"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Maqedonia: deformon faktet historike te shqiptareve

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Re: Maqedonia: deformon faktet historike te shqiptareve

Post by Zeus10 »

DO DALE DJALLI NGA FUNDI DHEUT
DO NGRIHET BUJKU TI THOTE BEUT
C BEJE ZOTROTE BEJ EFENDI
KUR UNE LUFTONJA PER SHQIPERI

PA DY TRE PUSHKE EDHE NE ARMIQVE
ADIO BELLO FRONE E CIFLIQE
Alfeko, bujku dhe i paproni, nuk mund ta doje Atdheun me shume se fisniku i kamur.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Post by alfeko sukaraku »

Sally wrote:
Akademikët e Tiranës dhe Prishtinës përgjigje maqedonasve

“Ata shkruajnë se shqiptarët në Maqedoni kanë ardhur në shekullin 16 si vandal dhe njerëz të egër në këtë vend dhe kanë dëbuar maqedonasit. Këto pohime që vijnë nga një institucion siç është ASHAM është çështje që duhet të shifet me seriozitet të lartë, sepse me këtë po legalizohet urrejtja ndaj shqiptarëve dhe e bën ate të qëndrueshme, e cila do të ketë intenca të ashpërsimit të marrëdhënieve ndëretnike që do të sjellin deri tek konflikte në Maqedoni”, ka theksuar kryetari i ASHAK, Besim Bokshi, duke theksuar se gjendje e krijuar do të reflektohet edhe në marrëdhëniet ndërfqinjësore.[/b][/i]

.[/b][/i]
Cilet "ata"?Cili eshte qendrimi juaj akademik per ceshtjen?Cilat jane njohurit tuaja?Cilet jeni ju qe interrnuat Konden e Piliken?cilet jeni ju qe i mohoni kombit diturin mbi filologet arberore Kupitori edhe Camarda?

A e dini te pakten se c do te thote te kundershtosh "argumentet e sllaveve"?Ku po shkoni more te mjere ku po shkoni?

Rruga eshte e shtruar edhe me se e njohur per c do kend qe ka njohurit me fillestare per ceshtjen.

Ja "fusha e betejes" per ndeshjen e "pulaxhinjve"(akademikve tane) me akademiket sllave.

Sllavet do ju thone:

1-Do flasim me baze ate qe njeh shkenca e gjuhes edhe e historia.

2-Kur vertetohet e shkruajtur per here te pare gjuha juaj?

3-Cili eshte fjalore etimologjik i shqipes i pranuar nga akademia e shkencave shqiptare?

4-C permban ky fjalore?Si vertetohet gjuha shqipe ne ate fjalore?

Pergjigjiet e mundeshme te akademikve shqiptare jane keto:

1-Po ,do flasim me baze ate qe njeh shkenca e gjuhes edhe e historis.

2-Shqipja vertetohet e shkruajtur ne mesjete(sepse kaq njihni edhe pranoni ju "akademiket shqiptare")

3-Patjeter qe do perdorni fjalorin etimolog te G Meyrit-sepse ate njeh edhe pranon bota-sepse ju nuk punuat te zbardhnit Kupitori e Camarden.

4-Ne fjalorin e Meyrit shqipja vertetohet si gjuhe e ndertuar nga sllavishtja-turqishtja-rumanishtja.

ATEHERE KU PO SHKONI OR DITEZINJE?????

Uluni edhe studjoni prejardhjen e gjuhes sone autoktone ,bazen e keni nga Kupitori e Camarda.Bejini te qarte botes se ne jemi te vetmit autokton ne ballkan edhe pastaj fryhuni si kaponjer.Ne se nuk e beni kete gje,ateher po shkoni si cjapi te kasapi edhe keni per tu kthyer me bishte ndershale..si pula te lagura.

Perdora gjuhe te ashper sepse kombi prete shume nga ju,ndersa ju po flini gjume ne kembe qe nga koha qe atdheut i humben rilindasit.
Last edited by alfeko sukaraku on Thu Sep 24, 2009 8:10 pm, edited 1 time in total.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
Aulona
Star Member
Star Member

Post by Aulona »

Zeus10 wrote:

Alfeko, bujku dhe i paproni, nuk mund ta doje Atdheun me shume se fisniku i kamur.

Po ke te drejte, kush jane ""fisniket e kamur" sot, a e dine c'do te thote fisnikeri, pa le me te vene deri tek parktika e kesaj fjale kaq te magjikshme.
Growing up I was taught to "Treat people as I wanted to be treated", but as time passed and I met more people, I made my own version which is fair: "Treat people, like they treat you".
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Zeus10 wrote:

Zemra Zeus Zemra

Atdheu nuk duhet me para,por duhet me zemer.

