"Moreover, you scorned our people, and compared the Albanese to sheep, and according to your custom think of us with insults. Nor have you shown yourself to have any knowledge of my race. Our elders were Epirotes, where this Pirro came from, whose force could scarcely support the Romans. This Pirro, who Taranto and many other places of Italy held back with armies. I do not have to speak for the Epiroti. They are very much stronger men than your Tarantini, a species of wet men who are born only to fish. If you want to say that Albania is part of Macedonia I would concede that a lot more of our ancestors were nobles who went as far as India under Alexander the Great and defeated all those peoples with incredible difficulty. From those men come these who you called sheep. But the nature of things is not changed. Why do your men run away in the faces of sheep?"
Letter from Skanderbeg to the Prince of Taranto ▬ Skanderbeg, October 31 1460

Vrojtim: Procesi i turqizimit /greqizimit /sllavizimit /globalizimit të shqiptarëve

Sillni këtu për diskutim artikujt ose reportazhet që trajtojnë problemet më të mprehta qe shqetësojnë, shoqërinë shqiptare, komunitetin tuaj, juve.

Moderator: ALBPelasgian

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Lufta demografike kundrashqiptare globaliste; propaganda kundrakombëtare neobolshevike

#31

Post by rrëqebull » Thu Sep 03, 2015 7:03 pm

Magjupi sorosian nga Gjakova Ermal Hasimja kërkon që Shqipëria të hapë dyert për refugjatët sirianë

