"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#16

Post by rrëqebull » Mon Jul 06, 2015 1:36 pm

Kisha kohë që vërtet po e pyesja veten me ngulm: si ka mundësi që këto """artistet""" dhe """këngëtaret""" që propagandojnë prostitucion, shthurje dhe degjenerim me videoklipet e tyre, veç sjelljeve të tyre të mjera janë edhe të laturisura e zhabërzhyera në mënyrë aq të gërditshme?

Një pjesë e mirë e tyre janë magjype e cigane {si p.sh. ajo që ka si nofkë emrin e një arme [çka njëkohësisht tregon sulmin globalist për çmashkullizmin e shqiptarëve, në mënyrë të tillë që (subliminalisht) pavetëdijesisht, emri për një armë, të jetë i lidhur në mendjen e shqiptarëve me një zhgarravinë prapanicëtundëse dhe jo me shërbimin që ajo armë mund të kryejë për të mbrojtur Atdheun]} dhe prandaj këtyre magjypeve e ciganeve nuk u intereson fakti që po pasurohen duke e shkatërruar Kulturën Shqiptare e duke i dhënë rinisë sonë shembuj globalistizues dhe degjenerues kombshpërbërës: se prej tyre nuk mund as të pritet që ta dinë se çdo të thotë Kulturë Shqiptare.

Por pyetja që unë i bëja vetes ishte përjashtimisht për shqiptaret që kanë hyrë në këtë biznes kombdëmtues dhe tiparet e të cilave janë tipare aq të bukura prej shqiptaresh sa që atyre nuk do t'iu duhej që të përdornin pothuajse asnjë shtesë grimi (paçka se me sjelljen e tyre prej zhgarravinash jo-shqiptare, janë kthyer në skllave të mirëpaguara të një sistemi që i ka shndërruar në qeniet më të zvetënuara dhe më të shëmtuara të mundshme).

Pra pyetja që unë i bëja vetes ishte: si ka mundësi që këto etnomazokiste me tipare të bukura shqiptare grimohen në mënyrë kaq të gërditshme, duke u laparosur me bojëra që i bëjnë që të duken si araboide, si afrikanoide, si mulate dhe si rezultat përzierjesh shumë-racore?


Më në fund e gjeta një farë përgjigjeje: një ndër shkaktaret e kësaj kërdie estetike kundra Bukurisë Shqiptare qenka një farë Sellma KosumoVIÇ!

Dhe ky shpërfytyrim i tipareve shqiptare që kjo serbe po kryhen tek mendjelehtat që pranojnë që të përlloçen dhe shëmtohen prej saj, nuk mund të shpjegohet në asnjë mënyrë tjetër përveçse me urrejtjen e thellë që kjo serbe tregon se ndien ndaj Bukurisë Shqiptare.

Dhe urrejtja e saj kundra Tipareve Shqiptare përputhet plotësisht me synimin globalist për t'i zhdukur shqiptarëve vetëdijen ndaj tipareve të tyre të veçanta (siç po bëjnë me anë të fenomenit shkombëtarizues mulatizmim-nxitës "Rita Ora").


Dhe ky na është një tjetër rast i përsosur dhe mendje-hapës për të kuptuar bashkërendimin dhe synimin e përbashkët serbo-globalist kur vjen puna tek lufta për të sulmuar dhe zhdukur gjithçka shqiptare.

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#17

Post by Adriana » Thu Sep 10, 2015 8:57 am

[quoteemNga : Fabian ZHILLA 9/9/2015]Programet televizive “Firmato”

Mediat televizive duket se kanë njohur një zhvillim të ri kohët e fundit. Sot popullariteti po orientohet më shumë drejt programeve televizive sesa vetë televizionit dhe shpesh një televizion identifikohet me programin dhe jo e kundërta. Ky trend duhet konsideruar pozitiv për sa kohë programet televizive arrijnë t’i ofrojnë publikut një qasje të pavarur dhe të ndershme.

A jemi sot përballë një realiteti të tillë ku gazetarë të njohur kanë arritur të krijojnë pavarësi ndaj pronarëve të mediave nëpërmjet programeve të tyre apo dhe këta gazetarë nuk i kanë shpëtuar dot instrumentalizmit të emisionit për qëllime politike dhe financiare? Ç’farë nënkupton pavarësia e kësaj kategorie të rëndësishme të gazetarisë nga “pronarët”?Pavarësi konceptuale apo monetare? Mos kushtëzohet kjo pavarësi nga të ardhurat që sjellin emisionet dhe si ndikon kjo marrëdhënie në kushtëzimin e formatit të programit? Pra më shumë para, më shumë pavarësi, e cila më pas përkthehet në më shumë hapësirë në vendim-marrje. Mbase kjo qasje e detyruar do të ishte korrekte nëse gazetari do ta shfrytëzonte për t’i dhënë vetes hapsirën e nevojshmë për programe cilësore, pa u shqetësuar për masivizmin, por për cilësinë. Por sot vërehet se ka programe të cilat, edhe pse krijojnë të ardhura të konsiderueshme dhe gazetarët kanë lirinë e nevojshme, nuk ndryshojnë në formë dhe qëllim, pra nuk orientohen drejt ndjeshmërisë së publikut, por përfitimit prej tij.


Emisioni televiziv si ndjeshmëri ndaj shoqërisë


Një ndër pikpamjet kritike ndaj rolit të telvizionit është mungesa koshiencës ndaj shqetësimit shoqëror në qarkullimin e lajmit dhe kulturës që i transmeton publikut. Në këtë kontekst, “koshienca” është në varësi të standardit etik të drejtuesit të emisionit. Ftohtësia apo paanësia është kriter i lajmit, por jo i opinion-bërjes apo i qasjes se problemeve sociale të karakterit politik dhe ekonomik. Që në krye të herës James Carey e konsideronte televizionin si një mjet komunikimi me shoqërinë në distancë që ka për qëllim kontrollin e saj. Dhe me kontroll të “audiencës” Carey kishte parasysh ndikueshmërinë, riorientimin e publikut, modifikimin e sjelljes së tij, socializimin në distancë dhe kushtëzimin që i bën audiencës. Kjo lloj sinergjie krijon një farë rituali ku sipas Careykomunikimi televiziv nuk ka për qëllim përhapjen e mesazhit, por ngrirjen e shoqërisë në kohë.


Legjionarët


Për t’iu kthyer diskutimit rreth rolit të emisionieve televizive tek ne, një ndër mjetet kryesore në emisionet televizive është “opinion-bërja “ në studio rreth një teme të caktuar; një farë leksioni publik që media ia ofron në mënyrë konstante dhe gati rituale publikut. Në këtë kontekst shihen dy kategori “analistësh”: 1) ata të cilët i ka prodhuar media dhe që e ushqejnë atë sipas termave të saj (skupi, paraqitja dhe jo përmbajtja etj.) dhe 2) ata të cilët vijnë në media si prodhues të mendimit kritik e analitik dhe jo si rezultat i konjukturave. Tashmë brenda hapsirës mediatike janë krijuar analistët “legjionarë”, ata që formojnë koracën e opionistëve të cilët promovohen artificialisht nga media nëpërmjet krijimit të varësisë së publikut ndaj tyre. Sa më shumë të promovosh dikë në televizion aq më shumë i kërkuar bëhet. Fillimisht ai mund të krijojë pakënaqësi te publiku, por më pas ai bëhet i ndjekur dhe publiku nuk rri dot pa e parë. Nëpërmjet këtij mekanizmi “legjionarët” kthehen në më të “shikueshmit” duke ridimensionuar edhe kuptimin mbi audiencën“kritike”. Pra publiku fillon sheh dhe mendon rreth një problemi siç ata ia paraqesin për ta parë. Ç’do lloj qasje tjetër është demode dhe jashtë standartit. Është ky rreth analistësh dhe gazetarësh që përcaktojnë standartin dhe cilësinë dhe në këto terma orientohet edhe shikueshmëria. Ç’do komentues që është jashtë këtyre standarteve nuk tërheq audiencë dhe si rezultat del jashtë tregut. “Legjionarët” pra marrin një valencë në tregun mediatik. Ata kthehen nga individë që i prodhoi media në individë që “mediatizojnë” median. Këtu krijohet cikli i mbyllur, pra “rituali” sipas Carey, legjionarë,-emision-publik dhe anasjelltas. Rituali zhvlerëson cilësinë dhe ndjeshmërinë duke krijuar varësinë. Publiku edhe pse nuk e pëlqen një emision nuk rri dot pa e ndjekur atë. Në një shoqëri që ka kulturë të cunguar në lidhje me burimet alternative të informacionit, këto programe kthehen në një mjet sedentar me efekt qetësues të shpejtë, por i cili më pas krijon varësi për shikuesin, paçka se ky i fundit është i ndërgjegjshëm që ajo që konsumon nuk ka vlerë. Varësia e lartë e publikut ndaj këtyre emisioneve ka sjelle diferencimin.


