"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme nga fotbolli nderkombetar

Flisni për futbollin ndërkombëtar, talentet e tij, ngjarjet më të spikatura nga bota e sportit.
Post Reply
Adriana
Universe Member
Universe Member

Lajme nga fotbolli nderkombetar

Post by Adriana »

Image

Huntelaar: Shqipëria nuk është më kombëtare e vogël

Holanda është Kombëtarja e parë evropiane që siguroi kualifikimin për Botërorin 2010. Me fitoren e tyre 2-1 në Rekjavik, lojtarët holandezë nuk frikësohen për të ardhmen e kombëtares dhe klubeve ku ata luajnë. Për Kombëtaren e Shqipërisë thonë se nuk është ekip i vogël.Ekskluzivisht për gazetën Express folën tre yjet e tulipanëve yjet Klas-Jan Huntelaar, Ryan Babel dhe Rafael van der Vaart. Tulipanët gjatë Evropianit 2008 ishin Kombëtarja më atraktive në lojë dhe arritën t i mposhtin me rezultat të thellë Italinë dhe Francën, por seria pozitive e rezultateve të tyre u ndal nga Rusia, e cila po ashtu udhëhiqej nga trajneri holandez Gus Hiddink. Sulmuesi i Real Madrid, Klass-Jan Huntelaar, flet për Kombëtaren dhe klubin e tij. Ai thotë se kanë punuar shumë që të fitojmë sa më shumë të jetë e mundur. “Holanda ka një kombëtare të fortë, por në Kampionatin botëror ka gjithashtu shumë kombëtare tjera të forta. Të gjithë e dimë se përveç ekipeve të mëdha evropiane, atje do të jenë edhe kombëtare të mëdha, si Brazili, Argjentina dhe kombëtare tjera nga Afrika”, - thotë sulmuesi holandez i Realit të Madridit.

A mendoni se për Holandën ka qenë dështim Evropiani 2008 në Gjermani?

Nuk mendoj se ka qenë dështim. Ne kemi fituar me rezultat të thellë ndaj dy finalistëve të Botërorit 2006. Ndaj Italisë dhe Francës. Por, gjithmonë ka befasi. Ne kemi humbur nga Rusia, e cila është duke u rritur çdo ditë e më shumë. Kemi menduar se do të shkojmë më larg, por jo gjithçka ka shkuar sipas parashikimit.

Është duke u folur shumë për një largim të lojtarëve holandezë nga Real Madrid. A ndiheni të rrezikuar ?

Jo. Ne dëgjojmë nga mediat për këto gjëra. Real Madrid ka paguar një shumë të madhe për mua dhe unë e konsideroj vetën në planet e tyre. Po ashtu, lojtarët tjerë holandezë dhe unë mendoj së janë pjesë e rëndësishme e ekipit.

Me ardhjen e Florentin Perez, Real pritet të bëjë ndryshime. Si e shihni klubin tuaj vitin e ardhshëm?

Real Madrid është ekip i madh. Ky vit nuk ka qenë shumë i mirë për ne, pasi nuk kemi fituar asnjë titull. Perez pritet të sjellë lojtarë të rëndësishëm, por unë mendoj personalisht se do të jem pjesë e planeve të tij.

Në kualifikimet e kaluara ju keni luajtur dy ndeshje me Shqipërinë. Në të dyja ndeshjet është folur se Holanda është ndihmuar nga gjyqtarët. Cili është opinioni juaj rreth kësaj?

Gjithmonë ka dyshime, por ato janë ndeshje të kaluara dhe ne jemi duke luftuar për të ardhmen. Ajo çka mund të them është se nuk ka qenë lehtë kundër Shqipërisë. Kombëtarja shqiptare është në zhvillim e sipër dhe çdoherë këto ekipe janë rrezik për ekipe të mëdha. Por, unë nuk them se Shqipëria është kombëtare e vogël.

Cili është opinioni juaj për futbollin e Kosovës. A keni njohuri për këtë vend ?

Hm... kam njohuri për Kosovën. Por, të bëhem i sinqertë, nuk di për futbollin e Kosovës. E di se ka lojtarë që aktivizohen për kombëtare të ndryshme dhe klube të mëdha, por nuk mund të flas për futbollin e këtij vendi.