“Të marrim refugjatë sirianë” është titulli i një artikulli të shkruar nga Ermal Hasimja dhe të botuar sot në një ditore të Tiranës, e cila ka marrë përsipër me krenari të bëjë koshin e plehrave të ideve të këqija që qarkullojnë në Shqipëri. Hasimja e nis kështu artikullin e tij: “Shkurt: unë mendoj se Shqipëria duhet të ofrojë strehim për një numër të caktuar refugjatësh sirianë që ikin nga zonat e luftës. Numri i tyre mund të jetë modest, por domethënia është shumë e rëndësishme. Jo vetëm për ta, por sidomos për ne. Nga pikëpmja morale ne u detyrohemi shumë vendeve të botës: mikëpritje në kohë të vështira.”
Si është e mundur që një profesor universitar, i cili për më tepër e mban veten për ekspert të komunikimit, me grada shkencore, domethënë një njeri që duhet të ketë njohuri për ndërtimin e narrativës, e nis artikullin e tij me fjalën “shkurt”, para se të këtë shkruar sadopak gjatë për çështjen? Apo ndoshta ky është stili magjup i të artikuluarit të mendimit? Pse iu detyrohet në këtë rast Shqipëria atyre që Hasimja i quan “vende të botës”, pa i përcaktuar se cilët janë? Sipas tij për tre arsye. E para: “Gjatë Luftës së Kosovës gjysma e popullsisë shqiptare përfundoi jashtë kufijve.”
Përzgjedhja e fjalëve që bën magjupi i Gjakovës, që sot është shtetas i Shqipërisë për shkak se familja e tij ka ardhur në Shqipëri para Luftës së Dytë Botërore, është shumë interesante. Ai nuk thotë se pjesa më e madhe e popullsisë shqiptare të Kosovës u dëbua me dhunë prej serbëve, gjatë luftës së fundit atje, por se “përfundoi jashtë kufijve”. Sipas kësaj mënyre të shprehuri shqiptarët e Kosovës, mund të kenë ikur vetë nga Kosova, ashtu siç thoshte Serbia atëherë.
Hasimja nuk e shpjegon se përse Shqipëria paska detyrim të marrë refugjatë sirianë të luftës në vitin 2015, për shkak se në vitet 1998-1999 gjysma e popullsisë shqiptare të Kosovës përfundoi jashtë kufijve, siç thotë ai. Pjesa më e madhe e shqiptarëve të dëbuar nga Kosova përfunduan në Shqipëri, ose në trevat e Maqedonisë të banuara nga shqiptarë. Sipas logjikës së magjupit gjakovar, meqënëse Shqipëria priti dhe strehoi shqiptarët e dëbuar nga Kosova në 1998-1999, paska detyrim në 2015 që të pranojë edhe refugjatë sirianë të luftës?! Sot ekziston shteti i pavarur i Kosovës i cili duhet të pranojë refugjatë sirianë të luftës, sipas logjikës së Hasimjes. Por as Kosova nuk ka detyrim ta bëjë këtë gjë se Siria ka mbështetur Serbinë gjatë Luftës së Kosovës dhe nuk e ka njohur pavarësinë e Kosovës. Të gjitha palët ndërluftuese në Siri kanë ndaj Kosovës një qëndrim të njëjtë me atë të regjimit të Assadit. Asnjë nga grupimet opozitare properëndimore në Siri, nuk ka ndaj Kosovës një qëndrim të ndryshëm nga ai i Assadit. Atëherë përse paska Shqipëria një detyrim ndaj sirianëve? Në Kosovë, askush nuk ka thënë që ky vend duhet të pranojë refugjatë sirianë të luftës. E në Shqipëri del magjupi me origjinë nga Kosova Ermal Hasimja, i cili thotë se Shqipëria duhet të pranojë refugjatë sirianë të luftës, për hir të Kosovës.
Arsyeja e dytë për të cilën sipas Hasimjes Shqipëria duhet të pranojë refugjatë sirianë të luftës, është se: “Që prej fillimit të viteve ’90 rreth 1/3 e popullsisë së Shqipërisë, është strehuar në vende të tjera, për arsye më pak dramatike sesa lufta. Unë mendoj se duhet t’ i dëshmojmë botës se dimë të dhurojmë ndihmë për njerëz që kanë nevojë, njësoj siç kemi kërkuar dhe marrë kur na është dashur neve.”
Që arsyetimi i Hasimjes të qëndrojë duhet që Shqipërisë t’ i kërkohet që të strehohë refugjatë sirianë të luftës, nga vendet që kanë pritur emigrantë shqiptarë pas vitit 1990. Kjo do të thotë se i vetmi vend që ka të drejtë t’ ia bëjë këtë kërkesë Shqipërisë është Italia. Sepse është Italia vendi i vetëm që ka hapur dyert për shqiptarët pas vitit 1990 dhe ka legalizuar pjesën më të madhe të emigrantëve ilegalë që kanë shkuar atje nga Shqipëria. Sot në Itali ka më shumë se gjysmë milioni emigrantë shqiptarë të legalizuar që janë rezidentë në këtë vend. Greqia, vendi ku kanë shkuar një numër aq i madh shqiptarësh sa në Itali, është sjellë shumë keq me shqiptarët, duke u vënë si kusht ndryshimin e identitetit kombëtar për t’ u dhënë lejen e qëndrimit në vend. Gjermania pas vitit 1990 i ka pasur portat e mbyllura për emigrantët nga Shqipëria dhe sot shqiptarët e Shqipërisë përbëjnë një bashkësi më të vogël të emigrantëve, se ato nga shumë vende të Azisë. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për Britaninë e Madhe, Zvicrën, Holandën, vende këto me numër shumë të madh emigrantësh. Shqiptarët e Shqipërisë e kanë pasur të pamundur të sigurojnë qëndrim në Gjermani, Zvicër, Britaninë e Madhe, Suedi, duke u paraqitur si shqiptarë të Shqipërisë, përvecse në raste shumë të rralla kur kanë siguruar azil politik, ose për arsye të tjera. Asnjë prej këtyre vendeve nuk ka të drejtë që t’ i kërkojë Shqipërisë që të pranojë refugjatë sirianë dhe as që pritet ta bëjë. As SHBA nuk ia kanë kërkuar Shqipërisë këtë gjë dhe as pritet t’ ia kërkojnë.
