"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Germa Pellasge shkrimi më i lasht

Diskutim profesional për gjuhën.
XH.GASHI
Member
Member

Germa Pellasge shkrimi më i lasht

Post by XH.GASHI »

Image
[/img]
Pershendetje .
Last edited by XH.GASHI on Sun Sep 20, 2009 8:34 pm, edited 1 time in total.
XH.GASHI
Member
Member

Re: Germa Pellasge shkrimi më i lasht

Post by XH.GASHI »

XH.GASHI wrote: Image

Pershendetje .
XH.GASHI
Member
Member

Post by XH.GASHI »

XH.GASHI wrote:
XH.GASHI wrote:
Image

Pershendetje .
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

XH.GASHI wrote:
Image

Pershendetje .
Germa e trete Ϙ quhet Qoppa, ajo ka vleren e q-së zakonisht, por para nje zanore si o-ja ajo shqiptohet k-ë por me kushtin qe o-ja te jete pjese e fjales. Meqe ti buk e vecon si fjale, atehere ajo ka vleren fonetike q-ë. Nuk mendoj se "perkthimi" i mbishkrimit do te thote bukë orizi, dhe nga ana grafike e tekstit dhe nga ana e figures. Ne figure eshte nje moment sakrifice per hyjnite.
Fjala qe ti e ke lexuar buke dhe oriz lexohet EUKOLES ose Eukolis dhe eshte emer njeriu.
Eshte shkruar me alfabetin korinthas, dhe i perket shek te 6 para Krishtit.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Post by alfeko sukaraku »

Patjeter diku duhet te ekzistojn detajet edhe drejtskriptimi i germave.Mundet kush te na sjelle me shume matrial

BUQOPSS...munde te jet edhe emer
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

alfeko sukaraku wrote:Patjeter diku duhet te ekzistojn detajet edhe drejtskriptimi i germave.Mundet kush te na sjelle me shume matrial

Po te perdorim alfabetin etrusk:

Image

ajo lexohet BUKOPES, por une nuk kam dyshim qe ai eshte emer njeriu, dhe jo buk e oriz.
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

Zeus10 wrote:
alfeko sukaraku wrote:Patjeter diku duhet te ekzistojn detajet edhe drejtskriptimi i germave.Mundet kush te na sjelle me shume matrial

Po te perdorim alfabetin etrusk:

Image

ajo lexohet BUKOPES, por une nuk kam dyshim qe ai eshte emer njeriu, dhe jo buk e oriz.
ketu je ti???perse nuk me je pergjigjur per problemin qe kam me postimin figurave?

Dy germat e fundit jane SS,ndersa "Q" lexohet edhe q edhe k,me te dyten me shume.
XH.GASHI
Member
Member

Post by XH.GASHI »

Zeus10 wrote:
XH.GASHI wrote:
Image

Pershendetje .
Germa e trete Ϙ quhet Qoppa, ajo ka vleren e q-së zakonisht, por para nje zanore si o-ja ajo shqiptohet k-ë por me kushtin qe o-ja te jete pjese e fjales. Meqe ti buk e vecon si fjale, atehere ajo ka vleren fonetike q-ë. Nuk mendoj se "perkthimi" i mbishkrimit do te thote bukë orizi, dhe nga ana grafike e tekstit dhe nga ana e figures. Ne figure eshte nje moment sakrifice per hyjnite.
Fjala qe ti e ke lexuar buke dhe oriz lexohet EUKOLES ose Eukolis dhe eshte emer njeriu.
Alfeko dhe Dias ne tekstin e fotos se korinthit perveq tekstit gjanat janete kjarta fotoja mund te paraqet nje tubim ceremonial duke derguar dhurata njeherit duke u tubuar ne ceremonin e tipit te ndryshem.
Nuk besoj se teksti paraqet nje emer at'here dias lexo komplet tekstin e mundshem sepse ne foto jan shume persona dhe gjesende .
Nese behet fjal per sakrifikim cka kerkon harfa ne sakrifikim kur eshte instrument muzikor.