Emisionet “Firmato”


Ashtu si në një pazar të plaçkave emisionet televizive mund ti klasifikosh në: mall kinez dhe “firmato”. Për të qendruar në treg, emisionet grupit të parë, në përgjithësi përpiqen të ofrojnë imitacione të produkteve “firmato”, të cilat karakterizohen nga një staf drejtues i cili luan rolin e “somelierëve” (ekspertët që testojnë shijen e verës) përzgjedhësit të temës (audiencës) dhe analizës (analistët). Në përgjithësi “emisioni” nuk orientohet drejt “analizës” që do të ndihmonte në ndërtimin e opinionit, por nga “skupi”, pasi ky më pas tërheq audiencë dhe kjo më pas shitet si instrument marketimi për të tërhequr reklamat. “Skupi” është masovik, perceptohet lehtë dhe kapet nga një masë më e madhe njerëzish, kurse analiza është teknike e lodhshme dhe nuk tërheq audiencë. Jo pak herë “somelieri” (drejtuesi) i emisionit tërheq vërejtjen për një gjuhë të thjeshtë, gati gjuhë tavoline, që të kuptohet nga publiku. Ky mekanizëm e kthen në invers rolin ndërtues dhe edukues që duhet të këtë analiza në studio. Pra cilësia e analizës ndikohet nga niveli i perceptimit (sipërfaqësor) dhe jo përthithës (analitikëndërtues) të publikut. Ky i fundit (masa) orienton standardin e programit dhe si rrjedhim dhe karakterin e analizëbërësve. Për këtë arsye këto programe janë kthyer nga emisione analitike në një version tjetër të edicioneve informative. Apo me keq akoma, janë kthyer në emisione që prodhojnë lajm nga thashethemi, dhe jo në pak raste, këto studio kanë shërbyer për të legjitimuar thashethemin, për ta kthyer atë në lajm. Thashethemi vjen nga rruga, filtrohet në studio dhe përfundon në gazeta. Jo më kot shohim shpesh që emisionet e lajmeve rihedhin në publik lajmin e marrë në studio dhe e kundërta. “Somelieri” (drejtuesi) orienton edhe publikun duke degustuar skupin që del gjatë diskutimit në studio. Këtë e bën duke i dhënë peshë informacionit nëpërmjet disa teknikave të komunikimit publik. Një prej tyre është ajo e prodhimit të një situate të rrëmujshme në studio, duke shkaktuarzhurmë e turbullim. Publiku konsiderohet si një ‘peshk’ në një hapsirë ujore mediatike të larmishme ku vetëm turbullira do të mund ti tërheqë vëmendjen. Kjo “turbullirë” është “sherri” në studio. Një diskutimi i qetë e ve në gjumë audiencën. Ndërsa sherri e mban shikuesin të ngulur para ekranit. Kjo ka sjellë njëfarë konkureshmërie midis programeve simotra dhe tashmë “somilieret” kanë krijuar ekspertizë në prodhimin e zhurmës, pra kur, si dhe më cilët aktorë “sherri” televiziv mund të dalë më interesant dhe më tërheqës. Shumë “analistë” ftohen në studio jo për atë që thonë, por për “sherrin” që bëjnë. Në këtë vorbull manipuluese dhe zhvleresuese bie kategoria e opinion-bërësve kritikë apo të pavarur. Me qëllimin për t’i dhënë audiencë mendimit të tyre ata pranojnë të jenë pjesë e kësaj maskarade paçka se ata shërbejnë në shumicën e rasteve si kontorno. Këto lloj mekanizmash të komunikimit televiziv kanë sjellë monopolizimin e diskursit publik. Publiku tashmë nuk ka shumë zgjedhje, pasi sot këto emisione dallojnë fare pak nga njëri-tjetri. Dhe ky dallim është i natyrës formale (studio, veshje, zë, figurë etj.). Sot vërtet kemi shumë programe, por të gjitha janë të njëjta në formë, duke na krijuar një farë “tregu çam” të produkteve televizive, i cili ka zhvlerësuar “pushtetin” e telekomandës. Në këtë vorbull sigurisht më të fituar janë emisionet “firmato” dhe ata janë të destinuar të ngelen në treg. Pasi këto tip programesh kanë krijuar një sistem dhe kulturë shikueshmërie që është kthyer në ritual dhe rituali do shumë punë të çrrënjoset nga kultura e publikut. Në konkluzion, sot analiza kritike dhe e panëshme që i përcillet publikut duhet të kalojë nëpërmjet këtij filtri televiziv i cili duket se është orientuar më shumë drejt shfrytëzimit të publikut sesa informimit të tij. Dhe për ta sofistikuar këtë mardhënie “emisionet firmato” kanë krijuar ritualin e tyre i cili dominon sot mardhënien midis medias dhe publikut. Do të ishte qasje ekstreme po të mos nënvizohej puna e mirë në disa raste e këtyer programeve në lidhje me orientimin e publikut në disa tema të problemeve sociale. Megjithatë, fatkeqësisht ky nuk duket të jetë misioni i tyre, por thjesht instrumenti. Për të qënë pozitiv le të shpresojmë që qasja e këtyre emisioneve të ndryshojë, të orientohet më shumë drejt interesit publik dhe jo axhendave të ndryshme, të jenë më origjinale, dhe më gjithëpërfshirëse.[/quoteem]
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Reklamat\televizioni\mediat… \shoubizi… si armë çmoralizimi

#18

Post by rrëqebull » Tue Oct 20, 2015 4:40 pm

Image
Vetëm etnomazokistët pa pikë vetëdijeje dhe vetërespekti dhe kundrashqiptarët e tërbuar, të cilët lumturohen sa herë së Shqiptaria poshtërohet dhe dëmtohet, mund t'i pëlqejnë dhe përkrahin ato që e shëmtojnë vetveten në mënyrë kaq të gërditshme duke e poshtëruar dhe dëmtuar Shqiptarinë për të arritur qëllimet e tyre të ulëta dhe të lajthitura për "famë", "pasuri" dhe "sukses".

Image

Nëse e shani dhe urreni vetveten (duke e sharë dhe urryer gjithë Kombin), duhet të dini se kjo është ajo që shkaktoni: përhapje, shumëzim dhe normalizim të sjelljeve të çmendura shthurëse etnomazokiste bolsheviste globaliste kundrakombëtariste, një shembull i gërditshëm i të cilave paraqitet edhe në këto foto.

Nëse duke parë një sjellje të neveritshme si kjo ne do të thoshim se "të gjitha Vajzat Shqiptare janë të këtilla" , jo vetëm që do të thoshim një gënjeshtër të madhe aq sa të turpshme, por do të prodhonim dhe shkaktonim gjithashtu veçse faktorizimin dhe depërtimin e mëtejshëm të kësaj marrëzie që nuk ka të bëjë asgjë me Shqiptarinë dhe Vajzërinë Shqiptare!

Në të njëjtën mënyrë edhe tradhtia, korrupsioni, vëllavrasja, shtetshaktërrimi, pasurimi-në-dëm-të-bashkëkombësve apo nënshtrimi-ndaj-kundrashqiptarëve-të-huaj nuk kanë të bëjnë asgjë me Burrërinë Shqiptare! Ata që shajnë gjithë Burrat Shqiptarë duke u mbështetur në mbrapshti, sjellje dhe dukuri që janë përpikërisht kundraburrërore (pra kundrashqiptare) duhet ta kuptojnë se janë më se përgjegjës, jo vetëm për faktorizimin e prapësive të sipërpërmendura, por edhe për shfaqjen e marrëzive të krupshme si kjo që shfaqet në këto foto e cila paraqet sulmin e fëlliqtë që globalistët po i bëjnë botëkuptimit të shëndetshëm të Vajzave dhe Familjeve Shqiptare.

