Sporti tradicional "MUNDJE" lyn trupin me vaj

Numri i shqiptarëve nga regjistrimi i vitit 2002:
Shqiptarë :11,793
Lindjet 2011: 315
Shkalla e lindjes: 26,71 promile
turqit (lexo shqiptare)
Numri i turqve në listë në vitin 2002:
Shqiptare (

Lindjet 2011: 53
Shkalla e lindjes: 16.13 promile
KAM TE FAMILJES DY PERSONA QE PUNOJNE NE SHKOLLEN FILLORE ATJE , DHE VET KAM QEN DISA HERE NE KETE FSHAT ,AS EDHE NJE TURK NUK GJETA ,PO AS QE DIN DIKUSH GJUHEN TURKE ATY !!
KY NUMER I "TURQEVE" PADYSHIM U TAKON SHQIPTAREVE .NE REGJISTRIMIN E ARDHSHEM QE PO VONOHET QE 12 VITE QELLIMISHT ,DO ARGUMENTOHET KJO QE E SHKROVA .
NJE TAKTIKE SLLAVE SIKUR NE VISET TJERA SHQIPTARE NE MAQEDONI (SIDOMOS NE ZONAT SLLAVE SIKUR POSTIMET ME LARTE) , NESE KE VEN RE , ATY KU KA VENDBANIME SHQIPTARE ATY TE NGJITUR JANE TURQIT
Boshnjakët
Numri i boshnjakëve nga lista prej vitit 2002:
Boshnjak : 1,662
Lindjet 2011: 30
Shkalla e lindjes: 18.5 promile
Sllavo-maqedonas nuk ka .
Këtu kemi një rekord në vitin 2012, 9 muajt e parë të vitit 2012 ka 408 lindje
Kështu flet Raporti i Bankës Botërore, (pjese e shkeputur per Studenicanin nga ky vit) :
Studeniçani, që aktualisht duhet të ketë mbi 21 mijë banorë, nuk ka pasur asnjëherë deri tani shkollë të mesme apo paralele të disperzuara të ndonjë shkolle tjetër. MASH nuk e ka planifikuar Komunën e Studeniçanit në planin e investimeve të këtij viti, për çka nuk mund të mbështetet në asnjë shpresë për investime me buxhetin e shtetit. Në bazë të përllogaritjeve të bëra, shkolla e mesme e Studeniçanit parashihet të kushtojë 2.900.000 euro. Në shkollat fillore të Sudeniçanit momentalisht ka 3.240 nxënës, me tendencë të rritjes. Kështu, nëse vitin e kaluar numri i lindjeve arriti në 409 foshnja, për këtë vit demografët persin që ai numër të tejkalojë 500-shin. E trajtuar në asketin e arsimit, rritja e lindjeve do të thotë rritje e numrit të nxënësve.
Shqiptarët për disa dekada do të bëhen populli më i madh në Ballkanin Perëndimor.
Kam degjuar qe ndihmoni shume shqiptaret ,sidomos ne ate regjion .Prespar wrote:nuka ka Turq ne Prespe ,vetem Turkofil
NUk munt te jet njeri Turk kur Ster-Gjushi edhe ster-Gjushja kan qen Shqiptar .......po edhe ajo mod turkofil do mbaroj si shpeti
e shumta e Prespes jemi ndar per diasporat edhe esht gjuna/shameful
po te pakten jetojm me nje kemb ne Diaspor edhe titren kemb ne Prespe .....
edhe ne Diasport se jemi neve (jo te levdojemi) po jemi shum Aktive per qeshjen Shqitar me XHDO mynur ne gjith Balkan
Deshira jone eshte qe te ktheheni dhe te investoni ne vendlindje , se gjdo here kur hapen vende pune aq me pak shqiptaret marrin rrugen e gurbetit ,edhe pse mendoj qe shumica e juaj ne gyrbet qe jeni nuk ju ipet nenshtetesia e Maqedonis ?