"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Masakra e Tivarit.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.
Post Reply
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Re: Akëcili të veprojë me përgjegjësinë profesionale!

Post by Shqiperiaimee »

Zeus10 wrote:
Shqiperiaimee wrote: "Strukturat politike dhe ushtarake të Shqipërisë Londineze dhe të Kosovës, sot Unmikiane, që simbolizoheshin me Enver Hoxhën dhe me Fadil Hoxhën, nuk kanë asnjë faj për Masakrën e Tivarit, sepse as janë planifikues dhe as zbatues, e madje për atë krim kanë mësuar, si nëpër mjegull, shumë më vonë. Ndërkaq, të rangut politik e ushtarak të Ramiz Alisë në radhët e LANÇSH-së kanë qenë dhjetëra veta. Ngjarja nuk ka ndodhur në terrenin e Shqipërisë dhe në informatat e para "Enveri" me shokët kanë "mësuar" se vrasja është shkaktuar "në një mal...në një luginë... etj"!?!

Mirëpo, për hir të realitetit historik duhet të konstatojmë se Enver Hoxha, megjithatë, ka bërë disa përpjekje për të mësuar për tragjedinë e Tivarit dhe për vrasjet e tjera të shqiptarëve nga ushtria jugosllave. Madje ka bërë përpjekje të mësoj nga Jugosllavet edhe për qëllimin vendosjes së "Pushtetit Ushtarak në Kosovë", duke ua kujtuar faktin se Kosova sipas Marrëveshjeve të "Dy partive komuniste aleate", për fatin e saj "duhet të përcaktohet me Referendum se kujt do t'i bashkohet!"
Është e lëhte të dalësh e të lash duart si Pilati, pasi ben gjerat me te shemtuara kunder popullit tend, me veprimet dhe mosveprimet e tua, por justifikimet qe "nuk e dija", "u tradhetuam" etj mund te te sherbejne vetem per te manipuluar historine. Gjenerata te tera shqiptaresh e kane vendosur gishtin e akuzes, kunder E. Hoxhes dhe te shiturve te tjere dhe "analizat" ne prurjet e tua jane vetem argumente per koshin e plehrave, qe mund ti besosh vetem ti dhe ata qe i shkruajne.
Bravo vella, dhe i them vella Mallakastriotit le te krahasoje ato qe kam thene une me shkrimet e dr te nderuar Pirraku!
Shikojeni motra e vellezer `statusin e luftetarit` per te cilin ju njoftova une rreth gjyshit tim!
Te kisha thene une se Miladin Popovici u vra nga serbet sepse ai TRGOI SE SHQIPTARET U TADHETUAN ; kurre s`do te me besonte kush sepse propaganda me primitive politike ne bote e bere keto kohet e fundit ne Shqiperi permes ca idioteve servile te cilet bejne historine sipas tekave te tyre i ka c`orientuar njerezit plotesisht. Enveri prandaj e ka pasur Miladinin me te dashurin, shifni faktet vellezer te nderuar e mos beheni rob te politikave!

Historia nuk ndertohet mbi thashetheme dhe diskutimi ne kete forum, nuk ka vlere nese vine dhe sjelle citime te gjata te artikujve te te tjereve, duke e mbyllur me shprehjen : "une jam dakort 100%".
Ne e shohim qe ti po mbaron nga deshira per te bere avokaturen e E. Hoxhes karshi "sulmeve" te nacionalistave shqiptare, por "studenti francez" qe u zgjodh nga te derguarit e armiqve me te medhenj te Shqiperise, ne krye te partise me antishqiptare, nuk mund ti shpetoi pergjegjesise historike per masakren e Tivarit, as mund ti shpetoje pergjegjesise per moskthimin e armeve kunder jugosllaveve, qe ben ne 1 ore ate qe italiane dhe gjermane se bashku, nuk e ben ne 5 vjete, as mund ti shpetoj ai pergjegjesise per lidhjet vellazerore te pasluftes me ta, barazimin e lekut me dinarin, heqjen e doganave, heqjen dore nga Kosova, pa folur per varferimin e shqiptareve, luften e klasave, deformimin ideologjik e shpirteror te tyre, izolimin, dhe ne pergjithesi vendosjen e shqiptareve ne nje pozite ultrainferiore krahasuar me kombet e tjere.
Keto i dashur "shqiperia imee",(shqiperia nuk eshte vetem e jotja dhe as vetem e atyre qe e sunduan dhe duan ta sundojne, per ta mjele perjete) nuk kalojne kaq kollaj vetem me ca: "i tha ai ketij"
I dashur vella, une jam thjesht avokat i te vertetes, lexoje me kujdes njeriun me kompetent per kete pune dhe kuptoje edhe se kush ishte fajtore per ndarjen e patrioteve(komunisteve dhe nacionalisteve).Eshte tjeter gje qe ti degjon dhe lexon njeanshem.Ketu une paraqita vetem te verteten per demshperblimin i cili tregon qarte ato per te cilat flet profesori.Defektet e komunizmit nuk jane tema jone apo jo?
Pse u dashka t`i beje avokatin Enverit nje njeri nga Kosova i cili nuk ishte kurre komunist (familjarisht)? Me vjen keq por ti je keq i manipuluar nga pseudo-politika dhe pseudo-shkenca!
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Post by Shqiperiaimee »

