"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

Flisni për historinë e këtyre dy rajoneve shumë të rëndësishëm, popujve dhe racave që e kanë banuar dhe e banojnë.
User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#16

Post by ALBPelasgian » Tue Nov 10, 2009 12:35 am

Historianët 'grekë' të shekullit XIX nuk i cilësonin Maqedonasit e vjetër pjesë të botës së lashtë 'greke'. Në
të mirë të këtij pohimi flet edhe ky libër:

Image
Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#17

Post by ALBPelasgian » Tue Nov 17, 2009 7:19 pm

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#18

Post by ALBPelasgian » Tue Nov 24, 2009 7:22 pm

Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#19

Post by Arbëri » Tue Nov 24, 2009 8:21 pm

ALBPelasgian
Milloshovski: ...dhe një gjë tjetër po ju them,zonjë: më mir është që të merremi vesht shpejt e shpejt,se ju e dijni fort mirë dhe ne e dijmë fort mirë se cilit komb i përket emri Maqedonië, prandaj është më mirë ta mbyllim këtë punë,- ju mbanie atë pje së që keni,kurse ne ta mbajmë pjesën tjetër të Maqedonisë.

Bakojani: për cilin komb e ke fjalën,për Shqiptarët? Për ata mos u mërzit fare,ata janë në gjumë e nuk dijnë se kur do të zgjohen, se po u zgjuan ata,na mori dreqi edhe neve edhe juve!...prandaj duhet të merremi vesht sa më shpejt....(Balkanweb19 shtator 2008).
(Pasazh i shkeputur nga artikulli i historianit Fehim Recani 'E verteta per Maqedonine e mocme dhe ate te sotme)
Hmm , interesant ..
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#20

Post by ALBPelasgian » Thu Dec 03, 2009 12:48 pm

The Macedonians were probably Illyrian in ethnic background, although by this time the upper class was under the strong cultural influence of Greece”
History of the Balkans: Eighteenth and nineteenth centuries‎ - 1983, Page 7
a monarch, of the type of the Macedonian kings, of Illyrian blood, who gave
to the world the immortal legendary figure of Alexander the Great
.


A history of Roumania: land, people, civilisation‎ - Page 20
Nicolae Iorga - Science - 1970 - 284 pages
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#21

Post by ALBPelasgian » Tue Apr 27, 2010 10:41 pm

te dhena gjeografike te marra nga Straboni mbi sinoret e Maqedonise:

The Peneius forms the boundary between Lower Macedonia, or that part of Macedonia which is close to the sea, and Thessaly and Magnesia; the Haliacmon forms the boundary of Upper Macedonia; and the Haliacmon also, together with the Erigon p333and the Axius and another set of rivers, form the boundary of the Epeirotes and the Paeonians.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#22

Post by alfeko sukaraku » Wed Apr 28, 2010 3:31 pm

alb

ke hapur nje teme shume interesante qe personalisht mua me ngacmon shume thelle ndjenjat edhe me ben nje kamikaze te vertet per paturpesin me te madhe te dijes shqiptare ne kete ceshtje.Mbytem e nuk nxjerre dote fjale per kete ceshtje sepse fale idiotsis komuniste te shkences se ditve tona lozet nje loje grekosllave per nej territor iliropellazge.Pra te vetemit qe kane te drejta etnike mbi maqedonin jane jashte loje fale zerave te tipit nurellari..skemi pse merremi me keto pune se na mbron nato e okb..llogjike...si te ta theme...nuk shkruaj dote me se me njohurit qe kam per ceshtjen me shterngon nje breng e thelle ne gjoks......

do te lutem personalisht tyja ashtu si "kokrrave :lol: " te forumit qe te mirkuptohemi per titullin e kesaj teme.
Maqedonia e lashte nuk eshte origjina jone, ne jemi vendas e autokton kudo.Eshte tjeter gje termi "pellazget" qe permbleth pjesen me te madhe te mesdheut edhe tjeter gje termi "I mathi-Maqedoni" .

mundesisht mund te vendosnim temen

Maqedonia e lashte -iliropellazge
Maqedonia e lashte-territor ilire
Maqedonia ka origjin pellazgoyllire etje etje f ml

ne se e ndrroni titullin e temes fshiheni edhe kete postim.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#23

Post by Arbëri » Wed Apr 28, 2010 5:09 pm

Balkan Background
By Bernard Newman


Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#24

Post by Arbëri » Wed Apr 28, 2010 5:12 pm

Albania and the Albanians: selected articles and letters 1903-1944
By M. Edith Durham


Image
Image
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#25

Post by Arbëri » Mon May 03, 2010 11:08 pm

Mendoj sa kanë rëndësi edhe mbiemrat Shqiptare me këtë themë ,

1.Naser Maqedonci : http://www.facebook.com/naser.maqedonci
2.Afresa Maqedonci http://sq.netlog.com/afresa
3.Donjeta Maqedonci http://sq.netlog.com/donjetamaqedonci
4.Jeton Maqedonci http://sq.netlog.com/jetonmaqedonci
5.Lirim Maqedonci http://sq.netlog.com/lirimmaqedonci
6.Djellza Maqedonci http://sq.netlog.com/maqedoncidjellza


Edhe 1001 tjera mbiemra shqiptarë që quhen ''Maqedonci'' po deshet :mrgreen:
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#26

Post by ALBPelasgian » Thu Sep 02, 2010 9:11 pm

The Home and foreign review, Volume 4

Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: MAQEDONIA E LASHTE - ORIGJINA JONE E MOHUAR

#27

Post by Arbëri » Sat Jan 18, 2020 2:41 am

Adnan Aliu & Emin Xhaferi Mjeshtrit e Kavallit (Gostivar) - Moj Kala (The Castle)

-"Grekët" me çdo kusht duan të zhdukin emrin e Maqedonisë së lashtë dhe kështu të përvetësojnë të gjithë trashëgiminë historike dhe kulturore të saj.
"Grekët" , nuk kanë asnjë lidhje kulturore dhe gjuhësore me maqedonasit e lashtë dhe nuk duhet me presione të marrin trashëgimin e tyre. E gjithë trashëgimia historike dhe kulturore e Maqedonisë së lashtë i përket shqiptarëve .

“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

Post Reply

Return to “Historia e Mesdheut dhe Ballkanit”