"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

FOTO TE SHQIPERISE

Sillni fotografi historike që dëshmojne anët e panjojtura të një ngjarje, personi, apo fenomeni historik, ose që ndihmojnë në favor të një teze historike.

Moderator: Mallakastrioti

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#16

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:04 pm

KUJTIME NGA SARANDA
Image

SARANDA
Image

SARANDA 1960
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#17

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:06 pm

SARANDA 1940
Image

SARANDA
Image

SARANDA
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#18

Post by Stilian » Sat Jan 07, 2012 8:19 pm

FUSHA TE PUNUARA, VITET '70
Image

UZINE NE VITET '70
Image

KANTIERI I DURRESIT, VITET '70
Image
"IN GOLD WE TRUST"

faon perrovarri
Honored Member
Honored Member
Posts: 300
Joined: Sat Oct 31, 2009 7:15 pm
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#19

Post by faon perrovarri » Sun Jan 08, 2012 6:13 pm

MODERATORI]. Une te siguroj qe Shqiperia nuk eshte Enver Hoxha. Moderatori[/quote]
Unë të siguronjë ty zoti MODERATOR se SHQIPËRIJA nuk ështe koncept,as elementë përceptonjës,e as ton muzikor.
SHQIPËRIJA dhe SHQIPTARIZMA është NDËRGJEGJIE dhe ishte ky myslyman tosk që hodhi themelet e ndërgjegjies kombëtare të shqiptarvet,kudo që ndodhen në botë,paçka se një pakice i dhembë kurrizi.
Çfarë të bësh ,nuk ka beteja pa humbje dhe dhimbje,
Rëndësi ka raporti sa shqiptar janë të fituar dhe sa të dhembur,dhe mbitë gjitha triumfi i shqiptarizmës.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ju falemnderit

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#20

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 6:32 pm

Unë të siguronjë ty zoti MODERATOR se SHQIPËRIJA nuk ështe koncept,as elementë përceptonjës,e as ton muzikor.
SHQIPËRIJA dhe SHQIPTARIZMA është NDËRGJEGJIE dhe ishte ky myslyman tosk që hodhi themelet e ndërgjegjies kombëtare të shqiptarvet,kudo që ndodhen në botë,paçka se një pakice i dhembë kurrizi.
Çfarë të bësh ,nuk ka beteja pa humbje dhe dhimbje,
Rëndësi ka raporti sa shqiptar janë të fituar dhe sa të dhembur,dhe mbitë gjitha triumfi i shqiptarizmës.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ju falemnderit
epo me ne fund doli dhe nje njeri qe e mendon si mua!
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#21

Post by Adriana » Sun Jan 08, 2012 7:24 pm

Jo nuk mendoj qe tema te mbetet fotot e shqiperise, nese dikush do kerkoj foto nga Shqiperia do shkruaj ne google SHQIPERIA, nese dikush do kerkoj foto nga Enveri do shkruaj ne google ENVERI HOXHA , keshtu nuk me duket aspak e llogjikshme qe per nje ide politike ta bejme SHQIPERINE te njerit apo te tjetrit. Shqiperia eshte e Shqiptareve dhe pike.


Tema do ndahet ne dy pjese njera do mbtet Foto nga Shqiperia, dhe tjetra do titullohet Enver Hoxha, ketu eshte kategoria ''fotografi historike'', pra mos ta bejme lemsh historin.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Mallakastrioti
Galactic Member
Galactic Member
Posts: 2936
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:23 pm
Gender: Male
Location: Italy
Contact:

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#22

Post by Mallakastrioti » Sun Jan 08, 2012 7:30 pm

Zoterinje te nderuar, jeni te lutur qe keto figura te dores se fundit te Historise shqiptare, te ideologjizuar dhe teje te dyshimte per çeshtjen shqiptare si Enver Hoxha, ti çoni ne nje teme me vete. Ne se do kini nevoje te sheqerosni nostalgjine tuaj me keto figura te dyshimta, mund tju adresojme ne cilat website te shkoni dhe kerkoni informacione, apo te diskutoni per to. Kaq!


Duke qene moderator i kesaj teme, fotografite lidhur kesaj figure quajtur Enver Hoxha, do shkojne ne nje postim tjeter te ndare prej kesaj teme ketu,ku ju do te keni mundesi te postoni çdo gje dhe do ju garantohet fjala e lire, brenda rregullave te ketij Forumi. Faleminderit
Image

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#23

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 7:48 pm

Adriana wrote:Jo nuk mendoj qe tema te mbetet fotot e shqiperise, nese dikush do kerkoj foto nga Shqiperia do shkruaj ne google SHQIPERIA, nese dikush do kerkoj foto nga Enveri do shkruaj ne google ENVERI HOXHA , keshtu nuk me duket aspak e llogjikshme qe per nje ide politike ta bejme SHQIPERINE te njerit apo te tjetrit. Shqiperia eshte e Shqiptareve dhe pike.


Tema do ndahet ne dy pjese njera do mbtet Foto nga Shqiperia, dhe tjetra do titullohet Enver Hoxha, ketu eshte kategoria ''fotografi historike'', pra mos ta bejme lemsh historin.
Per mua nuk ka shume rendesi, sado qe ne postimin e pare e kisha shkruajtur "foto te shqiperise dhe te shqiptarve", por arrova qe ta shtoja edhe ne titullin e temes. Por nejse mire ja bere qe i ndave, faleminderit!!!
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#24

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 7:50 pm

Mallakastrioti wrote:Zoterinje te nderuar, jeni te lutur qe keto figura te dores se fundit te Historise shqiptare, te ideologjizuar dhe teje te dyshimte per çeshtjen shqiptare si Enver Hoxha, ti çoni ne nje teme me vete. Ne se do kini nevoje te sheqerosni nostalgjine tuaj me keto figura te dyshimta, mund tju adresojme ne cilat website te shkoni dhe kerkoni informacione, apo te diskutoni per to. Kaq!


Duke qene moderator i kesaj teme, fotografite lidhur kesaj figure quajtur Enver Hoxha, do shkojne ne nje postim tjeter te ndare prej kesaj teme ketu,ku ju do te keni mundesi te postoni çdo gje dhe do ju garantohet fjala e lire, brenda rregullave te ketij Forumi. Faleminderit
Nejse gabimi im ai, me mire te ndahen!!!
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#25

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 7:51 pm

KORCA, 1930
Image

PAZARI NE KORCE, 1930
Image

KORCA 1930
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#26

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 8:14 pm

QENDRA E TIRANES
Image

TIRANA
Image

BAR-KAFE "KURSAL", TIRANE
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#27

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 8:16 pm

DURRES
Image

BERAT
Image

BERAT
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#28

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 8:19 pm

BERAT 1930
Image

GJIROKASTRA
Image

GJIROKASTRA
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#29

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 8:22 pm

PRISHTINA
Image

PRISHTINA
Image

PRISHTINA
Image
"IN GOLD WE TRUST"

User avatar
Stilian
Honored Member
Honored Member
Posts: 323
Joined: Wed Dec 07, 2011 10:57 am
Gender: Male

Re: FOTO TE SHQIPERISE

#30

Post by Stilian » Sun Jan 08, 2012 8:25 pm

PRISHTINA
Image

PRISHTINA
Image

PRISHTINA
Image
"IN GOLD WE TRUST"

Post Reply

Return to “Fotografi historike”