Le të mësojmë pra t'i thërrasim gjërat me emrin e tyre të njëmendtë!; është diçka jetësore për Rikëndelljen Kombëtare sepse asgjë e themeluar në ‪#‎etnomazokizëm‬, ‪#‎vetëurrejtje‬, ‪#‎bolshevizëm‬, ‪#‎globalizëm‬ e ‪#‎kundrakombëtarizëm‬ nuk mund të prodhojë diçka të mirë dhe me vlerë. Këto sëmundje dhe mangësi botëkuptimore prodhojnë veçse shumëzim dhe faktorizim të vetes së tyre: prodhojnë veçse faktorizim dhe shumëzim të sëmundjeve kundrashqiptare, dhe nëse nuk i quajmë me emrin e tyre të njëmendtë, nuk kemi as se si të mbrohemi prej tyre.

…Aq më keq nëse i quajmë ato me emra që janë e kundërta e tyre: nëse kundrashqiptarinë etnomazokiste e quajmë "shqiptari", nëse kundraburrërinë e quajmë "burrëri" e kështu me radhë duke u vetëdënuar me faje që nuk na përkasin.

Le ta kuptojmë që të gjithë se: nëse e shan dhe fajëson vetveten, sado padrejtësisht, për një kohë mjaft të gjatë, përfundon veçse për t'i merituar vërtet ato sharje e faje!

Le ta kuptojmë pra, që stërpërsëritje e të pavërtetës "nuk ka më Burra Shqiptarë" prodhon veçse nënshtrimin ndaj të huajve dhe përzierjen me raca të tjera, pra shakton zhdukjen jo vetëm të burrave, por edhe të grave, fëmijëve dhe gjithë Kombit Shqiptarëve.
Image
Popó, e paske 'kuptuar' që ç'ke me të 'mësimin' e globalistëve moj ‪#‎turi_silikone‬, moj ‪#‎tru_VIPe‬..
racëpërzierja, veçse të zhduk, të bën pa dyshim edhe “shumë të sukseshme”… nëse ‘sukses’ do të thotë vetëposhtërim, zhvlerësim, çnderim, çmoralizim e çshqiptarizim (shkombëtarizim).

…Por mbi të gjitha të bën armë të mirëfilltë shoqërishqyese kundrakombëtare për të përçuar dhe përmbushur planin kombvrasës të globalistëve që e kanë shumë më të lehtë të kontrollojnë dhe sundojnë një botë mulatësh pa identitet dhe përkatësi kombëtare se sa një botë të pasur me shumëllojshmëri racash, kulturash, kombesh e familjesh të shëndetshme nacionaliste.

Për më tepër: viewtopic.php?p=41722#p41722

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#19

Post by rrëqebull » Mon Oct 26, 2015 5:48 pm

Image
VIDEOKLIPI MË I FUNDIT I ADELËS PARAQET SULMIN GLOBALIST TË RADHËS KUNDRA NE EVROPIANËVE DUKE NXITUR PËRZIERJE RACORE ME ZEZAKË❗

Përditë, nëpër mediat dhe kuvendet perëndimore nën kontroll të globalistëve, flitet për "pakicat" joevropiane që jetojnë në Evropë.
Ajo që nuk thuhet asnjëherë është se ato pakica joevropianësh janë në të vërtetë pjesëtarë të racave më të numërta të planetit dhe, në shkallë botërore, pakica e vërtetë jemi vet ne evropianët.

Për faj të politikave kundrakombëtare të qeverive përkatëse ultraliberal-bolshevike, përgjatë këtyre 70 vjetëve të fundit, vendet evropiane janë sot të përbëra nga popullsi të plakura, në rënie të vazhdueshme demografike të cilat, të rrënuara ekonomikisht dhe botëkuptimorisht me politika ekonomi'rrënuese dhe ideologji mendjehelmuese, nuk po kanë mundësi që të kryejnë shumimin dhe ripërtëritjen e natyrshme breznore që është e domosdoshme për vazhdimësinë e çdo kombi evropian. (Kjo vlen kryesisht për vendet perëndimore, por sëmundja e tyre po përhapet me shpejtësi të madhe edhe tek pjesa tjetër e Evropës; edhe tek ne, nëse shihet teposhta e rrezikshme e numrit të lindjeve dhe përpjeta marramendëse e zbrazjes së Trojeve Tona.)

Në një gjendje të tillë, çdo politikë për t'i përmbytur vendet evropiane me hordhimigrantë të cilët ta kolonizojnë Evropën duke zëvendësuar evropianët vendas dhe çdo nxitje për përzierje racore të evropianëve me joevropianët ardhacakë janë në vetvete krime kundra njerëzimit, kundra pjesës evropiane të njerëzimit; dhe çdo evropian që bie pre e propagandave çmendëse globaliste, duke përkrahur kolonizimin e atdheut të vet dhe duke kryer përzierje racore, është duke kryer në të vërtetë vetëvrasje racore.

Ajo e (sh)përdorimit të artit për të përçuar dhe përmbushur aksh plan politik, është një taktikë e vjetër, poende e njohur që prej lashtësisë — që atëherë kur komeditë dhe dramat teatrore reshtën së qeni thjesht një ngjarje rituale, kremtuese dhe filluan të shndërroheshin në një mjet të mirëfilltë propagandistik me të njëjtin funksion regjim'përligjës apo historiografi'sajues që pati për shembull në Shqipëri Perëndimore "Kinostudjoja Shqipëria e re" gjatë pushtimit sllavokratik totalitar-bolshevik apo të njëjtin funksion që ka sot Hollivudi për të përçuar pikëpamjet globaliste sipas të cilave (në përputhje të plotë me teoritë kundrashkencore kundranatyrore kundrafamiljare kundrakombëtare e kundraevropiane të përpunuara nga e ashtuquajtura "Shkollë e Frankfurtit") ose je me 'fe' ultraliberal-bolshevike dhe vepron kundra interesit tënd kombëtar ose, në të kundërt, je "bigot", "rednek", "rejsit", "feshist", "naxi" dhe "përbindësh gjakpirës" meqenëse ndien dashuri për kombin tënd, i kupton dëmet që po i shkaktohen dhe do që ta mbrosh atë prej tyre.

Pothuajse çdo fushë artistike dhe çdo mjet mediatik — që nga veprat teatrore (si ajo e "Arturo Ui"-t e rinxjerrë nga gjirizet edhe tek ne para disa muajve), filmat, telefilmat, telenovelat, "talent" shohet, "realiti" shohet e deri tek "studimet më të fundit shkencore" (nëse e keni vënë re: atë që e thonë një javë, e shthonë javën tjetër ose paraqesin "studime" sipas të cilave "të bën mirë të kryesh tradhti"), "dokumentaret" apo librat shkollorë — (sh)përdor(oh)en prej plutokracisë globale për të kryer trushpëlarje dhe ndotje botëkuptimore të evropianëve në mënyrë të tillë që mos të kemi mundësi për të kundërshtuar politikat shkatërrimtare që po ushtrohen kundra nesh, që mos të kemi fare dijeni dhe kërshëri për to ose që madje të shkallojmë deri në atë pikë sa që të jemi mbështetës dhe lavdërues të dëmtimeve që po na bëhen dhe mirëpritës të zëvendësimit demografik të organizuar që po pësojmë (siç është rasti emblematik i atyre që, në disa vende të Evropës, dolën për të mirëpritur kolonizatorët dhe pushtuesit afrikano-meslindorë të atdheut të tyre ngaqë, duke parë mediat mashtruese kundraevropiane, mendonin se po ndihmonin "refugjatë lufte", pa kuptuar që vetëm një numër shumë i vogël i tyre janë në të vërtetë sirianë. Një rast tjetër emblematik janë të gjithë ata shqiptarë që, të trushpëlarë nga mediat nën kontroll globalisto-etnomazokist, mbështesin "zjaednicën", pa e kuptuar se po përkrahin në të vërtetë ripushtimin e Shqipërisë Veriore nga serbët).

