Eduart wrote:
Jo Zeus! Nuk ishte thirrje qe te mos merrni pjse ne debat. Perkundrazi, te marresh pjese ne debat ashtu siku edhe une marr pjese ne debatet tuaja. MIrpo Ju pak me siper me ndaloni te tregoj histori dhe kete e beni ne numrin shumes. Keshtu mendoj se nese ti nuk sheh te nevojshme, madje i cileson ato si trushpelarje, nuk do te thote se edhe shumica mendon si ti.
Per kete arsye Edhe pergjigjja ime ishte brenda limiteve qe i lejohet nje antari. Pa ju ofenduar ju dhe mesazhet qe ju postoni. Nderkohe qe ju me ofendoni edhe ne personin tim (Ketu nuk prfshihesh ti)por edhe ne mesazhet qe une dergoj sic e ke bere ne tekstin e mesiperm.
Gjithsesi duhet te dish se e vleresoj debatin me tone objektive qe mundohesh te ruash edhe pse ndonje here e tejkalon me terma perbuzes ndaj shkrimeve te mia.
me respekt Eduarti
Eduart, une te siguroj qe shkrimet e tua, ku i thuren lavde ushtrive muslimane, fitoreve te tyre, drejtesise se muslimaneve dhe drejtuesve te tyre dhe sidomos fese islame ne pergjithesi, jane pak te veshtira per tu besuar dhe per njerez, qe nuk kane lexuar asgje ne jeten e tyre. Ne kete forum, ka njerez qe kane lexuar mijra libra te vertete, apo nepermjet virtualitetit, nga te gjitha burimet historike dhe kane debatuar per ceshtjet e historise ne menyre shume te gjere. Keta njerez, jane te ditur mjaftueshem, per te kuptuar se cfare sherben si propagande ne favor te dickaje dhe cfare eshte nje diskutim konstruktiv, ku secili sjell pikepamjen e vet dhe argumentat per ta mbrojtur ate.
Ti jo vetem qe nuk sjell argumenta, por ne historite e tua, mundohesh te sugjestionosh lexuesit me shprehje si : "une e di qe ju po cuditeni pa kufi"-per kete apo ate vlere, te filan segmenti te muslimaneve. Kjo i dashur Eduart, eshte tentative per imponim mendimi dhe gjykimi dhe perdoret rendom, atje ku te kam permendur me siper, ne kisha , xhami dhe sinagoga. Pra Eduart, une nuk mendoj, se te kap entuziazmi per fene qe ti perfaqson dhe thur lirizma per te, ajo qe ti ben, eshte thjeshte nje trushplarje e qellimshme, pavaresisht se nuk funksionon me kedo.
Megjithate, une prape mendoj, se shpirti yt ka vend per te degjuar dhe mendimin tone dhe fakti qe je shqiptar, do te bej qe te pakten njehere ne jeten tende, te therresesh vellezer ne qe jemi vertete vellezerit e tu dhe jo ata qe te imponon feja e huaj, qe mund te respektohet prej nesh, por kurre nuk ka per tu bere pjese e botes sone shpirterore.