Ryan Babel di për lojtarët kosovarë

Për Ryan Babel, Holanda mbetet gjithmonë një ekip i fortë për çdo kundërshtar. Babel thotë se rezultatet e fundit tregojnë se ata do të kërkojnë më shumë në Botërorin 2010. “Besoj se kemi mësuar edhe më shumë nga gabimet tona. Në Afrikën e Jugut do të jenë shumë kombëtare të forta, por ne nuk do t i dorëzohemi askujt", - tha lojtari i Liverpoolit. Kohë më parë ai është shprehur i pakënaqur me mosaktivizimin e ti të rregullt tek ekipi anglez. Por, pavarësisht kësaj, ai thotë se nuk planifikon të largohet nga “Anfield Road”. "Unë jam duke punuar mirë. Liverpool është ekip i madh dhe gjithmonë ka konkurrencë mes lojtarëve. Kam dëgjuar prej mediave për interesim nga klube të ndryshme, por unë jam lojtar i Liverpool dhe jam i interesuar të luaj në këtë klub", - shtoi ai. Babel gjithashtu nuk dëshiron të komentojë dy ndeshjet e kaluara mes Shqipërisë dhe Holandës, por thotë se ata kanë fituar më meritë. Ndërsa thotë se Kosova mund ta ketë në të ardhmen një kombëtare të mirë. "E kemi parë se Shqipëria ka qenë e pakënaqur, por unë nuk mund të flas rreth kësaj. E di se ka qenë vështirë për Holandën, sepse ata edhe në Amsterdam kanë qenë të rrezikshëm. Por gjyqtari është personi që merr vendime në fushë dhe unë nuk mendoj se jemi favorizuar nga ata. E di se për Shqipërinë luajnë disa lojtarë nga Kosova. Kam dëgjuar po ashtu se ka lojtarë të cilët luajnë për kombëtare tjera nga ky vend. Për mua kjo nënkupton se ata mund ta kenë një kombëtare të mirë në të ardhmen", - përfundoi mesfushori holandez i Liverpoolit, Ryan Babel.

Van der Vaart mbetet në Real

Rafael van der Vaart është njëri nga emrat, i cili pritet të largohet gjatë verës nga klubi mbretëror Real Madrid. Ai ka qenë lojtari kyç gjatë kohës që ka luajtur në Hamburg, nga ku është transferuar në Madrid, nuk është parë si i tillë. Ai thotë se nuk e di ende nëse do të largohet nga Reali i Madridi gjatë verës.
"E tëra çka dëgjoj është nga mediat. Lexoj për interesim të klubeve të ndryshme, ndërsa unë ende nuk kam marrë ndonjë ofertë. Unë jam lojtar i Real Madrid dhe mendoj se do të mbetem i tillë", - u shpreh Van der Vaart për gazetën kosovare. Për sa i përket Kombëtares holandeze, ai shprehet se ata duhet të vazhdojnë më shumë, pasi që puna më e vështirë pritet të jetë vitin e ardhshëm, kur do të zhvillohet Botërori. Ndërsa për sa i përket ndeshjeve të kaluara me Shqipërinë, ai thotë se është një kapitull i mbyllur dhe se nuk mund ta komentojë atë çka ka ndodhur më parë.

Faleminderit
Last edited by Adriana on Fri Jun 19, 2009 2:48 pm, edited 1 time in total.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Adriana
Universe Member
Universe Member

Re: Lajme nga fotbolli nderkombetar

Post by Adriana »

A mendoni se për Holandën ka qenë dështim Evropiani 2008 në Gjermani?

Nuk mendoj se ka qenë dështim. Ne kemi fituar me rezultat të thellë ndaj dy finalistëve të Botërorit 2006. Ndaj Italisë dhe Francës. Por, gjithmonë ka befasi. Ne kemi humbur nga Rusia, e cila është duke u rritur çdo ditë e më shumë. Kemi menduar se do të shkojmë më larg, por jo gjithçka ka shkuar sipas parashikimit.

Edhe pse banojm ne Holland (ne rradhe te pare jemi KUQ E Zi, pastaj Tulipana) po na u be qefi familjarisht qe nuk fituan, se nuk luajten me drejtesi me Kombetaren tone!
''Denimi vonon po nuk harron'' -hahaha-
Në kualifikimet e kaluara ju keni luajtur dy ndeshje me Shqipërinë. Në të dyja ndeshjet është folur se Holanda është ndihmuar nga gjyqtarët. Cili është opinioni juaj rreth kësaj?

Gjithmonë ka dyshime, por ato janë ndeshje të kaluara dhe ne jemi duke luftuar për të ardhmen. Ajo çka mund të them është se nuk ka qenë lehtë kundër Shqipërisë. Kombëtarja shqiptare është në zhvillim e sipër dhe çdoherë këto ekipe janë rrezik për ekipe të mëdha. Por, unë nuk them se Shqipëria është kombëtare e vogël.

