"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Sillni fakte mbi Shqiptarine e Kosoves.

Këtu mund të flisni mbi historinë tonë duke sjellë fakte historike për ndriçimin e asaj pjese të historisë mbi të cilen ka rënë harresa e kohës dhe e njerëzve.

Moderators: Arbëri, Strokulli

Post Reply
User avatar
Kastrioti1443
Regular Member
Regular Member
Posts: 65
Joined: Thu Jan 03, 2013 10:35 pm
Gender: Male

Sillni fakte mbi Shqiptarine e Kosoves.

#1

Post by Kastrioti1443 » Mon Dec 01, 2014 8:43 pm

Besoj se ky forum ka nivelin e duhur per te sjelle keto lloj faktesh ketu.


Pra tema eshte e thjeshte, sillni fakte per te provuar se Kosova ka qene gjithmone Shqiptare, duke c'bere keshtu propaganden e tmerrshem qe eshte krijuar, edhe prej vakumit qe ne kemi lene per shak te kaosit dhe dembelizmit tone ( qe te c'bejme njekohesisht edhe brockullat ne Wikipedia).

Padyshim qe edhe tema e krijuar ketu , ku u provua se servet nuk kane qene ndonjehere etni para viteve 1831, sherben si burim te dhenash ketu.

Pune te mbare!
Last edited by Kastrioti1443 on Mon Dec 01, 2014 8:56 pm, edited 1 time in total.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sillni fakte mbi Shiptarine e Kosoves.

#2

Post by rrëqebull » Mon Dec 01, 2014 8:54 pm

Nëse dikush ka mundësi të gjurmojë dhe përkthejë këtë burimin e drejtpërdrejtë, aq më mirë (sidomos për të kuptuar për çfarë thele kohore e ka fjalën: nëse për të gjitha kohërat apo për ndonjë periudhë në veçanti):
55. Jovan Cvijic, Balkansko poluostrvo (Balkan Peninsula), Belgrade 1966, p. 469

User avatar
Kastrioti1443
Regular Member
Regular Member
Posts: 65
Joined: Thu Jan 03, 2013 10:35 pm
Gender: Male

Re: Sillni fakte mbi Shqiptarine e Kosoves.

#3

Post by Kastrioti1443 » Wed Dec 10, 2014 7:54 pm

Ta Falemnderit Rreqebull.


Gjithsesi do deshiroja te perqendroheshim me teper ne mos ekzistencen e etnise serve dhe kush jane apo kujt i perkasin kishat ne kosove.

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Sillni fakte mbi Shqiptarine e Kosoves.

#4

Post by rrëqebull » Wed Dec 10, 2014 10:56 pm

Që nuk ka pasur kurrë më shumë se 5% është pikënisje.
Që ky 5% pastaj ka qënë i përbërë nga shqiptarë ortodoksë të shkombëtarizuar (të vetëdekluar si "serv" ose të regjistruar nga administrata), apo nga kolonizatorë servishtfolës nga jashtë Dardanisë, veçse e shtyn numrin drejt 0%-çit.

Palca e kalbur abrahamike e identitetit serv natyrisht nuk e bën atë etni në kuptimin autentik të fjalës, por përbën një lloj identiteti, sado i rremë qoftë.
Nëse kuptimin autentik të fjalës identitet e japim me Shqipen vetvetqënie, "identitetet" si ato serve, greke e sllavo'maqedone' mund t'i quajmë 'vetvetquajtje', sepse përfaqësojnë veçse mënyrën se si e quajnë vetveten njerëz të trugomarosur (sugjestionuar) nga funksionarë abrahamikë (popët në këtë rast) e akademikë, dhe jo atë çka ata janë në të vërtetë (çorbanikë pa etni, ose të shkombëtarizuar).

Rasti i bullgarëve të IRJM-së që vetëvetëquhen 'maqedonë' është shëmbllematik, dhe duke parë se sa shqiptarë ortodoksë kanë rënë në këtë grackë deri tani vonë, nuk është aspak vështirë të mendohet se në të kaluarën e njëjta gjë ka ndodhur edhe në Dardani me mveshjen e "identitetit serv" si pasojë e ortodoksisë (prandaj them tek shkrimi më lartë që ka rëndësi të kuptohet qartë se për çfarë thele kohore e ka fjalën servishtfolësi).

Dhe po e njëjta gjë mund të thuhet për "identitetin malazez"

Image

Të gjitha "identitetet etnike" përreth nesh janë të rreme dhe kjo në vetvete është një vërtetim i shqiptarësisë së gjithëkohëshme të Dardanisë dhe të gjithë Siujdhesës Sonë.

User avatar
Kastrioti1443
Regular Member
Regular Member
Posts: 65
Joined: Thu Jan 03, 2013 10:35 pm
Gender: Male

Re: Sillni fakte mbi Shqiptarine e Kosoves.

#5

Post by Kastrioti1443 » Fri Oct 06, 2017 3:14 pm

bump

Post Reply

Return to “Historia e Shqiperise”