"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lajme Arkeologjike/Historike

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 294
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#241

Post by TeuAL » Thu Feb 22, 2018 1:07 am

Duke lexuar rreth fenikasve ne librin:
----------------------------
Titulli: The Phoenicians: Under the Scientific Direction of Sabatino Moscati
Publ.: F. Bompiani, 1988.
----------------------------
Ne ndertim, vihet re qe pelqehej perdorimi i gurit ranor qe sharrohej ne blloqe ne gurore dhe transportohej lehte. Fleta ngjitur flet per kete.

A eshte prezent tek rrenojat arkeologjike, tek ne, kjo menyre ndertimi?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 294
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#242

Post by TeuAL » Mon Apr 02, 2018 3:52 am

Projekte të miratuara nga Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë, 29 Mars, 2018
http://qsa.edu.al/site/?p=4596

Projektet per kerkime arkeologjike gjate 2018 :
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 294
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#243

Post by TeuAL » Mon Apr 02, 2018 3:56 am

Ka ndonje botim per rezultatet e kerkimeve arkeologjike te vitit 2017 ?

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 294
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#244

Post by TeuAL » Tue Apr 03, 2018 1:13 am

TeuAL wrote:
Mon Apr 02, 2018 3:52 am
Projekte të miratuara nga Këshilli Kombëtar i Arkeologjisë, 29 Mars, 2018
http://qsa.edu.al/site/?p=4596

Projektet per kerkime arkeologjike gjate 2018 :
Pamjet ngjitur jane te dy prej gjetjeve arkeologjike te vitit 2017 dhe jane nga faqja www e Ministrise se Kultures.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 294
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#245

Post by TeuAL » Wed Apr 04, 2018 8:33 am

Monumente te neolitit ne Inverness_Scotland dhe Gavrinis_France. Me duket ngjasojne me tumat e zbuluara tek ne ne 2017(postuar me lart).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TeuAL
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 294
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:28 am
Gender: Female

Re: Lajme Arkeologjike/Historike

#246

Post by TeuAL » Wed Apr 04, 2018 9:36 am

Nje monument prehistorik, nga Wellsi, i ngjashem me zbulimin ne Klos.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”