"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

United europe or united nazist?

Flisni për diplomacinë dhe të drejtën ligjore ndërkombëtare, lidhjen dhe ndikimin e saj në politikën dhe ekonominë e vendit dhe komunitetit tuaj.

Moderator: Strokulli

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: United europe or united nazist?

#31

Post by Adriana » Thu Nov 12, 2009 8:09 pm

Shkëputje nga emision Shqip në Top Channel nga muaji prill 2007 ku femrat shqiptare nga Kosova rrëfejnë për përdhunimet ndaj tyre të kryera nga policët dhe paramilitarët serb
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: United europe or united nazist?

#32

Post by Adriana » Thu Nov 12, 2009 8:18 pm

Organizata Humanitare " Jeta në Kastriot "

Në emer të Organizatës Jo qeveritare të gruas “ Jeta në Kastriot “ Përshendetje nga Luljeta Selimi

Unë jam Luljeta Selimi, drejtoresha e shoqatës joqevritare “ Jeta në Kastriot” e cila mban nën mbikqyerje 2019 femra të cilat janë të dhunaura seksualisht nga policia serbe gjatë luftës së fundit dhe tani ato kanë nevojë për trajtim mjeksor dhe ndihma të tjera. Ne nga krijimi i OJQ „ Jeta në Kastriot „ gjatë viti 1999 por edhe para se të regjistrohej e deri me sot punojm një ekip prej 15 vetash që të ndihmojm femrat të cilat kanë qenë viktima të dhunës seksuale, fizike dhe psiqike të cilat kanë nevojë dhe tash janë në mbështetjen tonë.Ne gjatë punës në teren kemi identifikur 2019 femra të cilat janë dhunuar, të cilat tash për tash përveq se 124 prej tyre që kane plagë të dukshme në trup ( kanë gjinjë të prer, gishtrinj të këputur, 9 me nga një sy të nxjerrur dhe 16 në fytyrë me plage të hapura ) dhe janë në gjendje të rënd shendetësore, psiqike ato detyrohen të kujdesën përveq për vetën edhe për fëmijët që në këtë rastë nga të gjitha të dhunuarat 2019 femra të dhunuara sa ne i mbajnë nën përkujdesje mjeksore, ato kanë 4327 fëmijë që rriten jetim dhe vetëm nën përkujdesin e nënës e cila është nën presion e dhunimit, frikës, skamejs dhe përbuzjes nga rrethi, institucionetndersa të braktisura nga burrat janë 116 gra për shkak se kanë qenë të dhunuara.Ne përpiqemi që përveq ndihmes profesionale të mjekve që janëtë të gjithë profesioniste synojm që së paku për disa kohë t'i finacojm fëmijet e tyre dhe në duam nëpër mes trajtimit mjeksor t'i largojm nga gjendja e vështir dhe që kohë më pas ato të mund të gjenden në shoqeri pasi ti kenë kaluar problemet psiqike dhe fizike të munden të gjenden në shoqeri pa ndihmen tonë.

Ne si organizat atyre deri me tani u kemi sigurar cdo gjë por buxheti ynë tani me nuk ka mundësi tu siguroj edhe jetës për këtë kemi mendur tu drejtohemi ju opinjonit të gjerë sepse nuk po shohmrrugdale tjetër. Natyrisht kjo do te nënkuptonte se ju do të ndihmonit aq kohë sa ju nuk do të do të mundeshit dhe për aq sa ju keni mëshir së paku ato mos të vuajn për gjerat më elementare dhe për baran . Nese keni mundesi na kontaktoni ju lutëm ose ndihmoni përmes gjirollogarisë sonë. Ju lutëm ne emer të zotit dhe humanizimit ndihmi aq sa ju nuk do të domtoheshit dhe do ta ndihmonit të viktimizuarit ta ken dhembjen ma të letë .

Me ndrime nga drejtoresha Luljeta Selimi
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: United europe or united nazist?