I vetmi vend që po i kërkon Shqipërisë jozyrtarisht që të hapë dyert për refugjatët sirianë është Turqia, vendi që është rrugëkalimi i refugjatëve sirianë për në Europë. Turqia kërkon që të hapet një rrugëkalim i ri për në vendet e pasura të Bashkimit Europian që nga Ballkani, përveç korridorit Maqedoni-Serbi-Hungari. Për këtë Turqia kërkon aktivizimin e korridorit Shqipëri-Itali nëpërmjet detit, duke u riaktivizuar edhe një korridor i trafikut të qenieve njerëzore nëpër Adriatik, që ka ekzistuar deri në vitin 2005, kur u ndalua qarkullimi i motoskafeve të nisur nga bregdetin shqiptar. Që nga Italia, refugjatët sirianë dhe nga vende të tjera islamike, që kalojnë nëpër Shqipëri, mund të shkojnë në Francë, e prej andej në Britaninë e Madhe etj.
Hasimja nuk mund të mos e dijë se me të deklaruar Shqipëria se do të pranojë refugjatë sirianë, këtu do të dynden masa të mëdha të refugjatëve sirianë dhe josirianë të vetëquajtur sirianë, të cilët do të jetë e pamundur t’ i dallosh nga të parët, pasi do të thonë se dokumentet u kanë humbur gjatë largimit nga zonat e luftës në Siri. Këta refugjatë nuk do të vinë për t’ u strehuar në Shqipëri, por për të kaluar nëpërmjet Shqipërisë në Itali e prej andej në Francë e në Britaninë e Madhe, apo në Gjermani, nëpërmjet Austrisë. Kështu në Shqipëri do të krijohet kaos i madh, vecanërisht në qytetet porte, në Durrës, Vlorë, Shëngjin, Sarandë. Do të riaktivizohet edhe trafiku i qenieve njerëzore që ka një traditë në bregdetin shqiptar. Dhe një ditë, kur të ndalohet ky korridor i dyndjes së masave të mëdha njerëzore, në Shqipëri do të mbeten disa qindra mijëra sirianë dhe të tjerë refugjatë nga bota islame, që shtiren si sirianë. Meqënëse sirianët flasin arabisht, çdo arab apo arabishfolës mund të shtiret lehtë si sirian, pra sit ë tillë mund të shtiren edhe palestinezët, irakianët, egjiptianët, por edhe sudanezët e të tjerët nga Briri i Afrikës. E kështu Shqipëria, një shtet me struktura të brishta sociale, do të ketë një problem të ri të madh që i shtohet problematikës shqiptare.
Sipas Hasimjes, arsyeja e tretë për të cilën Shqipëria duhet të pranojë refugjatë sirianë të luftës është se: “Sirianët nuk janë aq larg vendeve arabe ndaj të cilave ne mbajmë zakonisht qëndrimin e një lajkatari cinik për të përfituar ndihma. Ndoshta ka ardhur koha të tregojmë edhe anën e kundërt të medaljes.”
Ky Hasimja me grada shkencore nuk paska njohur për gjeografinë as sa një nxënës i shkollës nëntëvjeçare, pra që të dijë Siria është një vend arab dhe sirianët janë arabë. Sa për detyrimin që ka Shqipëria ndaj vendeve arabe të pasura me petrodollarë, që e kanë ndihmuar vendin tonë financiarisht, kjo ndihmë është shpërblyer me të tepërt, se për çdo 100 mijë petrodollarë që ka marrë Shqipëria nga këto vende arabe, në vendin tonë është ngritur një minare. Pastaj përse nuk i strehojnë këta refugjatë sirianë të luftës vetë vendet arabe, sidomos ato të pasura me petrodollarë? Përse u dashka që këta refugjatë sirianë të luftës të përshkojnë një rrugë aq të gjatë dhe të vinë në Europë? Turqia me 80 milionë banorë, sot është po aq e pasur sa ç’ ishte Gjermania në vitet 60-70 kur priti miliona emigrantë të huaj. Prandaj Turqia sot mund të strehojë fare mirë për një kohë të gjatë jo më dy milionë refugjatë sirianë sa thotë se ka strehuar, por edhe dy-tre fishin e këtij numri. Në Turqi, refugjatët sirianë do të bëjnë në çdo rast një jetë më të mirë se ajo që bënin në Siri në ditët më të mira të paraluftës.
Sipas Hasimjes, shqiptarët e Shqipërisë nuk do të kenë të drejtë të krenohen që shpëtuan hebrenjtë gjatë Luftës së Dytë Botërore, nëse nuk strehojnë refugjatët sirianë të luftës sot. Por këta hebrenj qenë banorë të Shqipërisë, ose të vendeve ballkanase përreth, nuk vinin nga mijëra kilometra larg, duke përshkuar shumë vende, si refugjatët sirianë. Prandaj, sa iu përket refugjatëve sirianë, ne shqiptarët duhet t’ ua lemë mundësinë që të krenohen turqve dhe vendeve të pasura arabe.
Ne shqiptarët jo vetëm që nuk duhet të strehojmë refugjatë sirianë por është koha që t’ ju themi disa njerëzve si Hasimja se tashmë ka ardhur koha që të rikthehen në Kosovën e lirë, se boll ngatërresa i qitën Shqipërisë. Hasimja, kur përmend shembujt e mikëpritjes dhe bujarisë të shqiptarëve të Shqipërisë, harron të thotë se ai i përket një familjeje që ka përfituar nga kjo bujari në periudhën midis dy luftrave botërore, duke u strehuar në Shqipëri.
Unë e mirëkuptoj Hasimjen kur ai bën thirrje që Shqipëria të hapë dyert për refugjatët sirianë, se ai kështu mbron interesat e vëllezërve të vet. Magjupët e Kosovës, duke përfshirë edhe ata të Gjakovës, kanë ardhur kryesisht nga Siria e sotme në kohën otomane. Interesi i magjupit këtu pajtohet me atë të sorosianit, i cili kërkon ta shohë Shqipërinë si një vend shumëetnik, ku të mos mungojnë as sirianët. Kush të dojë le të mos e besojë, por nuk kam asgjë kundër magjupëve në tërësi, me të cilët dikush ka dashur të tallet djallëzisht duke i quajtur egjiptianë, por nuk mund të mos i quaj me emrin e tyre ata intelektualë magjupë të cilët duke u shtirur si shqiptarë kërkojnë të paraqiten si zëra shqiptarë ndryshe, që kërkojnë t’ i bindin shqiptarët se është një provë qytetërimore e tyre pranimi i refugjatëve sirianë./Kastriot Myftaraj


