"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Feja muslymane: lajme te ndryshme

Diskutoni për besimin musliman, mund të ndani me komunitetin e kësaj feje eksperiencat e besimit tuaj.

Moderator: ALBPelasgian

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Feja muslymane: lajme te ndryshme

#1

Post by Adriana » Mon Dec 19, 2011 7:47 pm

Imami (hoxha) 84 vjeçar ka 86 gra. Thotë, mi pruri Allahu!

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Feja muslymane: video/dokumentar

#2

Post by Adriana » Mon Dec 19, 2011 8:09 pmNe kete report te CNN shifet qart se si nje femij i mitur martohet , por pasi dhandrri (burri i kesaj femije ) nuk paguan borgjin qe kishte vajza i rikthehet familjes.

Çka mendoni ju per kete , a kishit pasur deshir sikur kjo te i ndodhte motres apo vajzes se juaj ?
Pse keto martesa Mbrohen nga Islami , Pse duhet te njeket shembulli i nje te ashtuquajturi profet ''muhametit''
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#3

Post by Sally » Wed Mar 21, 2012 9:17 am

Bashkia: Xhamia e re do të ndërtohet te sheshi i Namazgjasë

Komisioni për ndërtimin e xhamisë së madhe të kryeqytetit ka pranuar propozimin e ardhur nga Komuniteti Mysliman për ndërtimin e Xhamisë së madhe tek “Namazgjaja” ku ndodhet edhe toka e Komunitetit Mysliman.
Sipas njoftimit të Bashkisë së Tiranës, në mbledhjen e ardhshme Komisioni do të diskutojë për mënyrën se si do të veprohet për projektin e Xhamisë, nëse do të jetë ai i hartuar tashmë, do të përcaktohet një arkitekt për të bërë një projekt të ri, apo do të bëhet konkurs për projektimin e këtij institucioni dhe pas kësaj menjëherë, aprovimi i termave të referencës.
Komisionit, përbëhet nga Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Kryetari i Komunitetit Mysliman, Nënkryetari, Sekretari i Përgjithshëm, Përfaqësuesi i Komitetit të Kulteve, Përfaqësuesi i Prefektit, i Këshillit të Qarkut, Myftiu i Tiranës, tre përfaqësues të komunitetit të besimtarëve të Tiranës, përfaqësues i Institutit të Monumenteve të Kulturës, Këshillit të Ministrave, Shoqatës “Tirana”, Administratori i Përgjithshëm i Bashkisë dhe 5 drejtorë, tre drejtorë të përgjithshëm të Planifikimit të Zhvillimit të Territorit, Planifikimit të Menaxhimit të Shërbimeve, Projekteve Strategjike e Investimeve të Huaja dhe dy drejtorë të Planifikimit të Territorit dhe i Kontrollit të Zhvillimit të Territorit
.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#4

Post by Sally » Wed Mar 21, 2012 9:21 am

Sally wrote:Bashkia: Xhamia e re do të ndërtohet te sheshi i Namazgjasë

Komisioni për ndërtimin e xhamisë së madhe të kryeqytetit ka pranuar propozimin e ardhur nga Komuniteti Mysliman për ndërtimin e Xhamisë së madhe tek “Namazgjaja” ku ndodhet edhe toka e Komunitetit Mysliman.
Sipas njoftimit të Bashkisë së Tiranës, në mbledhjen e ardhshme Komisioni do të diskutojë për mënyrën se si do të veprohet për projektin e Xhamisë, nëse do të jetë ai i hartuar tashmë, do të përcaktohet një arkitekt për të bërë një projekt të ri, apo do të bëhet konkurs për projektimin e këtij institucioni dhe pas kësaj menjëherë, aprovimi i termave të referencës.
Komisionit, përbëhet nga Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Kryetari i Komunitetit Mysliman, Nënkryetari, Sekretari i Përgjithshëm, Përfaqësuesi i Komitetit të Kulteve, Përfaqësuesi i Prefektit, i Këshillit të Qarkut, Myftiu i Tiranës, tre përfaqësues të komunitetit të besimtarëve të Tiranës, përfaqësues i Institutit të Monumenteve të Kulturës, Këshillit të Ministrave, Shoqatës “Tirana”, Administratori i Përgjithshëm i Bashkisë dhe 5 drejtorë, tre drejtorë të përgjithshëm të Planifikimit të Zhvillimit të Territorit, Planifikimit të Menaxhimit të Shërbimeve, Projekteve Strategjike e Investimeve të Huaja dhe dy drejtorë të Planifikimit të Territorit dhe i Kontrollit të Zhvillimit të Territorit
.