#33

Post by Adriana » Thu Nov 12, 2009 8:20 pm

Pse u detyrova që t’i botoj rrëfimet e femrave të dhunuara?
Njëra nga arsyet kryesore është se e vërteta mbi këtë kapitull mbase më të dhëmbshmin dhe më të ndjeshmin në tërë periudhën e luftës së fundit në Kosovë, po mbetet nën hije dhe se kjo e vërtetë duhet të plasohet në opinion sado e dhimbshme dhe e rëndë të jetë ajo. Zaten e vërteta gjithmonë është e dhimbshme dhe e rëndë, e posaçëisht kur flitet për plagën më të madhe të çdo lufte, për dhunimet. Dhunimet ndodhin në çdo luftë dhe çdokund konsiderohen si krimi më i rëndë i saj. Edhe në te tri luftërat e fundit që ndodhen ne rajon, barbarët serbë ushtruan dhunime të papara, në Kroaci, Bosnje dhe së fundi edhe në Kosovë.Pra edhe në Kosovë përveq vrasjeve, dëbimeve, djegieve, rrënimeve,plackitjeve,kidnapimeve e burgosjeve ata bënë edhe dhunime.Dhunimet janë të rënda për çdo popull në botë e posaçerisht për popullin tonë sepse morali është pjesa më e ndieshme e qenjes së tij. Gjatë punës sime në teren kamë parë nga afër se sa të renda janë përjetimet e të dhunuarave, sa e rëndë është kjo për familjet e tyre, për rrethin dhe për çdo shqiptar.
Njerëzit në Kosovë, nga më të rendomtët e deri tek pushtetarët e saj, iu shmangen dhe bishtërojnë bisedave rreth dhunimeve! Unë i kuptoj kosovarët pse nuk flasin, nuk shkruajnë dhe nuk bëjnë gati asgjë për ti zbuluar dhunimet! Por nuk i kuptoj ndërkombëtarët që veprojnë ne Kosovë dhe e di se marrin donacione te majme për këtë punë dhe nuk bëjnë asgjë as për ti zbuluar dhunuesit e as për ti ndihmuar femrat e dhunuara.
Arsyeja tjetër që me shtyri ta botoj këtë libër me rrefime tronditëse të disa femrave të dhunuara është sjellja e palejueshme e ayre që janë të thirrur të bëjnë diçka në këtë drejtim! Ata sillen sikur këtu nuk kanë ndodhur as luftë, as vrasje, as djegie e plackitje as dhunime, as asgjë prej gjëjë. Ose edhe më keq, sillen sikur dhunimet kanë ndodhur diku tjeter, e jo këtu, para syve tanë dhe të botës!!!
Sot në Kosovë ka femra te cilat pas përjetimit të dhunimit ndodhën në gjendje shumë të vështirë psiko-fizike dhe materjale! Këto femra kanë nevojë për përkrahje, qoftë morale dhe materjale. Ato duan trajtim të vazhdueshëm dhe përkujdesje mjekësore. Askush nuk bën asgjë për To. Asgjë për këto femra nuk ndërmerr as Tribunali i Hagës punën e të cilit në Prishtinë “e kryen” hetuesja ndërkombëtare e cila ka vetëm një detyrë: ti zbuloi dhunimet që kanë ndodhur në Kosovë gjatë luftës.
Ajo që kosovarët do te duhej ta dinin është se në Hagë kanë dëshmuar dhe do të dëshmojnë edhe shumë boshnjake të tjera të dhunuara gjatë luftës në Bosnjë. Një gjë të tillë do të duhej bërë të mundur edhe femrave kosovare. Atyre pra duhet dhënë rasti që para Tribunalit të Hagës t`i denoncojnë kriminelët serbë. E di dhe i kuptoj femrat që e kanë të vështirë ta bëjnë këtë, por një gjë duhet ta kenë të qartë: se krimi nuk mund dhe nuk duhet të fshehet sepse ato do të detyrohen një ditë që vetë ta thonë të vërtetën, sepse kjo nuk mund të mbahet e fshehur përgjithmonë. Është në të mirën dhe interesin e tyre dhe prandaj ato duhet të rrëfehën sepse vetëm në atë mënyrë mund ta nxjerrin helmin që mbajnë në shpirt.Për ato plagë që i bartin më vete, të dhunuarat, duhet që, në radhë të parë, vetvetiu të përpiqën të gjejnë sherim sepse gjendja e tyre shëndetësore dhe shpirtërore mund të mbetet me pasoja aq më pare kur dihet se atyre u mungon edhe perkujdesja më elementare profesionale dhe institucionale! Dhe vërtetë; si do sherohet një 14 vjeçare e dhunuar dhe ta dojë sërish jetën?