Nga të gjitha fushat e mundshme "muzika e lehtë" është në fakt mjeti më i shpejtë dhe më përfshirës me të cilin globalistët mund të gjilpërojnë pikëpamjet e tyre dhe sëmundjet botëkuptimore sëprapthtësuese tek një numër sa më i madh njerëzish dhe sidomos tek më të rinjtë.

Nëse u hidhet një sy teksteve të këngëve "të lehta", do të shihet se si, në shumicën e rasteve, kemi të bëjmë me fjalë, fjali dhe botëkuptime që, falë shoqërimit me ritme të stërpërsëritshme dhe videoklipe të shpejta brumbull me kumte nënvetëdijesore (mesazhe subliminale) të mirëstudiuara, ngulisin në mendjen e dëgjuesit mëveshti, pavullnetësi, zvetënim, qarravitje, dorëzim, çnatyrim, degjenerim, cektësi, trullosje, çorientim, shpërmendje, kundrakulturë, bolshevizëm, ksenofili, kombfobi, familjefobi dhe çdo sëmundje tjetër botëkuptimore që mund ta shkombëtarizojë dhe çmoralizojë atë duke e kthyer në kundërshtar të vetvetes, të familjes e të kombit të vet dhe në skllav pa identitet pa personalitet dhe pa vullnet të globalizmit.

Gjatë viteve '60-'70, kur Britania e Madhe po përgatitej për t'u gllabëruar nga BE-ja, tekstet e këngëve të lehta ishin të formuluara në mënyrë të tillë që të nxisnin mendjelehtësi dhe moskokëçarje tek britanikët. "Hit"-i i fillimviteve '70-a, për shembull, me titull ``Në Verë`` ("In the Summertime"), u thoshte britanikëve se ``kur koha është e mirë, ti e ke mendjen tek femrat`` ("When the weather's fine/You got women, you got women on your mind") http://www.azlyrics.com/lyrics/mungojer ... rtime.html.

Pra, 'udhëzimi' që u jepej britanikëve me këngë të tilla, ishte: «…s'ka rëndësi nëse vendi yt po pushtohet nga një entitet mbishtetëror të cilit do t'i dorëzosh gjithë sovranitetin tënd dhe miliarda të tëra çdo vit të cilat nuk do të mund t'i përdorësh për bashkëkombësit e tu… ti mbaje mendjen tek femrat, se jeta është për t'u dëfryer, kjo duhet të jetë filozofia jote ("Life's for living, yeah, that's our philosophy")» …paçka se nën sundimin e BE-së, me ardhjen e hordhimigrantëve të ftuar prej saj, edhe dëfrimit nuk ka se si mos t'i vijë fundi [siç tregojnë mijëra lagje e qindra qytete britanike (dhe perëndimore në përgjithësi) ku sot nuk sheh këmbë britaniku sepse janë tërësisht të kolonizuara nga joevropianët dhe ku as ligji britanik nuk depërton dot më sepse ia ka lënë vendin sheriatit].

Shembuj të tillë mund të gjenden në tekstet e këngëve të kohës të pothuajse të gjitha kombeve evropiane perëndimore.

Me kalimin e dekadave dhe me rritjen e ndikimit globalist mbi 'industrinë muzikore' (që ka për qëllim fitimin dhe trushpëlarjen dhe jo arti në vetvete), edhe koncepti i vet "muzikës së lehtë" është zgjeruar (shkatërruar madje) dhe ajo që kemi sot është një përshesh rrymash të ndryshme ku mbizotërojnë muzikat joevropiane që pasqyrojnë shtimin e trysnisë shkombëtarizuese mbi evropianët dhe zëvendësimin e kulturës vendase me "kulturë globale" duke përdorur si drapër çrrënjosës dhe çok themel'shembës kulturat "pakicore" joevropiane.

Ajo që shumë veta ende nuk kuptojnë është se: nuk janë këngët më të dëgjuara që bëhen "hit", por janë këngët e paraplanifikuara si "hit" që bëhen me pahir më të dëgjuara sepse jepen pa pushim nga çdo radiotelevizion në pronësi të globalistëve.
[Dhe kjo është një metaforë e prekshme plotësisht pasqyruese e regjimit pseudodemokratik në të cilin është zhytur Perëndimi: partitë më të votuara janë ato që financohen dhe përkrahen më së tepërmi mediatikisht nga globalistët dhe jo anasjelltas. Po të mos ishte kështu, atëherë trillimtarët ("spin doctors") e globalizmit nuk do të kishin shpikur fjalën "populist" për të përbuzur e madje kriminalizuar retorikisht të gjitha ato organizata kombëtare burimore të cilat nuk janë të kontrollueshme nga globalistët dhe të cilat shprehin vullnetin dhe interesin e njëmendtë të kombit të tyre (gjë që është diçka tejet alarmuese për globalistët, interesi i të cilëve është që kombet mos të kenë as vullnet dhe as interesa të mbrojtura, por të zhduken duke u shndërruar në popullatë të mulatizuar globale, pa histori, pa kulturë burimore dhe pa shtysa lirie dhe shtetndërtimi)].

Me rritjen e trushpëlarjes së evropianëve dhe me uljen e aftësive arsyetimore të brezave më të rinj (nëpërmjet kalbjes së qëllimshme të sistemeve arsimore), edhe tekstet e këngëve të financuara nga globalistët janë bërë pak e nga pak më të shthurura dhe më të pacipa (eksplicite).
Save prej jush ju ka ndodhur ndonjëherë që, kur jeni ulur në ndonjë lokal të Shqipnisë me të afërmit tuaj, e keni quajtur veten me fat që ata nuk e njohin anglishten, pasi do të ishit turpëruar po ata të kishin kuptuar tekstin e "këngës angleze" zezake që po jepet në radio? (P.sh. "You know what to do with that big fat butt" http://www.azlyrics.com/lyrics/jasonderulo/wiggle.html)

Nuk duhet vërtet asnjë lloj diplome në sociologji për të kuptuar se cili është udhëzimi që po i japin globalistët rinisë sonë duke financuar dhe shpërndarë "këngë" dhe videoklipe të tilla me botëkuptime joevropiane në pothuajse çdo cep të Shqipnisë, të Evropës e të Perëndimit.

Rolin kryesor për kryerjen e këtij zezakizimi dhe spastrimi kulturor të evropianësísë po e luan kryesisht muzika "rep" dhe kultura afro/latinoamerikane në përgjithësi. Pa dyshim ato kanë ndotur edhe mjedisin tonë kulturor por mos të harrojmë që, tek ne, krahas zezakizimit, po nxitet prej kohësh edhe magjypo-gabelizimi nëpërmjet "tallavasë" që është kultura e "pakicës" joshqiptare që shfrytëzohet për të spastruar Kulturën Tonë Burimore (se globalistët e zhvillojnë luftën e tyre kundra evropianëve duke iu përshtatur rrethanave të çdo kombi evropian).
…Dhe aspak çuditërisht, një ndër "hitet" e vitit të kaluar në radiotelevizionet "tona", e cila dëgjohej me zë të lartë në pothuajse çdo lokal dhe çdo makinë çunakësh, ishte një "këngë" teksti i së cilës kishte si refren të përsëritur gjatë gjithë kohës fjalinë: "i think that i'm a gipsy lover" (``mendoj se jam i dashuruar me gabele``)Edhe kësaj radhe shohim se si kjo "këngë" është kryer gjoja në bashkëpunim me një këngëtar vendas që deri para pak kohësh këndonte veçse këngë popullore. Në të vërtetë ai është veçse 'torollaku i dobishëm' që shfrytëzohet prej kundrashqiptarëve që nxjerrin këngë të tilla për t'i dhënë një kumt të fuqishëm të gjithë artistëve të tjerë shqiptarë si dhe publikut.
Kumti që jepet duke i përfshirë ish-këngëtarët burimor në projekte të tilla çshqiptarizuese është shumë i lehtë për t'u lexuar: «Këngët Burimore shqiptare nuk janë "cool"», «nëse do që të jesh në modë dhe të pasurohesh duhet të bësh tallava, rep dhe çdo muzike tjetër joshqiptare» dhe se «Kulturës Shqiptare i ka ikur koha dhe ajo duhet t'i hapë rrugë muzikës magjyo-gabelo-zezake!». Ky është kumti që japin me "këngë" të tilla trushpëlarëse pseudoartistike ata që duan ta zhdukin Shqiptarinë duke na nxitur që të kryejmë përzierje me joshqiptarë magjypo-gabelë❗

Pra repi dhe tallavaja janë, në makro dhe në mikro, dy armë të së njëjtës kuçedre globaliste që synon zhdukjen e gjithë ne evropianëve nëpërmjet nxitjes së përzierjes me joevropianë zezakë, magjypë, gabelë e së shpejti edhe me kafshë (se pas 'normalizimit' të homoseksualëve, e ka radhën dalja në skenë e "lëvizjeve progresiste për të drejtat e pedofilëve dhe të zoofilëve").

