"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

Arkeologjia dhe antropologjia janë disiplina të rëndësishme në fushën e historise, sillni të dhëna për to dhe zbulimet e bëra për një vështrim të bazuar të historisë.

Moderator: Mallakastrioti

Post Reply
User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#166

Post by Zeus10 » Thu May 27, 2010 9:13 pm

alfeko sukaraku wrote:fjala e radhes eshte fjale e cila hyne ne "mbetjet origjinale te fjaleve te lashta te Homerit"(kjo eshte edhe baza e Demetrio Camardes).

me alfabetin e sotem te shqipes fjala lexohet" iien-jien-jen"

Kjo fjale e Homerit perkthehet ne greqisht sepse eshte fjale e huaj per greqishten :"e poreveto=jen-jane-ecin-shkojn"

ecin ne rruge=jane ne rruge.

nga fjala "jien" tek fjala greke "eporeveto" nuk kemi asnje lidhje gjuhesore CabeoDemirushe.

nga fjala "jien" tek fjala shqipe"jen,e" kemi te njejten fjale ...qe do te thote se Homeri perdorte shqipen tone si gjuhen e pallazgeve...kjo nuk i ka pelqyer miqve te G Meyrit=armiqve te Demetrio Camardas=antishqiptarve.

ja dokumenti nga fjalori i Hesychit :
Fjala EPOREVETO eshte e perberen nga fjala poreo qe do te thote rrugen dhe veto qe nuk eshte prapashtesen por fjala shqipe vete. Perkthimi eshte pikerisht ai qe ka bere Alfeko.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#167

Post by alfeko sukaraku » Sat May 29, 2010 9:09 pm

fjala qe pason lexohet si "ithijsen" me alfabetin e sotem te shqipes.

kjo fjale eshte fjale e vjeter e "greqishtes" e cila ne greqisht vetem munde te perkthehet ..edhe jo te shpjegohet..ne greqisht kjo fjale perkthehet si "efthari=u demtua-u gervish"

perkthimi i kesaj fjale nga Hesychi aleksandrinos na verteton se forma e vjeter paragreke e kesaj fjale eshte e njejte me shqipen tone.."i thijshe-i thyeje"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#168

Post by Zeus10 » Sat May 29, 2010 9:32 pm

[quote2="Alfeko"]Image[/quote2]
Shume e drejte.
Rrenja thyej, te thysh e shqipes eshte fare e qarte ne fjalet """greke"":

Platoni Lachu- 191c
191c] For they say that at Plataea, when the Spartans came up to the men with wicker shields, they were not willing to stand and fight against these, but fled; when, however, the Persian [u][b]ranks weree broken[/b][/u], the Spartans kept turning round and fighting like cavalry, and so won that great battle..γάρ φασιν ἐν Πλαταιαῖς, ἐπειδὴ πρὸς τοῖς γερροφόροις ἐγένοντο, οὐκ ἐθέλειν μένοντας πρὸς αὐτοὺς μάχεσθαι, ἀλλὰ φεύγειν, ἐπειδὴ δ᾽ [color=#0000FF][b]ἐλύ[u]θησ[/u]αν αἱ τάξεις [/b][/color]τῶν Περσῶν, ἀναστρεφομένους ὥσπερ ἱππέας μάχεσθαι καὶ οὕτω νικῆσαι τὴν ἐκεῖ μάχην.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#169

Post by alfeko sukaraku » Sun May 30, 2010 8:27 pm

Me larte jemi njohur me fjalen "udhas=udhos"= udha , rruga.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#170

Post by alfeko sukaraku » Sun May 30, 2010 8:48 pm

ne vazhdim po njihemi me fjalen "theudhis"

fjala nuk ekziston me kete forem ne greqishten e re edhe perse ruhet akoma ne qarqet fetare.

Hesychi e perkthen kete fjale homeriane si : dhiqeos-efsevis-evgnomon-theis dhiqeos=i drejt-i respektueshem-mirnjohes-me te drejt te zotit"

per fjalen "the" kemi folur me larte.Ajo lidhet me "theniet-ligjet=thenesi=Perendia, ose "the-theos=perendia ne greqisht.

pra kjo fjale e shqipes perben titull-emerin e kryeperendis ne greqisht.

por kur kjo fjale pasohet nga nje tjeter fjale e shqipes , si fjala "udhis" =udha" ateher krijon fjalen theudhis=i udhes se zotit
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#171