Shqiperiaimee wrote:
Zeus10 wrote:
Shqiperiaimee wrote: "Strukturat politike dhe ushtarake të Shqipërisë Londineze dhe të Kosovës, sot Unmikiane, që simbolizoheshin me Enver Hoxhën dhe me Fadil Hoxhën, nuk kanë asnjë faj për Masakrën e Tivarit, sepse as janë planifikues dhe as zbatues, e madje për atë krim kanë mësuar, si nëpër mjegull, shumë më vonë. Ndërkaq, të rangut politik e ushtarak të Ramiz Alisë në radhët e LANÇSH-së kanë qenë dhjetëra veta. Ngjarja nuk ka ndodhur në terrenin e Shqipërisë dhe në informatat e para "Enveri" me shokët kanë "mësuar" se vrasja është shkaktuar "në një mal...në një luginë... etj"!?!

Mirëpo, për hir të realitetit historik duhet të konstatojmë se Enver Hoxha, megjithatë, ka bërë disa përpjekje për të mësuar për tragjedinë e Tivarit dhe për vrasjet e tjera të shqiptarëve nga ushtria jugosllave. Madje ka bërë përpjekje të mësoj nga Jugosllavet edhe për qëllimin vendosjes së "Pushtetit Ushtarak në Kosovë", duke ua kujtuar faktin se Kosova sipas Marrëveshjeve të "Dy partive komuniste aleate", për fatin e saj "duhet të përcaktohet me Referendum se kujt do t'i bashkohet!"
Është e lëhte të dalësh e të lash duart si Pilati, pasi ben gjerat me te shemtuara kunder popullit tend, me veprimet dhe mosveprimet e tua, por justifikimet qe "nuk e dija", "u tradhetuam" etj mund te te sherbejne vetem per te manipuluar historine. Gjenerata te tera shqiptaresh e kane vendosur gishtin e akuzes, kunder E. Hoxhes dhe te shiturve te tjere dhe "analizat" ne prurjet e tua jane vetem argumente per koshin e plehrave, qe mund ti besosh vetem ti dhe ata qe i shkruajne.
Bravo vella, dhe i them vella Mallakastriotit le te krahasoje ato qe kam thene une me shkrimet e dr te nderuar Pirraku!
Shikojeni motra e vellezer `statusin e luftetarit` per te cilin ju njoftova une rreth gjyshit tim!
Te kisha thene une se Miladin Popovici u vra nga serbet sepse ai TRGOI SE SHQIPTARET U TADHETUAN ; kurre s`do te me besonte kush sepse propaganda me primitive politike ne bote e bere keto kohet e fundit ne Shqiperi permes ca idioteve servile te cilet bejne historine sipas tekave te tyre i ka c`orientuar njerezit plotesisht. Enveri prandaj e ka pasur Miladinin me te dashurin, shifni faktet vellezer te nderuar e mos beheni rob te politikave!