Mbasi mbarojn ndeshjet gjithmon keshtu shprehen keta: ;) ''Te shkuara te harruara''

Faleminderit
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Leka_Dukagjini
Member
Member

Post by Leka_Dukagjini »

Po nga kush u be kjo intervist?
Image
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Leka_Dukagjini wrote:Po nga kush u be kjo intervist?

Ky lajm është publikuar: 08/06/2009, nga gazeta Ballkan.

Faleminderit
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Leka_Dukagjini
Member
Member

Post by Leka_Dukagjini »

Adriana wrote:

Faleminderit
Aha, bukur shume.

Falemnderit gjithashtu. ;)
Image
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Leka_Dukagjini wrote:
Adriana wrote:

Faleminderit
Aha, bukur shume.

Falemnderit gjithashtu. ;)

Gjithashtu dhe nga:Jasmin Rexhepi Gazeta Expres më 06.06.2009 në ora 8:27

http://www.gazetaexpress.com/index.php/ ... 68/C7/C24/

Faleminderit
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Hollanda barazon me Anglinë

Hollanda dhe Anglia kane barazuar 2-2 ne ndeshjen miqesore mes tyre te zhvilluar ne “Amsterdam Arena”. Futbollistet vendas arriten te kalonin ne epersine e dy golave, por me pas u barazuan nga skuadra e drejtuar nga fabio Kapelo, e cila ne pjesen luajti me mire. Gjithcka u duk e lehte per Hollandene, e cila kaloi ne epersi vetem pas dhjete minutash loje, fale golit te Kujt.

Sulmuesi i Liverpulit shfrytëzoi nje gabim te mbrojtjes angleze, per ta derguar topin ne rrjete. Reagimi i skuadres se kapelës do te ishte i dobet dhe holandezet e do te dyfishonin rezultatin ne minuten e 38-te me Van Der Vart. Nje tjeter gabim i mbrojtjes kundershtare dhe mesfushori i Realit te Madridit nuk fal përpara portes. Reagimi i Anglise do te vinte ne pjesen e dyte. I sapofutur ne lojes Defo do te ngushtonte rezultatin ne minuten e 49-te, ndersa ne minuten e 77-te do te shpetonte Angline nga humbja, duke realizuar edhe golin e barazimit.

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Argjentina ka fituar me rezultatin 3-2 miqesoren kunder Rusise, te zhvilluar ne Moske. Megjithese vendasit e drejtuar nga Gus Hidink kaluan te paret ne avantazh fale golit te Semshov ne minuten e 18-te, te besuarit e Maradones barazuan rezultatin ne limitet e pjeses se pare me Sergio Aguero. Ne 45 minutat e dyta argjentina do te permbyste gjithçka ne favorin e saj, fale golave te Lisandro Lopez dhe Datolos. Rusia do te ngushtonte rezultatin ne minuten e 79-te me Pavlyuchenko, por pa arritur te ndale Argjentinen, e cila ka dale me fitore nga Moska.

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Gjermania fiton ndeshjen për Kampionatin Botëror

Kombëtarja gjermane ka fituar në Baku 2:0 ndeshjen për kualifikimin në Kampionatin botëror me Azerbaxhianin. Golat i shënuan Bastian Shveinsteiger dhe Miroslav Klose. Kështu njëmbëdhjetshja e trajnerit Joachim Löw, kryeson me 19 pikë grupin e katërt të kualifikimeve për kampionatit botëror, që pritet të mbahet më 2010 në Afrikën Jugore. E dyta është Rusia me 15 pikë.
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Image

FIFIA i’a ndalon Chelsea-t, transferimet e lojtarëve

Klubi londinez Chelsea tronditet nga vendimi I FIFA-s. Shtëpia e fuqishme e futbollit ka dënuar rëndë të kaltërit nga Stamford Bridge. Roman Abramovich nuk do të ketë të drejtë të transferoj asnjë lojtar deri në janar të vitit 2011. Ky vendim I FIFA-s është marrë për shkak se lojtari francez Gael Kakuta ka braktisuar rradhët e klubit Lens dhe ka nënshkruar kontratë të paligjshme me londinezët. “Si rezultat I kësaj lojtari në fjalë duhet të paguajë gjobë prej 780 mijë euro dhe nuk do të ketë të drejtë të paraqitet për 4 muajt e ardhshëm.”Artikulli 17, paragrafi 3 I rregullores së FIFA-s mbi statusin e transferimit të lojtarëve është I qartë” shkruan ueb-faqja zyrtare e shtëpisë më të madhe të futbollit.”Po ashtu Chelsea duhet t’I paguajë klubit francez Lens 130 mijë euro kompensim.Kakuta është vetëm 18 vjeq dhe pritet të debutojë për Chelsean edicionin e ardhshëm. Ai është shpallur lojtari më I mirë I Akademisë së Chelseat këtë vit.

