në muajt që do të vijnë, kriza do të jetë edhe më e pamëshirshme me shqiptarët, se kreditë e këqija janë shtuar frikshëm dhe se bankat po kthehen në piramida me interesa të larta, për të grumbulluar sa më shumë likuiditete.
Me beri pershtypje fjalia me te zeze, vertet artikullshkruesi mendon se renja e dergesave te emigranteve eshte pasoje e politikave te Partise Demokratike?
Fere libenter homines id quod volunt credunt
Image
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Hymniarber wrote:
Me beri pershtypje fjalia me te zeze, vertet artikullshkruesi mendon se renja e dergesave te emigranteve eshte pasoje e politikave te Partise Demokratike?
Jo jo nuk po thote ate, me ate ate ai po ve ne dukje qe te ardhurat e emigranteve jane ne renie per arsye te ekonomise globale, dhe kjo qeveri nuk po i merr parasysh keto simptoma te cilat do te tregojne problematikat e tyre ne ekonomine Shqiptare. Kete e ka vene ne dukje edhe raporetet e te huajve duke thene qe kete vit qe vjen te ardhurat e emigranteve nuk do te jene aq te larta sa tani, dhe here pas here i kane thene qeverise te kete kujdes me buxhetin dhe shpenzimet. Kete gje qe ne tashme e dime qe buxheti eshte prekur nga kjo qeveri per te bere fushatat. Gati 44% e Shqiptareve ne Shqiperi marrin te ardhura nga familjet e tyre ne emigrim.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Aulona wrote:
Shpata wrote:

Me falni, pervec fjalorit te cilit shkrimtari ka perdorur jo aq te perhapur, mbasi ke edhe linkun aty, c'fare tjeter keni kundershtim?!

Ne ketu kemi hapur tema qe flitet rreth seksit, si ka mundesi vetem disa fjale ne gjithe ate artikull qe i ka shkruar nje gazetar te jene me banale!

Tema e Ndjenave, nuk eshte banale, eshte nje teme qe ka te bej me jeten tone te perditshme, dhe prandaj eshte ngritur ne forum te vecant, te flaseshe mbi ate teme qe ti e quan banale, do te thot te kesh shume dituri dhe te kuptosh ate bote, se ndjenjat hyn ne boten e tyre te vecant.
Keshtu qe kur te heqin verretje mos gjej ku te kapesh kot, po mundihu ti pergjigjesh pyetjes, jo duke ju kunderven.
Nje gje nuk kam kuptuar, qe shuem veta te keshillojn / qortojn, dhe Ti mendon qe te gjithe ne e kemi gabim qe po te korrigjojm?
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
albotrimi
Member
Member

Post by albotrimi »

Shpata wrote:
Aulona wrote:Dje ishte një ditë perfekte që Kryeministri në detyrë, Sali Berisha, të tregojë se përditë e më tepër është aty për të tallur... menderen.

Ndërsa në njërën anë guvernatori i Bankës Qendrore jepte me shumë sforcime lajme të zeza për të ardhmen ekonomike të vendit, kreu i ekzekutivit merrej me një ligj, që përfaqëson interesat perverse seksuale të një grushti njerëzish, interesat financiare të një OJF-je që merr fonde pa ndërprerë për liritë dhe të drejtat e njeriut dhe, mbi të gjitha, interesin e tij të përhershëm: që të hedhë shashka tymuese në një vend që ka 1001 halle të tjera, për të zhvendosur vëmendjen e publikut, për të cilin ai e di se sa i ndjeshëm është në këtë debat.

Martesat me njerëzve të të njëjtit seks janë një hata e madhe në këtë botë, ku Zoti bëri burrin dhe gruan që të krijojnë familjen - këtë burim të jetës. Ato hasin shumë rezistencë nga kombe ku e ku më të civilizuar se Shqipëria. Por kryeministri na thotë që ato do të legalizohen në vendin ku deri 19 vite më parë të "martonte partia".

