"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Lamshi i pazgjidhun i politikës shqiptare

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.
Post Reply
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Re: Lamshi i pazgjidhun i politikës shqiptare

Post by Patush »

qiellikaltër wrote:
Arbëri wrote:Ne kete rast nuk mundem te kuptoj , pse e futni edhe Sailun si fajtor vazhdimisht ( megjithse mua nuk me intereson ai e shum me pak nje psikopat , pro"grek" , sadist si Rama ) . Po kush i orginizoi keto demostrata Saliu apo Rama ?
Sa here ne muaj ka te drejte ai te organizoj demostrata e sidmos si keto te fundit ? Me gjej nje shtet ne bote qe sulmohet kryemnistria e nuk reagon policia , ju qe jeni shumica jasht atdheut e dini me mire se une .
Po ja po kujtoj mbledhjet e G8-s dhe protestat e dhunshme qe lidhen me to, protesta qe shoqerohen zakonisht pa te vrare, pervec vitit 2001 ne Itali, per te cilin gjykata tregoi qe plumbi qe e vrau ishte plumb qorr.

Para pak javesh u bene 2 protesta masive dhe te dhunshme nga studentet ne Angli, protesta me shkaqe ekonomike. Te vrare nga policia nuk pati, megjithese policia ka identifikuar dhe arrestuar disa pjesemarres per shkak te dhunes qe kishin ushtruar.

Une besoj thellesisht qe reagimi i policise ka qene ne raport me te larte sesa duhej te ishte ne lidhje me dhunen qe po ushtrohej nga demonstruesit. Megjithate eshte e paqarte nga ana e qeverise, nese eshte dhene urdher te qellohej ne shesh apo jo.

Ato protesta si ne mbledhjet e G8 behen jashte perimetrit te caktuar per mbledhjen, protestuesit nuk e prekun kufirin dhe policija ka te gjthe te drejten te vetmbrohet ne fakt e kane urther qe te mbrohet perimetri. Me kyt qi thash une nuk dua te pronoj akuzen se policiaja eshte pergjegjese per vrasjet, per mua meterialet jane shume te turbullta qe tja drejtoj gishtin autorit te vertete por ne qoftese nje gje te tille e kan ba ateher ato kan zbatuar urdhrin per mbrojtjen e institucioneve ligjore Shqiptare.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

erix77 wrote:Zeus ju nuk doni te shihni te verteten te pakten mos kundershtoni Saliun qe e tha vete se protestuesit u vrane nga garda sepse shkelen ligjin.Tani ti mund te shohesh dickane te kaloje nga nje dore ne tjetren edhe pse dickaja nuk egziston por dhe sikur te egzistonte personi u vra nga gardisti me kallash dhe jo nga dickaja.
Nqs verberia juaj politike ju pengon te shihni ate qe qelloi mbi njerezit mua po me vjen shume keq qe nje njeri me nivelin tuaj eshte marre peng nga politika e qelbur shqiptare.
Sa here ne muaj ka te drejte ai te organizoj demostrata e sidmos si keto te fundit ?
Ai ka te drejte te organizoje demostrata sa here te doje dhe Policia ka te drejte te ndaloje ushtruesit e dhunes qofte ky dhe Edi Rama sepse keto te drejta ja u jep Kushtetuta dhe askush smund tjua mohoje.Por askush ska te drejte te marre jete njerezish qofshin keta dhe protestues te dhunshem,vrasja e nje njeriu eshte nje krim makaber.

Fakti qe prokuroria ka dhene 6 masa arresti per oficere te gardes dhe policia nuk ndalon asnje tregon qe Berisha kishte dijeni per ato vrasje dhe tani po mbron vrasesit.

