"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeputetët

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#31

Post by rrëqebull » Tue Mar 04, 2014 11:03 pm

rrëqebull wrote:
■ISLANDA TËRHEQ KANDIDATURËN PËR ANËTARËSIM NË BE
22 shkurt 2014

Dy partitë evroskeptike që fituan zgjedhjet e kaluara kanë arritur një marrëveshje për një ligj që kërkon «tërheqjen e kandidaturës për anëtarësim në BE» ashtu siç kërkon më shumë se gjysma e islandasve.
Gjithsesi ishulli është (dhe ngelet) pjesëtar i Marrëveshjes Shengen dhe i Hapësirës ekonomike evropiane.

- mattinonline.ch/islanda-i-due-partiti-al-governo-ritirano-la-candidatura-alladesione-allue/

- voxnews.info/2014/02/22/islanda-ritira-candidatura-adesione-allue/
Image


Sapo pashë që paska edhe një çështje të hapur për shpëtimin e Islandës nga kuçedra BE
viewtopic.php?f=65&t=5768

I bashkohem komenteve të dy anëtarëve të tjerë.
Jam e mendimit qe nuk do te pendoheni SUKSESE.

Veprim tejet i logjikshem e tejpames, ne mbrojtje te shendetit shteteror e ekonomik te Islandes. Sa keq qe keta debillat, qe jemi denuar t'i kemi ne krye, kane arritur kaq sukses ne ngulitjen e idese nder shqiptar se integrimi ne BE eshte 'interesi me i madh' i shqiptareve.
Edhe një shkrimtar parodish politike do e kishte të vështirë t'u jepte një emër këtyre donkishotave (nga kjo pikëpamje është me se i saktë përdorimi i latinishtes debilis= `i pa aftë, i mangët`) që nuk humbasin rast për të përmëndur BE-në, deri edhe nëpër përkujtimet historike dhe kulturore kombëtare!

Lënë mënjanë pasurinë titanike natyrore dhe kulturore, Kombi Shqiptar i ka të gjitha mundësitë, të gjitha aftësitë, gjithçka mbëhitet për të siguruar mirqënien dhe shkëlqimin e vet.
Sa më shumë një politikan e përmënd BE-në dhe sa më shumë e quan atë "zgjidhja" apo "interesi i madh i shqiptarëve", aq më pak i aftë është ai për të qenë në krye të Kombit (dhe në fakt asnjëri prej tyre nuk është në krye të Kombit, por veç "në krye" të "vilajeteve partiake").

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#32

Post by rrëqebull » Thu Mar 06, 2014 11:59 pm

Image
BE-ja DUHET TË `SHKATËRROJË HOMOGJENITETIN KOMBËTAR` ka thënë Shefi i Mërgimit në OKB.

BE-ja duhet të bëjë “çmos e çnuk për të shkatërruar homogjenitetin” e shteteve të saj anëtare sipas përfaqësuesit të OKB-së për mërgimin.

Piter Sutherlend është shprehur se mirëqenia e ardhshme e shteteve të BE-së është e lidhur me faktin që ata duhet të përqafojnë multikulturalizmin. /BBC News


Pra mirëqenia, sipas këtyre kuçedrave burokratike bolshevike mbishtetërore kundra-komb dhe kundra-familje, është mosqenie.
Kulturat dhe Kombet autoktone duhet sipas tyre të zhduken për t'i lënë vend hordhive me imigrantë nga bota e tretë dhe fëmijëve të lindur nga përzierja ndër-racore, të cilët do t'i falënderojnë me vota të përjetshme të prekurit nga sëmundja mendore që quhet bolshevizëm të cilët po udhëheqin sot BE-në.

(neo)Bolshevikët po përpiqen që të arrijnë krijimin e "Shteteve të Bashkuara të Evropës", pra një shtet të vetëm për gjithë kontinentin, duke i shpallur luftë kulturave dhe kombeve të ndryshme (sa herë e keni dëgjuar të përmendur me ngjyrim kriminualizues togfjalëshin "qarqe nacionaliste", duke lënë të nënkuptohet se "nacionalizmi" na qenka një doktrinë sektare, e pakicave të fshehta terroriste, a diçka e frikshme apo e pamoralshme..), duke reklamuar përzierjen racore, çoroditjen gjinore, zvetënimin kulturor, mpakjen demografike...
Fundja është ajo që po shohim prej kohësh në Shqipëri Veriore, ku qarqet bolshevike po eksperimentojnë zgjidhjet e tyre të ndyra për të shkatërruar shëndetin familjar, homogjenitetin kombëtar dhe sovranitetin shtetëror, për t'ia aplikuar pastaj gjithë kontinentit...