Dridhet Mançester Siti, FIFA heton merkaton

Pas bllokimit të merkatos së Çelsit deri në vitin 2011, rreziku më i madh tashmë i kanoset skuadrës së Mançester Sitit.
FIFA ka konfirmuar nisjen e një hetimi pas ankesës së bërë nga klubi francez i Rene për transferimin e dyshimtë të Xheremi Helan. Një situatë e ngjashme provokoi sanksionet ndaj klubit të Roman Abramoviç, edhe pse çështja tashmë është apeluar.

Rene akuzon skuadrën e “Citizens” se ka ushtruar presion mbi lojtarin që të prishte kontratën me skuadrën franceze. Pezullimin në merkato e rrezikoi edhe Mançester Junajtid, por pas hetimeve të FIFA-s, gjithçka rezultoi e rregullt.
Last edited by Sally on Wed Sep 09, 2009 10:06 am, edited 1 time in total.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Europa pret sot biletat e fundit për në Afrikë

Danimarka, Zvicra, Sllovakia, Gjermania, Spanja, Anglia, Serbia dhe Italia mund të kualifikohen nëse fitojnë ndeshjet e tyre sot në mbrëmje. Rrezikon Franca, Portugalia, Suedia dhe Greqia.

Gjithçka enigmë në grupin e parë. Janë plot katër ekipe (Danimarka, Hungaria, Suedia dhe Portugalia) që pretendojnë kualifikimin për në Afrikën e Jugut. Në rast të një fitore në “Qemal Stafa”, Danimarka do të kualifikohej direkt, duke bërë që tre skuadrat e tjera të luftojnë mes tyre për një vend në play off.

Zvicra, Greqia dhe Letonia janë përfaqësueset që rivalizojnë për një vend në Afrikë dhe nëse fiton sot në Letoni, Zvicra e Otmar Hicfeld do ta prekë e para ëndrrën afrikane.

Në grupin 3, Sllovakia kryesuese do të ketë përballjen vendimtare në Belfast ndaj Irlandës së Veriut që mban vendin e dytë. Një fitore do t’i kualifikonte sllovakët drejtpërdrejt.

Gjermania do të presë në shtëpi Azerbajxhanin e trajnerit Berti Vogst, në një ndeshje që do të përcaktojë shumë në grupin 4. Një fitore do t’i qetësojë gjermanët, pasi ndeshjen e radhës do ta luajnë në transgertë kundër Rusisë, që gjithashtu pretendon kualifikimin.

Asnjë histori në grupin 5. Spanja ka vendosur diktatin e saj dhe një fitore në fushën e vet ndaj Estonisë modeste do t’i çonte kampionët e Europës direkt në Afrikën e Jugut, duke bërë që Bosnjë Hercegovina dhe Turqia të ndajnë mes tyre një vend në play off.

Anglia ka shansin më të mirë për t’u hakmarrë për atë eliminim që Kroacia i bëri para dy vitesh në eliminatoret e Kampionatit Europian. Të besuarit e Kapelos do të presin sot në "Uembli" Kroacinë, në një ndeshje që do të zgjidhë shumë enigma në grupin 6.

Franca e Domenek do të luajë në Serbi ndeshjen e jetës, duke shpresuar në një kualifikim të drejtpërdrejtë, duke pasur parasysh se dy ndeshjet e fundit francezët i luajnë në shtëpi ndaj Ishujve Faroe dhe Austrisë.
Nga ana e tyre, ballkanasit do të mbyllnin gjithçka në grupin 7, me një fitore ndaj “Gjelave”.

Në grupin 8, Italia do të shkonte me avantazhin e katër pikëve në transfertën e Irlandës së vendit të dytë në ndeshjen e parafundit, duke hedhur një hap të sigurt drejt Afrikës. Kjo mund të ndodhë nëse të besuarit e Lipit fitojnë sot kundër Bullgarisë në Torino.