Historia nuk ndertohet mbi thashetheme dhe diskutimi ne kete forum, nuk ka vlere nese vine dhe sjelle citime te gjata te artikujve te te tjereve, duke e mbyllur me shprehjen : "une jam dakort 100%".
Ne e shohim qe ti po mbaron nga deshira per te bere avokaturen e E. Hoxhes karshi "sulmeve" te nacionalistave shqiptare, por "studenti francez" qe u zgjodh nga te derguarit e armiqve me te medhenj te Shqiperise, ne krye te partise me antishqiptare, nuk mund ti shpetoi pergjegjesise historike per masakren e Tivarit, as mund ti shpetoje pergjegjesise per moskthimin e armeve kunder jugosllaveve, qe ben ne 1 ore ate qe italiane dhe gjermane se bashku, nuk e ben ne 5 vjete, as mund ti shpetoj ai pergjegjesise per lidhjet vellazerore te pasluftes me ta, barazimin e lekut me dinarin, heqjen e doganave, heqjen dore nga Kosova, pa folur per varferimin e shqiptareve, luften e klasave, deformimin ideologjik e shpirteror te tyre, izolimin, dhe ne pergjithesi vendosjen e shqiptareve ne nje pozite ultrainferiore krahasuar me kombet e tjere.
Keto i dashur "shqiperia imee",(shqiperia nuk eshte vetem e jotja dhe as vetem e atyre qe e sunduan dhe duan ta sundojne, per ta mjele perjete) nuk kalojne kaq kollaj vetem me ca: "i tha ai ketij"
I dashur vella, une jam thjesht avokat i te vertetes, lexoje me kujdes njeriun me kompetent per kete pune dhe kuptoje edhe se kush ishte fajtore per ndarjen e patrioteve(komunisteve dhe nacionalisteve).Eshte tjeter gje qe ti degjon dhe lexon njeanshem.Ketu une paraqita vetem te verteten per demshperblimin i cili tregon qarte ato per te cilat flet profesori.Defektet e komunizmit nuk jane tema jone apo jo?
Pse u dashka t`i beje avokatin Enverit nje njeri nga Kosova i cili nuk ishte kurre komunist (familjarisht)? Me vjen keq por ti je keq i manipuluar nga pseudo-politika dhe pseudo-shkenca!
Po flet gjera shume amatoreske dhe po tregon qe ose je komplet i pa informuar ose teper i interesuar qe t`i sherbesh politikes, Enveri kurre nuk hoqi dore nga Kosova dhe per kete ka sa te duash fakte, s`po filloj t`i numeroj sepse dalim jashte temes dhe kjo s`me pelqen.
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Shqiperiaimee wrote:
Po flet gjera shume amatoreske dhe po tregon qe ose je komplet i pa informuar ose teper i interesuar qe t`i sherbesh politikes, Enveri kurre nuk hoqi dore nga Kosova dhe per kete ka sa te duash fakte, s`po filloj t`i numeroj sepse dalim jashte temes dhe kjo s`me pelqen.
Ciles politike i sherbekam une? Qekur te denosh genocidin, gjate te cilit u vrane 8000 shqiptare, nga cetniket serbe dhe bashkepunetoret e tyre shqiptare, na qenka njeanshmeri ne politike? Per cfare duhet te jem une i informuar, pervec faktit qe genocidi i papare, ndodhi nen hunden e brigadave partizane shqiptare dhe kaloi komplet ne heshtje nga propaganda komuniste? Cme duhet mua te ndjek gjurmet dhe te lexoj "mblacitjet" e "profesorit", kur une kam ujkun perpara? A nuk te duket se po i sherben ti politikes, duke mbrojtur krimin e shemtuar te bere nga ta? Mos u merr me mua por diskuto rreth temes, nese ke argumenta te llojit jo-thashethem.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Re: Masakra e Tivarit.

Post by Shqiperiaimee »