Alfeko kur te marim nga te tjeret te gatshme nuk besoj se e ka rendesi diskutimi yne.
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

XH.GASHI wrote:
Zeus10 wrote:
XH.GASHI wrote:
Image

Pershendetje .
Alfeko dhe Dias ne tekstin e fotos se korinthit perveq tekstit gjanat janete kjarta fotoja mund te paraqet nje tubim ceremonial duke derguar dhurata njeherit duke u tubuar ne ceremonin e tipit te ndryshem.
Nuk besoj se teksti paraqet nje emer at'here dias lexo komplet tekstin e mundshem sepse ne foto jan shume persona dhe gjesende .
Nese behet fjal per sakrifikim cka kerkon harfa ne sakrifikim kur eshte instrument muzikor.

Alfeko kur te marim nga te tjeret te gatshme nuk besoj se e ka rendesi diskutimi yne.
xhemail e ke gabim.

Nje mbishkrim kalohet nga shume ekspertizma shkencore per tu nxjerre me saktesi germat e demtuara.Ne nuk duam te dime se si e shpjegojn te tjeret,duam te dime se si shkruhet mbishkrimi i plote,pastaj e terezisim vete.
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Xh.Gashi, shkrimi e emrave siper kokes eshte nje tradite shume e vjeter:

Image

Image

kliko:
http://i33.tinypic.com/r9r22f.jpg
XH.GASHI
Member
Member

...

Post by XH.GASHI »

Alfeko une vetem e kam dhane mendimin tim te mundshem sepse tek e njejta fjali mund te kemi deformime germash qe leht munt te kete tjeter kuptim fjalia psh ;
BUK THPSI
Sa i perket leximit te germes qoop apo
Kepp mund ta lexojm si te dom edhe k edhe q kete na e mundsojn dialektet e gjuhes sone , kemi edhe rastin me emrin HEKTOR ku kete germ nese e lexojm si germ q ndryshon komplet kuptimi i emrit .
ALFEKO ME INTERESON MENDIMI JUAJ PER FOTON E PARE TE POSEIDONIT DHE STELLES SE LEMNOSIT.
Naten e mire
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Re: ...

Post by Zeus10 »

Ashtu eshte Xh.Gashi, dialektet shqipe na i mundesojne te dy tingujt, por une mendoj se kemi te bejme me emra njerezish, dhe si te tille veshtire te dalesh ne nje konkluzion sic ke arritur ti.
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member

XH.GASHI wrote:Image
[/img]
Pershendetje .
POTEDHAN-shkruhet ne anen e majte te mbishkrimit me Psidonin.Sic duket Potedhan eshte njera nga format me te cilat thirej Posidoni..Ne krahun tjeter lexojm SP?ON MAN BO?KB
XH.GASHI
Member
Member

Post by XH.GASHI »

Citim i Alfekos;
POTEDHAN-shkruhet ne anen e majte te mbishkrimit me Psidonin.Sic duket Potedhan eshte njera nga format me te cilat thirej Posidoni..Ne krahun tjeter lexojm SP?ON MAN BO?KB
Perfundon citati

Alfeko pse mendon se germa e pare eshte P kur me e mundshme eshte te jete germa N.
Pra fjalet pote dhe note duhet nderlidh me kuptimin e ujit si dhe me hieroglifin N pra me e logjikshme eshte pernga forma kjo germ te lexohet n dhe jo p .
Kuptimi i fjales se sotme notar- notues perkthehet tek kjo fjali ndersa fjalia pote nuk gjen perkthim kuptimor as nuk ka lidhje me hieroglifin N-uja posikur te ishte germ p do te kishte form tjeter pra mendimi im eshte se ketu kemi te bejm me germen N dhe me notar dhe jo potar.
Ky ishte mendimi im per sa i perket leximit te ketij emri pyetja ime per ju pret pergjigjje me te gjere analizoj stellen e lemnosit dhe kete foton e poseidonit veq e veq gjdo gje shkrimin , personat si njenin ashtu tjetrin armet pozicionimet e tyre dhe jo vetem per mendimin tuaj tek transliterimi apo leximi i shkrimit.
Shiqo dhe kete figur edhe kjo figur eshte e ngjajshme me ato tjerat me lart.
XH.GASHI
Member
Member

Post by XH.GASHI »

Image
Post Reply

Return to “Linguistikë”