Eshtë shumë perverse edhe që këtë ligj për një grusht njerëzish të devijuar seksualisht, ta përdorësh si "një kusht që duhet të plotësojë Shqipëria për të qenë pjesë e familjes europiane.. (!)".

Përtej qeshjes vesh më vesh të Lulit, ministër të Jashtëm, kjo nuk është as rrugica e duhur, nëse e kanë menduar për tu dukur sa më të "civilizuar" përpara burokratëve të Brukselit. Për më tepër, këto ditë kur këta ende presin me habi se si nuk ka një rezultat të certifikuar të zgjedhjeve parlamentare, të mbajtura këtu e një muaj më parë.

Nuk është e papritur që deklarata e djeshme e Berishës të mbetet një shashkë tymuese vetëm për të zhytur vendin në mjegull edhe më të madhe.

Prej 14 vitesh opinioni publik në Shqipëri ka treguar se nuk e pranon këtë grusht njerëzish si pjesë të komuniteteve tona familjare. Ashtu si 99 të këqijat e tjera të shoqërisë së liberalizuar pas rënies së regjimit komunist, shqiptarët kanë bërë sikur nuk e kanë parë edhe këtë kategori njerëzish.

Në verën e vitit 1994, qeveria shqiptare hodhi hapin e parë duke riparë një nen të Kodit Penal, që e konsideronte ilegal aktivitetin seksual mes partnerëve të njëjtë, por duke lënë një dënim prej tre vitesh.

Por, pas një fushate të shoqatës "Gay Albania" dhe presioneve të Shoqatës Ndërkombëtare të gejve dhe të Këshillit të Europës, edhe ky ndëshkim u hoq dhe më 20 janar 1995, Parlamenti Shqiptar legalizoi marrëdhëniet homoseksuale në vend. Neni 137 i Kodit Penal të trashëguar nga koha e socializmit, që parashikonte 10 vjet burg për atë që "ishte homoseksual", u hoq tërësisht.

Një anketim i vitit 2007, tregoi se vetëm 19 për qind e shqiptarëve i mbronin martesat mes homoseksualëve dhe vetëm 7 për qind ishin dakord për adoptimet e fëmijëve nga një çift homoseksual. Në Tiranë, apo qytete të tjera nuk ka lokale ku mblidhen homoseksualët, apo parada rrugëve etj., etj.

Pra ky është një diskutim i mbyllur për shqiptarët dhe me siguri Kuvendi i ardhshëm do t'i japë një përgjigje me kartona, fluturimit të rradhës së një kryeministri çdo ditë e më mitoman.

Keshilltaret e tij, të parët, duhet ti kujtojnë kryeministrit se e ka për detyrë të respektojë opinionin publik, i cili bashkohet me atë të dhjetëra e dhjetëra vendeve të tjerë shumë të qytetëruar, që i kanë thënë "jo" këtyre martesave. Një pakicë njerëzish të tillë, nëse duan të martohen shkojnë dhe e bëjnë këtë në Belgjikë, Holandë a Norvegji.

Problemi që shqetëson shqiptarët sot, është se çdo të ndodhë me liritë dhe të drejtat e një populli të tërë. Duke filluar nga rikthimi i dinjitetit të votuesve shqiptarë, të cilëve iu mohua vullneti i shprehur më 28 qershor, duke lënë në pushtet një Kryeministër që tall menderen.

Çdo debat tjetër jashtë këtyre halleve, do të ishte i kotë dhe artikuluesi, ende në detyrë, tregon se nuk është aty për t'u bërë ballë atyre standardeve që vërtet të afrojnë me vendet e zhvilluara të BE-së, por thjesht për tu tallur me ëndrrën tonë europiane.[/font][/COLOR][/FONT][/COLOR]http://www.shekulli.com.al/2009/07/30/te-tallesh-b.html

Eshte pak qesharake qe Evropa te vendosi kete kusht nje nga pikat integruaese, kur vete Evropa ne teresi nuk e ka zbatuar kete ligj. Ne jemi ata qe me ndihmen e 'cowln' tone PM na vihet si gjithmone vula e clowneve apo arrixhinjeve te Ballkanit. Po edhe titullin e paska vene me te drejte.