Ai qe u mor i pari me tjetrin duke me akuzuar per avokat ishe ti. E para Enveri ka bere disa perpjekje thote profesori, kurse Fadili ka jetuar nen ata qe e kane kryer krimin dhe sigurisht qe pasardhesit e Cubrilovicit nuk do ta lejonin te behej e madhe puna e nje krimi kaq te rende te cilin e kane bere vete, e treta, gjithcka eshte kryer nen kushtet e administrimt ushtarak ku shqiptaret s`jane pyetur per asgje dhe cdo lloj pushteti ishte ne duar e disa ushtarakeve me Derlevicin ne krey. Si u be qe i njejti Fadil i cili nenshkroi bashkimin kombetar me 44 , nenshkruan bashkimin me jugosllavine ne 45-ten? shume e kuptueshme kur detyrohesh nga i fuqishmi, ashtu sic doli Rugova kunder bombardimit te serbise.Nuk ka shqiptar qe nuk ka denuar dhe qe nuk denon edhe sot krimin por te flasesh kot sepse ty te duket ashtu apo sepse don te anosh politikisht nuk eshte mire.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Shqiperiaimee wrote:Ai qe u mor i pari me tjetrin duke me akuzuar per avokat ishe ti. E para Enveri ka bere disa perpjekje thote profesori, kurse Fadili ka jetuar nen ata qe e kane kryer krimin dhe sigurisht qe pasardhesit e Cubrilovicit nuk do ta lejonin te behej e madhe puna e nje krimi kaq te rende te cilin e kane bere vete, e treta, gjithcka eshte kryer nen kushtet e administrimt ushtarak ku shqiptaret s`jane pyetur per asgje dhe cdo lloj pushteti ishte ne duar e disa ushtarakeve me Derlevicin ne krey. Si u be qe i njejti Fadil i cili nenshkroi bashkimin kombetar me 44 , nenshkruan bashkimin me jugosllavine ne 45-ten? shume e kuptueshme kur detyrohesh nga i fuqishmi, ashtu sic doli Rugova kunder bombardimit te serbise.Nuk ka shqiptar qe nuk ka denuar dhe qe nuk denon edhe sot krimin por te flasesh kot sepse ty te duket ashtu apo sepse don te anosh politikisht nuk eshte mire.

Zoteri (Apo shoku komunist---ne se do te pelqente me teper )---nje pyetje kam,cili eshte ai komb sot ne bote qe nderon vrasesit e vet?Cili eshte ai njeri qe kerkon te rihabilitoje diktatoret me te eger qe ka njohur njerezimi,si p.sh Hitleri,Pol Pot,Musolini,Stalini apo "shokun" tend Enver Satrap Hoxha?
Vetem per respekt per mijra e mijra viktima disi me teper objektivizem shoku proletar dhe lufetar i llogoreve te "luftes klasore"-----nuk do kene paqe asnjehere pafajesia deri kur do kerkohet nje rruge villane (e pabese) e rishikimit te drejte se çndodhi me te vertet dje.Mendoj se nga menyra si flet je i pjekur ne moshe,tregoje edhe ne llogjike diçka te tille!
Image
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Cilet jeni ju more faqezinje qe kerkoni te beni hani buken e turkut e te beni duhanin e kaurit me keto broçkulla duke kerkuar akoma me menxyra te thoni qe Satrapi Hoxha dhe gjithe te pashkollet qe kish perreth nuk dinin apo nuk kishin se çbenin?Ceshte kjo menyre rihabilitimi apo kerkim pafajesimi te figurave me te errta qe njohu populli shqiptar?Ne emer te kujt flisni ju ore duke kerkuar jo vetem te erresoni te verteten por te vrisni per te dyten here keta shqiptar dhe me keto komente tregoni qe per hir te disa opingareve te pashkolle qe vrane e prene deri dje ne emer te nje ideologjie shterpe-paski marre flamurin perçares te djeshem?

Turpi vetem mbi ju!
Image
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Post by alfeko sukaraku »

Zeus10 wrote:
Shqiperiaimee wrote:

"
nuk dua ta diskutoj aspak citimin e pare edhe shprehjen "u zgjodh nga te derguarit e armiqve me te medhenj te shqiptarve"..sepse ky eshte realiteti i hidhur edhe fatkeq i historis sone

citimi i dyte eshte per tu vleresuar sepse na kujton ate historin e bukur se si jemi vetvrare duke ndjekur ideologjit.

citimi trete "heqien dore nga kosova".....nuk e di ..nuk e mbaj mend mire si ishte ajo puna me Koci Xoxen e compani..
por ler te mos harrojm se Enver haleja hoqi dore edhe nga mali i zi-maqedonia-edhe cameria.

