"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Si e shiti E. Hoxha Kosoven

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Re: Si e shiti E. Hoxha Kosoven

Post by Patush »

Arta wrote: Une nuk po te ofendoj, por po te them qe me mire rri te lexosh te tjere, para se te vish ne keto konkluzione, qe ti shpesh vjen!

Sa per SS, c'fare te shtoj une per ato qe i dine te gjithe, edhe siduket i di edhe ti, qe po na i ve ata ne piedestal! Per kete mund te referohesh shume vidoeve, si edhe dokumnetave te leshuara nga perendimoret.
Se pari kush je ti dhe ku e merr guximin me m'thn te lexoj, gjoja ti apo ndaj tjeter paskeni ma shume dijeni per kyt qeshtje? Aty ku nuk kam njohuri te bollshme nuk futem.

Arta mos shpif, ato ne SS nuk kan kry krime ndaj popullsise Shqiptare. Te thash te vjen keq per sllavet, ky nuk a faji i jem.

Sill fakte ose heshte.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member

Post by ALBPelasgian »

Socio wrote:
Jo bre Alb !!!

Lidhja e formacioneve komuniste ushtarake shqiptare me ushtrine jugosllave ka qene fund e krye, si ne fillim ashtu edhe mbarim. Partia komuniste ne krye me Enverin u formua nga vete Jugosllavet me 1941, menjehere pas clirimit dhe bashkimit te tokave shqiptare nga Fashistet.

Lufta e tyre nuk ka pasur asnjehere 'kahje tjeter' apo kahje kombetare, vetem kahje te vlerave komuniste, fillim e mbarim !!
Sigurisht, me keso mashtrime kane shkuar ne vdekje dhjetra mijra shqiptare, edhe dhjetra mijera te tjere shqiptare qe kane luftuar kunder tyre, ne lufte vellavrasese.

Per kete edhe te thash me heret; 'Mendo me vlera', gjithcka fillon me vlera. Komunistet nuk mund te jene nacionalist apo kombetar !!

Po e perseris, ne trojet shqiptare, e sidomos ne ato troje ne thundren Sllave dhe Greke, nuk ka pasur motivacion kombetar te luftohen nacionalistet gjermane.

Socio, pergjigjja ime ne pohimet tuaja te mesiperme eshte kjo:

- Une nuk thashe se s'ka pasur bashkepunim shqiptaro-jugosllav, mirepo thashe qe clirimi i Kosoves prej nazisteve u be nga partizanet shqiptare, dhe jo nga Ushtria Jugosllave sic the ti. Ne Konferencen e Uashingtonit dhe Teheranit, amerikanet, sovjetiket e britaniket thane njezeri se duhet te kete bashkepunim midis popujve te pushtuar ne menyre qe te dilet nga roberia nazi-fashiste. Nese ka pase bashkepunim kjo nuk eshte gabim. Gabim kardinal eshte subordinimi (nendrenditja) ne bashkepunim. Cka po dua te them me kete? Jugosllavet perpiqeshin (qe per qellimet e tyre ekspansioniste) te shiteshin si baballare e 'supermen' ne luften antifashiste, me c'rast synonin qe ta monopolizonin kete lufte duke e paraqitur si lufte vetem te jugosllaveve kunder nazi-fashisteve. Ne emer te 'pervojes' dhe 'instruksioneve', jugosllavet synonin qe gjithsesi ta monopolizonin luften anitfashiste te shqiptareve, ose te pakten t'i jepnin nje kahje cfare ata deshironin. Sipas analizave te mia ne saje te dokumentacionit qe kam lexuar shi perkitazi me kete periudhe, me ka dale se ata arriten qe ne castin kulmor ta monoplizonin dhe merrnin freret ne dore tek partizanet shqiptare te Kosoves (e kam fjalen tek udheheqesia e tyre).