Rama tentoi te merrte pushtetin me dhune dhe Berisha ishte i vendosur ta mbante edhe duke vrare njerez,kjo ishte ajo qe ndodhi dje ne Tirane.
Erix mund te me thuash se sa protestues ishin te pranishem? Une nuk mendoj se i kalonin numrin 10.000. Tashti le ti zevendesojme keto protestues Shqiptar me... hmm le te themi minoritar Greke. Pra kemi 10.000 minoritar Greke qe shkojne ne Tirane dhe versulen drejte institucioneve shteterore Shqipetare, keto institucione jane te mbrojture me trupa policor nen urdherin e mos lejimit te njerezve pa leje.
Besoj se mund te biem ne paqe me njeri tjeterin se keto protestues nuk kishin leje te hyjne ne keto institucione dhe ti zaptojne apo jo?
Mund te me thuash se si do te doje ti qe trupat policor ne mbrojtje te ketyre institucioneve duhet te kishin vepruar?
Por askush ska te drejte te marre jete njerezish qofshin keta dhe protestues te dhunshem
Te drejten e vete mbrojtjes e kane te gjithe perfshire ketu dhe policet te cilet jane djem apo vajza nanash Shqipetar. Gjak i kuq rrjell dhe ne damart e tyre, edhe ato kane familje. Ne kesoj rastesh nuk mund te flasesh dhe gjykosh me emocione, emocionet duhet lane menjane sepse korruptojne gjykimin e drejte. Nje njeri te dhunshem nuk e duron askush ne supet e tij apo saj.

Fakti qe prokuroria ka dhene 6 masa arresti per oficere te gardes dhe policia nuk ndalon asnje tregon qe Berisha kishte dijeni per ato vrasje dhe tani po mbron vrasesit.
Une nuk e di se ku e nxjerr ti dijenin e Berishes dhe mbrojtjen e tije te vrasesve por di qe po te isha une polic nuk do te arrestoja ortaket e mije te punes ne nje kohe kur ato po zbatonin urdherat e mbrojtjes se institucioneve shteterore.
Edhe nje here dua te te rikujtoj se nuk besoj se policia eshte pergjegjese per vrasjet por ngaqe ti je i bindur se jane une thjeshte po komentoj materialet dhe po i gjykoj nepermjet syve te mije.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Tomorr
Senior Member
Senior Member

Post by Tomorr »

Kush e vret kete demostrues, garda?

Image

Image

Cfare bejne ata rreth tij?
Trojan
Honored Member
Honored Member

Post by Trojan »

Arberi... dhe te tjeret qe mbroni qeverine aktuale

Beni nje bilanc kohore gjate qeverisjes se Sales... dhe shikoni se sa i dobishem ka qene per kombin tone ky maskarai qe nuk i zbret kalit...

Po ju kujtoj vetem disa nga te fundit...

1)Gerdeci
2)Shitja e Detit
3)Tolerance ndaj Bollanos (ndryshim emrash rrugeve dhe njerezve pa ndeshkim)
4)Tolernace ndaj Janullatos(kujtojme varrezat...)
5)Permbytjet ne Shkoder
6)Ilir Meta ne Beograd..
7)Vrasje ne Bulevard ......

Ky eshte lideri i shqipetareve apo i antishqiptareve ?
erix77
Star Member
Star Member

Post by erix77 »

Tashti le ti zevendesojme keto protestues Shqiptar me... hmm le te themi minoritar Greke. Pra kemi 10.000 minoritar Greke qe shkojne ne Tirane dhe versulen drejte institucioneve shteterore Shqipetare, keto institucione jane te mbrojture me trupa policor nen urdherin e mos lejimit te njerezve pa leje.
Mos u bej merak patush se ata 10.000 greket kane hyre me kohe ne kryeministri dhe e kane marre drejtimin e shtetit plotesisht.

Kjo eshte nje krahasim totalisht i pavlere,perderisa minoritaret jane shtetas shqiptare ata kane te drejte sa une e ti te protestojne kunder qeverise se tyre,nqs veprojne dhunshem policia eshte e detyruar ti ndaloje por askush nuk ka te drejte te vrase njerez sepse siu pelqen menyra apo shkaku pse protestojne.
Ai miu qe zbrazte kallashin mbi njerezit qe shihnin ne trotuar nuk ishte anjehere ne rrezik per jeten,ai eshte thjesht nje kriminel ordiner qe eksitohet duke vrare shqiptare,shteti duhet ti ndaloje menjehere keta lloj njerezish.kush i mbron eshte njesoj vrases.
Une personalisht nuk mendoja se Saliu urdheroi te vriteshin njerez ,situata doli nga kontrolli por fakti qe ai po i mbron nga ligji keta vrases dhe jo vetem por edhe i shperbleu me para tregon qe ai nuk eshte me i mire apo i paperlyer me gjak shqiptari sesa dora qe zbrazi kallashin mbi shqiptaret.
Une nuk e di se ku e nxjerr ti dijenin e Berishes dhe mbrojtjen e tije te vrasesve por di qe po te isha une polic nuk do te arrestoja ortaket e mije te punes ne nje kohe kur ato po zbatonin urdherat e mbrojtjes se institucioneve shteterore.
Ne nje shtet ligjor policia nuk vepron sipas deshirave te veta por zbaton ligjet.
Dhe e bëmë me besa besën ja të rrojmë ja të vdesëm!