Evropa si edhe KE kerkoi keto rregulla kaq here:
Të tallësh b...
  1. Pasaportat biometrike
  2. Sigurimi i kufijeve
  3. Lufta kunder korrupsionit
Kjo pike per te drejtat e njeriut, ku ka shume per te deshiruar per te drejtat e njeriut ne Shqiperi, duke filluar nga te ngujuarit te cilet jane nje mohim i plote nga poltika e Shqiperise, qe jo vetem nuk kane bere gje por e kane perkeqesuar kete fenomen. Pse nuk vene ligje te forta per kete fenomen keta, qe eshte edhe me e rendesishme, apo i duan njerezit te rrine si shtaze akoma, dhe me frike te jetojne.

http://www.shekulli.com.al/2009/07/30/te-tallesh-b.html
Shume e drejte shkrim i neveritshem dhe i denje per llumin.
Aulona
Star Member
Star Member

Post by Aulona »

Sally wrote:
Aulona wrote:
Shpata wrote:

Tema e Ndjenave, nuk eshte banale, eshte nje teme qe ka te bej me jeten tone te perditshme, dhe prandaj eshte ngritur ne forum te vecant, te flaseshe mbi ate teme qe ti e quan banale, do te thot te kesh shume dituri dhe te kuptosh ate bote, se ndjenjat hyn ne boten e tyre te vecant.
Keshtu qe kur te heqin verretje mos gjej ku te kapesh kot, po mundihu ti pergjigjesh pyetjes, jo duke ju kunderven.
Nje gje nuk kam kuptuar, qe shuem veta te keshillojn / qortojn, dhe Ti mendon qe te gjithe ne e kemi gabim qe po te korrigjojm?

Mire pra meqe ti dashke shpjegime!

Temat jane te hapura per diskutime te lira dhe demokratike, sic mund ti quaj dikush! Ky ishte nje artikull i cili eshte shkraur nga nje gazetar i cili shpreh indijnaten e tij rreth problematikes per te cilen kjo teme eshte hapur, pak me i pasionuar nga te tjeret. Tema e ndjenjave vertet nuk eshte banale, por ne shoqerine tone qe nuk lexon dot nje fjale e cila mund te perdoret ne filma, skece, artikuj humoristike, ashtu sic nuk eshte banale kur artikulli i dikujt flet me pasjon rreth problematikave qe ndodhin ne vendin tone, dhe vertet kap ate thelbin qe duhet dhe jo ate 'hipokritik' qe kapin disa.

Keshtu qe kur te heqin verejtje rreth hipokrizise mos u mundo ta mbulosh ate, sespe sado te mundohesh e tregon ne c'do ne menyre transparente ne c'do shkrim tendin duke filluar qe me te "drejtat e njeriut".

Me fal por nje gje kam kuptuar qe sado qe te heqin verejtje te gjithe edhe nga me te afermit perseri te duket se i ke te gjitha mire, kur ti tregojne ato edhe me fakte.

albotrimi wrote:
Shume e drejte shkrim i neveritshem dhe i denje per llumin.
E lexove te tere ti, per ca flet artikulli, dhe ku e ka vertet thelbin, apo vetem perserite c'fare tha tjetri! Se psh, disa te tjere po pyesin dhe po vene ne dukje per ato pika qe vertet jane, problematika per shoqerine shqiptare. Nqs shoqeria Shqiptare u prish nga nje artikull i cili shprehet hapur, atehere c'fare mund te themi per me tutje.
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Keshtu qe kur te heqin verejtje rreth hipokrizise mos u mundo ta mbulosh ate, sespe sado te mundohesh e tregon ne c'do ne menyre transparente ne c'do shkrim tendin duke filluar qe me te "drejtat e njeriut".

Me fal por nje gje kam kuptuar qe sado qe te heqin verejtje te gjithe edhe nga me te afermit perseri te duket se i ke te gjitha mire, kur ti tregojne ato edhe me fakte.