Siç është thënë edhe herë të tjera, këto veprimtari globaliste kundra kombeve dhe kulturave vendase evropiane nuk do të mund të kryheshin kurrsesi pa bashkëpunimin e ultraetnomazokistëve vendas të prekur nga psikoza e pasurimit në dëm të bashkëkombësve… dhe Adela është (ndoshta edhe pa vetëdije) një prej tyre: një prej 'torollakeve të dobishme' me fuqi ndikuese trushpëlarëse shkatërrimtare edhe përtej vendit të saj, duke qenë se është e njohur botërisht, edhe për Rininë Tonë.

[Për të llogaritur përmasën shkatërrimtare të ndikimit të saj të mundshëm mjafton të shihet se si, vetëm katër ditë pas botimit, kënga e saj me videoklipin racëpërzierje'nxitës shënon më se 71 milion shikime.]

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#20

Post by Adriana » Fri Oct 30, 2015 1:50 pm

rrëqebull wrote:
VIDEOKLIPI MË I FUNDIT I ADELËS PARAQET SULMIN GLOBALIST TË RADHËS KUNDRA NE EVROPIANËVE DUKE NXITUR PËRZIERJE RACORE ME ZEZAKË❗Per mendimin tim nje nga arsyjet jane edhe Kolonite... Dikur evropianet u pasuruan me gjakun dhe djersen e stergjyerve te tyre...

Kete gje duhet ta kishin menduar me pare, kolonite e tyre te dikurshme ( disa akoma dhe sot ) po japin frutet e para, edhe pse ne te vertet nuk jane te parat, kane shume vite qe kane filluar ngjitjen ne evrope ne ''shtetet e tyre'', vet keto shtete u garantojne ardhjen ne evrope, flasin gjuhen e tyre, perdorin monedhen e tyre, pse jo edhe PËRZIERJE RACORE, vet jeta i ben te ''bashkejetojne''....


Ne Hollande ndodh e njejta gje.... mos te them me keq akoma.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member
Posts: 4224
Joined: Thu Jun 04, 2009 6:46 pm
Gender: Male
Location: CANADA
Contact:

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#21

Post by Zeus10 » Fri Oct 30, 2015 9:15 pm

Adriana wrote:
rrëqebull wrote:
VIDEOKLIPI MË I FUNDIT I ADELËS PARAQET SULMIN GLOBALIST TË RADHËS KUNDRA NE EVROPIANËVE DUKE NXITUR PËRZIERJE RACORE ME ZEZAKË❗Per mendimin tim nje nga arsyjet jane edhe Kolonite... Dikur evropianet u pasuruan me gjakun dhe djersen e stergjyerve te tyre...

Kete gje duhet ta kishin menduar me pare, kolonite e tyre te dikurshme ( disa akoma dhe sot ) po japin frutet e para, edhe pse ne te vertet nuk jane te parat, kane shume vite qe kane filluar ngjitjen ne evrope ne ''shtetet e tyre'', vet keto shtete u garantojne ardhjen ne evrope, flasin gjuhen e tyre, perdorin monedhen e tyre, pse jo edhe PËRZIERJE RACORE, vet jeta i ben te ''bashkejetojne''....


Ne Hollande ndodh e njejta gje.... mos te them me keq akoma.


Ky eshte cmimi qe do paguhet, per kolonoliazimin dhe skllaverimin, ndaj racave te tjera prej europianeve te bardhe. Jo rastesisht, gjithe shtetet jo-kolonialiste, kane pak ose aspak perzjerje racore. Jane ca ekuilibra, qe nuk mund ti prishesh, vetem nese je I gatshem te paguash nje cmim.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#22

Post by Adriana » Mon Nov 30, 2015 11:00 pm

Kesaj i thone çmoralizim kombetar me plote kuptimin e fjales!!...dhe sidomos kur behet fjala per nje kanal lajmesh!!

ZJARR TELEVIZION nje ''televizion i ri '' i hapur se fundmi ne Shqiperi ka terhequr menjehere vemendjen jo vetem nga emri ''ZJARR.TV'' por edhe nga nje shkak te nje detaji jo të zakonshem...:Drejtori qe po drejton kete TV ''na ka dhene nje shpjegim'', ku nuk pushon se permenduri se kush gazeta paskan shkruajtur per kete kanal, gazetat: turke, maqedonase, dhe serbe, mos valle jane investuesit e ketij kanal-cmoralizimi???Jepni mendimin tuaj....
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#23

Post by rrëqebull » Fri Dec 04, 2015 8:19 pm

Adriana wrote:Jepni mendimin tuaj....
Aty nuk kemi të bëjmë me "kanal lajmesh" në fakt, sepse dhënia e lajmeve nuk hyn tek shfaqjet por tek shërbimet (ndonëse këto kanë pjesërisht gjithnjë një farë përputhjeje me njëra tjetrën).
Në rastin më lart kemi të bëjmë me shoubiz të mirëfilltë (e madje është një shembull shumë i mirë i mënyrës se si shoubizi (po) e gërryen dhe (po) e shpërtjetërson çdo fushë të veprimtarisë kulturore e deri edhe politike).


Image
Mos lejo për asnjë çast që televizoni, mediat, telenovelat, reklamat, pseudoartistët e shoubiznesmenët të tallen me Bashkëkombëset Tona, të poshtërojnë zgjuarsinë e tyre dhe t'i trushpëlajnë e çshqiptarizojnë Ato duke iu dhënë si shembuj për të ndjekur shkarravina etnomazokiste, joshqiptare e globaliste që përfaqësojnë dhe reklamojnë prostitucion, familjefobi, burrërifobi, bashkëkombësfobi, mendjelehtësi, shitjedënglizëm, përdalje, shpërfytyrim, laturisje me produkte toksike dhe pandershmëri!

ZHVILLOHU DHE KUNDËRLUFTOJE PA MËSHIRË ÇDO SULM BOTËKUPTIMOR ME TË CILIN GLOBALISTËT PO E GODASIN DHE HELMOJNË PA MËSHIRË MENDJEN E GJYSMËS SË PAZËVENDËSUESHME TË KOMBIT TONË!