Ishte thënë prej Zotit që të nderohen armët e Shqipërisë!
Sally
Galactic Member
Galactic Member

Post by Sally »

Trojan wrote:Arberi... dhe te tjeret qe mbroni qeverine aktuale

Beni nje bilanc kohore gjate qeverisjes se Sales... dhe shikoni se sa i dobishem ka qene per kombin tone ky maskarai qe nuk i zbret kalit...

1)Gerdeci
2)Shitja e Detit
5)Permbytjet ne Shkoder
6)Ilir Meta ne Beograd..

Harruat '97', apo meqe e organizoj PS me GREQIN ne krye nuk e vendoset ne liste?!
Nuk jam vrasës, jam student shqipëtar, vrava një tradhtar të Atdheut tim.
(Avni Rustemi)
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

1)Gerdeci
2)Shitja e Detit
5)Permbytjet ne Shkoder
6)Ilir Meta ne Beograd..

Jo vella -jo , nuk mundet mua te me fut te urrej vllaun tim as Sala e as Kristaqi muti , ky i dyti nuk ben gje tjeter veqse te perdor si vegel per qellimet e tij dhe tenton krizen e fqinjeve te exporton ne trojet shqiptare , vetem nje budalla nuk e shef , e dijme qe antarsimi i Shqiprise ne NATO u ka penguar armiqeve si jashte trojeve ashtu edhe brenda ..
Une vetem dua qe , njehere e pergjithmone te largohet gjakprishurit nga trojet tona te tipit Kristaq Rames .

Eshte Pandeli Majko i PS , dhe neve kendej e rrespektojme me shum se gjdo shqiptare tjeter ,a thua pse ashtu ?
lexo disa komente :
http://alsat-m.tv/lajme/rajoni/19712.txt
http://lajmpress.com/lajme/shqiperi/1729.html
http://lajmpress.com/indeks.php?news=1855

Ju shkruani me simpati , se sikur te jesh atdhetar do e denoshe ne gjdo ane Kristaq mutin sikur te jesh i PS apo PD .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Arbëri
Universe Member
Universe Member

Post by Arbëri »

Sipas ksaj video , edhe eshte per te dyshuar :

lajmi i ores fundit i Aljazeer-es.
dhe ketu : http://english.aljazeera.net/news/europ ... 73955.html
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman
Trojan
Honored Member
Honored Member

Post by Trojan »

Sally wrote:

1)Gerdeci
2)Shitja e Detit
5)Permbytjet ne Shkoder
6)Ilir Meta ne Beograd..

Harruat '97', apo meqe e organizoj PS me GREQIN ne krye nuk e vendoset ne liste?!

Nuk eshte pergjigjje kjo Sally......
Ne 97 mos harro kush ishte shkaku... shikoni shkakun dhe jo pasojat...

Une personalisht kam mendimin qe ky Berisha eshte nje vegel Serbe, qe perdoret per te percare kombin.
Per F. Nanon doli hapur qe eshte/ishte nen kontrollin e grekeve... tani nqs nuk e keni kuptuar keta te dy bashkpunojne...
Sa per Edi Ramen , nuk mund te nxjerr konkluzjone ngaqe nuk e kemi pasur ndonjehere kryeminister.... keta te tjeret i dime mire...
Trojan
Honored Member
Honored Member

Post by Trojan »

Arbëri wrote:

1)Gerdeci
2)Shitja e Detit
5)Permbytjet ne Shkoder
6)Ilir Meta ne Beograd..

Jo vella -jo , nuk mundet mua te me fut te urrej vllaun tim as Sala e as Kristaqi muti , ky i dyti nuk ben gje tjeter veqse te perdor si vegel per qellimet e tij dhe tenton krizen e fqinjeve te exporton ne trojet shqiptare , vetem nje budalla nuk e shef , e dijme qe antarsimi i Shqiprise ne NATO u ka penguar armiqeve si jashte trojeve ashtu edhe brenda ..
Une vetem dua qe , njehere e pergjithmone te largohet gjakprishurit nga trojet tona te tipit Kristaq Rames .