https://www.facebook.com/kastriotmyftar ... 7038737434

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

/globalizimi /neobolshevikët kundra Kombit

#32

Post by rrëqebull » Tue Sep 08, 2015 9:39 pm

Shkrim i argumentuar që rrëzon cirkun retorik pseudodashamirës të neobolshevikut kundrashqiptar të radhës, i cili, porsi gjithë veprimtarët e tjerë në shërbim të globalizmit kundrakombëtar, ka për synim venitjen e ndjenjës kombëtare shqiptare dhe shuarjen e vullnetit kombëtar për vetëdijesim e përmirësim të cilët por rriten falë frymëzimit energjitik që po na jep Kombëtarja jonë e putëbollit.
Pse Profesor Fugën e pengon energjia pozitive që ka prodhuar kombëtarja shqiptare e futbollit te shqiptarët

Pas ndeshjes Shqipëri-Portugali, Artan Fuga ka publikuar një status në faqen e tij në Facebook, me titull “Futbolli si spektakël, jo si ideologji e sistem propagande”, ku kritikon prirjen që sipas tij ekziston në Shqipëri për të ndërtuar një ideologji nacionale dhe sistem propagande, që ka si bosht përfaqësuesen e futbollit. Profesor Fuga nuk është njeriu që nuk e njeh kuptimin e fjalëve që përdor në tekstet e tij. Ai e njeh mirë kuptimin e fjalëve. Prandaj, pikëpamja e mësipërme e profesor Fugës, tregon se ai qëllimisht i përdor fjalët pa vend, për të krijuar te lexuesit ide të gabuara. Shkurt profesori është një manipulues.

