I njejti author "Serb" njekohesisht i paraqet shqiptaret si popull autokton , nen numer nje 1.Arbanasi=Starosedeoci (popull autokton)Arbëri wrote:Po e hap kete Theme per origjinen e Serbeve , qe kam mbledhur disa dokumente nga vete Serbet dhe te huajt mbi origjinen e tyre .
"Serv" në gjuhën e bizantine është një fjalë që do të thotë "rob"
"tzerboulianous" do të thotë ata që veshin veshje të varfera , . Serbët kanë qenë të quajtur kështu për shkak se ata kanë qenë skllevër të perandoris bizantike.
-Stojan Novaković (1842-1915) Nuk ka asnje diskutim qe Orthodoxet jane quajtur "SERB" dhe nuk kishte etni "Serbe" as nuk ekzistonte ."Prvi osnovi slovenske književnosti među balkanskim Slovenima", izdatoj u Beogradu 1893. godine, Stojan Novaković
Stojan_Novakovic_.jpg
.......................................................
Stojan Novakoviç “Balkansko pitanje i istorisko -politie beleske od Balkanski poluostrov”

Une pervete ketu e kam hasur se pari here nga Zeus10 , qe Serbet nuk percaktojne etni .ALBPelasgian
Te falemnderit Arber per materialet e jashtezakonshme...
E kam thene edhe diku tjeter se Serbia dhe 'serbet' jane versioni verior i Greqise dhe 'grekeve' ku permes ortodoksizmit dhe mekanizmave religjioz - gjuha liturgjike u be gjuhe asimilimi e etnive ortodokse (ne kete rast shqiptare, vllehe).