Si të pajtohet me fatin një e re të cilën e ka braktisur i fejuari vetëm pse e dhunuan barbarët serbë? Si do të pajtohet me fatin e hidhur një nënë e re e cila pas përjetimit të dhunimit ka dështuar së linduri dhe nuk do të mund të lind kurrë më fëmijë? Si do të sherohet nëna e cila nuk mund të këthehet tek fëmijët e sajë sepse barbarët e dhunuan në sytë e tyre dhe të anëtarëve të tjerë të familjes? Si mund t’i harrojnë të gjitha këto femrat e dhunuara pa ndihmën e gjithmbarshme të shoqërisë kosovare? Si, si…???
Ndoshta kurrë nuk do t’i botoja këto rrëfime sikur të mos më thoshte një e dhunuar në një mëngjes se ato përveq së janë të dhunura janë edhe të braktisura dhe të fyera. Kur unë u përpoqa ta ngushëlloj, ajo më pëshpëriti:” ne që jemi dhunuar dhe sot vuajmë jemi morali dhe pamorali i të gjithë kosovarëve! Edhe kur jemi në mesin e të gjallëve, ne, sërish ndjehemi te vdekura! Edhe kur ecim rrugës, e ndjejmë peshën e dhunimit, e shofim atë në sytë e njerëzve, të cilët, ndoshta, kurrë nuk do të mund ta imagjinojnë së çfarë kemi perjetuar. Ne jemi plaga e çdo njeriu , vuajtja dhe mungesa e çdo fëmiu. Edhe kur njerëzit qeshin, pa kujtuar fare së ne ekzistojmë, ne mendojmë së ata qeshin dhe tallën me tragjedinë tonë. Edhe kur lotojnë, shajnë e pështyjnë edhe atëherë ne jemi pjesa më e dhëmbëshme dhe më tragjike… Ne sot jemi të braktisura, dhe pesha e çdo gjëje që po ndërtohet në Kosovë rëndon mbi ne! Ne jemi gjaku, pluhuri dhe pështyma e djeshme e sotme dhe e nesërme e Kosovës andaj dikush duhet ta ngre zërin për ne. Po ta them, ngase ti mund ta bësh këtë, sepse ti cdo ditë mjekon plagët tona. Dhëmbja jonë do të ishte akoma më e madhe po ta bëntë dikush për tallje apo përfitime…”
me tha duke dashur që plagët e saja dhe të të tjerave të jenë ndërgjegjësim për ne të gjithë. Duhet ta dimë të gjithë se liria e ka çmimin e lartë dhe se nje hise të madhe të atij çmimi e kanë paguar edhe viktimat e dhunimit. Ata që sot shkelin mbi varret e tyre (sepse shumë nga të dhunuarat mëpastaj edhe janë vrarë e masakruar ) ,ata që sot shkelin mbi plagët, dhembjet, lotët dhe tragjedinë e këtyre femrave, duhet ta dinë mirë se ato janë pasqyra dhe fytyra e vërtetë e kosovarëve, duhet ta dinë se shkelin mbi pjesën më të dhëmbëshme të lirisë së Kosovës. Turpi iu mbetet vetëm atyre që e shkelin dhe përbuzin viktimat e kësaj tragjedie të hidhur. Le të kujtojnë vetëm njëherë se si do t`iu dukej sikur kjo t`iu kishte ndodhur atyre më të dashurave, nënave, motrave, grave apo vajzave të tyre të cilat i duan më shumë se sytë e ballit! Duhet ta dimë të gjithë së ato kërkojnë ndihmë, përkrahje dhe trajtim të përditshëm mjekësor, profesional dhe institucional. Le të jetë ky libër vetëm një përpjekje modeste për të zgjuar interesimin dhe përkushtimin më të madh jo vetëm në zbardhjën e të gjitha rasteve të dhunimit por edhe në trajtimin adekuat të viktimave. Mbase do ndeshëm në thumb të kritikave të llojeve e natyrave të ndryshme por konsideroj së e vërteta sado e hidhur të jetë duhet të dalë në dritë në mënyrë që të mos harrohet as përseritet kurrë më.
E bashkëndjejë dhembjën me të gjitha ato motra të mia nëse sadopak ua kamë lënduar shpirtin duke ua rikujtuar sërish të kaluarën e hidhur për çka paraprakisht iu kërkoi falje dhe mirkuptim.

