"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Greva e <urise> dhe proverbat e dala prej saj.

Ky është vendi ku ju mund të sillni pjeseza humori, shqiptare apo të huaj, si dhe krijimin tuaj të humorit.

Moderator: Adriana

Post Reply
RapsoD
Regular Member
Regular Member
Posts: 60
Joined: Fri Jun 26, 2009 11:03 pm
Gender: Male

Greva e <urise> dhe proverbat e dala prej saj.

#1

Post by RapsoD » Thu May 20, 2010 4:46 pm

Në folklorin tonë ka proverba të tilla si: Koka bën, koka pëson. Por greva e urisë së Partisë Socialiste ka prodhuar dhjetra thënie të reja popullore. Folklori politik i dalë menjëherë pas çmontimit të çadrave të grevës, ka parë të përfshihet të gjithë vendin. Nga Vlora në Shkodër, minutat pas grevës kanë qenë mjaft të pasura me thënie dhe kjo shënon herën e parë që një fluks i tillë proverbash të prodhohet brenda një kohe të shkurtër.
Ne po ju shfaqim vetëm disa prej atyre që kanë nisur nga ora 21.30 deri në oren 22.05 të ditës së mërkurë, pra në harkun kohor të 35 minutave.
-------------------------------
--------------------------------
-----------------------------
--------------------------------
-------------------------------
-------------------------------
-------------------------------

Hap kutitë ose largohu! Ose… Më jep një darkë në Strasburg!
Anonime Tiranë

Për një darkë pune me Berishën, qenkan burgosur 200 vetë për 20 ditë?!
Dibër

Greva e urisë tregoi që militantët më besnikë dhe të vërtetë të Berishës janë socialistët! Deri më sot, asnjë demokrat nuk ka ndenjur 20 ditë pa bukë për të ngrënë një darkë me të.
Thënie popullore nga Berati

Mos ik, më paguaj darkën!
Gjirokastër

Ne fituam duke dështuar!
Socialistët e Tepelenës

Rama ndau çmimet për regjinë, aktorin më të mirë dhe aktoren më të mirë.
Mallakastër

Po të kishte Gjermania Ramën, gjermanët nuk do ta kishin kuptuar ende që e kanë humbur Luftën e Dytë Botërore, ndaj edhe sot do të brohorisnin për fitore.
Anonime Kinostudio

Shokë, ne fituam! Ia dolëm të dalim nga greva.
Vlorë

Post Reply

Return to “Humor”