Nuk ka histori në grupin e fundit, ku Hollanda e ka siguruar me kohë kualifikimin. Por ndeshjet e fundit në këtë grup mund të jenë përcaktuese për skuadrën që do të shkojë në play off. Skocia, Norvegjia dhe Maqedonia luftojnë për vendin e dytë. Skocezët do të udhëtojnë drejt Amsterdamit dhe një rast të një fitoreje ndaj Hollandës, do t’i kalojë ata në fazën e play off-it. Në ndeshjen tjetër, Norvegjia pret Maqedoninë

Ja ndeshjet që do luhen sot:

Grupi 1
Shqipëri – Danimarkë
Maltë – Suedi
Hungari – Portugali

Grupi 2
Izrael – Luksemburg
Letoni – Zvicër
Moldavi – Greqi

Grupi 3
Republika Çeke – San Marino
Irlandë e Veriut – Sllovaki
Slloveni – Poloni

Grupi 4
Lihtenshtejn – Finlandë
Gjermani – Azerbajxhan
Uells – Rusi

Grupi 5
Armeni – Belgjikë
Bosnjë Hercegovinë – Turqi
Spanjë – Estoni

Grupi 6
Bjellorusi – Ukrainë
Angli – Kroaci
Andorra – Kazakistan

Grupi 7
Ishujt Faroe – Lituani
Rumani – Austri
Serbi – Francë

Grupi 8
Itali - Bullgari
Mali i Zi – Qipro

Grupi 9
Norvegji – Maqedoni
Skoci - Hollandë
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Huntelar kërkon një vend titullari

Sulmuesi hollandez i Milanit kërkon më shumë hapësira në formacionin e trajnerit Leonardo.
Futbollisti flet nga grumbullimi me kombëtaren e tij për ndeshjen me Skocinë. Pasi ka shënuar në miqësoren kundër përfaqësueses japoneze, Huntelar i dërgon një mesazh të qartë Milanit: “Tani dua një vend titullari”.

Të njëjtën gjë pret edhe Galiani, i cili në një intervistë propozoi që sulmuesi hollandez të aktivizohet që në ndeshjen ndaj Livornos. Një ndeshje, të cilën ish-futbollisti hollandez do ta fitojë: “Jemi në të njëjtën sasi pikësh sa Interi, nuk mund të humbasim terren.”

Bomberi i ardhur në Milano këtë verë, edhe kaq ka pritur shumë. I skualifikuar për ndeshjen e javës së parë ndaj Sienës dhe i futur në pjesën e dytë në derbi, tani ai pret rastin e tij. Rast që do të vijë shpejt. Dhe është e sigurt. Mesazhet që lëshon të lënë të kuptosh këtë siguri dhe nuk janë vetëm fjalë.

Mbi të gjitha flasin golat. Ka shënuar kundër Japonisë dhe shpreson që të njëjtën gjë ta bëjë edhe në ndeshjen me Skocinë: “Kam pak për të thënë, nuk më mbetet tjetër veçse të bëj punën time. Të luaj mirë dhe të shënoj siç bëra me Japoninë. Dhe pastaj të pres. Te Reali luajta pak, por në Milano gjeta një situatë tjetër. Për të treguar aftësitë e mia, thjesht duhet të kem hapësira.”
(Avni Rustemi)
Tan-Tirana
Senior Member
Senior Member

Post by Tan-Tirana »

Pele: Messi më i mirë se unë? Le të shënojë 1.000 gola!

Lartmadhëria braziliane e futbollit, Pele, ka hedhur poshtë mundësinë se Lionel Messi është futbollisti më i mirë në botë duke deklaruar se ai duhet të shënojë së pari 1.000 gola për t’u krahasuar me të.
Messi ka shënuar 40 gola në 44 ndeshjet me Barcelonën këtë sezon, ndërsa katërgolëshi i tij ndaj Arsenalit, ka çuar në pohime se ai është më i mirë se Maradona dhe Pele.
Por, Pele ka dyshime mbi aftësinë dhe potencialin e Lionel Messit, duke besuar se nuk duhet të bëhen krahasime të tilla përpara se ai të shënojë 1.000 gola.
“Ata gjithnjë tentojnë ta krahasojnë dikë me Pelen. Unë gjithnjë bëj shaka më miqtë e mi argjentinas se ata duhet të zgjedhin lojtarin më të mirë që ka pasur ndonjëherë Argjentina. Më pas, kur njëri prej tyre të shënojë 1.000 gola, atëherë mund të fillojmë të flasim”.
“Messi është lojtar i madh. Ai luan shumë mirë për Barcelonën por ka dështuar të tregojë talentin e tij me kombëtaren argjentinase. Ndoshta do ta bëjë këtë në Kampionat Botëror, le të presim dhe të shohim”, përfundoi Pele.
Këto pohime të Peles natyrisht se pritet të zgjojnë debate mes argjentinasve dhe brazilianëve para fillimit të Kampionatit Botëror.
Post Reply

Return to “Futbolli ndërkombëtar”