Why did I have to publish the real life stories of the raped women of Kosovo?

One of the main reasons is because the truth about this chapter, the most heartbreaking and sensitive of the last War in Kosovo, which ended in 1999, has remained overshadowed, and it must be brought into the public domain however shattering and disheartening that might be. The real truth always hurts and is a heavy burden, especially when it concerns the largest wound of every war, the raping.
Rapes occur in every war and everywhere it is considered the biggest crime of them all. Even during the last three wars in the region, the Serbians used unseen and unheard rapes, in Croatia, Bosnia and finally in Kosovo. Hence, even in Kosovo, apart from murders, homelessness, burnings, ruins, insurgents, kidnappings and imprisonment, there were also rapes.
Rapes are a heavy embarrassment for every nation in the world, and especially for our people the moral values form the most sensitive part of its existence. During my fieldwork, I have come across rapes which were violent, and seen how heavily emotional they were for their families, their social circle and every Albanian. People in Kosovë, both ordinary citizens and the high- class politicians, avoid discussions about rapes at all costs. I do understand why Kosovars do not talk, write and do anything to investigate their own rapes! But, what I do not understand is the International Organizations acting in Kosovë, which receive large amounts of donations for these projects and literally do nothing to investigate the rapists or help the raped women.
The other reason which pushed me to publish this book with the horrifying stories of some of the raped women, is the unacceptable behavior of those who have been asked to do something in these respects! They behave as if nothing has happened, no war, no murders, no burnings, no insurgents, no rapes, nothing at all. To make it even worse, they behave as if the rapes have occurred somewhere else, not here in front of us with the entire world to see it! Today in Kosovë, there are women who suffer from a very difficult physical, psychological and material state! These women need support, both moral and material. They need continuous treatment and medical care. Nobody does anything for them. The Tribunal in Hague does nothing to help these women, although its main and only function in Prishtina ‘carried out’ by the International Prosecutor is: to investigate all the rapes that have occurred in Kosovo during the war. What is more important for these Kosovar women to know is that plenty of Bosnian raped women have and will carry on testifying for their rapes during the war in the Hague Tribunal. A similar opportunity should have been made available to Kosovë’s women, too. It is these women who should have been given the opportunity to testify and report Serbian criminals. I do know and perfectly understand this is a very difficult task to carry out, however, something must always be clear: a crime cannot and must not be hidden, because these criminals will tell the truth themselves one day; the truth cannot be hidden forever. It is to their benefit and in their best interest; they must speak the truth, because it is the only way to spit out the poison and misery they store in their souls. The raped women must try to find the cure to heal themselves from the wounds inside their souls, as their health and emotional circumstances may have irreparable consequences, especially when it is a known and accepted fact that they lack the most elementary professional and institutional care. This is a fact: How can a 14- year old girl heal herself and want to live her life again? How can a young girl accept her fate when her fiancé has abandoned her because the Serbian raped her? How can a young mother accept her fate and the fact that she can no longer have children after being raped and losing her baby? How can a mother ever return to her own children and family after being raped by the Serbians in front of them? How can those women forget all this without the help and support of the whole Kosovër society? How, how...?? I probably would have never published these stories if it wasn’t for one victim telling me one morning that apart from being raped, they are also abandoned and offended. When I tried to console her and give some support, she whispered in my ear: “We, the raped women who today suffer all this, are the morality and immorality of all Kosovë.” Even when we are in the middle of the living ones, we feel dead again! Even when we cross the street, we feel the burden of rape, we see it in people’s eyes, which will never be able to imagine and describe what we have gone through. We are the wound of every person, the suffering and absence of every child. Even when people do not know about our existence and laugh, we still think that they are laughing at us and making fun of our tragedy. Even when they cry, curse and spit, we still are the most vulnerable and tragic part of this whole war... Today we feel abandoned, and we carry the heavy burden of everything that is being built in Kosovo! We are the blood, the dust and the spit of Kosovo from yesterday, today and tomorrow, which is why someone should speak up for us. I am telling you this, because I know that you can do something for us, you heal our wounds every single day. Our suffering would be greater if someone did it for a profit or insult...” Our suffering would be greater if someone did it for a profit or insult...” she said, wanting to emphasize that her and other women’s wounds should revive vivacity in every one’s consciousness. We should all know that freedom bore a heavy price and, the largest proportion of that price has been paid by the raped victims of the war. Those who step on their graves (as many of those who were raped, they were massacred afterwards), those who step on the wounds, sufferings, tears and tragedy of these women, they must know well that they are the image and true face of Kosovar women, they must know that they step on the most vulnerable and hurtful part of the freedom of Kosovë. The ones that feel ashamed are those who step on the victims of a sad and sour tragedy and insult them. Let them remind themselves once again how it would feel if this happened to their mothers, daughters, sisters, girlfriends who they love so dearly! We should realize that all these women are asking for is support, help and daily medical treatment professionally and institutionally. May this book be of modest help; not only in uncovering all the rapes that occurred, but also ensuring their adequate treatment. Maybe this book will come across criticism of different kinds, but I always believe, that no matter how sad and sour the truth is, it must come to light at the end so that nobody forgets about it and it does not repeat itself. I have shared the pain with all my sisters, and I apologize in advance and request their understanding, if I have hurt their feelings by reviving their sad and hurtful past in this book.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: United europe or united nazist?