- Nuk e bej avokatin e Partise Komuniste Shqiptare, mirepo jam ne gjendje qe te paraqes fakte te mjaftueshme sa per ta hedhur poshte nje pohim te atille, se gjoja Partia Komuniste Shqiptare ka qene prodhim jugosllav. Me ler ta them me thukte kete:
Jugosllavet pra sic e thashe me pare, synonin qe te merrnin formatin e rezistences antifashiste kudo ne Ballkan: ne Shqiperi, Bullgari e madje edhe ne Greqi. Me ane te ketyre rrokadave, ata donin te thoshin para botes ose te kishin shkas per ti thene botes vite me vone, se ata jugosllavet paskan qene luftetaret nr.1 kunder fashizmit ne Ballkan dhe se te gjithe pa perjashtim: shqiptaret, greket, bullgaret kane qene bashkepunetor te nazifashizmit!!!! Vetem jugosllavet e kane 'shpetuar' Ballkanin, se perndryshe ai paska pasur rrezik te shenderrohej ne rezervat nazi-fashisht. Si te tille, jugosllavet e parandjenin sesi do te perkdheleshin nga Ruzvelti, Stalini e Cercilli. Ja pra ky ishte skenari djallezor qe e pergatisnin jugosllavet. Partia Komuniste Shqiptare nuk eshte prodhim jugosllav; ajo eshte sublimin i te gjitha grupacioneve e celulave te majta ne Shqiperi, qe vepronin te pakten te organizuara qe prej kohes se Zogut. Bernd Fisher ne librin e tij per Shqiperine e LDB ne kapitullin ku ben fjale per Partine Komuniste Shqiptare dhe themelimin e saj, askund nuk e ze ne goje se ajo eshte themeluar prej jugosllaveve. As Reginald Hiberti dhe koleneli Dejvis (misionare britanik) ne librat e tyre nuk permendin nje gje te tille. As komunisti jugoslav Milovan Gjikas ne librin e tij nuk thote se Partia Komuniste Shqiptare eshte prodhim jugosllav. Sikur te ishte krijim jugosllav, ai nje gje te tille patjeter se do ta thoshte, sepse libri i tij eshte shkruar me 1949, pra atehere kur jane prishe maredheniet me Jugosllavine. Kurse, edhe 'komunisti' kosovar Fadil Hoxha ne nje interviste te tij pak para vdekjes, thote prerezi se Partia Komuniste nuk ka qene e krijuar nga Jugosllavet.

-Nese fashistet na e paskan cliruar Shqiperine dhe shqiptaret, atehere perse bota e asokohshme nuk e quajti clirim, por Pushtim? Nese fashistet e paskan bere clirimin e shqiptareve, atehere perse Ruzvelti, Cercilli dhe Stalini u benin thirrje shqiptareve te rrokin armet per clirimin e tyre?
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Patush wrote:
Arta wrote: Une nuk po te ofendoj, por po te them qe me mire rri te lexosh te tjere, para se te vish ne keto konkluzione, qe ti shpesh vjen!

Sa per SS, c'fare te shtoj une per ato qe i dine te gjithe, edhe siduket i di edhe ti, qe po na i ve ata ne piedestal! Per kete mund te referohesh shume vidoeve, si edhe dokumnetave te leshuara nga perendimoret.
Se pari kush je ti dhe ku e merr guximin me m'thn te lexoj, gjoja ti apo ndaj tjeter paskeni ma shume dijeni per kyt qeshtje? Aty ku nuk kam njohuri te bollshme nuk futem.

Arta mos shpif, ato ne SS nuk kan kry krime ndaj popullsise Shqiptare. Te thash te vjen keq per sllavet, ky nuk a faji i jem.

Sill fakte ose heshte.
Ti akoma po ben akuzime, ndersa une po te them, qe ti perseri nuk po di se c'fare po flet, ashtu sic po ben akoma. Se kujti i vjen keq per sllavet, kjo eshte dukur nuk kemi pse te vazhdojme ketu, mabje e dine edhe mire vete!

Se pari une jam ajo qe po shikoj qe ti nuk po sjell vertet fakte, por pikerisht po sjell vetem ato qe ti beson, dhe ndaj po te them, qe ti do te tjeret, te sjellin fakte, por per vete vetem flet. Me duket se aty per Luften Nacional Clirimtare, pervec se kam sjellur liber te nje krahine, por edhe video me te huaj dhe vendas qe flasin per kete lufte.

Keshtu qe faktet i ke aty, dhe derisa perseri ti lexosh dhe ti shikosh ato mos fol kot si sph tani qe po vazhdon akoma!
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

Arta wrote:
Mallakastrioti wrote:
Degjo...me lart te solla nje shembull cilet ishin keta "kriminele" ne Mallakaster,pra nga ana e Ballit Kombetar.Shumica ishin Dyer Patriotash qe jo vetem luftuan kunder pushtimit ne '39 apo si disa emra dyersh aty ,sterniperit e Rr.Hekalit apo si ndonje dere tjeter qe iu kundervune forcave te Haxhi Qamilit qe kerkonin te rrezonin flamurin ne Fier dhe ne Vlore.
Po gjysherit tregonin historira....por jo nga ato histori te E.Hoxhes-te pakten flas per zonen time,sepse shume te pafajshem dhe patriote nga dyer fisnikesh u vrane qe nga '43 e me mbas ....zona e Mallakastres te pakten kjo!
Nuk po te bej gjithe fisniket ballista, por ata qe vajten dhe u rreshtuan me Italianet dhe Gjermanet, kjo eshte mese e ditur. Nuk kam kohe tani te gjej ate videon ku ishin rreshtuar nje ushtri te tere te luftonin per Italine fashiste, e jo per popullin e tyre. Ndaj edhe lufta Nacional Clirimtare pati me sukses, sepse u lidh me popullin.