Mua te afermit verejte?
Ne c'drejtim? ne drejtim qe pasioni im eshte ''Te drejtat e njeriut", cne ata mua verejtje?
Po ngataroon FRIKEN me VEREJTJEN, ja kete po ben Ti, se nese Prinderit e mi nuk duan qe te vazhdoj per te drejtate njeriut, pikerisht kjo eshte arsyja qe Ata nuk duan qe te bije ne konflikte me persona si Ty, qe nuk kupton TE DREJTAT E NJERIUT.

Dhe nuk kam te nevojshem mendimin Tend se cduhet te bej, te vazhdoj apo jo. Mundohu Ti te besh kthes nga ajo rruge boshe qe ke hyre dhe kur te pershendet ke propaganda, dhe kur dergon nje video ( kenge) ke propaganda.
Edhe pse te jam kundreven Ty nuk jam me asnje parti, jam me ata qe bejn dhe jo flasin, po normale duke te pare poshte e lart Ty po te njejtat tema te detyron qe te te quash qe ben propagand, dhe boshe pa asnje pik vlere, do kishte me vlere ti shkruanje vet te paktemen, jo merr te gjithe Shekullin dhe e vendos ketu.
Me mire na thuaj ke pagine te lexojm ( Shekulli)dhe shkojm e lexojm per te te ber qefin Ty, lexo dhe ndonje gazet tjeter jo vetem te te majtes.

Te uroj sukses, ky ishte postimi fundit drejt Teje, nuk humbas me kohen me gjera pa vlere!
(Avni Rustemi)
Aulona
Star Member
Star Member

Post by Aulona »

Sally wrote: Mua te afermit verejte?
Ne c'drejtim? ne drejtim qe pasioni im eshte ''Te drejtat e njeriut", cne ata mua verejtje?
Po ngataroon FRIKEN me VEREJTJEN, ja kete po ben Ti, se nese Prinderit e mi nuk duan qe te vazhdoj per te drejtate njeriut, pikerisht kjo eshte arsyja qe Ata nuk duan qe te bije ne konflikte me persona si Ty, qe nuk kupton TE DREJTAT E NJERIUT.

Me fal, por do besh mire ti pyesesh vete, si dihet, mbase kesaj rradhe degjon dicka!
Pse ata po te FRIKESOJNE ty?! Sepse me duket se VEREJTJA eshte me e mira sesa FRIKA, keshtu qe mos u konfuzo. Jo, une po te heq verejtje ashtu sic edhe ta hoqa, per hipokrizine qe ti perdor per te "dretjat e njeriut", ashtu sic ta hoqa diku tjeter, dhe ta heq edhe ketu perseri. Keshtu qe ketu po te bej vetem nje krahasim, nqs ata te kane hequr VEREJTJE per gjera te tjera, une te hoqa verejtje pikerisht per kete pike te cilen ti perseri po mundohesh shume ta mbulosh. Me gjithate kjo eshte puna jote, nuk do te thote qe ne te tjeret kur i dime mendimet e tua, te themi i ke ne rregull.

Dhe nuk kam te nevojshem mendimin Tend se cduhet te bej, te vazhdoj apo jo. Mundohu Ti te besh kthes nga ajo rruge boshe qe ke hyre dhe kur te pershendet ke propaganda, dhe kur dergon nje video ( kenge) ke propaganda.

Te them te dretjen une bera shume kohe qe as nuk te citova, por meqe ti po mundoheshe kaq shume dhe me citoje, kishe shume problem te merrje mendimin tim. Nuk bej me propagande sesa ben ti, duke sjelle video edhe lajme te cilat te pelqejne simbas mendimit tend, dhe nuk te kemi thene pse i solle, vetem kemi debatuar dhe kemi sjelle mendimin tone, ashtu si edhe ti dhe te tjere. Sic duket ti po perdor dicka qe te besh tani propaganden e tyre, kur me perpara beje nje proipagande tjeter qe te gjithe e pane, biles mund te them hapje tema te tera mbi keto propaganda.(te se majtes) C'do artikull, c'do kenge, c'do histori ka propaganden e vet, sepse mbas saj sado indirekte eshte nje e vertete, ne humour, kenge, etj.