#34

Post by Adriana » Thu Nov 12, 2009 8:31 pm

Opinioni publik kosovar është shumë i interesuar që të ketë një pasqyrë të qartë të pasojave të krimeve të cilat pushteti serb i kreu ne Kosovë kundër popullsisë së pambrojtur shqiptare gjatë periudhës së luftës (shkurt 1998-qershor 1999).
Krahas personave të vrarë dhe të zhdukur, në piedestal të këtij interesimi qëndron edhe nevoja për një hulumtim të thellë dhe të gjithanshëm të çështjes së dhunimeve seksuale të femrave shqiptare.
Duke e ndjerë këtë nevojë, si një obligim njerëzor e kombëtar, autorja arrinë të hedhë në dritë një varg aspektesh të trajtimit të kësaj çështjeje komplekse e të ndjeshme.
Meritë e veçantë e librit është se ai bazohet në rrëfimet autentike të femrave të dhunuara gjë që i mundëson studiuesit e lexuesit të rëndomtë qasje të avansuar dhe shumëdimensionale në problematikën e dhunimeve seksuale të kryera në Kosovë gjatë periudhës së përcaktuar.
Nga analiza që u ka bërë autorja Luljeta Selimi fakteve konkrete ka nxjerrë konstatime të argumentuara dhe me vlerë për të gjithë ata që u intereson dhe merren me këtë lloj krimi.
Studiues dhe njerëz të rëndomtë në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni e vende të tjera do të kenë në duartë e tyre një punim të shkruar në gjuhë të thjeshtë, të pastër dhe me një stil të veçantë.
Autorja, emër i njohur në gazetarinë shqiptare në Kosovë, përmes këtij libri tregon përkushtimin e madh për punë, si kuadër e re me plot përspektiva.

Kosovën public opinion is very interested to have a clear overview of the consequences of the crimes that the Serbian government committed in Kosovë against the unprotected Albanian population during the war (February 1998 - June 1999). Along with the murdered and missing persons, the centre of this interest is the necessity for a deeper and overall investigation of the issue of the sexual raping of Albanian females. Feeling this necessity as a human and national obligation the author manages to shed light on a series of the aspects of treatment of this very complex and sensitive issue. The exceptional merit of this book is that it is based on the authentic stories of the raped women which enable the researchers and readers better and multidimensional access into the problem of sexual rapes committed in Kosovë during the abovementioned period. From the analysis that the author, Luljetë SELIMI has made from the concrete testimonies she has made there are well argued and valuable conclusions for all those who are interested in dealing with this crime. Researchers and ordinary people in Kosovë, Albania, Macedonia and other countries will have in their hands a work written in plain, clear language and with a special style. The author who is well known among Albanian journalist in Kosovë, and through this book she shows great vision of the future.
Last edited by Adriana on Thu Nov 12, 2009 8:38 pm, edited 1 time in total.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: United europe or united nazist?