Mire qe lexova lajmin, qe ta di , se per ndryshe nese do me thoshin takohemi tel sheshi Namazgjasë, do prisnja bileten per ne stalboll....!

( shqiptare jemi e shqip nuk flasim )
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#5

Post by Adriana » Thu Apr 19, 2012 5:02 pm

A është feja islame pjesë e Gjermanisë?

Tema kryesore zyrtare e konferencës së sivjetme është barazia gjinore. Por edhe shpërndarja e Kuranit nga salafistët në Gjermani do të jetë objekt diskutimi.

Konferenca gjermane për fenë islame dënoi dhunën brenda mureve të shtëpisë dhe martesat me detyrim. Në seancën e saj plenare në Berlin-Kreuzberg anëtarët theksuan se dhuna në shtëpi dhe detyrimi për lidhjen e martesave janë cënime të rënda të së drejtës së personalitetit dhe asaj për të vendosur në mënyrë të pavarur, por edhe e së drejtës së integritetit fizik të personave të prekur, thuhet në një njoftim të Ministrisë së Brendshme gjermane. Kjo nuk mund të pranohet apo tolerohet. Në qendër të seancës plenare është tema "Të jetosh barazinë gjinore si vlerë të përbashkët".

Dënim i qartë i salafistëve

Ministri i Brendshëm gjerman, Hans-Peter Friedrich (CSU) mori shkak nga Konferenca për të dënuar aktivitetet e salafistëve radikalë islamikë: "Ata nuk duan të gjejnë përkrahje për një fe, por për ideologjinë e tyre." Për këtë arsye konferenca nuk do të lejojë që axhenda e saj të ndryshojë nga propaganda e salafistëve. Megjithatë duhet dhënë një sinjal i qartë. Në fundjavë salafistët sërish shpërndanë falas libra të Kuranit në qytete gjermane duke shkaktuar ndezjen e një debati.

"Feja islame nuk është pjesë e Gjermanisë"

Kryetari i grupit parlamentar CDU/CSU Volker Kauder pak para fillimit të seancës plenare kundërshtoi deklaratën e ish-presidentit gjerman Christian Wulff se feja islame është pjesë e Gjermanisë. "Feja islame nuk është pjesë e traditës sonë dhe identitetit në Gjermani dhe kështu nuk është pjesë e Gjermanisë", tha Kauder për gazetën "Passauer Neue Presse". Por myslimanët janë pjesë e Republikës Federale. "Si të tillë ata gëzojnë natyrisht të drejta të plota", është shprehur Kauder.

Konferenca e mbledhur për herë të parë në vitin 2006 nga ish-ministri i Brendshëm Wolfgang Schäuble duhet të shërbejë si forum mes shtetit dhe myslimanëve që jetojnë në Gjermani. Pjesëmarrës në konferencë janë përfaqësues të shoqatava të fesë islame dhe dhjetë personalitete të veçanta myslimane. Nga pala qeveritare marrin pjesë përfaqësues të federatës, landeve dhe komunave. Kritikët vënë megjithatë në dukje se shoqatat islamike nuk përfaqësojnë as gjysmën e myslimanëve, që jetojnë në Gjermani. Organizata të rëndësishme ombrellë si Këshilli Qendror i Myslimanëve dhe Këshilli Islamik për Gjermaninë, nuk marrin pjesë në konferencë.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#6

Post by Adriana » Sat Jun 09, 2012 7:17 am

Leraar islam leest koranverzen in plaats van ambulance te bellen
zaterdag 09 juni 2012 om 07u20

(Belga) In het Koninklijk Atheneum Ukkel werd vorige vrijdag een islamleerkracht om dringende redenen ontslagen omdat hij in plaats van een ambulance te bellen, koranverzen begon te reciteren toen een van zijn leerlingen op de speelplaats een epilepsieaanval kreeg. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad zaterdag.

