"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Parlamenti i Ri në vend të Piramidës

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.
Post Reply
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Në Tiranë qeveria vendos ngritjen e ndërtesës së rë të Parlamentit atje ku sot është ish-Muzeu i ish-diktatorit komunist të Shqipërisë Enver Hoxha.
Kryeministri Sali Berisha thotë se ndërtesa e njohur si Piramida do të shembet dhe vendin e saj në 100 vjetorin e pavarësisë do ta zërë tempulli i demokracisë.

Pak ditë më parë ishte grupi parlamentar i Partisë Demokratike që në Kuvend zgjodhi vendin ku sot është e ashtuquajtura “Piramida” ose ish- Muzeu i diktatorit komunist Enver Hoxha ta zërë ndërtesa e selisë së re të Parlamentit Shqiptar.

Kryeministri Berisha tha se një ditë më parë e të njëjtit mendim ishte edhe opozita, por nuk u kuptua pse më pas ajo nuk e përkrahu vendimin e shumicës.

Ka mendime se prishja e Piramidës dhe ngritja e një ndërtese të re do të rëndojë buxhetin por Kryeminstri Berisha tha se nuk mundet që në mes të Tiranës të nxijë piramida e ndërtuar për të përjetësuar kujtimin e diktatorit më të egër të Evropës së pasluftës.

Berisha bëri thirrje që ndërtimi të realizohet para vitit 2012, kur do të festohet 100-vjetori i shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë.

Autoritetet kërkojnë të ngrejnë një komitet që do të ndjekë punën për këtë çështje që nga studiot që do bëjnë projektin dhe deri në zbatimin e tij dhe të organizojnë një konkurs ndërkombëtar për Parlamentin e Ri.

Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Re: Parlamenti i Ri në vend të Piramidës

Post by Sally »

Zoti Kryeminister:

-Mendoni qe: me shkatarrimin e ndertesave ( te ish-diktatorit ), do zgjidhni problemet dhe vuajtjet e POPULLIT?!
-Mendoni qe: ne kete menyre POPULLI do harroj te shkuaren?!
-Mendoni qe: kjo eshte menyra qe POPULLI te kuptoj qe po jeton ne tempullin e demokracis?!
-Mendoni qe: nuk ka ardhur koha qe ky POPULL te jetoj ''tempullin e demokracis'' me kuptimin e plote te fjales?!
-Mendoni qe: eshte e domosdoshme ne keto momente per te investuar ne nje parlament te ri, dhe jo diku tjeter?!

Nuk do ishte me mire te investonim kete buxhet ne:

1- http://www.arberiaonline.com/viewtopic.php?f=64&t=670

2- http://www.arberiaonline.com/viewtopic.php?f=104&t=1103
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Nuk do ishte me mire dhe me e nevojshme te investonim ne:
(probleme te kesaj kategorie ne shtetin tone jane me dhjetra)

(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Nuk do ishte me mire te investonim kete buxhet ne:

(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Zoti Kryeminster:

Ju kujtohet dimri 2009-2010?!

Nga e gjithe Shqiperia:
http://www.arberiaonline.com/viewtopic.php?f=104&t=1103

A jane marr masat e duhura per dimrin (2010-2011) qe se shpejti troket ne dyert e POPULLIT?!
(Avni Rustemi)
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

Po pra te shkretet deputete punojne per te miren e shtetit dhe kombit ne kushte mjaft te veshtira ne mes te Tiranes dhe megjithe rinovimin e salles nga zonja Topalli ata prape po vujane shume prandaj per ti ndihmuar ne kete pune te madhe qe bejne per ne Saliu mendoi te shpenzoje ca miliona nga paret tona ne menyre qe edhe deputetet shqiptare te arrijne lluksin e kolegeve te tyre ne evrope,se fundja cfare ka me shume se ne francezi apo anglezi.
Por pervec kesaj Saliu po mendon edhe per te rritur numrin e tyre dhe flitet se salla plenare do te kete 250 vende,pra shume shpejt ne do te kemi edhe 110 depuitete te tjere,thashethemet thone se keta mund te jene deputete kosovare qe do te perfaqesohen ne parlamentin e ri qe do te quhet parlament mbarkombetar
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

erix77 wrote:Po pra te shkretet deputete punojne per te miren e shtetit dhe kombit ne kushte mjaft te veshtira ne mes te Tiranes dhe megjithe rinovimin e salles nga zonja Topalli ata prape po vujane shume prandaj per ti ndihmuar ne kete pune te madhe qe bejne per ne Saliu mendoi te shpenzoje ca miliona nga paret tona ne menyre qe edhe deputetet shqiptare te arrijne lluksin e kolegeve te tyre ne evrope,se fundja cfare ka me shume se ne francezi apo anglezi.
Por pervec kesaj Saliu po mendon edhe per te rritur numrin e tyre dhe flitet se salla plenare do te kete 250 vende,pra shume shpejt ne do te kemi edhe 110 depuitete te tjere,thashethemet thone se keta mund te jene deputete kosovare qe do te perfaqesohen ne parlamentin e ri qe do te quhet parlament mbarkombetar

Mund te jete dhe thashethemi i vertet ( megjithese pak e pabesueshme, se si Shqiperia dhe Kosova jane duke ndjekur procese te tjera ne kete periudh) gje qe do te thote qe ka kohe per te vendosur, ku,qysh,tek, do zgjedhim ate problemin e parlamentit te ri.
Ajo piramid nuk po gjen rehat, disco, kafe, teater, ekspozite,.........., sa here nderrohen parlamentaret tane vendosen dhe e shnderrojne ate si prone private.
Nuk e kan kuptuar keta qeveritar qe prona qe udheheqin nuk eshte e tyre?!
(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

(Avni Rustemi)
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Arkitektët: Të ruhet piramida

(Avni Rustemi)
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

me poshte jane 12 maketet:

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Kesaj i thone... ''merre me leng si mishi mbaroj''
Ah te mjeret ne qe gjithmon i kemi filluar gjerat nga ZH dhe jo nga A...!!

Eshte edhe per te qare, por edhe per te qeshur... sidomos kur mendon qe si do duket aji parlament ne oret qe tirana nuk do ket drita -hahaha- ( ja pra pse them qe ne i fillojme ndertimet nga ZH-ja dhe jo nga A-ja ), pa hyre ne detaje me te thella, qe shqiperia ka shume projekte me te rendesishme per te ndertuar se sa nje parlament te ri.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”