"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

A do te behet Serbia pjese e BE-se para Shqiperise?

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.
Post Reply
Hymniarber
Grand Star Member
Grand Star Member

A do te behet Serbia pjese e BE-se para Shqiperise?

Post by Hymniarber »

[quote2="Swoboda Raportuesi Special i Parlamentit Evropian për Ballkanin Perëndimor"]"Flirti i vazhdueshëm me Rusinë, si shenjë se BE nuk është partneri i vetëm i Serbisë, nuk ju ndihmon shumë”[/quote2]

Kjo e thene ne menyre diplomatike, eshte kushti i vertete ndaj Serbise.
Fere libenter homines id quod volunt credunt
Image
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member

Re: A do te behet Serbia pjese e BE-se para Shqiperise?

Post by ALBPelasgian »

Me nje fjale, diplomacia serbe ka shenuar njefare suksesi ne kete drejtim. Ajo shpeshhere ka 'shantazhuar' BE-ne, duke kercenuar se do te hidhet ne krahet e Rusise ne qofte se BE vazhdon t'i vere kushte asaj, sidomos per Kosoven.

Eshte per cdo keqardhje se Serbia ka shenuar nje perparim te konsiderueshem ne tratativat e saj per afrim me BE-ne fale negociatave qe zhdrivillohen me Kosoven dhe per Kosoven. Keto "marreveshje" (te cilet nuk zbatohen asnjhere nga serbet) u ofrojne atyre alibi te mire se gjoja e kane purifikuar veten duke zgjidhur cdo problem.

Asnjehere s'mund te llogaritet ne nje politike koherente te BE-se kundruall Serbise, per shkak te ambivalences se madhe qe karakterizon Brukselin. Perderisa, Gjermania ka qene me ngulmuesja ne kushte strikte ndaj Serbise, shtetet e tjera kane ulur pazarin, aq sa i kerkojne Serbise vetem "normalizimin e maredhenieve" me Kosoven por jo edhe njohjen e saj dhe zhberjen e strukturave te saj paralele te Beogradit.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!
Adriana
Universe Member
Universe Member

Re: A do te behet Serbia pjese e BE-se para Shqiperise?

Post by Adriana »

ALBPelasgian wrote: Ajo shpeshhere ka 'shantazhuar' BE-ne, duke kercenuar se do te hidhet ne krahet e Rusise ne qofte se BE vazhdon t'i vere kushte asaj, sidomos per Kosoven.

Dhe nuk zgjati shume ALBPelasgian, e deklaruan kercenimin:

Data 16.10.2012
nga gazeta serbe : Veçernje Novosti.

Nikoliq: Do të heqim dorë nga BE, nëse vihet si kusht Kosova

Sipas presidentit serb Tomislav Nikoliq Serbia mund t'i përmbushë kriteret, por BE e mban në distancë për shkak të Kosovës.
Presidenti serb Tomislav Nikoliq pohoi se Serbia do të tërhiqet nga rruga evropiane nëse prej saj do të kërkohet zyrtarisht të vendosë që të zgjedhë mes BE-së dhe Kosovës. "Nëse zyrtarisht na vënë kushtin Evropa, ose Kosova. Do të heqim dorë nga rruga evropiane. Këtë e kam thënë edhe në fushatë, dhe populli im nuk do të habitet, nëse do ta propozoja këtë", tha Nikoliq në intervistë me gazeten serbe Veçernje Novosti.
Sipas Nikoliqit Serbia e ka arritur nivelin e kritereve, që i mundëson për të llogaritur që të bëhet anëtare e BE-së, por shtoi se BE e mban në distancë për shkak të Kosovës. "Mund të na mbajë kështu edhe njëqind vjet, ne nuk mund të ndryshojmë qëndrimin ndaj krahinës jugore. Në se fillojnë të na vënë rregulla, që nuk kanë vlejtur për të tjerët, atëherë mund të na largojnë nga vetja. Në këtë rast është më mirë të na thonë, nuk ju duam", tha Nikoliq.

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”