Greqia në prag të krizës ekonomike. Borxhi 110% i PBB
-
petritkola
- Poster Grande Member

Re: Greqia në prag të krizës ekonomike. Borxhi 110% i PBB
Juve duhet te dini se para dy vjetesh ne Korfuz i formua nga Cukalla partia qe kerkon pavarsine.
- Arbëri
- Universe Member

Nuk falin këta Lek .
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Zeus10
- Grand Fighter Member

- Patush
- Grand Star Member

Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
-
erix77
- Star Member

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
- pirro
- Senior Member

- Zeus10
- Grand Fighter Member

That was the good news. The long-term picture was far bleaker. In addition to its roughly $400 billion (and growing) of outstanding government debt, the Greek number crunchers had just figured out that their government owed another $800 billion or more in pensions. Add it all up and you got about $1.2 trillion, or more than a quarter-million dollars for every working Greek. Against $1.2 trillion in debts, a $145 billion bailout was clearly more of a gesture than a solution. And those were just the official numbers; the truth is surely worse. “Our people went in and couldn’t believe what they found,” a senior I.M.F. official told me, not long after he’d returned from the I.M.F.’s first Greek mission. “The way they were keeping track of their finances—they knew how much they had agreed to spend, but no one was keeping track of what he had actually spent. It wasn’t even what you would call an emerging economy. It was a Third World country.”
- Patush
- Grand Star Member

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... float.html
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
- Adriana
- Universe Member

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

- Zeus10
- Grand Fighter Member

- Arbëri
- Universe Member

http://alsat-m.tv/lajme/rajoni/43513.html
Sikur duket po del nga bashkimi europjan , me sa di une shtetet brenda EU-se kane kufizime per shtetet si Kina per investime brenda EU-se .
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Adriana
- Universe Member

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

- Adriana
- Universe Member

ATHINË : 12/10/2010 ..Në Greqi , krahas krizës së rëndë ekonomike që po kalon vendi ,edhe skena politike ka marrë "zjarr". Këtë radhë është lufta e brendshme , që po bëhet në partinë më të madhe opozitare , Demokracia e Re (NΔ).
Mbas deklaratave të bëra ,ditën e djeshme , nga ish kryetari i Demokracia e Re, zoti Konstandinos Micotaqis , krytari aktual i kësaj partie ,zoti Antoni Samara , e fshiu nga lista a anëtarësisë . Dihet që zoti Micotaqi ëshrë edhe kryatar nderi i Demokracia e Re . Mirëpo , mbas largimit nga kjo parti , e vajzës së zotit Micotaqi, zonjës Dora Bakojani ( ish Ministre e Jashtme ) , ky i fundit nuk ikishte folur publikushtë ,për largimin e Dorës .
Dje në një prononcim në kanalin televiziv kombëtar grek Mega , zoti Micotaqi e paraqiti DR,(Demokracia e RE) si një pari e drejtuar keq , duke sulmuar drejtëpërdrejtë Kryetarin e partisë zotin Andoni Samara, si të pa aftë . Ai e karakrterizoi shkara , dhe humor deklaraten e Samaras , lidhur me atë që : "...po ta merrte sot Demokracia e Re pushtetin , për 18 muaj do ta nxirrte vendin nga kriza ekonomike ."
Largimi që kryetari Samara i bëri menjëherë , zotit Micotaqi , përkon me 17 vjetorin kur Micotaqi e kishte larguar vetë zotin Samara nga ND .Pikërishtë ky fakt , është quahtur nga disa drejtues dhe depudetë të Demokracisë së Re , "një marrje" hak , në kohë dhe në kushte të reja .
Kundershtarët e ketij veprimi të kryetarit Antoni Samara , kërcënojnë me largim nga partia , nëqoftëse , nuk morën sqarime lidhur me këtë veprim të kryetarit të partisë .
Nga ana tjetër , zonja Dora Bakojani , po përgatitë partinë e re , e cila siç duket do të ketë në gjirin e saj edhe disa depudetë që janë të kampit Micotaqi , të cilët mund të largohen .
Demokracia e re, ka 97 depudetë , nga 300 që ka parlamenti grek gjithësejt . Ajo e humbi pushtetin , në zgjedhjet e Tetorit 2009, pas një vale të gjerë të revoltës popullore , lidhur me pasojat e krizës në të cilën e kishte çuar vemndin . Megjithëatë , në sondazhet e bëra publike , para zgjedhjeve vendore të fillim nëntorit , tregohet një rritje e interesit të elektoratit për të ..!!
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