Te kamurit kane qene dikur te shkolluar edhe dijten ti sherbenin kombit,ndersa sote edhe ti edhe une i kemi mundesit te shkollohemi.

I kamur eshte edhe sal berisha,por fasllici hyne e dele..ashtu si edhe dikur me nanaqin.

e kamur eshte edhe klasa politike shqiptare,por nderton shkolla e kisha greke ne shqiperi ,edhe heshte kur egjina me salaminen kerkojn gjuhen shqipe ne administrat.

e kamur eshte edhe klasa politike shqiptare,por Delijorgji paguajti nje milion dollare e doli nga burgu per te hedhur ne ere gerdecin

ptu ptu ptu-qenkam frymezuar shume sote me duket.sa here qe frymezohem me perjashtojn nga forumet -hahaha-

Me erdhi ora me duket -hahaha-
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

alfeko sukaraku wrote: Zemra Zeus Zemra
Te kamurit kane qene dikur te shkolluar edhe dijten ti sherbenin kombit,ndersa sote edhe ti edhe une i kemi mundesit te shkollohemi.
I kamur eshte edhe sal berisha,por fasllici hyne e dele..ashtu si edhe dikur me nanaqin.
e kamur eshte edhe klasa politike shqiptare,por nderton shkolla e kisha greke ne shqiperi ,edhe heshte kur egjina me salaminen kerkojn gjuhen shqipe ne administrat.
e kamur eshte edhe klasa politike shqiptare,por Delijorgji paguajti nje milion dollare e doli nga burgu per te hedhur ne ere gerdecin
Komunizmi i dashur Alfeko, shkaterroi ate shtrese te pasur qe i ishte dashur qindra vjete te fisnikerohej, duke e zevendesuar me zengjinet e rinj te kuq, te zgjedhur kryesisht nga shtresat me te ulta te shoqerise, qe do ju duhen jo qindra po mijra vjete, tu fisnikerohet shpirti, dhe te marrin dijen e mjaftueshme per te qene te ditur dhe atdhedashes. Lere politiken dhe emrat e pervecem se une nuk i hyj asaj rruge.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Zeus10 wrote:
alfeko sukaraku wrote: Zemra Zeus Zemra
Komunizmi i dashur Alfeko, shkaterroi ate shtrese te pasur qe i ishte dashur qindra vjete te fisnikerohej, duke e zevendesuar me zengjinet e rinj te kuq, te zgjedhur kryesisht nga shtresat me te ulta te shoqerise, qe do ju duhen jo qindra po mijra vjete, tu fisnikerohet shpirti, dhe te marrin dijen e mjaftueshme per te qene te ditur dhe atdhedashes. Lere politiken dhe emrat e pervecem se une nuk i hyj asaj rruge.
thashe une-me erdhi ora me duket.

Zeus

Disa trima mali qe drejtuan dijen shqiptare per gjithe periudhen e komunizmit te urryer,vinin nga shtresa e larte parapartizane ,edhe shumica e tyre u dijesua me pare se 200 petritat te krijonin pksh.

nuk ka shtrese te larte e shtrese te ulet per shqiptarin.Kujt ja thote zemra ..ja thote.Kujte ja thote xhepi,ske ci bene.

p s

Rrenjet e mija jane nga Kanina e burrave te pushkes edhe te penes,ndersa i jati i gjyshit time ishte bujke me dhene e me dhi.Familja jone i ka dhene plote koperativista atdheut,ashtu sikurse i dha edhe nje medalje te arte ne diturin shqiptare.

Aulono SOS,se me duket se do me perjashtoj Zeusi sonte -hahaha- .Keshtu ma bene edhe tek nje forum tjeter ,me thane qe "sa te jem une gjalle nuk te perjashton njeri gjalle ne bote nga forumi",por kur erdhi ora qe supermandaxherat e forumit te quanin gjuhen arvanite si gjuhe sllave, edhe une i kundershtova.....hem, e hengra...me perjashtuan.Ndaj thoj ndonje llafe te mire Zeusit se me ka vene perpara sonte. -lol-
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Po dhe ne raste te tilla do e mbroni shtetin vetem me fanatizmin e partis (ps)
Jeni ne vete?!
Ketu behet fjala per historin e popullit tone dhe jo te PS apo PD te sotme, pse to kishin te tjetert kete qeveri te sotmen (E.Rama) do vepronin me shume thoni Ju?!
Pa shikohini njeher temat ditore te kryetarit te partis tuaj se per cfar flet?!
Se edhe qe nuk eshte kryeminister E.Rama ne raste te tilla mund ta mbroj shtetin tone, dhe jo te rri akoma te merret me numrimin e votave.
Turp qe dhe ne raste te tille te ndahemi e zihemi per PS e PD, kur ne kete moment duhet te jemi vetem per nje qellim te mbrojm ate qe na kan manipuluar!
Po mire te na e bejn se kope e ndare jemi ne, kur gjen shesh le te bejn dhe pershesh!
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Sally wrote:Po dhe ne raste te tilla do e mbroni shtetin Tend vetem me fanatizmin e partis tende?!
Jeni ne vete?!
Ketu behet fjala per historin e popullit tone dhe jo te PS apo PD te sotme, pse to kishin te tjetert kete qeveri te sotmen (E.Rama) do vepronin me shume thoni Ju?!
Pa shikohini njeher temat ditore te kryetarit te partis tuaj se per cfar flet?!
Se edhe qe nuk eshte kryeminister E.Rama ne raste te tilla mund ta mbroj shtetin tone, dhe jo te rri akoma te merret me numrimin e votave.
Turp qe dhe ne raste te tille te ndahemi e zihemi per PS e PD, kur ne kete moment duhet te jemi vetem per nje qellim te mbrojm ate qe na kan manipuluar!
Po mire te na e bejn se kope e ndare jemi ne, kur gjen shesh le te bejn dhe pershesh!
sally

