"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Teqeja e Qesarakes - Vendi qe bashkon islamin me krishterimi

Diskutoni për besimin musliman, mund të ndani me komunitetin e kësaj feje eksperiencat e besimit tuaj.

Moderator: ALBPelasgian

Post Reply
User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Teqeja e Qesarakes - Vendi qe bashkon islamin me krishterimi

#1

Post by Arta » Tue Feb 16, 2010 12:03 am

"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

qiellikaltër
Honored Member
Honored Member
Posts: 358
Joined: Sat Jul 18, 2009 6:22 pm
Gender: Female
Location: Shqipëri

Re: Teqeja e Qesarakes - Vendi qe bashkon islamin me krishterimi

#2

Post by qiellikaltër » Tue Feb 16, 2010 6:36 pm

Autorja e dokumentarit nuk i ka te qarta idete qe do te shprehe aty. Njehere na thuhet qe shqiptaret besojne thelle ne shpirt, pastaj thuhet qe shqiptaret e kane perdorur historikisht fene per te patur me shume pushtet.
Pastaj me duket shume acaruese shprehja: "U kthye ne fene e te pareve", ne dokumentar e perdorur per kthimin e Skenderbeut ne katolik. Kjo eshte shprehje ofenduese per ata shqiptare qe ende sot besojne ne fene myslimane.
"Du t'jem zot, n'timen tok,
dje dhe sot, sot e neser."

User avatar
Arta
Sun Member
Sun Member
Posts: 1515
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:44 pm
Gender: Female
Location: USA

Re: Teqeja e Qesarakes - Vendi qe bashkon islamin me krishterimi

#3

Post by Arta » Tue Feb 16, 2010 7:54 pm

qiellikaltër wrote:Autorja e dokumentarit nuk i ka te qarta idete qe do te shprehe aty. Njehere na thuhet qe shqiptaret besojne thelle ne shpirt, pastaj thuhet qe shqiptaret e kane perdorur historikisht fene per te patur me shume pushtet.
Pastaj me duket shume acaruese shprehja: "U kthye ne fene e te pareve", ne dokumentar e perdorur per kthimin e Skenderbeut ne katolik. Kjo eshte shprehje ofenduese per ata shqiptare qe ende sot besojne ne fene myslimane.
Ke te drejte, e pashe dhe informacionet ishin jo te rradhitura sipas kronologjise, apo te qarta qe vertet te ishte mbreselense! Keta tema, sidomos ne kete moment qe po mundohen te behen shume ndrshime duhet te jene te sakta dhe te qarta, sidomos per nejrezit qe e shikojne atje, te cilet jo te gjithe kane nje informacjon te mirefillte.
"I never gave anybody hell! I just told the truth and they thought it was hell."~Harry S. Truman

Post Reply

Return to “Feja Islame”