"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Lexoni me vemendje!
- alfeko sukaraku
- Sun Member
Re: Lexoni me vemendje!
ne nuk jemi sherbetore te propogandes se flliqur te anastas janullatos edhe Genc Pollos.
ne se disa vlleher duan te quhen greke...udhen e mbare ne greqi.Ketu i thone Shqiperi.
ne se disa vlleher duan te quhen greke...udhen e mbare ne greqi.Ketu i thone Shqiperi.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
- ALBPelasgian
- Galactic Member
Alfeko, neqoftese i shperfillim sic thuani ju, atehere i kemi pisk punet. Ashtu sic nuk ben te shperfillen nuk duhet as te 'reklamohen'. Ose e kam nje ide me fikse: te 'reklamohen" duke ua ua demaskuar pohimet e tyre spekulative dhe tendencioze.
Propaganda "vorio-epirote" eshte goxha e avancuar koheve te fundit ne kuptimit e kolonizimit : te webe-eve. I vetmi kundershtim i hapur dhe i organizuar ne anen tjeter jemi ne nga ARBERIAONLINE: ku hem permes disa studimeve (Zeus10 - 'Greece - the land...), disa prospekte te shkurtera ne web-in tim (albpelasgian.com) si dhe llogaria e fuqishme e Mallakastriotit ne youtube ku jane hedhur me dhjetera video ne anglisht ne mbrojtje te versionit historik shqiptar. prandaj, ne duhet ta ri-intensifikojme fushaten tone vetedijesuese.
Propaganda "vorio-epirote" eshte goxha e avancuar koheve te fundit ne kuptimit e kolonizimit : te webe-eve. I vetmi kundershtim i hapur dhe i organizuar ne anen tjeter jemi ne nga ARBERIAONLINE: ku hem permes disa studimeve (Zeus10 - 'Greece - the land...), disa prospekte te shkurtera ne web-in tim (albpelasgian.com) si dhe llogaria e fuqishme e Mallakastriotit ne youtube ku jane hedhur me dhjetera video ne anglisht ne mbrojtje te versionit historik shqiptar. prandaj, ne duhet ta ri-intensifikojme fushaten tone vetedijesuese.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
- alfeko sukaraku
- Sun Member
injoroje-mos i jep ze!Mallakastrioti wrote:Ore nuk kam nevoje te diskutoje fare une per greke ne Shqiperi e deri ne Peloponeze per ate pune se ska kembe nga ajo ane...por une te flas shqip e ti me kupton anglisht me duket...po e ze koken e muhabetit tim ti apo si eshte puna?alfeko sukaraku wrote:TA DISKUTOJM
http://ellines-albanoi.blogspot.com/200 ... _5074.html
mbi keto baza do diskutojm
E publikova kete gje ketu qe te dime me cfare duhet te perballemi ore...propaganda e ketyre eshte aq e madhe sa as nuk kemi idene!Duhen vepra ...sidomos gjerat qe kane nder mend te bejne ne Jug...mos harro se perseritet historia !
- Mallakastrioti
- Galactic Member
ALBPelasgian wrote:Alfeko, neqoftese i shperfillim sic thuani ju, atehere i kemi pisk punet. Ashtu sic nuk ben te shperfillen nuk duhet as te 'reklamohen'. Ose e kam nje ide me fikse: te 'reklamohen" duke ua ua demaskuar pohimet e tyre spekulative dhe tendencioze.
Propaganda "vorio-epirote" eshte goxha e avancuar koheve te fundit: sidomos neper webe ata thuajse e kane kolonizue.
Ore po na hyne ne toke tone e ne rrime e mbajme sehir si hunje gardhi...kjo me vjen inat!Cfare dreq reklamimi po duhen njohur mire me ke kemi te bejme e biles ti lexojme pike e presje çfare kane nder mend.Ata hyjne ne Delvine vit per vit e bejne tubime me flamuj grek e ne themi duhen injoruar...fut koken ne rere si struci se keshtu nuk ka problem-i thone ketij muhabeti.

- Arbëri
- Universe Member
Si nuk doli një Burrë të kerkojë zyrtarisht atë që na takon o derman ?alfeko sukaraku wrote:
te dyja videot mbajn vulen e "Lidhjes Arvanite te Greqis"
ne nuk jemi te zotet te krijojm ura miqsie sepse na mbreteron haxhiqamilizmi i historianve gjuhetarve edhe politikanve shqiptar.
mos e kerkoni ne Delvin vllehun ortodoks, por kapeni ne qeverri ne tirane edhe shkuljani dhembet nje e nga nje.
