"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

SULI dhe banoret e tij Shqiptare

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#61

Post by ALBPelasgian » Tue Feb 16, 2010 12:30 am

Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#62

Post by ALBPelasgian » Tue Feb 16, 2010 12:31 am

Image
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
AgrianShigjetari
Senior Member
Senior Member
Posts: 188
Joined: Wed Dec 23, 2009 5:13 pm
Gender: Male

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#63

Post by AgrianShigjetari » Tue Feb 16, 2010 12:32 am

Punë e mbarë 'arbëriaonline'

Pranoni edhe disa kontribute prej meje:

Image

User avatar
AgrianShigjetari
Senior Member
Senior Member
Posts: 188
Joined: Wed Dec 23, 2009 5:13 pm
Gender: Male

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#64

Post by AgrianShigjetari » Tue Feb 16, 2010 12:33 am

Image

User avatar
AgrianShigjetari
Senior Member
Senior Member
Posts: 188
Joined: Wed Dec 23, 2009 5:13 pm
Gender: Male

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#65

Post by AgrianShigjetari » Tue Feb 16, 2010 12:35 am

Image

User avatar
AgrianShigjetari
Senior Member
Senior Member
Posts: 188
Joined: Wed Dec 23, 2009 5:13 pm
Gender: Male

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#66

Post by AgrianShigjetari » Tue Feb 16, 2010 12:35 am

Gjuha orale e Suliotëve ose Sulionëve Kaonë Pellazgjik ishte...kush tjetër pos Shqipja:
Image
Penny cyclopaedia of the Society for the Diffusion of Useful published 1842

User avatar
AgrianShigjetari
Senior Member
Senior Member
Posts: 188
Joined: Wed Dec 23, 2009 5:13 pm
Gender: Male

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#67

Post by AgrianShigjetari » Tue Feb 16, 2010 12:39 am


User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#68

Post by ALBPelasgian » Sun Apr 04, 2010 11:33 pm

Some of the Suliotes had entered the hostile camp and reported its disposition; being Albanians they were able to do this without fear of detection.

Aetolia: its geography, topography, and antiquities By William John Woodhouse, pg.32

http://books.google.com/books?id=XYloQF ... q=&f=false
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#69

Post by Zeus10 » Mon Apr 05, 2010 2:16 am

ALBPelasgian wrote:Some of the Suliotes had entered the hostile camp and reported its disposition; being Albanians they were able to do this without fear of detection.

Aetolia: its geography, topography, and antiquities By William John Woodhouse, pg.32

http://books.google.com/books?id=XYloQF ... q=&f=false
Me duhet ta sjelle dhe njehere kete Albpelasgian, sepse propaganda greke, ben te pamunduren qe suliotet ti shpalle jo vetem nga ana fetare si greke, por dhe etnikisht. Per me teper , dy paragrafe me poshte, flet per karrakterin e sprovuar te shqiptareve, si luftetare, me te mire se cdo "race" tjeter.

Image

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#70

Post by ALBPelasgian » Mon Apr 05, 2010 2:04 pm

Zeus10 wrote: Me duhet ta sjelle dhe njehere kete Albpelasgian, sepse propaganda greke, ben te pamunduren qe suliotet ti shpalle jo vetem nga ana fetare si greke, por dhe etnikisht. Per me teper , dy paragrafe me poshte, flet per karrakterin e sprovuar te shqiptareve, si luftetare, me te mire se cdo "race" tjeter.
Sa qe 'gjallë', ai forumi i ndjerë bizantin e patën hapur një biçim teme për suliotët, ku përpiqeshin të grumbullonin materiale false sesi 'greqizma' e suliotëve s'ishte në kuptim fetar por atë etnik. Në atë temë, u patën kyqur edhe disa forumistë të denjë shqiptarë si TirALB dhe Grace, ku përmes faktesh i patën shpartalluar 'grekërit' e atyshëm. Fatmirësisht, unë e pata shkarkuar tërë materialin nga aty dhe e kam postuar këtu së bashku me AgrianShigjetarin.

Do të ishte mrekulli, sikur ndonjëri nga ne, t'i gjente dhe t'i ftonte këty dy (TirALB dhe Grace) në forumin tonë!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#71

Post by Mallakastrioti » Sun Apr 25, 2010 5:45 pm

History of the War of Independence in Greece (1830)


Author: Keightley, Thomas, 1789-1872


Image
Image

User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#72

Post by Mallakastrioti » Sat May 01, 2010 7:52 am

Researches in the highlands of Turkey; including visits to mounts Ida, Athos, Olympus, and Pelion, to the Mirdite Albanians, and other remote tribes (1869)


Author: Tozer, Henry Fanshawe, 1829-1916


Image
Image

User avatar
Illyrian
Regular Member
Regular Member
Posts: 54
Joined: Sat Mar 13, 2010 4:31 pm
Gender: Male
Location: United Kingdom

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#73

Post by Illyrian » Mon May 03, 2010 6:12 pm

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4227
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#74

Post by Zeus10 » Mon May 03, 2010 7:57 pm

Falemnderit Ilirjani. Eshte poshtersi nga ana grekerve qe e ndaluan gjuhen e clirimtareve ne Greqi:

Image
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Kundurjoti
Member
Member
Posts: 12
Joined: Mon May 03, 2010 8:12 pm
Gender: Male

Re: SULI dhe banoret e tij Shqiptare

#75

Post by Kundurjoti » Mon May 03, 2010 8:15 pm

Epo greket thone qe shqiptaret vetem sa ndihmuan paksa bile qe dhe ata shqiptare me vone u vetequajten greke.

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”