Ook in een andere Brusselse school van het Vlaamse gemeenschapsonderwijs was er recentelijk een incident dat tot ontslag leidde. Zo verklaarde een islamleerkracht van het Koninklijk Atheneum Anderlecht dat hij homoseksuele leerlingen naar de imam zou verwijzen voor een duiveluitdrijving. "Tot een paar jaar geleden zou zoiets niet gebeurd zijn", zegt Jacky Goris, algemeen directeur van de Scholengroep Brussel. "Ik maak me zorgen over de nieuwe generatie islamleerkrachten. Die jonge lichting evolueert niet in de goede richting. Dit was al het tweede incident in korte tijd. En als we niets doen, verwacht ik alleen maar meer incidenten. We moeten dit probleem aanpakken." Raymonda Verdyck, de topvrouw van het gemeenschapsonderwijs, is het daarmee eens. "We moeten hierover een breed debat voeren. Overheid en schooldirecties moeten aan kwaliteitsbewaking kunnen doen, ook wat betreft de levensbeschouwelijke vakken. Het is belangrijk dat we het pedagogisch project van onze scholen kunnen vrijwaren." Vlaamse minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) belooft dat er meer inspecteurs islam komen, net als een een academische opleiding Islamitische Godsdienst vanaf 2014. http://www.knack.be/belga-algemeen/lera ... 922704.htmPo e perkthej pak shkurt kete lajme ( thjeshte per te krijuar nje ide mbi lajmin )

Te premten ( 8-qershore ) ne belgjik ne shkollen <Koninklijk Atheneum Ukkel> u perjashtua nga puna nje mesues-islamist. Arsyja e perjashtimit ishte se : nje nxenes ne oren e pushimit duke lujtuar ne oborrin e shkolles pesoj nje icident ''epilepsieaanval'' ku menjeher duhet te nderhynte ndihma mjeksore, pra mesuesi duhet te lajmeronte ambulancen. Por ne kete ratse me mesuesin-islamist ndodhi ndryshe, aji ne vend qe te lajmeronte ambulancen nxori kuranin dhe filloj duke ''recituar'' ( qysh e thekson edhe gazeta belge ).

Ky icident shqeteson shume banoret belg, gjithashtu dhe qeveritaret e tyre, nga fakti se jo me pak se disa dite me pare po i njejti mesues diskriminoj nje nxenes ne klasen e tij. Duke e thirur ''shejtan'', sepse sipas ketij mesuesi ky nxenes po jepte shenjat e para te <homoseksual>, dhe mesuesi i thote '' ju duhet te zhdukeni, se ju jeni shejtanet'' me kete shprehje jo vetem nxenesi qe behet fjala por dhe femijet e klases qe e degjuan kete krijuan nje panik nga fjala ''duivel'' = shejtan.

Pra me keto te dyja rastet tashme qeveria belge po kerkon qe te ket nje kontroll te rrepte ne shkollat ( sidomos ato filloret ), duke menduar qe nese nuk marrim masa tani, me vone do jet shume vone, ''nese nuk jemi vone'' shprehen ata, per keto incidente islamike qe po shtohen dita dites edhe me shume ne shtetin e tyre
.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#7

Post by Rina » Sat Jun 09, 2012 10:00 am

Me kujtuan keto epitetet shejtan e djall tek ai forumi i kryegrekut qe i perdorshin ato ndyresirat fetare, nga te gjtiha fete, sahere shkruaje kunder fese. Madje te kercenonin edhe permes reputacioneve, o djall o shejtan -haha-

Njerez te semure mentalisht, qe vuajne nga halucinacionet, te rrezikshem per shoqerine dhe mjedisin ku jetojne.


