Patush wrote:
Degjo ktu idiote se nuk te thash te me thuash se nuk je e vetmja qe sjell prapagande antishqiptare. Ti po e quan Pdne komuniste e Ps me pak komuniste prandaj ti si e zgjuar paske zgjedhure te mbrosh ps-ne me kembenguljen dhe fanatizmin me te madh.
Nuk te pyeti kerkush se kush a ma afer enver kriminelit qe ti e qon ne qiell, nqoftese ti zjgedh nje mut se a ma i mire se muti tjeter kjo thjeshte kallzon inferioritetin tand te zgjuarsise, si thote fjala gjen miza mutin. Vjen ketu dhe mundohesh te hedhesh balte mbi salen gjoja se ai a enveriste por ne anen tjeter ti e lafderon enverin dhe kerkon qe nje i tille te vije perseri ne pushtet!!? a ksaj i thua llogjike ti?
Qe ti je nje cope injoranti kjo as nuk po vihet me ne dyshim, por qe injorancia jote te tejkaloj c'do kufi eshte vertet e dhimbshme, aq me teper kur do te tregosh zgjuarsi. Qe ti po thua nuk diskutohet sjellja e materjaleve vetem nga mua, po genjen me sy hapur, per arsye sespe ti nuk po debaton me asnje tjeter ketu te cilet po te tregojne shume fakte dhe po te kthejen pergjigje, dhe ti po i kercenon. Se ke mbroj une ty nuk te marr doren perseri, ashtu si edhe une ty nuk te them se ke mbron vetem po te ve ne dukje ato qe nuk jane ne rregull qe shikoj une gabim. Nqs ti ke problem te lexosh ato qe shkruan te lutem ktheu perseri edhe lexoi prape, sepse paske vertet problem te medh rreth kesaj. Une nuk coj as Enverin as Edin e asnje ne qiell, por pikerisht je ti qe con nxenesin e tij te denje Sali Berishen, sa here ne veme ne dukje gabimet e tij. Te them te dretjen deri tani je ti ai qe po qan nga nje teme tek tjetra ashtu si nga poroblemi i inferioritetit qe mund edhe te vuash, por kete mund te vesh ta kurosh tek psikologu sepse ne ketu nuk mundet te te bejme demran. Une ketu to hedh balte mbi ata te cilet mbrojne akoma pasardhesit qe vazhdojne mesimet e Enverit, dhe nje nga ata je ti, qe po hiqesh gjoja se je nje ""demokrat"", por te them te drejten me idjotizmat e panumerta qe po shpreh po e tregon veten tende je shume transparent mos te dukesh. Siduket mizat e mutit i paske shume afer atehere ti shikosh, vertet te ardhkan per shtat. Te them te drejten une nuk po kuptoj llogjiken tende, por sikur te ndaloje dhe te lexoje pak postimet e tua para se ti postoje ato, do te shikoje qe je ti pikerishte me disa te tjere qe nuk keni pike llogjike duke mbrojtur po ata Enveriste qe po na drejtojne. Kesaj i thone te jesh qorr me syte ne rregull.
Ti solle nenvizime nga libri i shkruar nga historiane dhe quan fakte komentin tand te dalur nga ndjenjat urryese qe ke ndaj saliut sepse ato historiane nuk e paskan fajesuar ashtu siq don ti, nuk sjell as adhe nje fakt per te hedhure poshte ato qe kane shkruar historianet por thjeshte kerkon qe neve te besojme fjalet e tuaja qe ndryshojne nga kometi ne koment.
Une solla nje liber te historise te shkolles se mesme dhe disa nenvizime te cilat jane po propagandat qe vazhdohen akoma si ne kohen e komunizimit per te prodhuar sa me teper injorante si puna jote dhe e disa te tjerve tani. Mos i beso, nuk te thashe te besosh, une do them ate qe e shikoj gabim, te pelqen apo s'te pelqen ty keto ka demokracia, ne qofte se je vertet ""demokrat"" si po na hiqesh e po na perdridhesh ketu.
Te lutem aman, na sill edhe nje pergjigje tjeter si kjo qe po na shkruan komplet boshe, se vertet po na mallegjen.