"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460
Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.
Vlore , 25 nëntor - Vlora nderoi sot me titullin “Qytetar nderi”, ish- kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj.
Po sot u vlerësuan me të njëjtin titull edhe personalitetitet Musa Demi, protagonist në periudhën e shpalljes së Pavarësisë Kombëtare, nga krahina e Çamërisë, Sami Lushtaku e Sokol Bashota, ish-drejtues të UÇK.
Ceremonia e dorëzimit të titujve u zhvillua sot , në një nga mjediset e Pallatit të Kulturës "Labëria", në prani të dhjetëra qytetarëve vlonjatë dhe atyre të ardhur nga Kosova, transmeton BW.
Kryetari i Bashkisë së Vlorës, Shpëtim Gjika, vlerësoi kontributin e këtyre personaliteteve , në kohë dhe periudha të ndryshme, jashtë kufijve të Shqipërisë, si dhe në funksion të çështjes kombëtare.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim. (Avni Rustemi)
Danaj: “Festimet” e 28 Nëntorit, po legalizojnë konferencën e Londrës
Kryetari Listës për Shqipëri Natyrale, Koco Danaj, shprehet se “Festimet” që po bëhen me rastin e Ditës së Madhe të 28 Nëntorit nga politika shqiptare në Tiranë, Prishtinë dhe Shkup, në fakt po legalizojnë krimin makabër të copëtimit të trojeve shqiptare nga mbledhja famëkeqe e Londrës 1912-1913. Sipas Danaj: Këtij 100 vjetori i mungon ajo qw është thelbi i tij, pra i mungon kryesorja. Dhe kryesorja është Shqipëria Natyrale. Pse e them këtë? Sepse duke u bazuar tek akti juridik i shpallur nga Ismail Qemali dhe i firmosur nga bashkëpunëtoret e tij, ata shpallën pavarësinë e Shqipërisë me kufij e katër ish vilajeteve osmane me popullsi dërrmuese shqiptare ose 100 për qind shqiptare. Dhe kjo ishte pavarësia e Shqipërisë Natyrale, e cila pavarësi u injorua nga mbledhja famëkeqe e Londës dhe në vend të saj u krijua më 29 korrik 1913 kjo Shqipëri administrative që kemi sot.
Ndërkaq, në mënyrë paradoksale dhe absurde ne festojmë 28 nëntorin, por legalizojmë 29 korrikun. Legalizojmë copëtimin që ju bë trojeve shqiptare më 1913. Ky është thelbi. Ndërsa festa, fjalimet, glorifikimet, krahinorizmat janë fasada. Qindra mijërat e milionat e flamujve janë fasada. Por është një fasadë që assesi nuk e mbulon dot atë çfarë thashë më lart. Po vazhdoj përsëri. Politika zyrtare në Tiranë, Prishtinë e Shkup, edhe me kalendarin e festimeve, gjoja të 28 nëntorit, po legalizon mbledhjen kriminale dhe barbare të Londrës. Shikoni çfarë ndodh. Do të festohet 28 nëntori më 25 nëntor në Shkup, me pjesëmarrjen e krerëve më të lartë të Tiranës e Prishtinës. Pastaj do të festohet në Prishtinë dhe pastaj në Tiranë. Pra një komb tre kryeqytete: Shkup, Tiranë, Prishtinë. Ky është absurdi më i Madh. Kjo është fyerja më e madhe. Ky është Legalizimi i Copëtimit. Këtë s’e thotë askush. As politika, as historianët, as elitat intelektuale, sepse ose kanë frikë, ose janë me mentalitet neootoman. Por gjithsesi kjo duhet thënë sepse është absurdi më i madh dhe fyerja më e madhe që u bëhet politikanëve më vizionarë dhe më mendje ndritur të kombit shqiptar të 1912, është fyerja më e madhe që ju bëhet të rënëve, fyerja më e madhe që i bëhet thelbit, tonë, qenies tonë si Komb. Ismail Qemali, Hasan Prishtina, Isa Boletini nuk kanë nevojë për shtatore, por kanë nevojë tu jetësosh idetë e tyre, veprën e tyre. Situata aktuale është e tillë që deri më tani ne shqiptarët festojmë një herë në vit Shqipërinë Natyrale më 28 nëntor dhe të shijojmë 364 ditë vilajetet neotomane.
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim. (Avni Rustemi)
Gjashtë flamuj, për gjashtë troje shqiptare, të ndara nga shteti amë
Me rastin e 28 nëntorit, ditës së flamurit dhe 100 vjetorit të shpalljes së pavarësisë, Lëvizja VETËVENDOSJE! Qendra në Fushë Kosovë, organizoi një aktivitet për shënimin e kësaj date.
Në rrethrrotullimin e Fushë Kosovës u vendosën gjashtë flamuj kombëtarë, në gjashtë hapësirat e rrethrrotullimit. Në këtë mënyrë në formë simbolike flamujt u vendosën për të kujtuar projektin e shtetit shqiptar, i cili ka mbetur në gjysmë. Të 6 hapësirat, të cilat u mbuluan me flamuj kombëtarë të përmasave të mëdha përfaqesojnë 6 pjesët e ndara të popullit tonë nga shteti shqiptar.