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#33

Post by rrëqebull » Wed Mar 12, 2014 12:06 pm

■Anketim tronditës: 71% I ITALIANËVE ËSHTË SHPALLUR KUNDRA BE-së (Shkurt 2014)

Nga një anketim i bërë për gazetën eurofile "Repubblica",
ka rezultuar se mbështetja e italianëve për BE-në ka rënë nga 57% në vetëm 29%.

7 italianë në 10 janë haptazi kundra-BE dhe euroskeptikë!

32% i italianëve do rikthimin e liretës!

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#34

Post by rrëqebull » Sat Mar 15, 2014 10:14 pm

Ja çfarë "civilizimi perëndimor" sjellin "universitetet" private, media e kalbur, dhe BE-ja që i financon.
Degjenerim. Shthurje. Vetëvrasje-kulturore.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 998&type=3
Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#35

Post by rrëqebull » Sat Mar 15, 2014 11:33 pm

Të më falni, se kto të vjen vështirë e është turp t'i shikoshë e jo më t'i shpërndash,
por është e rëndësishme të kuptojmë s'çfarë nënkuptojnë kombofobët e neo-perandorive neo-bolshevike kur thonë "integrim".


Image
Image
http://www.balkanweb.com/fotoAlbum/index.php?id=11150Phoenix
Supreme Member
Supreme Member
Posts: 476
Joined: Thu Sep 24, 2009 3:12 am
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#36

Post by Phoenix » Tue Mar 18, 2014 3:43 pm

rrëqebull wrote: Lënë mënjanë pasurinë titanike natyrore dhe kulturore, Kombi Shqiptar i ka të gjitha mundësitë, të gjitha aftësitë, gjithçka mbëhitet për të siguruar mirëqenien dhe shkëlqimin e vet.
Sa më shumë një politikan e përmend BE-në dhe sa më shumë e quan atë "zgjidhja" apo "interesi i madh i shqiptarëve", aq më pak i aftë është ai për të qenë në krye të Kombit (dhe në fakt asnjëri prej tyre nuk është në krye të Kombit, por veç "në krye" të "vilajeteve partiake").