Prapagande- jane ide, fakte, por varet nga personi ne c'fare prizmi i tregon ato.( ketu prembledh te gjithe individualet)

Edhe pse te jam kundreven Ty nuk jam me asnje parti, jam me ata qe bejn dhe jo flasin, po normale duke te pare poshte e lart Ty po te njejtat tema te detyron qe te te quash qe ben propagand, dhe boshe pa asnje pik vlere, do kishte me vlere ti shkruanje vet te paktemen, jo merr te gjithe Shekullin dhe e vendos ketu. Mua te afermit verejte?

Kete me c'fare partie je apo nuk je, nuk me intereson, mbasi edhe vete nuk kam vene vulen me ke jam. Une nqs te pergjigjem, te pergjigjem sipas postimit te castit dhe ato qe shpreh, per situaten e paraqitur. Te them te drejten ashtu sic ty te duken propaganda jote me vlere, mua apo disa te tjereve na duken qesharake, keshtu qe vertet mos ja ngri nivelin shume temave te tua. Tani te thoshte dikush tjeter kete, qe sjell gjithe artikullin ketu apo video edhe mund t'ja merrja per baze, por kur thua, ti qe e ke mbush komplet kete forum me artikuj te sjell nga gazeta ku te pelqejne dhe me video te cilat te gjitha mbas tyre, kane propaganden e tyre, eshte shume per te qeshur, dhe tregon edhe njehere, jo vetem ne syrin tim, por edhe te te tjerve problemin qe ke ti "hipokrizine".

Ty po te njejtat tema te detyron qe te te quash qe ben propagand, dhe boshe pa asnje pik vlere, do kishte me vlere ti shkruanje vet te paktemen, jo merr te gjithe Shekullin dhe e vendos ketu.
Me mire na thuaj ke pagine te lexojm ( Shekulli)dhe shkojm e lexojm per te te ber qefin Ty, lexo dhe ndonje gazet tjeter jo vetem te te majtes.

I lexoj te gjitha mos ki merak, ashtu sic edhe ti nuk le me tema te se majtes pa hapur diku tjeter. Te pakten une kur sjell te gjite artikullin e sjell edhe linkun apo gazeten nga e mora, ndersa ti ke sjell me tonellata artikuj dhe nuk e dime nga i solle.

Te uroj sukses, ky ishte postimi fundit drejt Teje, nuk humbas me kohen me gjera pa vlere!
Te them te dretjen une pa velere te quajta qe kur nuk tu pergjigja me mbi vesin e "hipokrizise" qe ti perdor, apo te te citoja, megjithate thashe te te jepja nje shpjegim te fundit, meqe e doje sesben. Keshtu qe vertet mos ja shto vlerat vetes, se si te thashe, te dhashe mundesine une qe te citova, mbasi ti po me citoje gjithnje.
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Sally wrote:
Sala kur e shikon qe i ka ardhur veza kryq, ben dicka te tilla, per te hequr vemendjen nga ato qe jane te rendesishme.

Po te jeni admirus te politikes, duhet te dini qe kete gje nuk e perdor vetem S,Berisha po duke filluar nga Obama qe ka 10-tra shtete ne ngarkim deri tek Aji qe perfaqeson dhe shtetin me popullesin me te vogel ne bote. Prandaj ne deshiron qe te tregosh qe ke aftesi per te kuptuar levizjet / qellimet politike mos bej dallime te tilla, se jan ne nje kategori shume te ulet ( per nje person qe e ndjen veten te afte ne temen e politikes).