#35

Post by Adriana » Thu Nov 12, 2009 8:35 pm

Ketu mund te lexoni rrefimet tronditese ne Shqip, Anglisht, Gjermanisht, Italisht..
Last edited by Adriana on Sun Nov 15, 2009 1:00 pm, edited 1 time in total.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: United europe or united nazist?

#36

Post by Adriana » Thu Nov 12, 2009 8:59 pm

Ipokrizia e politikes europiane

Those EU hypocrites will cry for Kosovo as long as it suits them fine, because once Kosovo will apply for an admission to the EU, it will be turned down. Why? Because Kosovo is moslem!!!!

Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: United europe or united nazist?

#37

Post by alfeko sukaraku » Sun Nov 15, 2009 11:32 am

Kolivilor wrote:Sa i përket nazizmit, ka qenë një ideologji që krejt gabimisht është krijuar në bazën e kulturës ilire, dhe është përdorur për gjermanët.

Vetë Hitleri ka qenë dinarik për kah raca (shqiptar i gjermanizuar), sikurse janë 80% e austriakëve. Sfastika është simbol ekskluzivisht ilir. Simboli i "drurit", ai me tre rremba, pra simbol ilir. Edhe vetë Hitleri gabimisht ka mendu se ilirët kanë qenë gjermanë, prandaj i ka marrë simbolet e tyre dhe i ka përdor për nazizmin.

E vetmja e keqe për të cilën urrehet Hitleri është çështja e çifutëve. Për mua nuk ka fare rëndësi a ka ndodh holokausti me të vërtetë a jo. Për mua është me rëndësi se kjo ishte luftë e Evropës kundër Azisë. Popujt e 'ulët' sipas nazizmit ishin çifutët, magjupët, dhe së fundi sllavët të cilët ndonëse europianë, kanë gjithashtu edhe gjene mongolësh.
serisht fyellit me nje vrime i bie ti???

duhet te kalojme nje ide ne bote edhe kjo ide flet per barbarizmin serbe edhe mos ndeshkimin e tyre nga evropa.A kupton kete gje?Ne se je kundra kesaj ceshtje ateher dile hapur edhe mos u merre me lodra fjalesh edhe ideologjira koti.e di shume mire ceshte nazizmi edhe nuk kame asnje kundershtim me ju per kete ceshtje...po te themi ujkuuuuuuuuuuuuu re..mos na trego gjurmet,por fole per ujkun .
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: United europe or united nazist?

#38

Post by Patush » Tue Nov 24, 2009 3:48 am

"Kam tre armiq Qifutet, serbet dhe komunistet" Adolf Hitleri

"... Hitleri to te dale nga urrejtja qe e rrethon ate si njeriu me domethenes qe ka jetuar ndenje here" John F. Kennedy


Be-ja nuk a naziste vete Hitleri nuk ishte nazist, nazist jane 90 % e qifuteve mongolo Kaukaziot nga mbreteria e tyre Khazaria qe vetquhen AshkeNAZIST.

Partia e Hitlerit kishte emer tjeter, por historia shkruhet nga fituesit. Prandaj sot ne BE-ne e "lire" njerezit futen ne burg vetem se guxojne te rishikojne faktet e te ashtequajturit "holokost",te ketij te L2B dhe jo te atij te L1B, e verteta nuk ja ka frigen hetimit apo jo?

Nejse mjaft me te lartpermendurat.

Tani per boshnjaket, na qikem jetu me ta thojme qi me e pre njanin n'fyt 10 serbe dalin prej tije.
Por ne bosnje ka shume Shqiptare te sllavizuar qe vetquhen boshnjake dhe keto ishin ne shenjester te serbeve gjate luftes atje. Ndersa kjo prapaganda qe serbet po vepronin me urrejtjen e tyre te krishtere ndaj muslimaneve a krejte rren e pa baz e shkive qi me manipolu popullaten e digjenerueme te Evropes. Se po te ishte ashtu turqit e bosnjes to de vriteshin, por nuk u vrane, u vrane ato floke verdhet dhe ftyre bardhet. Po ashtu dhe ne Kosove, as adhe nje turk nuk u vra, madje disa prej tyne dhe ju jan bashkangjite shkive e atyne grekerve bashke qi kishin shku me ndihmu vllaznit e tyne shki, ndaj Shqiptareve.