Ato që ne quajmë pasuri natyrore, në të vërtetë nuk janë! Nafta dhe zifti aty ka qenë për shekuj me radhë. E shumta mund t'i kenë përdorur për me lyer rrotat dhe boshtet e qerreve. Ato u bënë pasuri kur u shpik motori me djegie të brendshme! Domethënë zotërimi i dijes është pasuri!
Tani, nëse në Shqipëri vazhdojnë të shesin dhe blejnë diploma, mendoni se është një shenjë zotërimi dijesh?
Disa quajnë pasuri paranë, por kjo është relative. Borxhi mund të jetë pasuri, sepse është një marrëveshje ku të tjerët do të punojnë në të ardhmen për ty!
Në vetvete para është mjet shkëmbimi vlerash. Dija është një vlerë që krijon vlerë. Ata që nuk kanë asnjë vlerë me paranë përpiqen të mbushin vetëm boshllëkun e tyre. E gjithë kjo është e vërtetë aq sa është e vërtetë se ujku ngopet me mushkonja! Po nëse dikush nuk ka vlera dhe dije, çfarë do të shkëmbejë?!
Nuk i mbetet që të shkëmbejë, veçse vetveten. Të kthehet në një skllav modern.
Dikush mund të mendojë se është mirë dhe e gjithë kjo gjendje nuk e prek. Mirë, por njeriu të drejtat shoqërore i fiton në bazë të shoqërisë ku lind dhe bën pjesë. Sa më e zhvilluar nga ana kulturore një shoqëri aq më shumë të drejta do të gëzojnë dhe pjesëtarët e saj.
Para se një shoqëri të shkojë në krizë ekonomike ajo përjeton krizën morale dhe të vlerave.
Në Shqipëri po bëhen vite që shkatërrohet çdo gjë. Kam frikë se idhulli i shumë të rinjve dhe të reja do të jetë një farë Toni Montana! Dhe për këtë nuk e na e ka fajin BE-ja!
Fatmirësisht jo i të gjithëve!
Duke parë fotot më lartë në mendje më vjen pyetja: "A ka emancipim pa cipë?". Duka pasur parasysh se fjalën "cipë" fjalori i gjuhës shqipe e përkufizon kështu:
[quote2="CIPË f."]1. Lëvore e hollë që vesh diçka, lëkurë, vemesë; shtresë e hollë që mbulon sipërfaqen e diçkaje. Cipë e hollë. Cipa e qepës. Cipa e mollës (e pjeshkës). Cipa e kokrrave të rrushit. Cipa e vezës. Cipa e qumështit. Cipa e gjellës. Cipë akulli. Cipa e drurit. Cipa e plagës. Zë (vë) cipë. I prish (i heq) cipën. Ha me gjithë cipë.
2. anat. Lëkurë ose ind i hollë, që vesh a mbulon një organ; membranë. Cipa e brendshme. Cipa e barkut. Cipa (korja) e trurit. Cipa e qelizës. Cipa e mukozës. Cipë dhjami. Cipa e veshit. Cipa e virgjërisë. I vuri cipë syri.
3. bised. Sipërfaqja e një uji të qetë. Cipa e ujit. Cipa e liqenit (e kënetës).
4. fig. bised. Tërësia e vetive morale të një njeriu të ndershëm, turpi e sedra që e mbajnë njeriun të mos bëjë veprime të palejueshme; tërësia e rregullave dhe e normave morale të shoqërisë, që mbrojnë nderin e saj. Njeri me cipë. Sjellje pa cipë. Nuk ka cipë. S'ka fytyrë e cipë. I ka plasur cipa. Ruaj cipën. S'i mbetet cipë. Bëj diçka për cipë. Plasi cipa, doli kripa. fj.u. Ka cipë (nder) në faqe.
5. bised. Pëlhurë e hollë pambuku; basmë. Cipë me lule. Cipë për fustan. Futë prej cipe.
6. bised. Shami koke për gra. Cipë e zezë (e bardhë). Vë cipën. Lidh cipën.
7. fig. Diçka që mbulon ose që fsheh, mbulesë, perde. Mbuloj (fsheh, mbështjell) me një cipë. I hedh cipën (një ngjarjeje, veprimi etj.). Heq (gris) cipën.
8. krahin. Petë byreku ose ëmbëlsire. Byrek me dyzet cipa.
* Cipë qepe shih te QEP/Ë,~A. Cipë e kockë shumë i dobët, kockë e lëkurë. Hodhi cipën e zezë shih te ZI (i), ZEZË (e). I ka plasur cipa (peta) e ballit keq. është bërë i pacipë, s'ka turp fare.[/quote2]User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#37

Post by rrëqebull » Thu Mar 20, 2014 7:23 pm

Kur them pasuri natyrore nuk e kamte fjalën përjashtimisht për ato xeherore apo turizëm·nxitëse, por përtej këtij saktësimi, pajtonem plotësisht me ato që ke shkruar Pheonix.


(sapo të më jepet mundësia do t'i shkakrojte ato vidjot për t'i parë)

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#38

Post by rrëqebull » Sat Mar 22, 2014 5:38 pm

■KOÇO DANAJ: ME KRIMINALIZIMIN E UÇK-së BRUKSELI PO FYHEN KOMBIN SHQIPTAR (20 mars 2014)

«Nuk ka për mua veprim më barbar të Brukselit ndaj Kombit Shqiptar.

Është fyerja më e madhe që Brukseli po i bën Kombit Shqiptar.
Vetëm shkuarja ndërmënd që të hapë, të krijojë një gjykatë evropiane për të gjykuar krimet e luftës së UÇK-s 15 mbasi ka mbaruar lufta, këtë në çdo vënd jo demokratik, po me minimumin e demokracisë do ta kishin nxjerrë përjashta, do ta kishin shpallur "persona non grata", këtë do të kishin bërë.

Pse bën gjykatë evropiane? Dhe pse ngul këmbë që mos të ketë asnjë gjyqtar shqiptar?

