"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

Sillni harta historike fiziko-politike-etnografike, që pasqyrojnë realitetin etnik dhe politik të një rajoni të caktuar, në një periudhë të caktuar.

Moderator: Hymniarber

User avatar
Fran
Member
Member
Posts: 17
Joined: Mon Feb 13, 2012 10:32 am
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#211

Post by Fran » Fri Jun 21, 2013 9:22 pm

Image
Harta Italiane

User avatar
Fran
Member
Member
Posts: 17
Joined: Mon Feb 13, 2012 10:32 am
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#212

Post by Fran » Fri Jun 21, 2013 9:28 pm

Harta ta vjetra Image veneziane.

User avatar
Fran
Member
Member
Posts: 17
Joined: Mon Feb 13, 2012 10:32 am
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#213

Post by Fran » Fri Jun 21, 2013 9:47 pm

Image
Kjo harte shum e vjeter tregon fare qarte "Albania alta"Shqiperia e siperme qe shkon ne kufi me Raguzen qe sot eshte Dubrovnik.
Po te shohim me kujdes gjiri apo Boca e Cotorit ishte e jona.
Vetem ne shqiperi akoma sot gjen shum familje me emrin Kotorri tipiko te vendit ku kan banuar shqiptaret.
Albania basa,Shqiperia poshtme cameria ...
Veshtrova te gjitha postimet e keto karta nuk jane.

User avatar
Strokulli
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 237
Joined: Fri Oct 29, 2010 12:37 am
Gender: Male
Location: Albanìa/Arbani

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#214

Post by Strokulli » Sat Jun 22, 2013 1:33 am

Emni i hartës ashtë 'Illiricum'.. (Atlante Veneto?.. i vjetit 1640?)..
Deti që lagnë brigjet afër Arbanit, kljuhet “Mare D’Albania” (?)..

Image
http://i44.tinypic.com/2hp51dk.jpg

User avatar
illyrianboyful
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 286
Joined: Thu May 30, 2013 9:22 pm
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#215

Post by illyrianboyful » Sun Jun 30, 2013 7:16 pm

Image
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#216

Post by ALBPelasgian » Tue Jul 09, 2013 9:34 am

...The Albanian demographic presence stretched from the Gulf of Corinth (Greece) in the south to Kursumlija (Serbia) in the north.

The A to Z of the Ottoman Empire, Selçuk Akşin Somel, 2010, p. 15

Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#217

Post by Mallakastrioti » Mon Sep 09, 2013 7:58 pm

Ne shekujt 16-17 ne territoret shqiptare ishin te pakten njembedhjete (11) porte detare dhe te pakten gjashte (6) prej tyre gjendeshin ne ate qe ne harte quhet "Deti Shqiptar".
Interesante gjithashtu eshte se shfaqet edhe toponimi Cameria.
Titulli i hartes: Le Golfe De Venise, Avec ses Principaux Caps, Promontoires, & Ports de . . .
Viti:1693
Autori:Hubert Jaillot

Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

User avatar
illyrianboyful
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 286
Joined: Thu May 30, 2013 9:22 pm
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#218

Post by illyrianboyful » Sat Oct 05, 2013 11:48 am

Image
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!

User avatar
illyrianboyful
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 286
Joined: Thu May 30, 2013 9:22 pm
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#219

Post by illyrianboyful » Sat Oct 05, 2013 12:00 pm

Image
Në rast këto harta jan postuar më parë, ju lutem që të i f'shini
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#220

Post by Mallakastrioti » Sun Dec 01, 2013 11:11 am

Prichard, James Cowles
Ethnographical Map of Europe …
1861
Physical Atlas

Image
Image

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#221

Post by Zeus10 » Sun Dec 01, 2013 11:06 pm

1300 Pas Krishtit

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

arberor
Member
Member
Posts: 48
Joined: Mon Mar 19, 2012 10:10 pm
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#222

Post by arberor » Mon Dec 02, 2013 7:16 pm


User avatar
bardus
Star Member
Star Member
Posts: 882
Joined: Mon Jan 30, 2012 3:44 pm
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#223

Post by bardus » Sun Dec 15, 2013 2:26 pm

Nuk eshte hera e pare qe shoh se varri i Kadmit dhe Harmonias gjendet ne zonen e Shkodres ose Ulqinit.

Image

http://www.raremaps.com/gallery/enlarge/34361bp

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#224

Post by Mallakastrioti » Sun Jan 19, 2014 12:57 pm

Kaonia ose ndryshe Kanina.

Harte e vitit 1726 prej D'Anville.

Image
Image

Scipio
Junior Member
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sun Apr 20, 2014 10:16 am
Gender: Male

Re: SHQIPERIA DHE SHQIPTARET NEPER HARTA KLASIKE

#225

Post by Scipio » Wed Apr 23, 2014 2:50 pm

Image

Albania of Gjergj Kastrioti (Shqipëria e Gjergj Kastriotit) 1403-1468
(Albania in the Twentieth Century, A History: Volume I: Albania and King Zog: Independence, Republic and Monarchy 1908-1939, Owen Pearson, London, p. XIV)

Post Reply

Return to “Harta historike”