Ku eshte emri i Greqise ketu, se nuk duket gjekundi!
Unë mendoj se ajo hartë është e verzionit Serb !ALBPelasgian wrote:arise6327 falemnderit për këtë hartë! Arsenalit të hartave që Epirin e shohin si Shqipëri i shtohet edhe kjo hartë suedeze.
A mund ta verifikosh e ç'vit është?
E versionit serb s'ma merr mendja që është, se po të qe e tillë, kufirin e Serbisë do e shënonte diku kah Shkumbini.Arbëri wrote: Unë mendoj se ajo hartë është e verzionit Serb !
Nëse është në kohen e Osmalive , atëher dihet se ku i kishte kufijt Serbia .
Vilajeti i Kosovës ishte ne atë kohë shumë më i gjërë se sa i ka sot kufijtë Kosova . atëherë me kryeqytet Shkupin ,
që sot e ksaj dite akoma është ndërtesa e vilajetit te kosovës .
Me vjen keq nuk thote gje per vitin e botimit te hartes , por thuhet qartesisht qe perfaqeson 1300 .ALBPelasgian wrote:arise6327 falemnderit për këtë hartë! Arsenalit të hartave që Epirin e shohin si Shqipëri i shtohet edhe kjo hartë suedeze.
A mund ta verifikosh e ç'vit është?
Shikoje mire harten , aty nuk ka asnje "Serbi" . Por ka Perandori Osmane , ku si nje nendarje e saj eshte Serbia . Pra nuk eshte harte e "vizionit" serb , por eshte harte e pushtimeve osmane , ku ne fillimet e veta e nje nga krahinat e saj me emrin Serbi , me ato territore te caktuara aq sa deshte sulltani . Harta eshte Sudeze , edhe mjaft realiste . Perfshine ne Shqiperi , Malin e Zi , malazezet mbajne kostume shqiptare veriore edhe mbiemrat nuk i kane serb por shqiptare te serbizuar . Perfshine Camerine(Epirin) qe nuk ka nevoje per koment , edhe perfshine edhe Etoli-Akaranine qe nuk i dihet qe prej sa kohesh banohet nga te paret tane , vetem mbaj mend disa thenie nga lashtesia qe i cilesojne keta si gjysem barbar , ose mesjeta me Shpatajt qe i zoteruan keto toka . Madje edhe me vone Francois Pouqueville thote "Etolet edhe Akarnanet e quajne veten Skipetaris edhe e quajne Etoli-Akarnanine Skiperia" !Arbëri wrote:Unë mendoj se ajo hartë është e verzionit Serb !
Nëse është në kohen e Osmalive , atëher dihet se ku i kishte kufijt Serbia .
Vilajeti i Kosovës ishte ne atë kohë shumë më i gjërë se sa i ka sot kufijtë Kosova . atëherë me kryeqytet Shkupin ,
që sot e ksaj dite akoma është ndërtesa e vilajetit te kosovës .