Nigjo shoq se un qikyt gjyha m'ka msu nana e baba e nuk e nrroj kurre per jete sado qi mendjeshplaret e ideologjise komuniste, gjithmone urryes ndaj krahinave te tjera qe flasin ndryshe nga djalikti i tyre i perpunuar mundohen te na mbushin mendjen se ky djalekt nuk i perket gjuhes Shqipe. Ti nuk e ke t'shtire t'mkuptosh por nuk te lejon urrejtja e nxitur komuniste qi ke per fshataro malcort ose ma mire me than per t'gjithe ato qe shkojne kundra ideve tuaja. Mbase nga moskuptimi i ktij djalekti qi flas une komunistat Shqiptar te bashkuar me ato jugosllav ndihmuan dhe kryen masakra ne popullsine Shqiptare jo foles te gjuhes tande?! Thjeshte keq kuptim. Shpresoj te keni mesuar nga gabimet tuaj, Shqipnia a vend i vogel por me nje pasuri te madhe kulturogjuhesore dhe djalektet e te gjitha krahinave duhen te ruhen me fanatizem dhe me gjak. Mbase nga mos kuptimi i gjuhes se Arberesheve te Greqise vendosen komunistat qe te mos mesohet per to dhe tju ndigjohet zani per prejardhjen, heroizmat dhe kontributin qe ato dhane per lirimin e atij vendi?!zippo wrote:Nje nga keta kasape qe po permend ti (e kam te veshtire te lexoj shqip ne ato qe shkruan ti dhe nuk di per cfare moderon ti kur nuk di as rregullat me elementare te gjuhes shqipe) eshte idhulli yt Sali Ram Satrap Berishe Komunisti. Enveri i bashkoi shqiptaret jug e veri, ky legeni kumunist i sotem, po mbjell percarjen dhe ti nuk ke aq intelekt ta shohesh nje gje kaq te siperfaqshme... per kete te kam faj une?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (meqe me quan besnik te Enverit, pa e ditur se kush jam as nje te mijten)Patush wrote:zippo wrote:Une mendova se ketu flitej me seriozitet dhe me llogjike, por qenka merre me leng se mishi u mbarua.
Oj zippo fakti qi shum prej nesh ktu nuk dona me me e ul vedin ne nivelin e te tjereve ku perqarjen e kan synimin e tyne te pare nuk do te thote se kena mungese llogjike, diturie, apo kujtese persa i perket krimeve enveristokomuniste ne popullin shqiptar. Sigurishte qe enveri vetem kto masakra nuk i bani, ka pas kasapat besnike te tije qe dhe sot e ruajne te njejten urrejtje per Shqiptaret dhe besnikerine e dashurine per enverin.
Ai qi perqan e ban thirrje per me marr pushtetin me force e gjakderdhje nuk a sala por dylberaxhiu. Cilar keken perqarjet e saliut a munesh me na i kallzu? Komunistat e kan te veshtire te jetojne ne liri dhe pergjegjesi, prandaj per gjdo gja fajsojne qeverin, per gjdo gja kerkojne qi t'plotsohet prej qeverise, thjeshte nuk jan ne gjendje te jetojne te lire dhe te marrin pergjegjesi per jeten e tyre dhe te punojne por ashtu si baballaret qifut te ideologjise komuniste ato gjithmone kerkojne te jetojne ne kurriz te tjereve, duke komanduar te tjeret dhe lekuiduar ato qe guxojne te qojne kry.
ps: mos ma permend moderatorizmin ma, mos perfito nga nga kamngulja jeme per me kan i drejte dhe per ti lejuar gjdo kujte te drejten ma elementare, ate te lirise se fjales.