Kjo është fyerje kombëtare!
A dini ndonjë politikan të ketë thënë "Brukesli po fyhen Kombin Shqiptar"? Ç'të keqe ka t'ia thuash?
Kush është Brukseli? Njerëz janë dhe ata,
lobe janë dhe ata, lob pro-sërb, se lob pro-shqiptar s'kemi krijuar ne, lob pro-grek, lobe janë dhe ata, dhe ju e dini fare mirë që kur ka qetësi politikën e luajnë lobet.»
Image


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#39

Post by rrëqebull » Sun Mar 23, 2014 7:17 pm

▼ SULM NDAJ EVROPËS:
QINDRA AFRIKANË MËSYJNË QYTETIN SPANJOLL

Pushtimi demografik i Evropës së tradhtuar nga neo-bolshevikët që po e udhëheqin prej vitesh drejt shkatërrimit, vazhdon pa reshtur.

http://voxnews.info/2014/03/20/attacco- ... ico-video/http://www.youtube.com/watch?v=HDDJzclnzXA

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#40

Post by rrëqebull » Mon Mar 24, 2014 5:21 pm

▼ BE = EVROPA E TRADHTUAR
SHERIATI HYNË SI SISTEM GJYQËSOR PARALEL NË BRITANI!

Ja edhe një tjetër dëshmi e faktit që BE-ja është në të vërtetë një bashkim kundra-evropian, sepse vetëm kështu mund të quhet kasta evropicide (evropë-vrasëse), e përbërë nga neo-bolshevikë e ultra-liberalistë, që udhëheq sot BE-në


Prandaj në këtë lloj BE-je, çdo hap drejt "integrimit" është një hap drejt shkatërrimit!
Ne që luftuam 500 kundra sheriatit s'kemi ç'kërkojmë në një Evropë të sëmurur kaq rëndë, që do të na kthejë përsëri në gjendjen e para 100 vjetve (shikoni dhe vilajetizimin e Shqipërisë Veriore!)!

http://voxnews.info/2014/03/23/e-uffici ... ritannico/
http://www.telegraph.co.uk/news/religio ... hiefs.html

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#41

Post by rrëqebull » Mon Mar 31, 2014 7:45 pm

BE-ja QUAN "SUKSES" HAPAT DREJT RIPUSHTIMIT TË SHQIPËRISË VERIORE NGA SERBIA! (31/03/2014)

Kryetari i Gjyqit në Mitrovicë do të jetë serb e një numër i madh gjykatësish do të jenë po ashtu serb, ka thënë Vuçiq për RTS.
Përfaqësuesja e lartë e BE-së Catherine Ashton pas takimit ka thënë se është e kënaqur me rezultatet.

http://www.koha.net/?id=27&l=4793

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#42

Post by rrëqebull » Mon Apr 14, 2014 4:27 pm

Ja dhe një tjetër nga "vlerat evropiane perëndimore"!
BE-ja është katrahura më kundra-evropjane që ke ekzistuar ndonjëherë.

http://www.balkanweb.com/metropol/2693/ ... 82929.html

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#43

Post by rrëqebull » Tue Apr 15, 2014 7:29 pm

▼JA SI DEL NË PAH PUSHTIMI SERBO-NDËRKOMBËTAR I SHQIPËRISË VERIORE, DUKE E KRAHASUAR ME BOSNJËN

Bosnja dhe Shqipëria Veriore (krahasim)

1.
Bosnja nëpër harta paraqitet si një dhe e pandarë.
Shqipëria Veriore nëpër harta paraqitet si një dhe e pandarë.

2.
Bosnja është e ndarë në dy pjesë, atë serbe dhe atë boshnjako-kroate.
Shqipëria Veriore është e ndarë në dy pjesë, atë serbe (Veri, Graçanicë, Novobërdë, Shtërpcë dhe enklava tjera të shpërndara nëpër tërë teritorin), si dhe në pjesën tjetër shqiptare.

3.
Bosnjë sundojnë ndërkombëtarët vetëm në pjesën boshnjako-kroate, kurse në pjesën serbe sundon Serbia.
Shqipëri Veriore sundojnë ndërkombëtarët vetëm në pjesën shqiptare, kurse nëpër enklavat serbe, sundon Serbia.