Derisa sa ne jemi në gjumë , këta filluan edhe tabelat (Himara) ti kthejnë në gjuhen e tyre , edhe pjese të detit ngadal po e kërkojnë . kurse asnjiher nga ne Shqiptarët nuk flet zyrtarishte për tokat shqiptare andej .
Vërtet plasi ndonjëhere me vetvetiun .
Aq të degjeneruar jemi o dereman ?
Po gjithë këto argumente nga të huajt sikurse të jen kotë e kot për ''Burrat'' tanë në pushtet .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
- Mallakastrioti
- Galactic Member
Ore do mbledhesh mendjen ti apo si ke hallin...injoroji thote!...si ore duhen injoruar se duhen nxjerre sheshit pislliqet qe duan te bejne...i injorojme prandaj nuk ka asnje lajm çfare po bejne ne jug...prandaj.I injorojme sepse behen matrapazlliqe ne kurrizin tone si nga qeveritaret e si prej tyre qe u shkojne mbas.Jo ore jo nuk duhen injoruar,por demaskuar ...duhen lexuar me vemendje cilet jane e çfare kane nder mend!alfeko sukaraku wrote:injoroje-mos i jep ze!Mallakastrioti wrote:Ore nuk kam nevoje te diskutoje fare une per greke ne Shqiperi e deri ne Peloponeze per ate pune se ska kembe nga ajo ane...por une te flas shqip e ti me kupton anglisht me duket...po e ze koken e muhabetit tim ti apo si eshte puna?alfeko sukaraku wrote:TA DISKUTOJM
E publikova kete gje ketu qe te dime me cfare duhet te perballemi ore...propaganda e ketyre eshte aq e madhe sa as nuk kemi idene!Duhen vepra ...sidomos gjerat qe kane nder mend te bejne ne Jug...mos harro se perseritet historia !

- alfeko sukaraku
- Sun Member
albALBPelasgian wrote:Alfeko, neqoftese i shperfillim sic thuani ju, atehere i kemi pisk punet. Ashtu sic nuk ben te shperfillen nuk duhet as te 'reklamohen'. Ose e kam nje ide me fikse: te 'reklamohen" duke ua ua demaskuar pohimet e tyre spekulative dhe tendencioze.
ajo qe munde te bejm ne eshte sulem ndaj tiranes zyrtare.
puna tjeter i takon organizatave patriotike shqiptare ne shqiperi-maqedoni-kosove e malin e zi.
une jam kundra ides se reklamimit edhe dhenies ze te ceshtjes VLLEHEVE shqiptare qe duan te quhen vorioepiriot.
presioni duhet ushtruar mbi tipa si Ben Blushi-Genc Pollo-Ylli Pango ..keta jane kokat e ides "vorioepiriote"..kjo eshte koka e se keqes.
- alfeko sukaraku
- Sun Member
o dermanMallakastrioti wrote:Ore do mbledhesh mendjen ti apo si ke hallin...injoroji thote!...si ore duhen injoruar se duhen nxjerre sheshit pislliqet qe duan te bejne...i injorojme prandaj nuk ka asnje lajm çfare po bejne ne jug...prandaj.I injorojme sepse behen matrapazlliqe ne kurrizin tone si nga qeveritaret e si prej tyre qe u shkojne mbas.Jo ore jo nuk duhen injoruar,por demaskuar ...duhen lexuar me vemendje cilet jane e çfare kane nder mend!alfeko sukaraku wrote:injoroje-mos i jep ze!Mallakastrioti wrote:Ore nuk kam nevoje te diskutoje fare une per greke ne Shqiperi e deri ne Peloponeze per ate pune se ska kembe nga ajo ane...por une te flas shqip e ti me kupton anglisht me duket...po e ze koken e muhabetit tim ti apo si eshte puna?alfeko sukaraku wrote:TA DISKUTOJM
perse nuk behesh pak realist or miku im???????
cili eshte ministri i punes ne qeverrin e sotme shqiptare???
cila ishte ideja e tij e reklamuar kaq kohe???
nuk lidhet gomari nga bishti o derman...ne tiran lidhet ky gomar.
gjarprit do shtypur koka
edhe koka eshte ne tirane
Last edited by alfeko sukaraku on Sun May 09, 2010 10:09 pm, edited 1 time in total.
