"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Autostrada Prishtinë-Hani elezit-shkup

Flisni për ekonominë shqiptare, zhvillimin e saj, problemet ekonomike etj.

Moderator: Adriana

Post Reply
User avatar
illyrianboyful
Poster Grande Member
Poster Grande Member
Posts: 286
Joined: Thu May 30, 2013 9:22 pm
Gender: Male

Autostrada Prishtinë-Hani elezit-shkup

#1

Post by illyrianboyful » Tue Dec 10, 2013 8:58 am

Autostrada, PRISHTINË - Hani elezit-SHKUP[/b]

Edhe një skandal keq menaxhimi!
Është finalizuar projekti për ndërtimine autostradës Prishtinë-shkup, me një kosto të paraparë që arrinë në 760milion euro, për 60 kilometra autostradë.

Edhe një herë keq menaxhimi i budxhetit të qeveris merret si lojë me topë nga njerëz të paaftë për të ndërtuar ekonomin e kosovës! Projekti do ju atribohet një firme Italiano-turke ose një tjetre nga të huajve. kështu që hallku po i fërkojn duart, dhe po i dalin Kosovës edhe nja 800 milion euro nga teritori!

Propozimi imë: Të ndërtohet një ndërmarrje si pronë e shtetit, ose të lehtësohet dhe ndihmohet nji investitorë vendas për krijimin e ndërmarrjes, me të gjitha pajisjet që nevojiten( biro, makineri, kamiona etj) moderne, sumë që nuk do i tejkaloj 10 apo 15 milion euro, e cila do ta ketë të garantuar furnizimin me punë(pasi që po ndërtohet autostrada), pra nuk do të ketë problemë për ta k'thyer borgjin.
(1- në rast se shteti do e konceptoj këtë ndërrmarrje, pastaj mundet t'a shesë para nisjes së projektit, duke ia garantuar furnimzimin me punë blerësit!)

Ama kurrsesi nuk duhet lejuar që gjërat të shkojn kështu dhe të i dalin parat jasht shtetit, kjo dëshmon për paaftësi professionale të atyre që jan në pushtet, le ta marrin karrikën dhe të rrin në shtëpi, do jua japim rrogat veç mos t'na marrin f'tyrën dhe humbin shtetin, loçkë ju kam.
Nuk është i forti ai që ngadhënjen njerëzit, por i forti është ai që ngadhënjen vetëvehten!!!

Post Reply

Return to “Ekonomia shqiptare”