Kur krijuam ne kushtet me te thjeshta te vemi tek ky ligj qe as nuk duhet te kalohet ne vend, mbasi nuk vdes njeri,
sic po vdesin femijet perdita plehrave,
apo njerzit qe po u digjen shtepite dhe jeotjne ne meshire te zotit, per asrye te standarteve te arritura qe ka bere Sala

Fjale me shume vend, po ama mos perdor keq ardhjen e Atyre femijeve vetem per nje kundervenie politike.
Te duash te drejtat e njeriut ne radhe te pare nuk duhet te jesh me asnje Parti as te majten as te djathten, po duhet te jesh me te drejtat te njeriut e cila mbron ato te drejta pa dallim -Politik / Fetar / Krahine.
Gje qe kam ven re tek Ty nuk egsiston kjo gje, ben vetem propagand per poltiken qe te pelqen.
Do ta ngrinje kete teme per "Femijet qe vdesin perdita plehrave'' po te kishte fituar PS votimet??????????

JO, jam pplotesisht e sigurt qe nuk do kishe ngritur kete teme. E shikon...... prandaj mos perdor hallin dhe fatkeqesin e te tjereve vetem thjesht per nje propagand!

Tani o Shqiptare bertisni sa te kini ne koke.

Jam krenar qe jam Shqiptare

Se edhe ate krenari qe kishim, na e hoqi Sala.

Kur bertasim qe jemi Shqipetar, nuk perfaqesojm S. Berishen , qe te na vij turp tani, po perfaqesojm Shtetin tone me mijera e mijera vite.
S. Berisha nuk eshte asnje gje me shume se sa nje kalimtar politikan ne historin e populliti tone!

Jam Krenare qe jam Shqipetare!

(Avni Rustemi)
seminol
Junior Member
Junior Member

Post by seminol »

o sali o derzi ti ske buke ne shtepi dhe nxjerr miell ne xhami ok mer karagjoz se nu futet shqiperia ne EU me iditizmat e tua ....
Aulona
Star Member
Star Member

Post by Aulona »

Tani e mesova,qe disa citojne veten e tyre, dhe po vendosin video te propagandojne sesi ndihen!!!

"Hipokrizia nuk është një ndjesi, por është mjeti për të përballuar gjykimin… publik".
seminol
Junior Member
Junior Member

Post by seminol »

Strategjia primitive e Berishes duke menduar se do coj Shqiperine ne BE, por kjo nuk do ndodhi sa te jete ai ai ne qeveri. Hyrja ne NATO qe nje dhurate nga USA per arsye politike strategjike, jo pasoje e diplomacise se vobeket te Berishes. Kjo tregon qe Berisha nuk eshte gje tjeter por nje mashe e BE dhe c'do poltike qe e mban ate ne psuhtet, mund te fusim ketu edhe Greqine.

Hyrja ne BE eshte komplet e pamundur deri ne 2017, per arsye sespe jo vetem nuk kemi permbushur kushtet te cilat BE i ka rradhitur, por edhe sespe tani qe sapo beri zgjedhjet e paralamenti Evropian ne 2009. Zgjedhjet e tjera do te behen mbas 4 vitesh ne 2013. Qe Shqiperia te marr pjese ne paralmentin Evropian duhet te antaresohet ne 2012 qe nuk ka mundesi.

Sa per artikullin po shikoj qe vertet paska qelluar te gjitha problemet qe vertet e kanosin popullin tone, dhe qe jane me te rendesishme se problemi i homoseksualeve. Banaliteti i ketij artikulli nuk me duket aq shume traumatik, sa ajo e Berishes ne sy te femijeve duke folur me fjale banale, apo ne Parlament, ku jo vetem Shqiptaret e degjonin, por edhe gjithe bota. Ajo per mua qe kam niper e mbesa te nje moshe te mitur me duket me shokuse, sesa keto artikuj qe lexohen nga njerez te rritur dhe kane kapacitet per te kuptuar ironizmin qe ky shkrimtar po perdor.
seminol
Junior Member
Junior Member

Post by seminol »

[ situata katastrofike e shqiperise ne regjimin berisha i ka kushtuar shqiptave jete njerzish ,,nuk kush eshte ai idiot qe mund te kete simpati dhe e votoje per kete idiot patologjik i atrofizuar nga morfina qe merr ne 86
Aulona
Star Member
Star Member

Post by Aulona »

Kodi i Familjes

Sipas juristëve, ligji pritet që të ketë një rrugë të vështirë deri në miratim. Kjo për faktin se, një ligj që lejon martesat e homoseksualëve, bie ndesh me Kodin e Familjes. Pra, ndryshimet duhet të nisin që nga Kodi i Familjes, i cili është një ligj i rëndësishëm që kërkon 84 vota dhe kjo është e vështirë për t'u arritur.