P.S. Shume po me pelqenin lajmet qe po i sillnit tek keto forumet fetare. :D

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#8

Post by Adriana » Sat Jun 09, 2012 11:39 am

Rina wrote:Me kujtuan keto epitetet shejtan e djall tek ai forumi i kryegrekut qe i perdorshin ato ndyresirat fetare, nga te gjtiha fete, sahere shkruaje kunder fese. Madje te kercenonin edhe permes reputacioneve, o djall o shejtan -haha-

Njerez te semure mentalisht, qe vuajne nga halucinacionet, te rrezikshem per shoqerine dhe mjedisin ku jetojne.


P.S. Shume po me pelqenin lajmet qe po i sillnit tek keto forumet fetare. :D

Keto dy tema si ketu edhe nga forumi fetar tjeter i kam hapur une, nga vet fakti qe ti shpetojme asaj qe edhe Ti vet shume shkurt dhe bukur e pershkruajte:
Njerez te semure mentalisht, qe vuajne nga halucinacionet, te rrezikshem per shoqerine dhe mjedisin ku jetojne.


Ndersa fjalen ''kercenim'' mua ma kane mesuar ne menyre te kundert, qe kur te me kercenojne per dicka, aty te marr vrull me shume per te .... :)
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#9

Post by Rina » Sat Jun 09, 2012 1:29 pm

Gjithmone mbaje ne mend cfare ka thene Niçe

After coming into contact with a religious man I always feel I must wash my hands.

erix77
Star Member
Star Member
Posts: 543
Joined: Sat Aug 14, 2010 8:23 am
Gender: Male
Location: Tirana

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#10

Post by erix77 » Sat Jun 09, 2012 2:25 pm

Por ne kete ratse me mesuesin-islamist ndodhi ndryshe, aji ne vend qe te lajmeronte ambulancen nxori kuranin dhe filloj duke ''recituar''
hahaha sa budallenj ka kjo bote.po nuk e morem vesh ky mesuesi e recitoi kuranin te sheronte femijen apo te ruante veten e vet nga djalli.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!

Rina
Honored Member
Honored Member
Posts: 369
Joined: Thu Feb 23, 2012 10:03 pm
Gender: Female

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#11

Post by Rina » Sat Jun 09, 2012 2:34 pm

Nje krijese e tille e indoktrinuar me keto halucinacionet fetare, rrezikon jeten e nje femije dhe plus ngjall panik tek femijet tjere, me ato imagjinatat e tij voodoo. Rrezik serioz te lejohen ne vende publike krijesa te tilla.

User avatar
Sally
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2062
Joined: Tue Jun 09, 2009 2:36 pm
Gender: Female

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#12

Post by Sally » Sun Sep 23, 2012 8:20 pm

  TE JU THEMI STOP GOOGLE DHE YOUTUBE me daten 24 dhe 25/09/2012 !!!!

Image  


:o kane harruar facebook-un se edhe facebook nuk ka pranuar, po kete e kan lene menjeane se nuk kane si te komunikojne -haha-
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#13

Post by Adriana » Thu Oct 11, 2012 6:01 pm

Image
klikoni mbi foton, per te lexuar disa rrjeshta...

Shkollat në Kosovë mbrojnë versionin e Al Kaedas për Islamin

Mësojmë nga faqja Respublica se tekstet mësimore për kalsën e 6 në Kosovë u mësojnë fëmijëve, profeti Muhamed ka urdhëruar luftën kundër të pafeve si një ndër pesë detyrat bazë të muslimanit. Ky pohim bëhet në pjesën ku flitet për lindjen dhe përhapjen e Islamizmit dhe aty përcaktohet se «lufta e shenjtë» (xhihadi) duhet bërë ndaj çdokujt që nuk bën pjesë në fenë muslimane. Lajmi është marrë nga Radio Europa e Lirë, e cila ka botuar si kryelajm nga Kosova reagimin e Bashkësisë Islame e cila e konsideron një gjë të tillë absurde. Autorët e tekstit janë Frashër Demaj dhe Fehmi Rexhepi, që të dy akademikë të njohur në Kosovë.