RINGJALLE, SHËROJE DHE ÇLIROJE NGA SKLLAVËRIA E DROGAVE BOTËKUPTIMORE GLOBALISTE PERËNDESHËN MBRETËRORE SHQIPTARE QË JETON BRENDA ÇDO BASHKËKOMBËSEJE QË NJEH!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#24

Post by rrëqebull » Sat May 21, 2016 10:10 pm

Reklamat\televizioni\mediat dhe moda si armë globaliste çmoralizimi, zvetënimi, shkombëtarizimi, shfamiljarizimi, shfemërizimi/zhgruarimi e çmashkullizimi/zhburrnimi

Image

Tre-katër njerëz të komunitetit LGBT, të cilët vendosin mënyrën sesi vishen njerëzit në botë, duke kontrolluar trendet e modës, zgjohen një mëngjes pas një orgjie homoseksuale dhe i thonë njëri-tjetrit:
“-Shpirt, nuk ka në këtë botë qënie më të urryera se këta që dashurinë e kuptojnë vetëm si mes sekseve të kundërt! A nuk bëjmë diçka për t’ i tallur?
-Ide e mirë, pse të mos i bëjmë të mbathin këpucë të kuqe!”
E kështu më shumë se gjysma e meshkujve në moshë të re të botës, të cilët janë krenarë që bëjnë pjesë në komunitetin e njerëzve që ndjekin modën e veshjes, mbathën këpucë të kuqe. Them mbathën, jo veshën, siç shprehen rëndom gabim shumë njerëz, sepse këpucët mbathen dhe rrobat vishen.
Ambasadori amerikan Lu, në 17 maj së bashku me dy fëmijët e tij të mitur, iu bashkua tubimit të mbajtur në Tiranë, me rastin e "Ditës Botërore kundër Homofobisë dhe Transfobisë", duke pedaluar me biçikletë për të drejtat e LGBT (kështu shkruhet akronimi në faqen zyrtare të Ambasadës në Facebook, ndonëse tashmë është zgjeruar në LGBTI). Nejse, nuk besoj se z. Lu ka ndonjë gjë kundër interseksualëve, për të cilët është shtuar “i” te akronimi.

Një gjë më bëri veçanërisht përshtypje në këtë tubim. Në marshimin në Tiranë, meshkujt me këpucë të kuqe nuk ishin mes pjesëmarrësve në tubim, por kryesisht mes kalimtarëve në trotuar. Ndërmjet të dy palëve qëndronin kordonët policorë. Është e qartë se cilët janë idiotët të cilët kanë nevojë t’iu mbrohen të drejtat, pasi nuk e kuptojnë se si i manipulojnë dhe i tallin paq. Këta janë njerëzit të cilët veshin njëherësh këpucë të kuqe si me komandë. Çdo diktator do ta kishte ëndërruar një pushtet kaq të madh.
Një manipulim i llojit të këpucëve të kuqe, ndonëse më i sofistikuar, bëhet edhe në kulturë, me këngët, filmat, revistat, librat etj. Shumica e shqiptarëve, të cilët e quajnë veten trendy, në fakt jetojnë nën diktatin manipulues poshtërues të një elite globale LGBTI [pas së cilës qëndron utrakapitali kanibalfiananciar global, vet globalistët]. Ashtu siç ndodh në botë. Nëse ua thua këtë, qeshin dhe të quajnë idiot./Kastriot Myftaraj
Shkurt, qart, sakt.

Nëse e ndiqni dhe kuptoni zbërthimin shembullor dhe shembulldhënës që i është bërë në këtë shkrim të thukët veç njërit prej sulmeve të shumta poshtëruese që globalistët po i bëjnë Kulturës, Mendësisë e Botëkuptimit Tonë Shqiptar, do të thotë se i keni dhënë vetes fitoren themeltare e të dalit nga gjendja e të qenit kavie mosmenduese të laboratorit në të cilin ky regjim kundrashqiptarokratik e ka shndërruar shoqërinë tonë dhe se, për këtë arsye, jeni në gjendje të arrini të kuptoni dhe të ndërgjegjësoheni gjithashtu edhe rreth gjithë sulmeve të tjera (madje: luftës së pashpallur!) grushtshtetësore që globalistët po bëjnë me goditje të përqendruara kundra Qenësísë, Organizimit dhe Lirisë Sonë Kombëtare në tërësi (politike, arsimore, mediatike, …, gjyqësore, hetuesore, ekonomike, financiare, policore e deri ushtarake!).

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Reklamat\televizioni\mediat si armë çmoralizimi

#25

Post by rrëqebull » Sat Aug 27, 2016 7:26 pm

Image

Që televizioni është një ndër armët kryesore të globalistëve për t'ia shkatërruar Traditat Kombit, për t'ia kalbur Botëkuptimin, për t'ia shpërfytyruar Mendësinë e për t'ia hequr vëmendjen nga sulmet politiko-ekonomike e deri siguroro-ushtarake që i bëhen, kjo është tashmë dituri e përgjithshme që veçse duhet të përpunohet akademikisht dhe të futet në tekstet tona shkollore për t'i pajisur të Rinjtë Tanë me aftësi të larta gjykuese që prej fillimit, pa ia 'lënë gjërat kohës' apo 'rastësisë' [që do të thonë veçse t'ua lësh gjërat në dorë globalistëve dhe gjithë shpurës së tyre me prostitutë, dordolecë të bindur e leshko të dobishëm] kur e dimë dhe po e shohim përditë se si kundrashqiptarët shfrytëzojnë çdo hapësirë që u lihet për të vazhduar gjilpërimin e helmeve dhe viruseve të dala nga loboratorët e tyre në Organizmin Tonë Kombëtar në çdo fushë të mundshme që nga moda e veshjes dhe sjellja tek fjalori dhe arsimi e që nga redaksitë tek Kuvendi.

Në lidhje me dukurinë e pështirë që trajton ky komentues i zgjuar mund të shtohet se edhe kësaj radhe kemi të bëjmë me një funksionim piramidal të sulmit globalist kundrakombëtar: në krye të piramidës janë mogulët e mediave globaliste [nga të cilat 'frymëzohen' apo, më saktë, shpirrëzohen (astmatizohen) jokurrizorët e mediave "tona"] të cilat me vetëdije të plotë gatuajnë, thurin e farkëtojnë programacione e personazhe mediatike që nxisin e përfaqësojnë kundravlera kundraevropiane, kundrakombëtare, kundrafamiljare, kundrafemërore, kundramashkullore, kundraprindërore e kundrafëmijërore [e deri kundraartistike, kundrahistorike e kundrashkencore] dhe në bazë të kësaj piramide është "krahu punëtor" i përbërë nga mediat "tona" të mbushura me leshko të dobishëm, me trushpëlarakë e deri edhe me manjakë mendja e të cilëve është tërësisht e pushtuar nga kundravlerat dhe të cilët me pavetëdije [më saktë: brenda horizontit të syleshësisë, trushpëlarjes dhe manjakësísë së tyre] përçojnë plehrat mediatike që u vijnë nga katet e mëlartshme të piramidës ku ngjizen sulmet dhe kundravlerat kundrakombëtare dhe ku ato paketohen si "emancipim" dhe "vlerë" [apo si "art", "e vërtetë historike" apo "fakt shkencor"].
Konkretisht: një punonjës televizioni që propagandon prostitucion të mbështjellë si "konkurs bukurie" apo të [keq]fshehur me retorikën e lothtë të "bukurisë si 'pasaportë' (për të gjetur 'punë', për t'u bërë 'e famshme' dhe 'e sukseshme' etj.), është duke nxitur:
  • - me dashje [pra brenda horizontit të egos dhe botëkuptimit të tij të sëmurë] shthurjen e vajzave dhe grave bashkëkombase për të zgjeruar kështu 'tregun e mishit', pra për të pasur sa më shumë femra të trushpëlara që të jenë të gatshme të bëhen lodra seksuale të tij dhe të ndyrësirëtikanëve me të cilët ai dhe i gjithë sistemi mediatik është i lidhur dhe të të gjithë manjakëve të regjimit kundrakombëtarokratik, qofshin llum vendas a bërllog i huaj. [E gjithë retorika e "partneritetit" fsheh pikërisht këtë sistem që është prostitutiv në çdo hallkë të tij, pa përjashtim, që nga "dhënia e votës dhe të trupit" në këmbim të "punësimit" e deri tek "zbatimi i urdhrave" në këmbim të "mbështetjes ndërkombëtare"] dhe
  • - me pavetëdije [pra duke përmbushur pa e kuptuar planin e 'majës së piramidës'] është duke nxitur shthurjen, shpërbërjen dhe shkatërrimin e Familjes [pra të Kombit në tërësi] duke e shqepur dhe e shndërruar shoqërinë në një shumësí copësh të thyera e të shqitura që çrjerrin, presin e thërrmojnë njëra tjetrën [pra në tradhtarë të bashkëshortes së vet që shfrytëzojnë seksualisht vajzat e reja duke ua vyshkur, penguar e cunguar prirjet dhe dëshirat e shëndetshme familjendërtuese, në gra të tradhtuara që ndahen e prishin martesat, në fëmijë që rriten mes sherreve dhe hipokrizive të prindërve të tyre e në të rinj që nuk dinë më se çfarë do të thotë besnikëri ndaj vetvetes, prindërve, të dashurës apo Kombit dhe që do të vazhdojnë kështu të mbushin sistemin e pështirë mediatik duke u bërë 'paterica' që do të vazhdojë të mbajë në këmbë regjimin kundrashqiptarokratik përpikërisht sipas planit familje-e-komb'vrasës dhe botë'sundues të globalistëve].
Në këtë sistem të kalbur mediatik, janë të përfshira sigurisht edhe kanalizimet e ujërave të zeza të quajtura "revista rozë" të cilat i drogojnë femrat me histerizëm konsumerist duke i trushpëlarë se "po nuk patën këtë apo atë çantë 'të markës' dhe mbi 50 palë këpucësh, nuk janë 'femërore' dhe 'të arrira'". Dhe… menjëherë del "punëdhënësi" politikan a prezantues televiziv që "i punëson" ato duke ua bërë të mundur që të bëhen "femra të arrira" duke blerë çanta e këpucë [ndoshta të prodhuara nga nënat e vuajtura shqiptare të nënpaguara nëpër fasoneritë e hapura nga opozita e kontrolluar neobolshevike e kanibalfinancës globale e maskuar si "socialiste"]… ndërkohë që vitet u shkojnë duke shitur dëngla rrugëve e kafeneve të qytetit me një vulë të madhe të ngjitur nga pas, të padukshme por të cilën të gjithë Shqiptarët e shëndetshëm dinë ta dallojnë, e cila lexon: «femër e dështuar, lodër e manjakëve etnomazokistë, mish i shfemëruar dhe shterpësuar nga globalizmi». Përpikërisht këtë kuptim kanë edhe fjalët e cituara në këtë koment; ato tregojnë se si e sheh regjimi kundrashqiptarokratik globalisto-etnomazokist Gjysmën e Kombit Tonë: si lodra "të paprekura" që duhen me patjetër shpërdoruar e "prishur".