nuk shkon ky postim ketu -nono-

vendose atije ku e kishe nisur.
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Pikerisht per tek ty e kisha nisur, se po mbron dhe ne kete rast partin tende, po duhet te dish qe kjo teme eshte per manipulimin e historis tone qe na kan bere te tjeret, dhe jo per manipulimin e ps.
Prandaj mundohu ti te gjesh vendin dhe te besh ankesat ne vendin e pershtashem!
(Avni Rustemi)
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Sally wrote:Pikerisht per tek ty e kisha nisur, se po mbron dhe ne kete rast partin tende, po duhet te dish qe kjo teme eshte per manipulimin e historis tone qe na kan bere te tjeret, dhe jo per manipulimin e ps.
eeeeeeeee ate po theme edhe une!C hyne partia ketu?Ku e permenda partin ne kete teme une?Po me cudit krejt :o :o :o

Citoma pak postin qe flas per "partin time"?

forumi

postimet e mija jashte teme ne kete teme,jane ne dispozicionin tuaj.
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Dhe me habit shume, se te te them te drejten ALFEKO ne disa postime qe bisedon tregon nje dituri dhe nje patriotizem shume te madh, po ama kur behet fjale per politik mban vetem nje ane, anen e (ps) si te ken gabim si mos te ken! Por ama mos harro se gabimet e ps po i deklarojn dhe vet politikanet e ps, keshtu qe mos e harro shprehjen "KUSH TE KORRIGJON TE DO TE MIREN"
(Avni Rustemi)
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

Mesa shoh kjo teme nuk eshte fare per PD dhe PS sic mundohen te theksojne disa, por pikerisht per poltiken ne pergjithesi. Eshte e cuditshme qe pikerisht partite zihen ne goje vetem nga ata qe mundohen te akouzojne te tjeret, kur ne postimet e tyre, nuk eshte theksuar asnje force politike me teper se tjetra.

Po keni dicka per temen si edhe politiken tone shtoheni, nqs jo lerini PD dhe PS atje ku u takon, mbnasi qe te dyja keto forca politike e kane shitur si dinjitetin dhe tokat e vijat bregdetare, ose kane vene ceshtje shume te rendesishme kombetare menjane mos ti mbetet qejfi shteteve fqonje qe i kane ata ne xhepa.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

alfeko sukaraku wrote:
Sally wrote:Pikerisht per tek ty e kisha nisur, se po mbron dhe ne kete rast partin tende, po duhet te dish qe kjo teme eshte per manipulimin e historis tone qe na kan bere te tjeret, dhe jo per manipulimin e ps.
eeeeeeeee ate po theme edhe une!C hyne partia ketu?Ku e permenda partin ne kete teme une?Po me cudit krejt :o :o :o

forumi

Kjo ehste pikerisht e keqja, se i flisni deres qe te degjoj penxherja!
(Avni Rustemi)
Arta
Sun Member
Sun Member

Post by Arta »

alfeko sukaraku wrote:

forumi

Lere se e dhashe une pergjigjen, se as ka per te kuptuar.

Ne kete forum cdo'kush ka te drejten e fjales na pelqen apo jo, nqs kalon ne ofendime banale personale atehere merren masa.
Last edited by Arta on Thu Sep 24, 2009 9:15 pm, edited 1 time in total.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

-hahaha- -hahaha-

Hajde ipokrizi hajde, kush hedh gurin dhe kush fsheh doren -hahaha- -hahaha-
Kjo eshte e keqja qe kam une qe kuptoj dhe kur i flisni deres per te degjuar penxherja!
(Avni Rustemi)
Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”