Në prononcimin e tij, për reagimet e Bashkësisë Islame, Rexhepi ka sqaruar se tekstet nuk kanë të bëjnë me atë që pranon Islamizmi sot, por ato tregojnë të vërteta historike, atë që besohej gjatë kohës kur ka lindur Islami. Ai pretendon se gjatë kësaj periudhe, në shekullin e shtatë, «ajo ka qenë luftë kundër të pafeve, të atyre që kanë besuar në shumë zotëra, për t’u përhapur». Pa dashur të hyjmë në shpjegime që i di çdo fillestar në fe, të cilat tregojnë se ishte politeizmi ai që luftoi Islamin, duke i detyruar muslimanët të jetojnë nën regjimin çnjerëzor të fiseve mekase, pa dashur të ofrojmë shpjegime historike mbi kushtetutën e Medines apo Marrëveshjen e Hudejbijes, të cilat dëshmojnë qartë se Islami u hap gjatë periudhës së paqes e jo të luftës, e aq më pak duam të hyjmë në një diskutim historik mbi argumentet mbi të cilat është nxjerrë teza e tyre, është vërtetë e paimagjinueshme të pranosh mënyrën primitive me të cilën argumentohen akademikët shqiptarë (duhet thënë se të tilla gjëra janë ndeshur shpesh edhe në tekstet e shkollave në Shqipëri).

Nuk e dimë nëse e gjithë kjo është e qëllimshme, por sido që të jetë, ajo tregon nivelin intelektual dhe nivelin e të arsyetuarit të historianëve tanë, të paçliruar ende nga strukturat ideologjike të trashëguara. Me një fjalë, z. Rexhepi kërkon të na thotë se muslimanët sot e njohin gabim fenë dhe profetin e tyre dhe se e vërteta historike është tjetër nga ajo që njohin sot institucionet dhe katedrat e studimeve fetare në të gjithë botën. Më shkoqur akoma, ai kërkon të na thotë se, interpretimi më i vërtetë dhe më i saktë nga ana shkencore sot për Islamin është ai i Al Kaedës dhe rrjedhimisht sot na mbetet që, ose ta besojmë Islamin gabim, ose të bëhemi të gjithë terroristë për të qenë muslimanë të mirë. Ky është diskursi akademik që u mësohet fëmijëve dymbëdhjetëvjeçarë në shkollat publike në Kosovë.

Por, më interesante është mënyra sesi hartuesit e tekstit e mbrojnë paudhësinë e vet. Ata mbrohen nën «imunitetin» e akademikut, duke i ofruar gjykimet e veta si përfundime shkencore që nuk duhet t’i vërë kush në diskutim. Të gjitha interpretimet e tjera, të gjitha reagimet që vijnë nga institucionet zyrtare të Islamit, konsiderohen prej tyre si besim e jo si shkencë. E për rrjedhojë ato nuk kanë tagrin të venë në diskutim pohimet e tyre.

Jo vetëm kaq por z. Rexhepi hidhet në kundërsulm, duke i konsideruar reagimet e Bashkësisë Islame si sulm fetar kundër shkencës:

«Tash, ata, çka donë? Kujtojnë se tash historinë duhet ta bëjmë krejt me islamizëm dhe të mësohet në detaje?!»

