I dashur vella, une jam thjesht avokat i te vertetes, lexoje me kujdes njeriun me kompetent per kete pune dhe kuptoje edhe se kush ishte fajtore per ndarjen e patrioteve(komunisteve dhe nacionalisteve).Eshte tjeter gje qe ti degjon dhe lexon njeanshem.Ketu une paraqita vetem te verteten per demshperblimin i cili tregon qarte ato per te cilat flet profesori.Defektet e komunizmit nuk jane tema jone apo jo?Zeus10 wrote:Është e lëhte të dalësh e të lash duart si Pilati, pasi ben gjerat me te shemtuara kunder popullit tend, me veprimet dhe mosveprimet e tua, por justifikimet qe "nuk e dija", "u tradhetuam" etj mund te te sherbejne vetem per te manipuluar historine. Gjenerata te tera shqiptaresh e kane vendosur gishtin e akuzes, kunder E. Hoxhes dhe te shiturve te tjere dhe "analizat" ne prurjet e tua jane vetem argumente per koshin e plehrave, qe mund ti besosh vetem ti dhe ata qe i shkruajne.Shqiperiaimee wrote: "Strukturat politike dhe ushtarake të Shqipërisë Londineze dhe të Kosovës, sot Unmikiane, që simbolizoheshin me Enver Hoxhën dhe me Fadil Hoxhën, nuk kanë asnjë faj për Masakrën e Tivarit, sepse as janë planifikues dhe as zbatues, e madje për atë krim kanë mësuar, si nëpër mjegull, shumë më vonë. Ndërkaq, të rangut politik e ushtarak të Ramiz Alisë në radhët e LANÇSH-së kanë qenë dhjetëra veta. Ngjarja nuk ka ndodhur në terrenin e Shqipërisë dhe në informatat e para "Enveri" me shokët kanë "mësuar" se vrasja është shkaktuar "në një mal...në një luginë... etj"!?!
Mirëpo, për hir të realitetit historik duhet të konstatojmë se Enver Hoxha, megjithatë, ka bërë disa përpjekje për të mësuar për tragjedinë e Tivarit dhe për vrasjet e tjera të shqiptarëve nga ushtria jugosllave. Madje ka bërë përpjekje të mësoj nga Jugosllavet edhe për qëllimin vendosjes së "Pushtetit Ushtarak në Kosovë", duke ua kujtuar faktin se Kosova sipas Marrëveshjeve të "Dy partive komuniste aleate", për fatin e saj "duhet të përcaktohet me Referendum se kujt do t'i bashkohet!"
Bravo vella, dhe i them vella Mallakastriotit le te krahasoje ato qe kam thene une me shkrimet e dr te nderuar Pirraku!
Shikojeni motra e vellezer `statusin e luftetarit` per te cilin ju njoftova une rreth gjyshit tim!
Te kisha thene une se Miladin Popovici u vra nga serbet sepse ai TRGOI SE SHQIPTARET U TADHETUAN ; kurre s`do te me besonte kush sepse propaganda me primitive politike ne bote e bere keto kohet e fundit ne Shqiperi permes ca idioteve servile te cilet bejne historine sipas tekave te tyre i ka c`orientuar njerezit plotesisht. Enveri prandaj e ka pasur Miladinin me te dashurin, shifni faktet vellezer te nderuar e mos beheni rob te politikave!
Historia nuk ndertohet mbi thashetheme dhe diskutimi ne kete forum, nuk ka vlere nese vine dhe sjelle citime te gjata te artikujve te te tjereve, duke e mbyllur me shprehjen : "une jam dakort 100%".
Ne e shohim qe ti po mbaron nga deshira per te bere avokaturen e E. Hoxhes karshi "sulmeve" te nacionalistave shqiptare, por "studenti francez" qe u zgjodh nga te derguarit e armiqve me te medhenj te Shqiperise, ne krye te partise me antishqiptare, nuk mund ti shpetoi pergjegjesise historike per masakren e Tivarit, as mund ti shpetoje pergjegjesise per moskthimin e armeve kunder jugosllaveve, qe ben ne 1 ore ate qe italiane dhe gjermane se bashku, nuk e ben ne 5 vjete, as mund ti shpetoj ai pergjegjesise per lidhjet vellazerore te pasluftes me ta, barazimin e lekut me dinarin, heqjen e doganave, heqjen dore nga Kosova, pa folur per varferimin e shqiptareve, luften e klasave, deformimin ideologjik e shpirteror te tyre, izolimin, dhe ne pergjithesi vendosjen e shqiptareve ne nje pozite ultrainferiore krahasuar me kombet e tjere.
Keto i dashur "shqiperia imee",(shqiperia nuk eshte vetem e jotja dhe as vetem e atyre qe e sunduan dhe duan ta sundojne, per ta mjele perjete) nuk kalojne kaq kollaj vetem me ca: "i tha ai ketij"
Pse u dashka t`i beje avokatin Enverit nje njeri nga Kosova i cili nuk ishte kurre komunist (familjarisht)? Me vjen keq por ti je keq i manipuluar nga pseudo-politika dhe pseudo-shkenca!