Bota Islame sod dhe gjithmone a ken dhe a pro serbeve "the krishtere" kisha greke dor e djathete e turkut a ken.

BE-ja a bashkim komunist, dhe nuk ka aspak tiparet Hitleriane apo ato Vatikane. Charta e BE-se a nder ma te flliqunat dhe ato qe jane ne te po paguajne dhe ato qe do te hyjne ne te do te paguajne shtrejte. Ato qe jane ne te, dita e dites po zhduken sistematikishte nga ana kulturore, shpirterore, morale dhe fizike. Imigracioni nga vendet jo te bardha i ka kthy kto vende ne nevojtore. Kjo bahet qellimishte, nqoftese Evropianet inatosen dhe do te ngrihen ne rrevolte pritet nje lufte nder rracore mbar planetare, kjo shkon mire me planet e super elites qe don ta ule numrin e popullsise mbar boterore nga 6 bilion ne 500 milion. Nqoftese Evropianet nuk kerkojne te drejtat e tyre dhe nuk luftojne per atdheun e tyre ato thjeshte dote zhduken ne menyre paqesore me an te imigracionit.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: United europe or united nazist?

#39

Post by Patush » Tue Nov 24, 2009 3:53 am

Kur sllapodani organizoi perkujtimoren e betejes se fush kosoves te vetmit qe erdhen ne kete perkujtimore ishin delegacionet shteterore te Turqise.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

User avatar
alfeko sukaraku
Sun Member
Sun Member
Posts: 1827
Joined: Wed Jun 03, 2009 8:02 pm
Gender: Male

Re: United europe or united nazist?

#40

Post by alfeko sukaraku » Tue Nov 24, 2009 1:32 pm

patush

sote teknologjia ka perparuar jashte mase,ndaj ne se ne kompjuterin tende shtypni fjalet-evrope-nazizem , do ju dalin qindra te dhena per kete ceshtje.

Ne teme gjene plote dokumente me nje barbarizem shume te theksuar te serbeve ndaj shqiptarve,ndersa persa i perket klerit ortodoks edhe thirrjes se tij per shfarrosjen e shqiptarve ...ke qindra dokumente

qellimi i kesaj teme eshte funde e krye "qellim politike" edhe aspak nuk lidhet me c ka shkruani ju per ...cili eshte nazizmi edhe cila eshte vepra e tij.thjeshte kjo teme eshte nje ze qe therret per padrejtesin qe evropa po na bene qellimishte edhe politikisht neve shqiptarve duke hapur dyeret per serbet gjakatare.

mos u merre se koti me detaje qe nuk lidhen aspak me temen..po ke ndonje dokumente me barbarizmin serbe..hidhe ketu se ndihmon ceshtjen,ndryshe eshte me se e kote te flasim per ceshtje jashte teme.
KOHA ESHTE E MASKARENJVE/POR ATDHEU I SHQIPETRAVE

User avatar
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1360
Joined: Tue Jun 02, 2009 2:12 pm
Gender: Male
Location: With my loved ones, where I belong!

Re: United europe or united nazist?

#41

Post by Patush » Tue Nov 24, 2009 4:53 pm

alfeko sukaraku wrote:patush

sote teknologjia ka perparuar jashte mase,ndaj ne se ne kompjuterin tende shtypni fjalet-evrope-nazizem , do ju dalin qindra te dhena per kete ceshtje.

Ne teme gjene plote dokumente me nje barbarizem shume te theksuar te serbeve ndaj shqiptarve,ndersa persa i perket klerit ortodoks edhe thirrjes se tij per shfarrosjen e shqiptarve ...ke qindra dokumente

qellimi i kesaj teme eshte funde e krye "qellim politike" edhe aspak nuk lidhet me c ka shkruani ju per ...cili eshte nazizmi edhe cila eshte vepra e tij.thjeshte kjo teme eshte nje ze qe therret per padrejtesin qe evropa po na bene qellimishte edhe politikisht neve shqiptarve duke hapur dyeret per serbet gjakatare.

mos u merre se koti me detaje qe nuk lidhen aspak me temen..po ke ndonje dokumente me barbarizmin serbe..hidhe ketu se ndihmon ceshtjen,ndryshe eshte me se e kote te flasim per ceshtje jashte teme.
Ka disa njerez qe e shikojne hyrjen ne BE si gja te mire, ka te tjere qe e shofin si gja te keqe.