- Zeus10
- Grand Fighter Member

Greqia s' gjen thesarin e Ali Pashes, por germon per ate te Priamit
ATHINE- Greqi, asnjë shenjë nga thesari i Ali Pashë Tepelenës. Në vend të 30 tonëve ar u gjend ujë. Do nisin kërkimet për thesarin e Priamit![]()
Greqia ndëpret ëndrrat për gjetjen e thesarit të Ali Pashë Tepelenës. Trivela ( makineria shpuese) e cila duhej të arrinte dhjetëra metra nëntokë për të zbuluar thesarin e guvernatorit të territorit europian në perandorinë osmane, nuk arriti të nxjerrë në dritë therasin përrallor. Në vend të 30 tonëve arë dhe bizhuteri sonda ka shpuar në një shtresë me ujë duke shkaktuar përmbytjen e tërë zonës dhe detyron gjuetarin e thesarit Evangelos Dimas të heqë dorë nga sipërmarrja.
Por sipërmarrësi greko- australian nuk dekurajohet. Mediat greke flasin për një tjetër sipërmarrje të tij: Kërkon të sjellë në dritë „thesarin e vërtetë të Priamit, mbretit te Trojës“.
Gërmimet për thesarin e Ali Pashës kishin nisur në fshatin e vogël Vasiliki, 350 km në veri të Athinës.
Makina shpuese pas dy ditësh punë dhe shumë të tjerave përgatitje kishte arritur 35 metrat thellësi, por pa gjetur asnjë gjurmë të therasit i cili kishte bërë të ëndërronte jo vetëm atë, Evangelos Dimas por të gjithë këshillin komunal i cili i kishte dhënë fushë të lirë veprimi në gërmime në këmbim të 10 % të thesarit nëse do të gjendej.
Por Dimas nuk heq dorë “Do të kthehem pas 6 muajsh”- ka thënë greku australian, i cili sipas medias, po përgatitet për të gjetur një tjetër thesar të zhdukur, atë të Priamit. I ashtuquajturi thesari i Priamit u zbulua në fund të viteteve 800 nga arkeologu gjerman Schliemann.
(s.g/ANSA/balkanWeb)
- Adriana
- Universe Member

Zeus10 wrote:Greqia s' gjen thesarin e Ali Pashes, por germon per ate te Priamit
ATHINE- Greqi, asnjë shenjë nga thesari i Ali Pashë Tepelenës. Në vend të 30 tonëve ar u gjend ujë. Do nisin kërkimet për thesarin e Priamit![]()
Greqia ndëpret ëndrrat për gjetjen e thesarit të Ali Pashë Tepelenës. Trivela ( makineria shpuese) e cila duhej të arrinte dhjetëra metra nëntokë për të zbuluar thesarin e guvernatorit të territorit europian në perandorinë osmane, nuk arriti të nxjerrë në dritë therasin përrallor. Në vend të 30 tonëve arë dhe bizhuteri sonda ka shpuar në një shtresë me ujë duke shkaktuar përmbytjen e tërë zonës dhe detyron gjuetarin e thesarit Evangelos Dimas të heqë dorë nga sipërmarrja.
Por sipërmarrësi greko- australian nuk dekurajohet. Mediat greke flasin për një tjetër sipërmarrje të tij: Kërkon të sjellë në dritë „thesarin e vërtetë të Priamit, mbretit te Trojës“.
Gërmimet për thesarin e Ali Pashës kishin nisur në fshatin e vogël Vasiliki, 350 km në veri të Athinës.
Makina shpuese pas dy ditësh punë dhe shumë të tjerave përgatitje kishte arritur 35 metrat thellësi, por pa gjetur asnjë gjurmë të therasit i cili kishte bërë të ëndërronte jo vetëm atë, Evangelos Dimas por të gjithë këshillin komunal i cili i kishte dhënë fushë të lirë veprimi në gërmime në këmbim të 10 % të thesarit nëse do të gjendej.
Por Dimas nuk heq dorë “Do të kthehem pas 6 muajsh”- ka thënë greku australian, i cili sipas medias, po përgatitet për të gjetur një tjetër thesar të zhdukur, atë të Priamit. I ashtuquajturi thesari i Priamit u zbulua në fund të viteteve 800 nga arkeologu gjerman Schliemann.
(s.g/ANSA/balkanWeb)
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.