Ne fakt per komunistat do ishte ma mire te qoheshin ne lufte dhe te masakroheshin gjysa e popullsise nga ushtria shume ma here superiore Italiane dhe me vone ajo pro Shqiptare dhe e ster fuqishmja Gjermane!
Lufta qlirimtare komunisto sllave filloi atehere kur gjermanet po terhiqeshin dhe kto shkonin mbrapa tyre duke shpallur fitore te luftes qe nuk luftuan kurre. A shume e lehte te flasesh per lufte e gjakderdje ne kurriz te tjereve.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Mallakastrioti wrote:
Arta wrote:
Socio wrote:
Patush, me Arten, kalon me se miri kur injoron ofendimet e saj !
Nuk e kuptoj, ku eshte ofendimi, kur i thua dikujt, qe vertet nuk po di c'fare flet, te lexoj njehere mbi keto, dhe pastaj te pergjigjet ashtu sic duhet! Me duket po te lexosh personin, eshte ai qe po ofendon te tjeret, duke u thene qe ne po admirojne serbet!

Mos fol kot!

Mire mire Arta se po kerkojme te bejme nje bashkebisedim disi te qete dhe joemocional...te pakten siç e imagjinoj une te jete bisedimi midis nesh dhe kjo ceshtje nuk duhet pare vetem bardhe dhe zi...apo te themi qe kjo ane politike ne ate kohe ishte e mira dhe te tjeret te keqinje.Te kemi parasysh qe pati vellavrasje dhe dikush ishte qe dha urdhrin qe te ndodhte nje gje e tille.
Une kam bindjen personale dhe shume te tjere qe ishte udheheqja e Hoxhes,ata qe udhehiqnin(pra perserise udheheqja politike e LANC dhe jo gjithe partizanet qe moren pjese ne te) dhe jugosllavet qe dhane kete direktive.
Mallakasterjoti une nuk po bej fare debat emocional, po them ate qe eshte pa akuzuar nejri, si njerez qe duan, greket, sllavet apo dreqin me te bir. Kjo eshte pikerisht qe keta edhe e thone vete, edhe pastaj kur ua ve ne sy u djeg. Nqs ke dicka per te thene, thoja Patushit si edhe personit tjeter qe nuk lexoka Patushin.

Mendoj u kuptuam!
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

Arta wrote:
Ti akoma po ben akuzime, ndersa une po te them, qe ti perseri nuk po di se c'fare po flet, ashtu sic po ben akoma. Se kujti i vjen keq per sllavet, kjo eshte dukur nuk kemi pse te vazhdojme ketu, mabje e dine edhe mire vete!

Se pari une jam ajo qe po shikoj qe ti nuk po sjell vertet fakte, por pikerisht po sjell vetem ato qe ti beson, dhe ndaj po te them, qe ti do te tjeret, te sjellin fakte, por per vete vetem flet. Me duket se aty per Luften Nacional Clirimtare, pervec se kam sjellur liber te nje krahine, por edhe video me te huaj dhe vendas qe flasin per kete lufte.

Keshtu qe faktet i ke aty, dhe derisa perseri ti lexosh dhe ti shikosh ato mos fol kot si sph tani qe po vazhdon akoma!

Vidjot tuaja kudra kujteses teme dhe rrefimeve te familjet teme.

Jo faleminderit por do te besoj syte e mi dhe rrefimet e atyre qe me rriten ne interrnim.

Ti the qe krimet e ss dihen nga te gjithe, cilat krime ato ndaj serbeve kur mbronin vedin dhe familjet e tyne?
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Post by alfeko sukaraku »

ALBPelasgian wrote:
Socio wrote:
Jo bre Alb !!!

Lidhja e formacioneve komuniste ushtarake shqiptare me ushtrine jugosllave ka qene fund e krye, si ne fillim ashtu edhe mbarim. Partia komuniste ne krye me Enverin u formua nga vete Jugosllavet me 1941, menjehere pas clirimit dhe bashkimit te tokave shqiptare nga Fashistet.