Une e shof si te keqe, sepse BE-ja nuk a ajo qe propagandohet ne organet informative. Shqiptaret duhet te rrijne ne Shqiperi dhe te luftojne aty ne trojet e tyre dhe per trojet e tyre. Largimin e Shqiptareve per ne vendet e huaja une e shof si plan te keqedashesve Shqiptare. Ne kete menyre ato e kan ma te lehte qe te fusin hundet ne politiken dhe udheheqjen e Shqiperise. Shumica e trurit dhe palcit kurrizor te Shqiperise i a larguar per ne vende te huaja, ku dhe perballen me diskriminim dhe urrejtje ( gje qe nuk ju ve faj vendalive aspak).
Ato qe thashe nuk jane jashte teme sepse po ta shikosh se qfare a BE-ja, nga kush u krijua dhe ligjet e saj ateher to te dalesh ne perfundim se a nje bashkim socialo komunist bankar. Dhe origjina e ktyre socialo komunistave bankar do te tregoj fetyren e vertete te ketyre "nazistave" dhe bashkimit te tyre. Mos lejimi dhe e drejta e fjales, dhe opinionit ne nje bashkim te cilet ne pretondojme te hyjme nuk a jashte teme. BE-ja dhe bota perendimore propagandohet si e drejte dhe e lire po nuk a e tille. Prandaj shofim pa drejtesira te tilla si lejimi i kasapeve shnjerezor serbe ne nje bashkim te tille si BE-ja. Te gjithe ato qe jane ne BE e kan shkrire sovranitetin e vendit te tyre dhe marrin urdhera nga disa njerez te vetzgjedhure ne Bruksel. Kjo do ishte nje humbje dhe vetvrasje per Shqiptaret ashtu siq po e shofin dita e dites ato qytetar qe bajne pjese ne BE.

Kjo teme a hap per Be-ne naziste dhe jo per krimiet e shkive ne popullsine Shqiptare. 'United europe or united nazist"
Se besoj se jam jashte teme.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!

OPTIMUS SILENS
Regular Member
Regular Member
Posts: 50
Joined: Wed Nov 25, 2009 11:38 pm
Gender: Male

Re: United europe or united nazist?

#42

Post by OPTIMUS SILENS » Thu Nov 26, 2009 12:09 am

Problemin eshte qe ky brezi qe ka ngelur ketu eshte brezi i enverit jan gjithe fshatar vetem pune dhe buke dine dhe duan dhe gojen nuk e hapin nuk kerkojne te drejtat te tyre qytetare e dini pse.SEPSE jan te gjithe katunar ku jan qytetaret den papa dem iken dhe ngellem me keta pollitikan komuniste sepse te gjithe jan race komuniste.
KU JANE STUDENTET TE CILEN DONIN DEMOKRACI LIRI DHE NJE ARDHME ME TE ME MIRE KUUUUUUUUUUU.
DERI TANI 20 NGELLEM ME BOSNJENE SEPSE ATA KANE PROBLEME THEMELORE INDETITETIN PERE KOMBIN E TYRE POR NEVE ATE KEMI.DO TA THEM DHE DO TA THEM NJE JETE MALLKIMI QE NA ZOGU DERI TE BERISHA META DHE EDI MOS PRISNI GJE SEPSE TE GJITHA POLLITIKA DERI SOT ESHTE SIKUR JAN KUNDER INTERESA TE SHQIPETARE.
ORE A JANE SHQIPETARE KETA APO JO OSE CA MALLKIMI KEMI CA KEMI BERE QE MOS TE KEMI FAT NJE HAPE PARA DY HAPE MBRAPA NUK SHTYET KESHTU.
RROFSH ARBERIA RRRRRRRRRRROFSHHHHHHHH.

Post Reply

Return to “Diplomaci dhe e drejtë ndëkombëtare.”