- Mallakastrioti
- Galactic Member
alfeko sukaraku wrote:o dermanMallakastrioti wrote:Ore do mbledhesh mendjen ti apo si ke hallin...injoroji thote!...si ore duhen injoruar se duhen nxjerre sheshit pislliqet qe duan te bejne...i injorojme prandaj nuk ka asnje lajm çfare po bejne ne jug...prandaj.I injorojme sepse behen matrapazlliqe ne kurrizin tone si nga qeveritaret e si prej tyre qe u shkojne mbas.Jo ore jo nuk duhen injoruar,por demaskuar ...duhen lexuar me vemendje cilet jane e çfare kane nder mend!alfeko sukaraku wrote:injoroje-mos i jep ze!Mallakastrioti wrote:Ore nuk kam nevoje te diskutoje fare une per greke ne Shqiperi e deri ne Peloponeze per ate pune se ska kembe nga ajo ane...por une te flas shqip e ti me kupton anglisht me duket...po e ze koken e muhabetit tim ti apo si eshte puna?alfeko sukaraku wrote:TA DISKUTOJM
perse nuk behesh pak realist or miku im???????
cili eshte ministri i punes ne qeverrin e sotme shqiptare???
cila ishte ideja e tij e reklamuar kaq kohe???
nuk lidhet gomari nga bishti o derman...ne tiran lidhet ky gomar.
ne tiran edhe me burra si Avni Rustemi-Bajo e Cerciz Topulli..vetem keshtu marrin vesh tradhetaret.
gjarprit do shtypur koka
edhe koka eshte ne tirane
O Alfeko per koken tende se po me çmend sot!Ore kur demaskohen keta atehere edhe ata pisa qe kane pushtet ne Tirane do u levizi toka nen kembe!Ore iku koha e dyfekut se per dyfek jemi te paret te hame kokat e njeri-tjetrit ne per ate pune.Kur ua cjerr surratin ketyre doemos qe qellon edhe koken e gjarprit ore.Cfare do bejme tani lufte civile apo lufte kunder çobaneve te Shqiperise qe u shiten per 30 aspra?

- alfeko sukaraku
- Sun Member
para pak kohesh u ndertua historia 6 me greqin deri ne gjirin e vlores.Kishim nje minister arsimi ateher ne me duket mua??cu be ai? perse nuk shkarkoj askend?perse u ngrit ne detyre si puna e kryenegociatorit per ujrat -Ferit Hoxhes?.
mos eshte gje i njejti surrat qe mbron me zjarre rregjistrimin e popullsis me baze fene??
shoke!!!Spiunin e vrau Milua.Po shoke, une e vrava, ai shtiu mbi te por ju drith dora.Po na i fshe armikun ne gji or Milo.
Perse heshtet ju kur ben blushi mbeshteti hapur "grekezimin" shqiptare duke share figuren tone kombetare e duke ngritur ne qielle figuren vllehobizantine?ku ishit ju?perse nuk me perkrahet ne temen "Kujt i sherbeni ju zoti Ben Blushi"....BEn Blushi..kjo "pene e madhe" e PERKTHYER MENJEHER NE GREQI.
PESHKU QELBET NGA KOKA.
mos eshte gje i njejti surrat qe mbron me zjarre rregjistrimin e popullsis me baze fene??
shoke!!!Spiunin e vrau Milua.Po shoke, une e vrava, ai shtiu mbi te por ju drith dora.Po na i fshe armikun ne gji or Milo.
Perse heshtet ju kur ben blushi mbeshteti hapur "grekezimin" shqiptare duke share figuren tone kombetare e duke ngritur ne qielle figuren vllehobizantine?ku ishit ju?perse nuk me perkrahet ne temen "Kujt i sherbeni ju zoti Ben Blushi"....BEn Blushi..kjo "pene e madhe" e PERKTHYER MENJEHER NE GREQI.
PESHKU QELBET NGA KOKA.
- alfeko sukaraku
- Sun Member
LUFTEN ME TE MIRE E KA BERE FORUMI YNE... kjo eshte rruga me e drejt.
por ler te mos i anashkalojm disa koka te qelbura ne tirane.
sa per Cobanet..kam studjuar qindra dokumente edhe njoh fragmente nga gjuha e tyre shqiptarorumunogreke..nje mish mash.
ata jan infektuar nga greket, neve na kerkohet ndergjegjezim me ane te diturive.
ndergjegjizimi nuk behet kur nje Mark Marku del e te kerrcenon ta mbyllesh gojen e te mos flasesh per lashtesin e kombit tone
ndergjegjizimi nuk behet kur andri nurellari pajtohet ne vijen e ben blushit e te ismail kadares e te thote fatet tona i mbron natua..rilindasit ishin nacionalista romantik edhe genjeshtare.