MARTESA

KREU I
KUSHTET THELBËSORE PËR LIDHJEN E MARTESËS
Mosha e lidhjes së martesës
Neni 7
Martesa mund të lidhet ndërmjet një burri dhe një gruaje që kanë
mbushur moshën 18 vjeç.
Gjykata e vendit ku lidhet martesa, për shkaqe me rëndësi, mund
të lejojë martesën edhe përpara kësaj moshe.
Qe te miratohet ky lig duhen 84 vota, sepse ka te beje me ndryshimin e ligjit kushtetues. Qe te arrish 84 vota dhe sidomos ne kete situate ku opozita nuk po e njef akoma rezultatet zgjedhore akoma eshte pak e veshtire. Pervec asaj kjo pike per te dretjat e njeriut sidomos te homoseksualeve nuk eshte nje nga pikat me kulminante qe vertet i kerkohet kesaj qeverie si kusht per tu futur ne BE, sepse kushtet jane renditur kaq here, dhe deri sa te plotesohen ato as viza nuk do te kene Shqiptaret, le me futjen ne BE.

Pervec ketyre komunitetet fetare te ndryshem kane ngritur njehershi kundershtimet e tyre kundra ketij ligji dhe ketu mund te them me te drejte, sado qe nuk jam shume fetare.

Une thashe qe PD si e djathte qe eshte duhet te jete me konservatore, por ka treguar qe eshte me liberale ne te gjitha projektligjet qe ka vendosur. Ndaj edhe ne nje ng analizat nje nga analistet e PD'se para votimeve e theksoi kete, duke thene qe PD'ja eshe me e majte se PS'ja dhe PS'ja me e djathe se PD'ja. Kjo tregon akoma papjekurine e politikes ne Shqiperi, qe nuk dine c'fare vlerash dhe principesh apo rregullash ka apo qendron Partia e tyre.

Ketu ne Amerike vetem 6 shtete e kane legalizuar martesen e homoseksualeve. Ne Evrope vetem 3 shtete e kane te legalizuar, dhe te tjerat kane gjetur nje lloj alternative ku edhe vete komuniteti homoseksual kane rene dakort. Nuk eshte asnje kundra jeteses se dikujt si do ta jetoj apo ti gjykojme, por nuk jam e mendimit qe te cenohen ligjet e marteses dhe traditave tona. Ne nuk kemi pse te behemi flamurtare mbi kete, kur jane shtete te tjera me te fuqishme dhe nuk e kane shume problem.

Pastaj pse qenkan keto te drejta te homoseksualeve me te rendesishme se te drejtat e te ngujuarve te cilet po u mohoen edhe te drejtat e jetes se lire! Po pastaj edhe komuniteti myslyman sic e theksuan sot, qe edhe vajzat myslymane qe ndihen te diskriminuara prej veshjes qe bejne duan te dretjat e tyre me ligj, qe te kene ku te mbeshteten! Keshtu qe se kuptoj, qe kur kemi nje numer me te madh nejrezish ne Shqiepri qe u mohoen te drejtat e tyre, kjo qeveri po na mendon nje here per kete komunitet qe nuk eshte aq i madh ne numer.

Nuk e di sa e vertete eshte kjo, por po shikoja Shkodraonline dhe lajmet po flsinin rreth kesaj teme, dhe thane qe sipas investigimeve te tyre, kjo nuk i ishte vene as si kusht as nga BE as nga USA qeverise tone.

Per me teper degjojeni ketu lajmin!

http://shkodraonline.com/comment.php?comment.news.2938
Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”