Ju shkruani me simpati , se sikur te jesh atdhetar do e denoshe ne gjdo ane Kristaq mutin sikur te jesh i PS apo PD .

Arberi Po e shikoj qe te paska futur ne rruge te shtrembur Sala me rhetorikat te tipit Kristaq Rama... e budalliqe qe flet TURPI i vendit jo lideri...
I kemi pare ne seanca te kuvendit se si flet kryeministri... pa pik edukate ... a thua se flet nje rrugac....
Ai s'kontrrollon dot veten .. jo me popullin...
Hiqini syzet e erreta dhe shikoheni sic eshte kete imoralin.... mos bini pre propagandistike...

Arberi a ka mundesi te kem simpati une per nje Psikopat qe po zapton dhe shet Shqiperine ?
Dilni jashte perceptimit dhe botekuptimit krahinor ... se po ecim mbrapa dhe jo perpara keshtu...
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Trojan wrote:Dilni jashte perceptimit dhe botekuptimit krahinor ... se po ecim mbrapa dhe jo perpara keshtu...
Kush qenke ti qe pozohesh si perfaqsues i botekuptimit qytetar dhe akuzon te tjeret per kufizime nga mentaliteti lokal?
Cfare te ben ty me ditur? Une te garantoj se nuk je aq i kulturuar dhe inteligjent sa pozohesh. Te garantoj dhe per nje gje tjeter, qe je militant i atyre qe do ta rrenonin perfundimisht Shqiperine, nese do """provoheshin""" ne krye te saj.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Trojan
Honored Member
Honored Member

Post by Trojan »

Zeus10 wrote:
Trojan wrote:Dilni jashte perceptimit dhe botekuptimit krahinor ... se po ecim mbrapa dhe jo perpara keshtu...
Kush qenke ti qe pozohesh si perfaqsues i botekuptimit qytetar dhe akuzon te tjeret per kufizime nga mentaliteti lokal?
Cfare te ben ty me ditur? Une te garantoj se nuk je aq i kulturuar dhe inteligjent sa pozohesh. Te garantoj dhe per nje gje tjeter, qe je militant i atyre qe do ta rrenonin perfundimisht Shqiperine, nese do """provoheshin""" ne krye te saj.

Mendo cte duash... Te pame edhe ty tek tema ku behej fjale per Esat Pashen....
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

erix77 wrote:
Tashti le ti zevendesojme keto protestues Shqiptar me... hmm le te themi minoritar Greke. Pra kemi 10.000 minoritar Greke qe shkojne ne Tirane dhe versulen drejte institucioneve shteterore Shqipetare, keto institucione jane te mbrojture me trupa policor nen urdherin e mos lejimit te njerezve pa leje.
Mos u bej merak patush se ata 10.000 greket kane hyre me kohe ne kryeministri dhe e kane marre drejtimin e shtetit plotesisht.

Kjo eshte nje krahasim totalisht i pavlere,perderisa minoritaret jane shtetas shqiptare ata kane te drejte sa une e ti te protestojne kunder qeverise se tyre,nqs veprojne dhunshem policia eshte e detyruar ti ndaloje por askush nuk ka te drejte te vrase njerez sepse siu pelqen menyra apo shkaku pse protestojne.
Ai miu qe zbrazte kallashin mbi njerezit qe shihnin ne trotuar nuk ishte anjehere ne rrezik per jeten,ai eshte thjesht nje kriminel ordiner qe eksitohet duke vrare shqiptare,shteti duhet ti ndaloje menjehere keta lloj njerezish.kush i mbron eshte njesoj vrases.
Une personalisht nuk mendoja se Saliu urdheroi te vriteshin njerez ,situata doli nga kontrolli por fakti qe ai po i mbron nga ligji keta vrases dhe jo vetem por edhe i shperbleu me para tregon qe ai nuk eshte me i mire apo i paperlyer me gjak shqiptari sesa dora qe zbrazi kallashin mbi shqiptaret.
Ne nje shtet ligjor policia nuk vepron sipas deshirave te veta por zbaton ligjet.

