"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Welcome to Albania - Shqiperia

Flisni për turizmin dhe resurset turistike, për udhëtimet që ju kanë lënë mbresa, për kënaqësitë e shijimit të bukurive natyrore, për mikpritjen e turistëve, koston e pushimeve atj.

Moderator: Strokulli

Post Reply
User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Welcome to Albania - Shqiperia

#1

Post by Sally » Wed Aug 26, 2009 2:00 pm

Shqipëria, dashuria e re mesdhetare
[/size]“Përshtypjet që ne marrim gjatë gjithë kohës përmes takimeve me turistët shqiptarë, tregojnë se ne ende nuk e njohim Shqipërinë, ndërsa pas prezantimeve të promocioneve turistike, mahniten duke kërkuar të dinë më shumë...”, u shpreh Nada Kallçiu, drejtoreshë e përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Turizmit.
E ndërsa shqiptarët, në një përqindje më të vogël se vitet e tjera pretendojnë të kalojnë pushimet jashtë shtetit, pa njohur ende mirë Shqipërinë, numri i vizitorëve të huaj, veçanërisht atyre mesdhetarë, duket se ka pasur një rritje të ndjeshme krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Agjencia Kombëtare e Turizmit, si zbatuesja kryesore e politikës së qeverisë në fushën e turizmit për krijimin e produkteve turistike, ka kryer një studim të detajuar mbi ardhjen e turistëve të huaj në Shqipëri, në bashkëpunim me Policinë Kufitare, nga janë përpunuar edhe të dhënat fillesatare.

Sipas këtij studimi, rezulton se gjatë periudhës janar-korrik 2009, ka pasur 991.306 vizitorë të huaj (19.072 janë vizitorë ditorë, ndërsa 972.234 kanë qenë turistë), nga 726.898 vizitorë në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ose 36 % më shumë se një vit më parë.

Krahasuar me statistikat e vitit 2005, rritja e numrit të vizitorëve të huaj (të ndarë në 4 nënkategori) ka qenë afërsisht 2.6 herë më shumë. Numri më i madh i vizitorëve i përket shtetasve europianë.

Sipas statistikave, 37 % e vizitorëve që kanë hyrë gjatë periudhës janar-korrik 2009 në Shqipëri kanë qënë nga Kosova, 19 % maqedonas, 7 % malazezë, 6 % italianë, 5 % grekë, 3 % serbë, 4 % anglezë, 3 % gjermanë, etj
Last edited by Sally on Wed Aug 26, 2009 2:10 pm, edited 1 time in total.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Shqipëria, dashuria e re mesdhetare

#2

Post by Sally » Wed Aug 26, 2009 2:03 pm

DISA NGA VENDET ME TE BUKURA TE SHQIPERIS. TE RRISIM TURIZMIN NE SHQIPERI


Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Tan-Tirana
Senior Member
Senior Member
Posts: 117
Joined: Fri Oct 30, 2009 9:49 am
Gender: Male

Re: Welcome to Albania - Shqiperia

#3

Post by Tan-Tirana » Thu Jul 22, 2010 11:31 am

Welcome to Albania

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Welcome to Albania - Shqiperia

#4

Post by Adriana » Tue Jul 05, 2011 8:48 pm

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: Welcome to Albania - Shqiperia

#5

Post by Arbëri » Fri Jul 08, 2011 7:02 pm

Shqipërinë e vizituan 1.2 milionë turistë
Ministria e Turizmit raportoi dje se për 6 muajt e parë të vitit 2011, vendin tonë e kanë vizituar 1.2 milionë turistë të huaj dhe vendas (emigrantë).

Numri i vizitorëve me nënshtetësi të huaj është 764 539 persona kundrejt 549 105 vizitorëve të vitit të kaluar ose 39.2 për qind më shumë.

Nga këta, 54 për qind janë vizitorë me netqëndrime, 36 për qind janë vizitorë ditorë dhe 10 për qind janë vizitorë transit.

Numrin më të madh të vizitorëve për këtë periudhë e kanë kosovarët me 34 për qind, maqedonasit 16 për qind, malazezët 10 për qind, italianët 6 për qind, grekët 8 për qind, gjermanët 3 për qind etj.

Turistët europianë përbëjnë 94 për qind, amerikanë 3 për qind, aziatikë 2 për qind dhe të tjerë 1 për qind. Sipas mënyrës së udhëtimit, vizitorët ndahen rreth 80 për qind me tokë, 15 për qind nga ajri dhe pjesa tjetër nga deti.

Pika hyrëse tokësore me fluks më të madh është Morini, nga i cili kalojnë më shumë se 30 për qind e vizitorëve, e ndjekur nga Muriqani dhe Qafëthana, secila me mbi 10 për qind të hyrjeve.

Nga analiza e kohëqëndrimit për jorezidentët rezulton se më shumë se 60% kanë shpenzuar deri në 5 ditë qëndrimi në Shqipëri, ndërsa rreth 16% shpenzojnë deri në 10 ditë.

Sipas grupmoshës, vizitorët ndahen 10% janë nën moshën 20 vjeç, 64 për qind i përkasin grupmoshës 20-50 vjeç dhe pjesa e ngelur rreth 25 për qind i përket grupmoshës mbi 50 vjeç.

Të ardhurat nga turizmi për 3-mujorin e parë të vitit 2011 janë 174.8 milionë euro kundrejt 161.3 milionë eurove në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar ose 8.5 për qind më shumë. /top channel/
http://lajmpress.com/lajme/shqiperi/9936.html
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Welcome to Albania - Shqiperia

#6

Post by Adriana » Mon Aug 01, 2011 10:14 pm

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Welcome to Albania - Shqiperia

#7

Post by Adriana » Fri Aug 05, 2011 3:28 pm

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Post Reply

Return to “Turizëm dhe udhëtime”