ALBPelasgian wrote:Socio wrote:
Ajo ushtri qe ti permend me larte ishte 'Ushtria Nacional Clirimtare e JugoSLLAVise' e bazuar ne vlera idealiste !!!
Aboslutisht, nuk ka ndonje lidhje me Ushtrine Nacional Clirimtare te Jugosllavise. Ajo ushtri qe permenda jane divizionet dhe brigadat shqiptare qe u hodhen ne Kosove e Iliride, te cilat ndihmuan ne clirimin e qyteteve nga gjermanet. Kete s'e them une Socio, por e thone faktet historike. Te pakten nje gje e tille e hasim edhe ne memoaret e R.Hibert, misionar anglez ne Shqiperi gjate LDB. Une e ritheksoj edhe njehere, per shkak se s'para pelqej te flas me gjate ne kete teme, duke u sjellur gjithnje rreth se njejtes pike: rezistenca shqiptare kunderfashiste (e kam fjalen per ne Kosove) ka qene ne lartesine e duhur gjate tere kohes, pervec qe ne fund 'kreret' politike te tyre (qe i permenda vecse me larte) i dhane nje orientim pro-jugosllav duke e cuar deme gjakun e mijera deshmoreve partizane shqiptare te Kosoves, te cilet dhane jeten per vetevendosjen e shqiptareve te Kosoves, parim ky i cili goxha u pat valvitur nga Fuqite e Medha Aleate (SHBA-Britani e Madhe dhe Bashkimi Sovjetik).
Le te kuptojme dhe ti marrim gjanat me ngadale.
Se pari Shqiptaret ne at kohe nuk kishin force per te larguar Gjermanet, sado qe te besohet qe Tomka e gjuan ushtarin Gjerman me gur i bie ne helmet dhe e leshon pertoke pa ndjenja!
Gjermanet ishin ata qe shporren serbet nga trojet Shqiptare jashte Shqiperise, hera e pare qe Shqiptaret bashkohen qysh prej kohes se Skenderbeut.
Hitleri vet thote ".. kam tre armiq, Qifutet, Serbet dhe Komunisted" ashpersia Gjermane ne popullaten Serbe a e papare ne vende te tjera. Kjo per shkak te brumit te cilet serbet perbahen.
Hitleri erdhi ne Shqiperi per te shperuar Talianet nga turpi dhe faqja e zeze qe ato po i jepnin Aleances Gjermani,Itali,Japoni. Mire thote Skenderbeu ato nuk jan gja tjeter veq nje lloj qullagjish qe nuk din gja tjeter veq te peshkojne.
Komunistat Shqipetar kontrolloheshin nge serbet dhe merrnin fryme nga gabzherri i tyre, gjdo veprim i tyre behej me dijenin e agjentave serb dhe gjdo veprim,permbajtje anti nacionaliste serbe (proshqiptare) nuk lejohej, prandaj u prish dhe marrveshja e mukjes.
Lufta ndaj fashizmit te komunistave jugosllav bashke me ato Shqiptar ne trojet Shqiptare ishte nje hakmarrje ndaj popullsise shqiptare e kordinuar nga jugosllavet dhe e propaganduar si lufte nacional clirimtare mbare komuniste, propagande t'cilen Shqiptaret komuniste e kaperdine pa e pyetur apo gjykur.