4.
Bosnja ka flamurin me 3 ngjyra: kaltër, verdhë e bardhë, dhe janë të pranishëm yjet 5-cepësh.
Shqipëria Veriore ka flamurin me 3 ngjyra: kaltër, verdhë e bardhë, dhe janë të pranishëm yjet 5-cepësh.

5.
Pavarësisht nga fakti që Bosnja njihet si shtet i pavarur, ajo përsëri është e ndarë dhe sundohet nga të huajt.
Pavarësisht nga fakti që Shqipëria Veriore njihet si shtet i pavarur, ajo përsëri është e ndarë dhe sundohet nga të huajt.

6.
49% të territorit në Bosnjë e mbajnë serbët edhe pse përbëjnë vetëm 31% të popullsisë.
24% të territorit të Shqipërisë Veriore e mbajnë serbët edhepse përbëjnë vetëm [më pak se] 7% të popullsisë

7.
Bosnja nuk ka ushtri të vetën.
Shqipëria Veriore nuk ka ushtri të vetën.

Për fund shikoni sa bukur rrinë pranë njëri tjetrit, dhe sa shumë përngjajnë këta dy flamuj magjupësh:
Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#44

Post by rrëqebull » Fri Apr 18, 2014 7:26 pm

■KASTRIOT MYFTARAJ: NGA NJË TRIBUNAL NDËRKOMBËTAR SI AI QË DO TË KRIJOHET NË PRISHTINË, DUHET PRITUR MË E KEQJA, DUHEN PRITUR VEPRIMET MË PARANOIDE ANTISHQIPTARE

❝...
Kur unë them se Kosova dhe Shqipëria nuk ia kanë parë ende sherrin këtij libri, po ka shumë gjasa që t’ ia shohin, shumëkush e merr këtë si teprim, si teori konspiracioni myftarajane. Pak ditë më parë të gjithë në Kosovë do të qeshnin nëse do t’ u thoshe se në Kosovë do të krijohet Tribunali Ndërkombëtar për Krimet e Luftës, në një kohë që ai nuk ekziston as në Beograd. Por ja që tani kjo gjë është një kërkesë zyrtare e bashkësisë ndërkombëtare për qeverinë e Kosovës, dhe në rradhë të parë është kërkesë e amerikanëve. Dhe a nuk do të ta quanin teori konspiracioni, teprim, pak kohë më parë nëse do të thoshe se presioni që iu bëhej shqiptarëve të Kosovës nga ndërkombëtarët për të harruar krimet e serbëve ndaj tyre, duke e paraqitur këtë si provë qytetërimi, në fakt ishte pikënisja për ta projektuar fajin tek shqiptarët, dhe parakushti që të arrihej deri te zbatimi i një agjende të fshehtë, pjesë e së cilës është edhe krijimi i Tribunalit ndërkombëtar për krimet e luftës në Kosovë. Kur tribunalet e këtij lloji nuk krijohen në një vend të tretë, siç ndodhi me Tribunalin e Hagës, ato krijohen në territorin e vendit mbi të cilin rëndon faji kryesor për luftën dhe krimet e saj. Shembulli i parë që të vjen në mendje është Tribunali Ndërkombëtar i krijuar në Nuremberg të Gjermanisë, në vitin 1945. Kështu që me krijimin e Tribunalit në Prishtinë, në një kohë që një i tillë nuk po krijohet paralelisht në Beograd, Kosova po konsiderohet a priori si vendi që ka përgjegjësinë më të madhe për fajin e luftës dhe gjenocidin gjatë saj. Tash Tribunali Ndërkombëtar i Prishtinës ka detyrë që ta vërtetojë këtë gjë, pra që të justifikojë raison d’ etre, arsyen e ekzistencës së tij. Dhe ky Tribunal Ndërkombëtar në Prishtinë është pasojë e një llogarie diabolike antishqiptare, kështu që prej tij duhet pritur më e keqja, prej tij duhen pritur veprimet më paranoide antishqiptare. Tribunali ndërkombëtar në Prishtinë nuk po krijohet që të sqarohen edhe akuzat e Dick Marty, siç po thonë disa diplomatë perëndimorë në Prishtinë. Në të vërtetë, akuzat e Dick Marty u bënë edhe që të mund të krijohej Tribunali Ndërkombëtar në Prishtinë.
Duke qenë se Tribunali Ndërkombëtar në Prishtinë është rezultat i një obsesioni paranoid antishqiptar,
...
Nga një Tribunal si ai që do të krijohet në Prishtinë, duhet pritur më e keqja.❞

https://www.facebook.com/kastriotmyftar ... 8355047305


User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: BEja:Marrëzia më e madhe e kohës sonë. E thonë eurodeput