Por të njëjtën vulë të dallueshme nga Shqiptarët e shëndetshëm — e cila lexon: «burrec i dështuar, dordolec i kundrashqiptarëve, jokurrizor i zhburrëruar nga globalizmi» — e kanë edhe etnomazokistët, të shthururit dhe të degjeneruarit që gëlojnë nëpër studiot "tona" televizive (sikurse në zyrat e shtetit "tonë" tashmë të shndërruar në 'lodër' të globalistëve) dhe që mendojnë se numri i lartë i "jaraneve" i bën ata Burra [nuk duhet përdorur fjala e bukur `dashnore` për prositutat; fjala `dashnore` është sinonim për bashkëshorten]. Kjo tregon se sa larg Botëkuptimit dhe Mendësisë Shqiptare kanë shkuar duke harruar se fjala Burrë me B-ë të madhe dhe RR-ë të fortë do të thotë vetëm dhe vetëm Shqiptar i Besës dhe At Familjar i mirë. [Jo më kot, një rregull i pashkruar i së Drejtës Dokesore Shqiptare ka qenë dhe është ajo e mosftesës dhe mospërfilljes së meshkujve të pamartuar në Kuvendet e Burrave. Arsyeja pas kësaj qëndron natyrisht tek e Dituria Kombullore (që e pranon dhe vlerëson përjashtimin e virtytshëm të rregullave po aq sa ndjekjen e virtytshme të tyre) se një mashkull ende i pamartuar apo i paaftë për të krijuar dhe mbajtur Familje, nuk është në gjendje (ende) as që t'i ndihmojë shoqërisë dhe Kombit në tërësi duke mbajtur e kryer Detyra Burrash. (Për t'iu parapërgjigjur shtrembërimit të buzëve të ndonjë leshkoje a liberaleshkoje traditëfobik që do ta damkoste këtë ligj të pashkruar si "paragjykim të gabuar përgjithësues" duhet shtuar se kjo 'matëse aftësie' e dalë nga shtresëzimi i njohurisë dhe përvojës së përbashkët mijëravjeçare të Kombit Tonë nuk është ndonjë dogmë e pashkelshme por vlen natyrisht vetëm për ato raste kur djaloshi apo burri i pamartuar nuk e ka dëshmuar në asnjë fushë tjetër vlerën dhe aftësinë e vet për t'i shërbyer Kombit]. Nëse nuk je Prind dhe bashkëshort i mirë dhe Shqiptar që e mban Fjalën e dhënë [kujdes: kjo vlen vetëm dhe vetëm kur Fjala e dhënë është për të Mirën e Kombit sepse ata që janë "besnikë" ndaj kundrashqiptarëve dhe që "mbajnë fjalën" që u kanë dhënë atyre për ta dëmtuar Kombin janë gjithqysh etnomazokistë kundrashqiptarë dhe të pabesë!] atëherë nuk të bën assesi Burrë fakti që (me parátë që ke zhvatur nga Kombi p.sh.) mund të mbash 100 parazite që lejojnë që t'i përdorësh si lecka në shtrat në këmbim të mundësisë që u jep për të blerë lecka 'të markës'. [Sepse krimbecat që e masin Burrërinë me numrin e jaraneve që kanë, mendojnë se ato kanë ndonjëfarë respekti për ta. Kurrsesi: femraçkurinat etnomazokiste që bëhen rrecka seksuale të etnomazokistëve i shfrytëzojnë këta vetëm dhe vetëm si "bankomate" për të "mbajtur lart" "statusin" e tyre shoqëror (siç e gënjejnë veten se ashtu i kanë gënjyer revistat rozë të globalizmit) duke blerë rraqurina "të modës". Çka tregon se nga cilado anë ta shikosh, ajo e marrëdhënieve sekusal-financiare midis etnomazokistëve është një marrëdhënie patologjike; një marrëdhënie që jo vetëm e shterpëson shoqërinë duke i kurdisur pjesëtarët e saj që t'i shpenzojnë dhe humbasin energjitë dhe shtysat e tyre biologjike në një 'rrugë qorre' [nga njëra anë burreca që rrënojnë e shpërdorojnë ekonominë dhe financat e tyre (dhe të shtetit!) për të ushqyer parazitet dhe nga tjetra femraçkurina që shpërdorojnë trupin dhe parátë që nëpërmjet prostitucionit i zhvasin Kombit për t'u mbushur me rraqurina (për të bërë "shopping")], por një marrëdhënie ku e edhe vet marrëdhënësit humbasin më shumë seç fitojnë!! Pra një 'parasitizëm kakosimbiotik' që nuk gjendet askund tjetër në natyrë dhe që pasqyron funksionimin e bazës së piramidës që ka për majë globalistët e BE-së dhe komb'vrasësit e tjerë të maskuar si "partnerë ndërkombëtarë" dhe që e mbajnë në këmbë këtë sistem megaprostitutiv (të ngritur me vetëdije dhe qëllimshmëri të plotë prej tyre) nëpërmjet fondeve dhe gjoja "ndihmave ekonomike": i paguajnë prostitutikanët dhe prostitutërinë civile (pseudoshoqërinë pseudocivile) të ojq-ve duke marrë në këmbim prej tyre sovranitetin kombëtar dhe duke pritur prej tyre zbatimin e shkatërrimit politiko-ekonomiko-kulturor të vendit, përpikërisht sipas kërkesave të detajuara të tyre (që ua kanë gjilpëruar në tru edhe nëpërmjet "trajnimeve", jo vetëm me korrupsion financiar). Pra, këto fonde, nuk është se thjesht shpërdorohen prej prostitutikanëve për të paguar "sekretaret", vilat dhe servilat e tyre sepse «ne nuk qenkemi të aftë të ngremë një klasë politike të mirëfilltë», por u jepen komb'dëmtuesve vendas nga globalistët enkas për këtë qëllim sepse kjo është 'specia' e njerëzve dhe lloji i "klasës politike" që globalistët duan, krijojnë dhe mbajnë në pushtet në ato që ata shohin si protektoratet e tyre.