Pra ti kerkon te zbatohen ligjet por ne kete rast nuk ishte e mira ti zbatonin ato teksa protestuesit e "dhunshem" rrezikonin zaptimin e organeve shteterore? Eshte dituri e pergjithshme qe nuk lejohet cenimni i organeve shteterore. I shnderrova ne minoritar ne menyre qe te linim menjane emocionet "patriotike" dhe te gjykonim drejte.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Patush
Grand Star Member
Grand Star Member

Post by Patush »

Trojan wrote:
Sally wrote:

1)Gerdeci
2)Shitja e Detit
5)Permbytjet ne Shkoder
6)Ilir Meta ne Beograd..

Nuk eshte pergjigjje kjo Sally......
Ne 97 mos harro kush ishte shkaku... shikoni shkakun dhe jo pasojat...

Une personalisht kam mendimin qe ky Berisha eshte nje vegel Serbe, qe perdoret per te percare kombin.
Per F. Nanon doli hapur qe eshte/ishte nen kontrollin e grekeve... tani nqs nuk e keni kuptuar keta te dy bashkpunojne...
Sa per Edi Ramen , nuk mund te nxjerr konkluzjone ngaqe nuk e kemi pasur ndonjehere kryeminister.... keta te tjeret i dime mire...
Thjeshte po te thote se ngjarjet e pranishme duken shume te ngjashme me ato te 97-tes, pergjigje e goditur. Shkaku eshte po i njejti si ne 97-ten, mos prania ne krye te qeverisjes se PS-se.
Liri-A-Vdekje
Qui tacet consentit
Heshtja eshte Hjeksi!
Zeus10
Grand Fighter Member
Grand Fighter Member

Post by Zeus10 »

Trojan wrote:
Mendo cte duash...
Sigurisht qe e mendoj por dhe do ta shpreh, qe ti dhe shume si ty jane bere nje me te keqen, me ate te keqe qe ka hedhur rrenje, qe kur komunistat jugosllave e instaluan, me ate te keqe qe kerkon pushtet me dhune ne vitin 2011, me ate te keqe qe financion media dhe virtualitet, per te shtene dhe nje here ne dore Shqiperine, qe pastaj ti pije gjakun, ta zvarrise, ta turperoje sic dine ata vete. Ti dhe ca si ty, jane kasnecet e te keqes, qe kane per detyre te bejne propagande, per te intimiduar ata shqiptare qe nuk duan qe Shqiperine ta shtijne ne dore klanet mafioze, qe te vrasin dhe me pas te shpallin deshmor. Por te siguroj, qe ju jeni shume te veckel, sepse ju jeni spiuna e bij spiunash, ju jeni xhelate e bij xhelatesh, ju jeni gjaku i prishur, ju jeni mllefi klasor, ju jeni hajduta e monstra. Por ju do humbisni, ne perpjekjen tuaj per te zvarritur Shqiperine, por dhe sikur te keni sukses ju nuk do te jeni kurre shqiptare njesoj si une.
Te pame edhe ty tek tema ku behej fjale per Esat Pashen....
Ti e di shume mire, qe une kam potencialin e nevojshem ti perrule intelektualisht jo vetem ca si ty, por dhe burra me te mire, por une preferova te mos vazhdoja diskutimin, sepse ca i rrembeu pasioni komunist, qe nuk kane dyshim ne propaganden sllavo-hoxhiane dhe nuk e kuptuan qe une shtrova thjeshte nje pyetje:
"A ka vend per rishikim figura e tij"
Per me teper une, nuk dua te imponohem me mendimin tim dhe i le gjerat te shkojne, kur ato ndezin sensibilitete politike. Dhe se fundi, do te them kete, une kam siguruar nje jetese te thjeshte, por te kenaqshme e dinjtoze per vete, por une nuk do rresht te punoj kundra te keqes, me fuqine e mendjes time dhe do ta beje te keqen te kete frike prej meje. Ju nderkohe jeni pjese e te keqes, qe ne njefare menyre me qellim apo jo, ndihmoni te keqen e huaj, qe e do Shqiperine te neperkembur. Ju jeni shume dhe te eger, te pajisur me te gjitha mjetet e nevojshme, per te aplikuar menxyren tuaj, por ne jemi me te forte se ju, se ne jemi me te drejten dhe per kete arsye, Zoti na ka pajisur me mendje te kthjellet, e me shpirt fisnik.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”