Qe te mbrosh enver hoxhen edhe vepren e tij sote do te thote te jesh i cmendur psiqik..edhe une besoj se ne shqiperi nuk ka me te tille, pervec ndonjerit qe ka shpetuar nga pavionet,por ketu dua te vij tek ju i nderuar Zeus:qellimi yne ishte edhe mbetet te ndihmojm sa te mundemi ti cirret maska ideologjive percarse edhe jo enver hoxhes..sepse atij nuk i kan mbetur as kockat.Personalisht une mendoj se ceshtja eshte shume me e thelle se sa "denimi" a cjerrja e maskes e ideologjis komuniste.Per mua duhet te denohet c do lloj ideologjie qe vret kombin.Ne se per masakrren e tivarit ne kerkojm ti cjerrim masken enverit apo ta groposim te gjalle "shokun ramiz alia" ateher ne kemi mbyllur nje kapitull duke i bere qejfin vetes,ndersa plaga do vazhdoj te na grryej nga brenda.
Mendoj se masakrra e tivarit eshte rasti me i mire qe me se fundi te tregojm pjekuri e maturi kombetare duke mos goditur personat qe te mbyllet ketu kjo ceshtje..Ne se ne do bejme nje gje te tille ateher serisht greket e serbet do na duartrokasin per qorrllekun e radhes,ndaj te nderuar na duhet te qe te goditet ideja e qelbur qe na ka shkaterruar per 200 vjet me radhe, kjo ide ka per baze ideologjin mbi kombin..kjo ishte masakrra e tivarit edhe ler ta godasim kete me pare se ti hedhim hi syve ceshtjes duke burgosur ramiz alin...me se fundi ne nuk munde te vazhdojm te njejten tradit ..ti i krishter e une mysliman -ti greke e une shejtan.ti komunist edhe une ballist -ti kulak edhe une komunist-ti i perndjekur edhe une i paperndjekur...keto politika jane politika te demshme edhe vella vrarse.
po, ideologjia e qelbur komuniste e udhehequr nga enver hoxha eshte fajtore per masakrren e tivarit.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Mallakastrioti wrote:Cilet jeni ju more faqezinje qe kerkoni te beni hani buken e turkut e te beni duhanin e kaurit me keto broçkulla duke kerkuar akoma me menxyra te thoni qe Satrapi Hoxha dhe gjithe te pashkollet qe kish perreth nuk dinin apo nuk kishin se çbenin?Ceshte kjo menyre rihabilitimi apo kerkim pafajesimi te figurave me te errta qe njohu populli shqiptar?Ne emer te kujt flisni ju ore duke kerkuar jo vetem te erresoni te verteten por te vrisni per te dyten here keta shqiptar dhe me keto komente tregoni qe per hir te disa opingareve te pashkolle qe vrane e prene deri dje ne emer te nje ideologjie shterpe-paski marre flamurin perçares te djeshem?

Turpi vetem mbi ju!
edhe jo vetem , pasi ketu fillojn bemat e shkaterrimit te kombit, me vone do behej gjema me e madhe ne trurin e c do shqiptari.
Do na ngulitnin ne tru se jemi 28 mij km katror edhe me dendesi heronjesh 1 ne c do km katror.

Do hiqej dore nga Mali i zi-Maqedonia edhe Cameria....sa per kosoven e dime se ajo nuk fjeti kurre deri sa i erdhi ora.
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Mallakastrioti wrote:
Shqiperiaimee wrote:Ai qe u mor i pari me tjetrin duke me akuzuar per avokat ishe ti. E para Enveri ka bere disa perpjekje thote profesori, kurse Fadili ka jetuar nen ata qe e kane kryer krimin dhe sigurisht qe pasardhesit e Cubrilovicit nuk do ta lejonin te behej e madhe puna e nje krimi kaq te rende te cilin e kane bere vete, e treta, gjithcka eshte kryer nen kushtet e administrimt ushtarak ku shqiptaret s`jane pyetur per asgje dhe cdo lloj pushteti ishte ne duar e disa ushtarakeve me Derlevicin ne krey. Si u be qe i njejti Fadil i cili nenshkroi bashkimin kombetar me 44 , nenshkruan bashkimin me jugosllavine ne 45-ten? shume e kuptueshme kur detyrohesh nga i fuqishmi, ashtu sic doli Rugova kunder bombardimit te serbise.Nuk ka shqiptar qe nuk ka denuar dhe qe nuk denon edhe sot krimin por te flasesh kot sepse ty te duket ashtu apo sepse don te anosh politikisht nuk eshte mire.