Lufta e tyre nuk ka pasur asnjehere 'kahje tjeter' apo kahje kombetare, vetem kahje te vlerave komuniste, fillim e mbarim !!
Sigurisht, me keso mashtrime kane shkuar ne vdekje dhjetra mijra shqiptare, edhe dhjetra mijera te tjere shqiptare qe kane luftuar kunder tyre, ne lufte vellavrasese.

Per kete edhe te thash me heret; 'Mendo me vlera', gjithcka fillon me vlera. Komunistet nuk mund te jene nacionalist apo kombetar !!

Po e perseris, ne trojet shqiptare, e sidomos ne ato troje ne thundren Sllave dhe Greke, nuk ka pasur motivacion kombetar te luftohen nacionalistet gjermane.

Socio, pergjigjja ime ne pohimet tuaja te mesiperme eshte kjo:

- Une nuk thashe se s'ka pasur bashkepunim shqiptaro-jugosllav, mirepo thashe qe clirimi i Kosoves prej nazisteve u be nga partizanet shqiptare, dhe jo nga Ushtria Jugosllave sic the ti.
Xhaxhai ime me inicialet Rr K ,partizan i brigades se 7 sulmuese ,shkoj deri ne Vishegrade duke ndjekur gjermanet.Kjo eshte nje e vertet historike e pamohueshme.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Patush wrote:
Ne fakt per komunistat do ishte ma mire te qoheshin ne lufte dhe te masakroheshin gjysa e popullsise nga ushtria shume ma here superiore Italiane dhe me vone ajo pro Shqiptare dhe e ster fuqishmja Gjermane!
Lufta qlirimtare komunisto sllave filloi atehere kur gjermanet po terhiqeshin dhe kto shkonin mbrapa tyre duke shpallur fitore te luftes qe nuk luftuan kurre. A shume e lehte te flasesh per lufte e gjakderdje ne kurriz te tjereve.

Do u lutesha disave qe te lexonin keto qe shkruan Patushi! :roll:
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Patushi...Ne fakt per komunistat do ishte ma mire te qoheshin ne lufte dhe te masakroheshin gjysa e popullsise nga ushtria shume ma here superiore Italiane dhe me vone ajo pro Shqiptare dhe e ster fuqishmja Gjermane!
Lufta qlirimtare komunisto sllave filloi atehere kur gjermanet po terhiqeshin dhe kto shkonin mbrapa tyre duke shpallur fitore te luftes qe nuk luftuan kurre. A shume e lehte te flasesh per lufte e gjakderdje ne kurriz te tjereve.[/quote]

ku e meson kete lloje historie ti??
Last edited by alfeko sukaraku on Fri Dec 04, 2009 9:37 pm, edited 1 time in total.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Patush wrote:
Arta wrote:
Mallakastrioti wrote:
Degjo...me lart te solla nje shembull cilet ishin keta "kriminele" ne Mallakaster,pra nga ana e Ballit Kombetar.Shumica ishin Dyer Patriotash qe jo vetem luftuan kunder pushtimit ne '39 apo si disa emra dyersh aty ,sterniperit e Rr.Hekalit apo si ndonje dere tjeter qe iu kundervune forcave te Haxhi Qamilit qe kerkonin te rrezonin flamurin ne Fier dhe ne Vlore.
Po gjysherit tregonin historira....por jo nga ato histori te E.Hoxhes-te pakten flas per zonen time,sepse shume te pafajshem dhe patriote nga dyer fisnikesh u vrane qe nga '43 e me mbas ....zona e Mallakastres te pakten kjo!
Nuk po te bej gjithe fisniket ballista, por ata qe vajten dhe u rreshtuan me Italianet dhe Gjermanet, kjo eshte mese e ditur. Nuk kam kohe tani te gjej ate videon ku ishin rreshtuar nje ushtri te tere te luftonin per Italine fashiste, e jo per popullin e tyre. Ndaj edhe lufta Nacional Clirimtare pati me sukses, sepse u lidh me popullin.