#45

Post by rrëqebull » Sun Apr 20, 2014 10:10 pm

Evrodeputeti Najxhëll Farazh:
(16 prill 2014)
BE-ja DO ASGJËSIMIN E SHTET-KOMBEVE

I GJITHË PROJEKTI I BE-SË ËSHTË I THEMELUAR MBI NJË PAVËRTETËSÍ TË RREZIKSHME

BE-ja ËSHTË NJË GABIM I NJËJTË ME JUGOSLLAVINË

PROJEKTI PËR KRIJIMIN E "SHTETEVE TË BASHKUARA TË EVROPËS" NUK KA ASNJË MIRATIM NGA POPUJT E EVROPËS

NUK JAM KUNDRA EVROPËS POR JAM KUNDRA KËSAJ “EVROPE”!

DUAM NJË EVROPË ME SHTET-KOMBE TË PAVARURA DHE SOVRANE


Pjesë nga fjalimi i tij, që nga minuta 00:58
«Është krejtësisht e kuptueshme që të kërkohen mënyra për të shmangur zezona si ajo e luftës botërore,
por e keqja është se ata [para-përgatitësit e BE-së] i kanë vënë vetes qëllimin e gabuar:
Mone-ja dhe Shuman-i, (Jean Monnet, Robert Schuman)
plani i të cilëve po vazhdohet sot nga Barrozo-ja, Benditi dhe të tjerë, vendosën që sipas tyre ishte ekzistenca e Shtet-Kombeve arsyeja e luftës, prandaj sipas tyre
do duhej që Shtet-Kombet të asgjësoheshin.

Por në të vërtetë, rruga që duhet të kishim ndjekur pas 1945-ës, nuk është aspak zhdukja e Shteteve,
por ndërtimi i Shtet-Kombeve evropiane demokratike, sepse Shtetet demokratike nuk luftojnë me njëra tjetrën.

Për këtë arsye jam i bindur që i gjithë projekti i BE-së është i themeluar mbi një pavërtetësí,
madje një pavërtetësi më se e rrezikshme, sepse nëse ju kërkoni t'i detyroni njerëzit që të pranojnë me pahir një flamur të ri, një himn të ri, një pristar të ri, një ushtri të re, forca policore të reja, e çdo gjë tjetër, ju po e bëni këtë pa pasur njëherë miratimin e tyre.

Këto i kemi bërë edhe më parë! Kështu vepruam pas luftës së parë botërore në Ballkan:
thamë se nuk duhet të kishim gjithë ato shtete ballkanike në luftë me njëra tjetrën, le t’i shkrijmë të gjitha së bashku, le t’u japim një flamur, një himn, një pristar, dhe ta quajmë Jugosllavi.
Dhe kjo gjë solli luftëra të tmerrshme që prej1990-ës, vdekjen e dhjetëra mijëra njerëzve të cilët përpiqeshin të shpëtonin nga një shtet i rremë.

“Bashkimi Evropian” po bën një gabim shumë të ngjashëm, sepse nuk ka asnjë miratim për këtë projekt.
Dëgjova sot këtu njerëz që flasin për domosdoshmërinë e krijimit të federatës së “Shteteve të Bashkuara të Evropës”. Por kjo mund të arrihet vetëm nëse njerëzit japin miratimin e tyre për një gjë të tillë, dhe asnjë prej jush nuk e ka këtë miratim. Kur ju për herë të parë dolët pa maska përpara
zgjedhësve, dhe u paraqitët “Kushtetutën” popujve të Evropës, ata e hodhën poshtë.

Unë nuk jam kundra Evropës! Por jam kundra kësaj “Evrope”!
Unë dua një Evropë me Shtet-Kombe të pavarura, sovrane që tregtojnë me njëra tjetrën, bashkëpunojnë dhe bashkëveprojnë, dhe jam i bindur se zgjedhjet evropiane të këtij viti, do të shënojnë një kthesë historike.»


http://www.youtube.com/watch?v=PE65BoJLwos

Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”