Zoteri (Apo shoku komunist---ne se do te pelqente me teper )---nje pyetje kam,cili eshte ai komb sot ne bote qe nderon vrasesit e vet?Cili eshte ai njeri qe kerkon te rihabilitoje diktatoret me te eger qe ka njohur njerezimi,si p.sh Hitleri,Pol Pot,Musolini,Stalini apo "shokun" tend Enver Satrap Hoxha?
Vetem per respekt per mijra e mijra viktima disi me teper objektivizem shoku proletar dhe lufetar i llogoreve te "luftes klasore"-----nuk do kene paqe asnjehere pafajesia deri kur do kerkohet nje rruge villane (e pabese) e rishikimit te drejte se çndodhi me te vertet dje.Mendoj se nga menyra si flet je i pjekur ne moshe,tregoje edhe ne llogjike diçka te tille!
mallakastrioti...nderohet Leka i madhe nga ata qe adoptuan prejardhjen e tij..edhe ai ishte gjakatare.

nderohen perandoret romak per gjakun qe derdhen kudo ne bote edhe per gjakderdhjet e brendshme

nderohen si clirimtar te vorioepirit ata qe pushtuan jugun e shqiperis gjat terheqies italiane..ti gezojm varrezat e tyre edhe vulen e njohjes qe ju dha keto kohe qeverria "patriote" shqiptare

nderohen te krishteret qe kryen vepra kriminale ne deme te bashkombasve si rasti i cameris etje \\

nderohet nga ty edhe nga une edhe nga kushtetuta shqiptare Kozma Etoliani si shenjtor i kishes ortodokse..edhe ai ishte i armatosur ashtu si dora e atyre shqiptarve qe kryen masakrren e tivarit edhe masakren e cameris etje etje
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Shqiperiaimee wrote:
Zeus10 wrote:
Shqiperiaimee wrote:

Ketu une paraqita vetem te verteten per demshperblimin i cili tregon qarte ato per te cilat flet profesori. !
i nderuar

ne nuk duam te mbyllet ceshtja pa u hapur edhe pa u zgjidhur.Ne radhe te pare na duhet te hedhim drite mbi masakrren e tivarit edhe shkaqet e saja ne menyre qe te nxjerrim mesim per te ardhmen qe eshte ne rrezik fale ideologjive te dryeshme fetare e politike qe na percajn dita me diten.
Ne se do varet ne mes te sheshit skenderbej ramiz alia apo do jepet demshperblim per te vrarit ne masakrren e tivarit..keto jane ceshtje dytesore qe nuk munde te zgjidhen pa u dhen drejtesi.Ne se per disa mendjelehte eshte kenaqsi qe te mbyllet kjo ceshtje duke fajesuar komunistat(qe sigurisht ishin fajtoret) edhe tju japin te drejt ballistave ..edhe cdo gje ne rregull, kjo per mua personalisht eshte utopi kombetare.Masakrra e Tivarit po bene kerdin dita me diten ne mes te shqiptarve qe vazhdojn te hiqen prej hundeve nga ideologjit fetare edhe sote.
Jo me flake kashte me tragjedin e shqiptarve, gjerat do zgjidhen me pjekuri e maturi kombetare.Kush nxiton te nxjerrin perfundime e te japin vendime per masakrren e tivarit, thjesht nuk e do zbardhjen e tragjedis sone te vertet kombetare

Nje gje nuk munde te diskutohet ne kete ceshtje:paturpesia e shqiptarve qe ngriten armet kundra shqiptarve, te tjerat nuk duhet te kalojn me denime e demshperblime pa u paraqitur para gjyqit kombetare per tradheti te kombit.
Vetem keshtu do nxjerrim mesime edhe nuk do hiqemi prej hundesh nga ideologjit.
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Post by Shqiperiaimee »

Mallakastrioti wrote:

U betova ne flamur se nuk jam komunist o vella mallakastrioti dhe flm shume qe me thua keshtu, te kam dashur dhe respektuar gjithmone si vellaun. Nga goja ime kurre nuk i eshte dhene mbeshtetje asnje krimi, kurre nuk kam thene se nuk jane bere krime gjate komunizmit. Per te treguar logjiken time po them nje shprehje te Hygoit, `eshte e lehte te jesh i mire por e veshtire te jesh i drejte`.Enver Hoxha nuk eshte tema jone dhe ti si intelektual s`duhet te devijoje por po tregon se ti me veprat e te tjereve bene Ajnshtajnin por vet je nje analfabet me pak shkolle.Enveri Ishte nje figure kontraverse e historise sone. Vetem ai qe eshte ne gjendje qe Enverit ne njeren faqe t`i bie grushta e ne tjetren ta ledhatoje , thote te verteten. Zhurma jote qe i ngjane ulerimave te Berishes dhe nuk i sherben askujt.
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Shqiperiaimee wrote:
Mallakastrioti wrote:

U betova ne flamur se nuk jam komunist o vella mallakastrioti dhe flm shume qe me thua keshtu, te kam dashur dhe respektuar gjithmone si vellaun. Nga goja ime kurre nuk i eshte dhene mbeshtetje asnje krimi, kurre nuk kam thene se nuk jane bere krime gjate komunizmit. Per te treguar logjiken time po them nje shprehje te Hygoit, `eshte e lehte te jesh i mire por e veshtire te jesh i drejte`.Enver Hoxha nuk eshte tema jone dhe ti si intelektual s`duhet te devijoje por po tregon se ti me veprat e te tjereve bene Ajnshtajnin por vet je nje analfabet me pak shkolle.Enveri Ishte nje figure kontraverse e historise sone. Vetem ai qe eshte ne gjendje qe Enverit ne njeren faqe t`i bie grushta e ne tjetren ta ledhatoje , thote te verteten. Zhurma jote qe i ngjane ulerimave te Berishes dhe nuk i sherben askujt.
Do hiqni dore ju nga te perzjerit Berishen me vend e pa vend? Lerini komentet personale dhe merruni me temen. Gjithe komentet e tua te fundit jane vleresime personale. Sa per betimin, pervoja ka treguar qe ata qe cirren me shume per patriotizem, jane ata qe i vene mina atij.
Shqiperiaimee
Regular Member
Regular Member

Post by Shqiperiaimee »

Zeus10 wrote:
Shqiperiaimee wrote:
Mallakastrioti wrote:

Do hiqni dore ju nga te perzjerit Berishen me vend e pa vend? Lerini komentet personale dhe merruni me temen. Gjithe komentet e tua te fundit jane vleresime personale. Sa per betimin, pervoja ka treguar qe ata qe cirren me shume per patriotizem, jane ata qe i vene mina atij.
Une vetem me temen jam marrur derisa nuk u akuzova per avokat, pajtohem qe te rrime ne teme dhe une shpreha qarte mendimin tim , kete e kam bere para shkrimit te profesorit dhe sic e shikon , perkon pothuaj teresisht me ato te profesorit. Profesori eshte nga ata qe eshte marrur me kompetence me kete teme shume heret dhe nuk e ka ditur qe nje dite ne kete teme do ta shtrojme ketu.
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member

Post by Mallakastrioti »

Shqiperiaimee wrote:
Mallakastrioti wrote:

Zoteri.Nuk kam nevoje te me tregoje askush ne jam analfabet apo alfabet!Pak rendesi kam une ne kete mes,per te thene aspak fare.Ashtu sikurse Berishat e gjithe kelyshat e tjere qe qeverrisin ne Tirane apo kunder tyre---perseris te dyja krahet e se njejtes meme Parti se Pune te djeshme.Te tjere jane heronjte e mi,por nuk besoj se disa si ty mund ti kuptojne largpamesine e tyre.
Tema ndoshta nuk ishte Enveri,por ndonjehere ndodh qe ata qe deri dje e mbajten ne piedestal,sot hiqen patriotet me ta flakte.

Ajnshtani ishte hebre...nuk besoj se Hitleri do i thoshte vella!---disi kontradiktore gjerat ashtu si shkrimi yt!
Image
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Shqiperiaimee wrote: Une vetem me temen jam marrur derisa nuk u akuzova per avokat, pajtohem qe te rrime ne teme dhe une shpreha qarte mendimin tim , kete e kam bere para shkrimit te profesorit dhe sic e shikon , perkon pothuaj teresisht me ato te profesorit. Profesori eshte nga ata qe eshte marrur me kompetence me kete teme shume heret dhe nuk e ka ditur qe nje dite ne kete teme do ta shtrojme ketu.
Ty nuk te akuzoi askush pa baza, avokatura jote ishte e zeza mbi te bardhe:
Ky eshte termi krahasues qe te ngjitet ne publicistike, kur del ne mbrojtje te nje personi apo te veprimeve te tij, duke e zhveshur ate nga pergjegjesia.
Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”