"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Libia në udhëkryq

Këtu mund të diskutoni për të gjithë fenomenet që shqetësojnë mbarë botën dhe që janë bërë objekt i shtypit dhe medias ndërkombëtare.
Adriana
Universe Member
Universe Member

Libia në udhëkryq

Post by Adriana »

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!

Adriana
Universe Member
Universe Member

Re: Libia në udhëkryq

Post by Adriana »

Apel dramatik: Ndalni gjakderdhjen - Mbledhje e jashtëzakonshme e Këshillit të Sigurimit për Libinë
Ambasadori libian ka bërë thirrje para Këshillit të Sigurimit të OKB-së për masa efektive për ndalimin e vrasjeve të të pafajshmëve në vendin e tij. Ban Ki Moon iu bashkangjit thirrjes. Sanksionet priten të dielën.

Gaddafi - Lëre të lirë më në fund popullin libian!

Shalgam, prej kohësh përkrahës i Gaddafit dhe mik fëmijërie i tij doli hapur kundër sundimtarit: "Nuk mund të jesh udhëheqës, mbret, president dhe në të njëjtën kohë të vrasësh popullin tënd", tha Shalgam. Abdulrahman Shalgam, iu lut Këshillit të Sigurimit për vendime të shpejta: "I them vëllait tim Gaddafit lëre të lirë më në fund popullin libian. Le të mos ketë më gjakderdhje dhe vrasje të të pafajshme. Ne duam një rezolutë të shpejtë, ultimative dhe kurajoze nga ju."

Në KS e të OKB-së pati pas këtij apeli skena emocionale. Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki Moon bëri fjalë për një moment historik. KS i OKB-së në mbledhjen e jashtëzakonshme në Nju Jork pritet të miratojë të dielën sanksione të ashpra kundër Gaddafit. KS i pritet të miratojë edhe një rezolutë të ashpër në Nju Jork, në të cilën dhuna kundër lëvizjes demokratike në vendin afrikanoverior mund të klasifikohet si krim kundër njerëzimit.

Ban Ki Moon kërkon sanksione

Për diskutim në OKB është shtruar edhe një embargo e armëve si dhe ndalimudhëtimi për Gaddafin dhe ngrirja e pasurisë së tij. "Është koha për Këshillin e Sigurimit që të marrë në konsideratë veprime konkrete. Orët dhe ditët që vijnë do të jenë vendimtare për libianët dhe vendin e tyre dhe me pasoja po aq të rëndësishme për tërë rajonin. Deklaratat dhe veprimet e Këshillit të Sigurimit priten me padurim... Çfarëdo që të jetë kursi i juaj, le të jemi të ndërgjegjshëm se ky moment është tepër emergjent. Në këto rrethana, humbja e kohës do të thotë më shumë jetë të humbura", tha Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Ban Ki Moon. Ndërsa një vendim zyrtar për masat ndëshkuese nga Evropa pritet të merret gjatë javës së ardhshme. Gjermania tha se vendet e BE-së kanë rënë dakord për një sërë sanksionesh kundër Gaddafit.

Por para OKB-së dhe Bashkimit Evropian janë Shtetet e Bashkura ato që kanë vendosur sanksione kundër Libisë. Me urdhër të presidentit amerikan Barack Obama do të bllokohet e tërë pasuria e sundimtarit libian dhe bashkëpunëtorëve të tij në SHBA. Ambasada amerikane në Tripoli është mbyllur.

Familja e Gaddafit lëshon deklarata konfuze
Ndërkohë që Libia duket e ndarë mes forcave proqeveritare dhe atyre opozitare dhe përleshjet ende vazhdojnë mes përkrahësve të Gaddafit dhe kundërshtarëve të tij , 68 vjeçari i ka bërë thirrje përkrahësve të tij të rezistojnë. Megjithatë duket se numri i përkrahësve të Gaddafit po bie gjithnjë e më shumë. Trupat e tij kontrollojnë pak qytete të mëdha. Vetë familja e Gaddafit jep sinjale konfuze. Në një njoftim të mëparshëm të familjes Gaddafi thuet se presidenti do të armatosë popullin, ndërkohë që djali i Gaddafit Saif al-Islam ka thënë se do të nisë një ofensivë në lindje të vendit, pikërisht aty ku trupat e tij nuk kanë më asnjë prezencë. Në një njoftim tjetër bëhet fjalë për "zgjidhje paqësore" dhe negociate.

Opozita publikon video të mercenarëve
Opozitarët kanë publikuar në internet një video, në të cilën supozihet se në Libi veprojnë mercenarë afrikanë pro Gaddafit. Ata kanë sulmuar demonstruesit. Në një video shihet një afrikan në uniformë që është i shtrirë në një pllangë gjaku. Disa libianë përpiqen ta ruajnë që ai të mos masakrohet.