ndergjegjizimi nuk behet kur nje fare artan puto del e te deklaron se tosku me gegen flisnin gjuhe te ndryeshme edhe per her te pare ne e kuptuam se jemi shqiptar pas 1912....
ndergjegjizimi kerkon dije edhe goditje...mundsia elektronike na eshte krijuar..goditeni derrin ne koke se nga vithet nuk degjon ai.
por ler te mos i anashkalojm disa koka te qelbura ne tirane.
sa per Cobanet..kam studjuar qindra dokumente edhe njoh fragmente nga gjuha e tyre shqiptarorumunogreke..nje mish mash.
ata jan infektuar nga greket, neve na kerkohet ndergjegjezim me ane te diturive.
ndergjegjizimi nuk behet kur nje Mark Marku del e te kerrcenon ta mbyllesh gojen e te mos flasesh per lashtesin e kombit tone
ndergjegjizimi nuk behet kur andri nurellari pajtohet ne vijen e ben blushit e te ismail kadares e te thote fatet tona i mbron natua..rilindasit ishin nacionalista romantik edhe genjeshtare.
ndergjegjizimi nuk behet kur nje fare artan puto del e te deklaron se tosku me gegen flisnin gjuhe te ndryeshme edhe per her te pare ne e kuptuam se jemi shqiptar pas 1912....
ndergjegjizimi kerkon dije edhe goditje...mundsia elektronike na eshte krijuar..goditeni derrin ne koke se nga vithet nuk degjon ai.
- alfeko sukaraku
- Sun Member
mos zbrit posht ne qytet sote se me nevrat qe kam do ta bej kurrizin me te but se barku
do ta heqim pashaportizimin nga Fieri edhe do te interrnojm ne fshatin e "Arberi" ti biesh qylykes deri sa te plakesh.

do ta heqim pashaportizimin nga Fieri edhe do te interrnojm ne fshatin e "Arberi" ti biesh qylykes deri sa te plakesh.

- Mallakastrioti
- Galactic Member
alfeko sukaraku wrote:mos zbrit posht ne qytet sote se me nevrat qe kam do ta bej kurrizin me te but se barku![]()
![]()

- Arbëri
- Universe Member
Më lejo edhe ca ditë në jetë , ta përjetoj atë që e kam ëndëruar , si duket po relizohet ngadal . filloj nga ekonomia , zati gjitha shtetet ne shkaterim fillojnë nga ekonomia sidomos këta që i kemi afër nuk ju ndihmon edhe sikur të kishin 2000 vite jetë = 400 milijardë borgj LOL .alfeko sukaraku wrote:mos zbrit posht ne qytet sote se me nevrat qe kam do ta bej kurrizin me te but se barku![]()
![]()
E shofim këto vite se a do e cekin akoma ''vorio eprin'' , ja ndëgjojmë këngën derman .
Vetëm budalla nuk e din se çka i pret këto vite jevgjit .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
- alfeko sukaraku
- Sun Member
aaaaaaaaaaa bravoArbëri wrote:Më lejo edhe ca ditë në jetë , ta përjetoj atë që e kam ëndëruar , si duket po relizohet ngadal . filloj nga ekonomia , zati gjitha shtetet ne shkaterim fillojnë nga ekonomia sidomos këta që i kemi afër nuk ju ndihmon edhe sikur të kishin 2000 vite jetë = 400 milijardë borgj LOL .alfeko sukaraku wrote:mos zbrit posht ne qytet sote se me nevrat qe kam do ta bej kurrizin me te but se barku![]()
![]()
E shofim këto vite se a do e cekin akoma ''vorio eprin'' , ja ndëgjojmë këngën derman .
Vetëm budalla nuk e din se çka i pret këto vite jevgjit .
keta po kerkojn ti terheqin vemendjen popullit te vete duke organizuar trukenacionaliste jashte greqis.
me vjen cudi se si nuk reagon bordellua e tiranes kur kryeministri greke del e deklaron se "serbia duhet te futet e para ne evrope, edhe ne e mbeshtesim kandidaturen e serbis.pas serbis duhet te hyjn edhe vendet e ballkanit"
per tju hapur shkolla e per tju falur kufirin shtetrore jane pronto politikanet shqiptar.
nejse nejse...a ka vend ne fshatin tende se dua te sjelle nje te interrnuar qe ketej nga Fieri?