Të gjitha këto nuk duan të thonë se është vonë apo se është kryer diçka e pakthyeshme. Çdo përmirësim individual është po aq i mundshëm (dhe i rëndësishëm) po aq sa shërimi mbarëshoqëror e mbarëkombëtar dhe ai fillon para së gjithash duke kuptuar se të kesh status të lartë shoqëror (e madje më të lartin të mundshëm) do të thotë të jesh Shqiptar me Botëkuptim Shqiptar që vepron sipas këtij Botëkuptimi dhe jo të jesh etnomazokist që në sajë të dëmeve e zhvatjeve që i bën Kombit je në gjendje që të blesh këpucë, vila apo media e zgjedhje "demokratike". Nuk janë as veshjet dhe as numri i jaraneve apo vilave (dhe as numri i votave!!!) që tregojnë status shoqëror "të lartë" apo "të ulët"; për Shqiptarin e shëndetshëm, ka vetëm një status që meriton Respekt dhe ai është Statusi Shqiptarësor. Ose ke Status Shqiptarësor, ose je duke mos e ndihmuar apo duke e dëmtuar Kombin dhe, qoftë veprimtaria jote mosvepruese apo dëmtare e kryer me vetëdije apo pa vetëdije, statusi i vetëm që mund të kesh shkon nga 'i-ulët' tek 'më-i-ulëti', as më shumë e as më lartë se kaq!

Shqiptarët Syshqiponjë e kuptojnë gjithashtu se, sado i kalbur qoftë mjedisi televiziv dhe mediatik dhe sado i mbushur qoftë me pavlefturina, etnomazokistë e manjakë (pra me njerëzit me statusin më të ulët të mbarë shoqërisë sonë), megjithatë nuk duhet harruar se të ashtuquajturët "personazhe televizive" janë në të vërtetë peng të një rrjeti prostitutiv global në të cilin ata janë gjendur të rrethuar dhe të cilit i janë përshtatur e nënshtruar edhe pa e kuptuar as vet. Sigurisht që është tregues ndërgjegjeje dhe vetëdijeje shumë herë më i lartë qortimi dhe shfaqja e gjithë neverisë sonë kundrejt degjeneratave të televizionit dhe politikës se sa mbështetja dhe tifozeria për ta, mirëpo duhet kuptuar se, në thelb, këta janë njerëz me të meta mendimore të cilëve u duhet ndihmë. "Shougërll"-ja që e ka sakatuar pamjen e vet duke u dendur me silikon e me kushedi se çfarë lëndësh toksike të tjera dhe që shet dëngla duke u lidhur dhe bërë leckë e ndonjë "manjati me pará" apo dhënësi i lajmeve që raporton me syleshësi dhe automatizëm mosmendues faktofobik e kundragazetarik për "rrezikun e rritjes së ksenofobisë dhe nacionalizmit" nëpër Evropë, janë veçse viktima dhe robër të globalizmit dhe jo epiqendra e tyre. Prandaj, Detyra e çdo Shqiptari Shyshqiponjë në lidhje me gjithë këtë sa u tha është që:
  • ● së pari të ndihmojë Vajzat Shqiptare që mos të bien pre e etnomazokistëve [krimbecave, manjakëve, prostitutëve të globalizmit etj.] dhe Djemtë Shqiptarë që mos të bien pre e etnomazokisteve [femraçkurinave të cilave u është cunguar ndjenja e nënësísë dhe që shiten tek gjitoni, tek jevgu-i-bërë-ministër e tek "punëdhënësi" për një çantë "firmato" etj.] dhe

    ● së dyti, që të veprojë me gjithë Dashurinë e mundshme edhe për të risjellë në vete të gjithë Bashkëkombasit që janë prekur, në shkallë të ndryshme, nga etnomazokizmi, pra për t'u (ri)dhënë atyre status të lartë Shqiptarësor (sepse natyrisht kjo është një ndër 'synimet prijëse' të Nacionalistëve Shqiptarë: të zhdukim çdo dallim artificial klasash, mosbarazie kushtesh dhe padrejtësie mundësish midis Shqiptarëve në mënyrë që dallimet e vetme të jenë veçmas ato të dala virtytshëm dhe natyrshëm nga garimi i lirshëm dhe i ndershëm për të bërë të mundur që mirëqenia e të gjithëve të jetë në shërbim të aftësive të secilit dhe aftësitë e secilit të jenë në shërbim të mirëqenies së të gjithëve).
Pra, Detyra Jonë Kombëtare është që :
  • ■ të mos lejojmë skllavërimin, botëkuptimkalbjen dhe shkombëtarizimin e atyre Shqiptarëve që nuk janë nënshtruar e shkombëtarizuar dhe që
  • ■ të çlirojmë nga zinxhirët e globalizmit komb'vrasës e vetëvrasje'kombëtare'nxitës ata bashkëkombës që tashmë janë zënë robër.
Dhe Çështja e Shqiptarësímit të Mediave dhe Televizionit [krahas shqiptarësimit të çdo mjeti, aseti dhe entiteti tjetër publik] është një -çështje kyç- sepse ka të bëjë njëkohësisht me që të dyja pjesët e kësaj Detyre Kombëtare dhe do të mund t'u jepte zgjidhje që të dyjave!

E gjithë Hapësira Televizive e Mediatike Shqiptare duhet doemos të kthehet në Mburojë dhe Pasqyrë Kombëtare dhe të reshtë përfundimisht së qeni armë komb'helmuese në duart e kundrashqiptarëve globalistë që e mbajnë dhe përdorin atë nëpërmjet 'dorashkave' të tyre [që janë etnomazokistët botëkuptimkalbur dhe shqipfolësat pseudoshqiptarë e (kripto)kundrashqiptarë]!
  • p. s.: Ky shkrim nuk trajton se a po e kryen me vetëdije apo pa vetëdije këtë sulm kundra Kulturës dhe Mendësisë Shqiptare "personazhi televiziv" i përmendur në komentin e Arbërit, por ajo që është e sigurt është se emisioni i tij — me nxjerrjen në ekran dhe "ngritjen artificiale të statusit" që po u bën kolonizatorëve jo-shqiptarë dhe mendjeshkurtërve, me reklamimin dhe faktorizímin që po u bën sherreve dhe përçarjeve në përditshmërinë shqiptare dhe jo vetëm me këto — po kryen atë trushpëlarje, atë poshtërim, atë sëprapthtësim dhe atë kalamendje që televizionet perëndimore në pronësi të globalistëve kanë ushtruar prej dekadash ndaj publikeve përkatëse evropiane ndër të tjerash duke ua propaganduar "multikulturalizmin" (pra zëvendësimin dhe kolonizimin e vendit të tyre me jovendas), kryesisht nëpërmjet "shougërl"-eve të huaja e joevropiane, si diçka "argëtues" që "nuk paraqet as më të voglin rrezik".

    Paraqitja në emisionin e tij, para pak muajsh, e një grupi afrikanësh të veshur me Tesha Kombëtare Shqiptare duke kërcyer një Valle Kombëtare Shqiptare nxjerr në pah synimin që globalistët kanë për të na zhdukur dhe zëvendësuar dhe kurrsesi nuk kishte si qëllim, siç u vetëmashtruan shumë vetë, që të tregonte padurimin dhe shtysën e vetvetishme të këtyre kolonizatorëve për të shprehur respekt për Kombin dhe Kulturën Tonë. Ata u keqpërdorën (dhe keqpërdoren) si majmunë cirku (dhe si 'armë demografike' dhe divizion paraushtarak kundraevropian) nga globalistët dhe shpura e tyre po aq saç mirëbesimi i shqiptarëve dhe i evropianëve në përgjithësi po keqpërdoret për t'i bindur dhe trushpëlarë që të pranojnë zëvendësimin dhe zhdukjen e vet racorkombëtare [sepse kumti që i japin globalistët kombit që duan të zëvendësojnë dhe zhdukin, duke ia paraqitur në televizor kolonizatorët e huaj të veshur me teshat e tij kombëtare, është: "kushdo mund ta marrë dhe trashëgojë kulturën tuaj", "ju si komb jeni plotësisht të zëvendësueshëm".].

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”