Më shumë se sa në mënyre festive, sot bëmë thirrje për bashkim kombëtar nga vendi ku më parë ishte një qendër e nacional-shovenizmit serb, pra nga Fushë Kosova, e cila në shumë raste ishte edhe pikënisje e projekteve famëkeqe serbe kundrejt popullit shqiptar.
Shkup, 25 nëntor- Në organizim të nxënësve të shkollave të mesme, veçmas atyre të shkollës “Arseni Jovkov”epërkrahur nga Komuna e Çairit dhe Shoqata edukativo arsimor“Insegnante” u mbajti marshi me moto “Marshi i Shqiponjës”.
Pikënisja e këtij marshi ishte parku i Çairit, ndërsa si destinacion të fundit e kishin statujën e Shqiponjës e vendosur për hir të 100 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptarë.
Pranë statujës së shqiponjës nxënësit qenë pritur nga kryetari i komunës së Çairit, Izet Mexhiti. Ai lidhur me këtë ngjarje tha se ky manifestim është shpërthim i rinisë shqiptare e cila me vullnetin e saj po ndihmon që të ndjehet festa e 100 vjetorit të shtetin shqiptarë kudo që gjinden shqiptarët.
“Festa e 100 vjetorit po ndjehet edhe në Shkup. Po festohet në çdo lagje në çdo familje, janë rikthyer emocionet historike po festohet flamuri, pavarësia e shtetit shqiptarë, festohen fitoret e shqiptarëve, fitoret e Ushtrive Çlirimtare Shqiptare. Zbukurimi i Komunës së Çairit i Shkupit të vjetër ka kontribuar që të ndjehet atmosfera njëjtë si në Tiranë dhe në Vlorë.
Sot festimet zyrtarisht fillojnë nga Shkupi ku me prejardhjen e tyre do të na nderojnë kryeministri Sali Berisha dhe kryeministri Hashim Thaçi që do të priten nga lideri i shqiptarëve Ali Ahmetin. Ky festim është shpërthim i rinisë shqiptare dhe pikë qëndrimin e kanë tek monumenti i Shqiponjës, sepse Shqiponja i bashkon shqiptarët kudo që janë pa marrë parasysh fe, krahina, parti politike, shqiponja është simbol i shqiptarëve.
Sot festohet këtu ndërsa nesër do të përurohetsheshi i Shqiponjës nga Lulzim Basha në Tiranë”, tha kryetari i komunës së Cairit, Izet Mexhiti. Ndërkohë, kryetari i shoqatës “Insegnante” Faruk Avdiu e cila dha përkrahjen më të madhe për realizmin e këtij marshi deklaroi se ky manifestim është dëshmi se shqiptarët e Shkupit janë pjesë e karvanit të festimeve të 100 vjetorit të pavarësisë së shtetit shqiptarë.
“Ky marsh është realizuar si vazhdimësi e ngjarjeve festive për 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë. Ne si shoqatë kemi mbështetur nxënësit lidhur me këtë marsh dhe jemi munduar që gjithçka të jetë në rregull. Siç e patë edhe vet marshi kalojë në rregull dhe me këtë rinia shqiptare dëshmoi se dinë të organizon ngjarje që do të na bëj krenar si komb.
Ne me këtë dëshmuam dhe po tregojmë se rinia shqiptare është pjesë e karvanit të festimeve lidhur me 100 vjetorit e pavarësisë së Shqipërisë”, tha Faruk Avdiu.
Ndërsa, për Marigona Xhemaili një ndër organizatoret kryesore të marshit tha se kjo iniciativë është marrë për hir të 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë. Ajo shtoi se ky marsh është quajtur “Marshi i shqiponjës” për shkak se është realizuar për hir të shpalosjes së statujës së shqiponjës në komunën e Çairit.
Last edited by Arbëri on Sun Nov 25, 2012 8:55 pm, edited 2 times in total.
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Faleminderit Arberi, na kenaqe syrin dhe zemren me keto pamje mahnitese, kurr me pare nuk e kam pare shkupin kaq Kuq e Zi. Urime, dhe GEZUAR , se shpejti te Bashkuar
Paskan plase bugaret magjupe e hajt - nje motiv ma shume per me kall krejt
I lumte Shkupit !
Edhe motorrat ishin te kuq sot Rina
Edhe pse eshte e ndaluar rreptesisht te hysh ne kala ,prap aritem me hy dhe me vendos per disa minuta flamurin SHQIPERI ETNIKE
Sally wrote:Faleminderit Arberi, na kenaqe syrin dhe zemren me keto pamje mahnitese, kurr me pare nuk e kam pare shkupin kaq Kuq e Zi. Urime, dhe GEZUAR , se shpejti te Bashkuar
Falemnderit Sally
Last edited by Arbëri on Sun Nov 25, 2012 10:34 pm, edited 1 time in total.
E gjeta une, ne foto nuk mund te shikojme Zeus-in sepse aji ka bere foton
Arberi dua makinen, por jo nje, dua dy se jam ne hall po te kem nje
Gabim , aty eshte , te garantoj !
E ka bere vetem nje foto ai , dy tjerat i fotografoi tjeter kush ..
Edhe nje shanse e ke vajza e popullit