Kur Akademik Fuga bën fjalë për “ideologji nacionale”, ai e di se kjo fjalë ka kuptimin e një sistemi të ideve, të përpunuara e të strukturuara, mbi bazën e së cilës ndërtohet një agjendë për veprime. Pikërisht kjo agjendë e promovimit të ideologjisë, përbën atë që Akademik Fuga e quan “sistem propagande”. Si ideologjia, ashtu dhe sistemi i propagandës, krijohen dhe funksionojnë kryesisht falë angazhimit të shtetit. Aq më tepër në vende të vogla si Shqipëria, vetëm shteti ka fuqi të krijojë sisteme të tilla dhe t’ i bëjë të funksionojnë ato.

Në Shqipëri nuk ekziston asgjë e ngjashme me një ideologji apo sistem propagande i ngritur rreth përfaqësueses së futbollit. Sigurisht që shtetarët dhe politikanët kërkojnë t’ i përdorin ndeshjet e futbollit të përfaqësueses për të zgjeruar përmasat e profilit të tyre publik, por në cilin vend të botës demokratike nuk ndodh kështu? Fuga, i cili thotë se kombet e qytetëruar e kanë kaluar këtë fazë që prej një shekulli, gënjen me vetëdije të plotë. Këtë e them sepse Fuga, i cili pjesën më të madhe të kohës jeton në Francë, e di mirë se çfarë ndodhi në Francë me rastin e Kupës së Botës në futboll, Francë 1998, kur Presidenti i djathtë Shirak dhe Kryeministri socialist Jospin, qenë në garë mes tyre se cili prej të dyve do ta tregonte veten si tifozin më të zjarrtë të Francës. Shembuj të ngjashëm panumërt mund të sillen nga vende të tjera të mëdha të botës demokratike, nga SHBA, Gjermania, Britania e Madhe, Italia etj. Pra, standardet ndërkombëtare me të cilët Fuga mëton t’ i gjykojë shqiptarët për qëndrimin ndaj përfaqësueses sonë të futbollit, flasin kundër Fugës.

Në Shqipëri nuk mund të bëhet fjalë për një ideologji apo sistem propagande të ndërtuar përreth boshtit të përfaqësueses së futbollit, për shkak se përkushtimi kolektiv ndaj përfaqësueses së futbollit është spontan dhe jo i organizuar nga shteti. Siç e di mirë Fuga, atje ku bëhet fjalë për ideologji dhe sistem propaganda është shteti ai që e detyron individin të marrë pjesë në ritualet e përcaktuara në zyrat shtetërore.
Kur një akademik dhe profesor shkruan për ekzistencën e një ideologjie dhe të një sistemi propagande, duke e marrë këtë gjë si të mirëqenë dhe nuk përmbush detyrimin metodologjik shkencor ta vërtetojë fillimisht këtë tezë të tij, atëherë kjo do të thotë se ky akademik dhe profesor përdor “metodologjinë” e sharlatanit. Sepse sharlatani e ndërton narrativën duke quajtur si fakt të mirëqenë pikërisht atë mëtim të tij, të cilin duhet ta vërtetojë me argumente.

E vërteta është kombëtarja shqiptare e futbollit, që prej momentit kur është bërë gjithëkombëtare, me lojtarë nga krejt trevat shqiptare, pavarësisht kufijve shtetërorë, është bërë një gjenerator i energjive pozitive tek shqiptarët. Shteti shqiptar, akademikët si Fuga, etj., duhet të kishin menduar për t’ i përdorur këto energji pozitive në të mirë të zhvillimit të vendit. Kjo nuk do të ishte aspak një ideologji apo sistem propagande.
Fugaj gënjen shumë trashë kur shkruan: “Ajo çka unë kritikoj për disa media dhe politikanë është që futbollin dhe tifozerinë tentojnë ta kthejnë në një propagandë sociale pra si matëse e parametrave të zhvillimit tonë shoqëror, dhe si ideologji nacionale, si shprehje e afirmimit të identitetit kombëtar të shqiptarëve.”