Post by alfeko sukaraku » Tue Jun 01, 2010 9:29 pm

fjaloret etimologjik jane shtigjet nga ku duhet te shkelim per te arritur ne te verteten e se shkuares sone te lashte.

ne se nje dite albanologjia do zgjuhet nga gjumi edhe do ndjekin rrugen e fakteve te pakundeshtueshme ateher bota do i afrohet realitetit te vertet historik, pasi pa albanologji dija botrore ka per te mbetur me mijra vjet ne vend numero...per faktin me te thjeshte se shqipja eshte gjuha e vjeter paragreke=gjuha qe i dha qytetrimin evropes, lavdin e te cilit e kan vjedhur grekolatinet...bijet tane.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#172

Post by ALBPelasgian » Mon Jul 19, 2010 2:25 pm

Vellezer, emri i vjeter i Peleponezit (sipas eruditit G.Bonfante) eshte proto-ilir: Μεροπι, Μεροπες!
Si duhet te shkruhet ne forme korrekte ne alfabet latin:

1. MEROPI, MEROPES

apo

2. MIROPI, MIROPES?

Ju pyes per shkak se disa lexues te studimit tim 'Ilire, Thrake dhe Shqiptare' propozuan qe bri cdo emri te dhene me alfabet te vjeter 'grek' te shenohet ne kllapa, drejteshkrimi ne alfabetin tone!
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#173

Post by Zeus10 » Mon Jul 19, 2010 5:16 pm

ALBPelasgian wrote:Vellezer, emri i vjeter i Peleponezit (sipas eruditit G.Bonfante) eshte proto-ilir: Μεροπι, Μεροπες!
Si duhet te shkruhet ne forme korrekte ne alfabet latin:

1. MEROPI, MEROPES

apo

2. MIROPI, MIROPES?

Ju pyes per shkak se disa lexues te studimit tim 'Ilire, Thrake dhe Shqiptare' propozuan qe bri cdo emri te dhene me alfabet te vjeter 'grek' te shenohet ne kllapa, drejteshkrimi ne alfabetin tone!
Varianti i pare eshte me i mundur, por ajo qe ka rendesi eshte eshte fakti qe nese G .Bonfante ka te drejte atehere emri i vjeter i gadishullit eshte shume i ngjashem me ate qe e therrisnin shqiptaret: Μωρέας or Μωριάς, kurse ato te permendura ne "literaturen greke" ose jane per ndonje vend tjeter, ose jane gjepura.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#174

Post by Zeus10 » Mon Jul 19, 2010 6:06 pm

Ne More egziston vertete nje qytet me emrin Meropi:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
ALBPelasgian
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2113
Joined: Sun Jun 28, 2009 7:57 pm
Gender: Male
Location: Prishtinë (Prima Justiniana)
Contact:

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#175

Post by ALBPelasgian » Mon Jul 19, 2010 8:46 pm

E shkelqyeshme kjo Zeus! Kjo eshte edhe nje predhe tjeter qe asgjeson pohimin budallaq se shqiptaret ne 'Greqi' i bashkangjiten dyndjeve mesjetare (sic!). Te disa pata lexuar qe Morea eshte makrotoponim sllav, mirepo nderlidhshmeria apo afria e tij me emrin me te mocem te kesaj siujdhese duket mbreselense.
Ne sot po hedhim faren me emrin Bashkim,
Qe neser te korrim frutin me emrin Bashkim!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#176

Post by alfeko sukaraku » Mon Jul 19, 2010 10:13 pm

ALBPelasgian wrote:E shkelqyeshme kjo Zeus! Kjo eshte edhe nje predhe tjeter qe asgjeson pohimin budallaq se shqiptaret ne 'Greqi' i bashkangjiten dyndjeve mesjetare (sic!). Te disa pata lexuar qe Morea eshte makrotoponim sllav, mirepo nderlidhshmeria apo afria e tij me emrin me te mocem te kesaj siujdhese duket mbreselense.
pikerisht i nderuar.

por fatkeqsisht jemi shume larg realitetit si shqiptar.jemi shume te prapambetur ne anen e njohurive.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

Prespar
Senior Member
Senior Member
Posts: 101
Joined: Thu Sep 09, 2010 6:35 pm
Gender: Male
Location: Chicago

Re: shqipthenia : "albanologjia" dhe grekologjia!

#177

Post by Prespar » Mon Nov 15, 2010 3:11 am

uh ....what happened to this thread ...?

shum interesant .....nice work Alfeko & Zoti Zeus

Post Reply

Return to “Arkeologji, antropologji”