qiellikaltër wrote:Po ja po kujtoj mbledhjet e G8-s dhe protestat e dhunshme qe lidhen me to, protesta qe shoqerohen zakonisht pa te vrare, pervec vitit 2001 ne Itali, per te cilin gjykata tregoi qe plumbi qe e vrau ishte plumb qorr.Arbëri wrote:Ne kete rast nuk mundem te kuptoj , pse e futni edhe Sailun si fajtor vazhdimisht ( megjithse mua nuk me intereson ai e shum me pak nje psikopat , pro"grek" , sadist si Rama ) . Po kush i orginizoi keto demostrata Saliu apo Rama ?
Sa here ne muaj ka te drejte ai te organizoj demostrata e sidmos si keto te fundit ? Me gjej nje shtet ne bote qe sulmohet kryemnistria e nuk reagon policia , ju qe jeni shumica jasht atdheut e dini me mire se une .
Para pak javesh u bene 2 protesta masive dhe te dhunshme nga studentet ne Angli, protesta me shkaqe ekonomike. Te vrare nga policia nuk pati, megjithese policia ka identifikuar dhe arrestuar disa pjesemarres per shkak te dhunes qe kishin ushtruar.
Une besoj thellesisht qe reagimi i policise ka qene ne raport me te larte sesa duhej te ishte ne lidhje me dhunen qe po ushtrohej nga demonstruesit. Megjithate eshte e paqarte nga ana e qeverise, nese eshte dhene urdher te qellohej ne shesh apo jo.
Ato protesta si ne mbledhjet e G8 behen jashte perimetrit te caktuar per mbledhjen, protestuesit nuk e prekun kufirin dhe policija ka te gjthe te drejten te vetmbrohet ne fakt e kane urther qe te mbrohet perimetri. Me kyt qi thash une nuk dua te pronoj akuzen se policiaja eshte pergjegjese per vrasjet, per mua meterialet jane shume te turbullta qe tja drejtoj gishtin autorit te vertete por ne qoftese nje gje te tille e kan ba ateher ato kan zbatuar urdhrin per mbrojtjen e institucioneve ligjore Shqiptare.