Mendoj se ketu me te vertet po gabon Patush sepse po te ishte keshtu ndoshta do kishin qene me te vertet shume me pak te vrare se 28 mije partizane dhe mos te na vije turp te themi qe kemi pasur Rezistence Anti Nazi-Fashiste.
Do benim mire te ndanim ate lloj ideali qe ndoshta shumica e tyre mund te kishte ne ate kohe(pra idealet komuniste edhe pse dyshoj qe shumica e atyre qe moren pjese ne Lufte mund te dinin vertet cfare ishte komunizmi ne thelb-por kjo tjeter gje) nga kjo menyre si po perpiqesh ti hedhesh poshte gjerat dhe ate lufte qe u be ne ate kohe.
Image
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Patush wrote:

Jo faleminderit por do te besoj syte e mi dhe rrefimet e atyre qe me rriten ne interrnim.

Ti the qe krimet e ss dihen nga te gjithe, cilat krime ato ndaj serbeve kur mbronin vedin dhe familjet e tyne?
Pikerisht ato video nuk jane te rekorduara nga shqiptaret se nuk kishin kamera atehere, por nga arkivat e te huajve! Po falsim per Luften Nacional Clirmitare, e jo per internimet. Dhe sa per rrefimet, pikerisht kemi edhe ne rrefime te familjeve tone ne kohe te luftes. Sa per SSScanderbeg ashtu edhe ajo Lufta Nacional Clirimtare u be per clirimin e vendit, qe ishte i shtypur pikerisht nga keta njerez qe benin matrapazlliqe me te huajt, e ndaj kemi qene gjithnje nen kemben e te huajve, dhe asnjehere vetem per kohe te shkrutra te udhehequr nga njerezit tane.
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Mallakastrioti wrote:[

Mendoj se ketu me te vertet po gabon Patush sepse po te ishte keshtu ndoshta do kishin qene me te vertet shume me pak te vrare se 28 mije partizane dhe mos te na vije turp te themi qe kemi pasur Rezistence Anti Nazi-Fashiste.
Do benim mire te ndanim ate lloj ideali qe ndoshta shumica e tyre mund te kishte ne ate kohe(pra idealet komuniste edhe pse dyshoj qe shumica e atyre qe moren pjese ne Lufte mund te dinin vertet cfare ishte komunizmi ne thelb-por kjo tjeter gje) nga kjo menyre si po perpiqesh ti hedhesh poshte gjerat dhe ate lufte qe u be ne ate kohe.
[/quote][/quote]

pikerisht,duhet te dime ti dallojme idealet nga "arsyeja se perse u ngriten ne te vertet shqiptaret"
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Arta wrote:
Patush wrote:

Pikerisht ato video nuk jane te rekorduara nga shqiptaret se nuk kishin kamera atehere, por nga arkivat e te huajve! Po falsim per Luften Nacional Clirmitare, e jo per internimet. Dhe sa per rrefimet, pikerisht kemi edhe ne rrefime te familjeve tone ne kohe te luftes. Sa per SSScanderbeg ashtu edhe ajo Lufta Nacional Clirimtare u be per clirimin e vendit, qe ishte i shtypur pikerisht nga keta njerez qe benin matrapazlliqe me te huajt, e ndaj kemi qene gjithnje nen kemben e te huajve, dhe asnjehere vetem per kohe te shkrutra te udhehequr nga njerezit tane.
po Arta

njerzia nuk u ngrite ne lufte per idealet e Dulles apo te hitleredashesve,por u ngrite te luftonte pushtuesin ,ashtu sic kishte bere gjithmon..kjo eshte lavdia e tyre.Ne se partizanet u udhehoqen nga ideale komuniste,kjo nuk do te thote se te gjithe ata ishin komunista edhe se ata kishin ndermend komunizmin kur dolen malit....eshte tjeter gje tradhetia edhe percarja ideologjike shqiptare
Last edited by alfeko sukaraku on Fri Dec 04, 2009 11:16 pm, edited 1 time in total.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

alfeko sukaraku wrote:
Mallakastrioti wrote:[

[/quote]

pikerisht,duhet te dime ti dallojme idealet nga "arsyeja se perse u ngriten ne te vertet shqiptaret"[/quote]
Po pra kete dua te them sepse jo te gjithe ata qe moren pjese kishin dituri rreth komunizmit apo te tjera gjera politike...por nuk duhet mohuar qe u ngriten kunder nje okupimi te huaj.
Gabimet tragjike qe u bene si vellavrasja etj....duhet ti kerkojme ne disa elemente qe manipoluan ate levizje me mbas per arsye te veçanta.
Image
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

http://www.arberiaonline.com/viewtopic. ... 93&start=0

Ne kete teme, kam vendosur videot ku njerezit falsin drejt perdrejte per kete lufte!
Ata flasin me dokumnete, e jo me hamendje si disa!
Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”