Z. Rexhepi jo vetëm që nuk ofron asnjë argument, asnjë fakt e asnjë autoritet shkencor që të mbrojë tezën e tij, por shkon deri aty sa të akuzojë institucionet fetare si penguese dhe cënuese të shkencës. Kjo pseudoshkencë vijon të mbështetet në klishetë banale shkenciste të konsumuara barbarisht nga ideologjitë e mbrapshta të së kaluarës, për t’i dhënë vetes tagrin e autoritetit të padiskutueshëm që i imponohet shoqërisë. Mjetet për të penguar kritikat dhe diskutimet, janë po ato të përdorura pak kohë më parë në debatin e hapur prej ankesave të qeverisë turke për fyerjet ndaj Turqisë dhe Perandorisë Osmane në tekstet mësimore. Jo më kot, një prej autorëve të këtij teksti është Frashër Demaj, po i njëjti që kish hartuar edhe tekstet fyese ndaj popullit turk. Frashër Demaj u prononcua fuqishëm atëherë se historia bazohet mbi fakte dhe studiuesit nuk mund t’i ndryshojnë faktet për hir të politikës. Në atë rast z. Demaj ngrinte zërin që «Politika të mos fusë hundët në punën e shkencës» ndërsa tani ai dhe kolegu i tij kërkojnë që feja të mos fusë hundët në punët e saj, duke identifikuar shkencën me punët e tyre pa mend.

Këta historianë, po përdorin zotin e ri të modernizmit, shkencën, si aureolë false shenjtërie, për të mbrojtur mbrapshtinë e punëve të tyre. Sipas tyre, kulti i shkencës kërkon që njerëzit t’u afrohen të përulur e jo me kritika. Njerëzit duhet të shkojnë tek këta profetë të rinj duke u zbathur nga çdo besim apo arsye, ashtu siç besimtarët zbathin këpucët kur hyjnë në xhami. Për rrjedhojë, jemi këtu krejtësisht në sferën e besimit, vetëm se kemi të bëjmë me një besim të rremë, të varfër e të paarsyeshëm, që shenjtëron profanen e profanizon hyjnoren.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#14

Post by Mallakastrioti » Sat Nov 02, 2013 9:49 pm

Interesante do shtoja!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reisi- Kryemyftiu i Serbisë Adem Zilkiq ju bëri thirrje ulemasë së Indonesisë që mos e njohin pavarësinë e Kosovës

Siç njoftoi agjencia e lajmeve Tanjug, ditët e fundit të vizitës në Indonezi ishin Ireneu Patriarku serb i cili me vehte kishte sjellë Reisin-Kryemyftiun e Serbisë Adem Zilkiq.

Tanjug zbulon se roli i Zilkiqit ishte i thjeshtë, nën drejtimin e Patriarkut Ireneut me çka duhet të bindë vendasit, sidomos klerikët islamik Indonesian, të bëjë të gjitha që Indonezia mos ta njoh pavarësinë e Kosovës. "Zilkiqi ishte i qartë se problemet në Kosovë nuk janë fetare, por të natyrës etnike.

Ai, miqve të tij nga Indonezia ju tha të jenë të kujdesshëm dhe të mos dorëzohen ndaj shpalljes së njëanshme të pavarësisë së Kosovës. Si një mysliman, ai u kërkoi përfaqësuesve të Nadlatul ulema (organizata më e madhe islamike në Indonezi), për të mbështetur qeverinë e tij në një qëndrim të qëndrueshme për çështjen e Kosovës. (ndricimi-islam)
Image
Image

User avatar
CERMENIKASI
Star Member
Star Member
Posts: 721
Joined: Fri Dec 31, 2010 9:51 pm
Gender: Male

Re: Feja muslymane: lajme te ndryshme

#15

Post by CERMENIKASI » Sat Nov 02, 2013 11:22 pm

Zilkiqi ishte i qartë se problemet në Kosovë nuk janë fetare, por të natyrës etnike.
Po mir ka folë sepse Shqiptarët e Kosovës kanë dëshirue gjithëmonë me u nda sepse nuk janë Sllav!!! dhe kjo s'ka të bajnë asgja me fenë.

ps:Ky hoxha duket si kopje e hitlerit ndërsa ay përmbas duket sikur me qenë vetë shejtani!
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!

Post Reply

Return to “Feja Islame”