Ndërkohë edhe zyrtarë të Gaddafit janë larguar nga ai. Ndër ta një kushëri i tij Ahmed Gaddaf al- Damm, dhe Abdulrahman Shalgam, ambasadori libian në Kombet e Bashkuara. Vëzhguesit mendojnë se klani i Gaddafit do të mbrohet në Tripoli. "Kjo do të thotë që ndryshimi do të zgjasë", tha një vazhgues për agjencitë e lajmeve
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Shqiptarët që gjenden në Libi, janë në mëshirë të fatit. E perditshmja Gazeta Shqiptare ndersa ben te ditur se deri dje asnjë "sos" nuk ka nga qeveria shqiptare, sjell nje personazh qe jep te dhena mbi shqiptaret ne Libi dhe gjendjen e renduar atje. Pas publikimit të GSH, reagon Ministria e Punëve të Jashtme e Shqipërisë

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

CERMENIKASI
Star Member
Star Member

Post by CERMENIKASI »

Nji lajm te çuditshem mbi familjen e Kadafiut:

Grueja e diktatorit libian Muamar Kadafiut quhet Safije dhe Baba i saj asht me origjine nga Poroji i Tetoves dhe asht pra Shqiptar!! -eek-
Jam Gegë por mos ma shajë kush Toskërinë!
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

CERMENIKASI wrote:Nji lajm te çuditshem mbi familjen e Kadafiut:

Grueja e diktatorit libian Muamar Kadafiut quhet Safije dhe Baba i saj asht me origjine nga Poroji i Tetoves dhe asht pra Shqiptar!! -eek-

Edhe une e lexova kyt lajm ama ne mediat e jashtme ajo thuhet se a Boshnjake?
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

CERMENIKASI wrote:Nji lajm te çuditshem mbi familjen e Kadafiut:

Image

Nuk a e gjakut Shqiptare kjo jo.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

Qeveria Libiane i akuzon për hyrje ilegale në vend

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Adriana
Universe Member
Universe Member

Post by Adriana »

"Ndërhyrja në Libi, luftë për naftën"

si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.

Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

Adriana wrote:"Ndërhyrja në Libi, luftë për naftën"

Ke don me rrejte kjo vajza se gjoja adhuroka plakun hor dhe jo parate e tije? Ku e ulin vedin disa ma e keqja a se kerkojne te na e mbushin mendjen dhe neve!
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Gadafi mbrohet nga 1500 “Çetnikë” serbë!

Pas fillimit të sulmeve ajrore kundër liderit libian Muamar Gadafi, thuhet se në njësitet e tij speciale ndodhen edhe 1500 serbë, të njohur si “Çetnikë”. Lajmi ka zënë vend në mediat boshnjake, serbe dhe në të përditshmet turke, teksa qeveria serbe ende nuk ka bërë ndonjë sqarim. Forcat paramilitare serbe vijojnë të jenë në kërkim për krimet e kryera gjatë luftës së Bosnjës nën komandën e Ratko Mlladiçit (1992-1995). Ndërsa gjatë luftës së Kosovës, forcat paramilitare serbe njiheshin si forcat më besnike të Millosheviçit. E përditshmja turke “Milliyet” shkruan se në Kosovë, ku forcat paramilitare vranë shumë të pafajshëm dhe plackitën shumë shtëpi, ende ndjehet frika ndaj tyre në popull. Pas ndërhyrjes së NATO-s në Kosovë, forcat paramilitare u transferuan në Serbi, por pas rrëzimit të Milloshevicit ata humbën mbështetjen e shtetit. Duke qenë se shumë prej tyre kërkohen për krime lufte, ata janë të gatshëm të shërbejnë si mercenarë në vendet ku ka trazira. Në Libi, thuhet se 1500 “Çetnikët” janë ushtarët më të besuar të liderit Muamar Gadafi. (Start)
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

BELGRADE, Mar 21, 2011 (dpa - McClatchy-Tribune Information Services via COMTEX) -- Nationalist Serbian parties on Monday condemned the Western attack on Libya -- drawing an analogy with the NATO bombing of Serbia 12 ago.
The Serbian Radical Party (SRS) issued a statement accusing United States, Great Britain and France of a "criminal aggression" against Libya by "those who already bombed Serbia in 1999." The three Western nations are "again killing civilians in order to change the system of a sovereign country," it accused.
SRS, which was a part of Slobodan Milosevic's regime in 1999, when NATO intervened against Serbia to stop the killing and expulsions of of the majority Albanians in Kosovo, said that it "most sincerely supports .. the proven fighter against imperialism Moamer Gaddafi." Former Serbian Prime Minister Vojsilav Kostunica's Democratic Party of Serbia (DSS) called Belgrade to condemn the intervention against Libya.
"Serbia knows best that devastation and suffering do not bring peace and freedom," a spokesman told a press conference.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
land
Poster Grande Member
Poster Grande Member

Post by land »

ja dhe mbeshtetja e races se qelbur serbe per gaddafi-n dhe ne facebook, nuk jane pak por 55000 vete.

http://www.facebook.com/pages/Support-f ... 0419060495
"They are Nietzsche's over-men, these primitive Albanians — something between kings and tigers."
- Henry Noel Brailsford
Post Reply

Return to “Problematika nderkombëtare”