Askush deri më sot në Shqipëri nuk ka mëtuar që përfaqësuesja e futbollit dhe tifozeria e saj janë tregues të parametrave të zhvillimit shoqëror të vendit.
Profesor Fugën, qartësisht e pengon shumë kjo përfaqësuese shqiptare e futbollit dhe energjia pozitive që ajo ka krijuar te krejt shqiptarët, pavarësisht kufijve shtetërore që i ndajnë ata. Një status i tij në 6 shtator, mban titullin “Kombëtarja, më shumë e shqiptarëve se e Shqipërisë”. Sipas Fugës problemi është:
“Sepse ata lojtarë nuk përfaqësojnë aq gjendjen e klubeve shqiptare të futbollit që kur shoh ndonjë ndeshje midis tyre më duket sikur kthehem dekada përpara në ndeshjet e rrugicave te Pallati i Pionierëve ku trajneri ishte Ali Pazari. Ajo kombëtare nuk përfaqëson klubet shqiptare të futbollit… Nga kjo pikëpamje kombëtarja shqiptare e futbollit, që u klasikoftë sa më lart, nuk përfaqëson megjithatë kushtet e rinisë shqiptare në Shqipëri për të luajtur futboll, as infrastrukturën e sportit, as buxhetet për sportit, as politikat e sportit, për faqe të zezë, asgjë nga Shqipëria veç tifozave njëqindsh karat shqiptarë. Nga kjo pikëpamje ajo është thjesht një produkt reklame, një etiketë marketingu për Shqipërinë, formë pa përmbajtje që mund të promovohet.”

Është e vërtetë se ka një ndryshim të madh cilësor mes përfaqësueses shqiptare të futbollit dhe gjendjes së futbollit në Shqipëri, që nga klubet te infrastruktura sportive, por pyetja është se a e pengon përfaqësuesja shqiptare që kjo gjendje të ndryshojë për mirë. Sigurisht që jo. Energjia pozitive që ka prodhuar kombëtarja e futbollit mund të ishte kanalizuar në mënyrë të dobishme duke u shndërruar në nxitës i punës për ndryshimin e gjendjes sportive në vend. Fuga nuk pranon ta shikojë kombëtaren shqiptare të futbollit si burim energjie pozitive, por e shikon si një etiketë marketingu dhe formë pa përmbajtje!
Nëse Fuga do të sillej si studiues serioz profesionist, si profesor dhe akademik, që është vërtet i interesuar për të mirën e vendit dhe të kombit, ai do të duhej të mendohej dhe të shprehte pikëpamjen e tij mbi atë se si duhet vepruar që energjia pozitive e prodhuar nga kombëtarja te shqiptarët, të përdorej për të bërë gjëra të mira. Por Fugës as nuk i shkon ndërmend kjo gjë. Sepse ai është një sorosian i cili nuk është i interesuar për të bërë shkencë, por thjesht për të qarkulluar idetë sorosiane që synojnë të zhbëjnë vetëdijen nacionale të shqiptarëve. Sigurisht që këtë gjë Fuga e bën në mënyrë të sofistikuar, duke u shtirur kinse kërkon që t’ i kthjellojë shqiptarët./Kastriot Myftaraj
https://www.facebook.com/kastriotmyftar ... 3388512799

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

/neoosmanizëm /çorbbolshevizëm /multikultizëm /abrahamizëm

#33

Post by rrëqebull » Tue Sep 29, 2015 1:21 pm

SHPËRFYTYRIMI, NDOTJA DHE PUSHTIMI I HAPËSIRAVE DHE MJEDISIT TONË KOMBËTAR NGA ALEANCA KUNDRASHQIPTARE NEOBOLSHEVIKO-ABRAHAMIKE

‪#‎neosomanizëm‬ ‪#‎abrahamizëm‬ ‪#‎neobolshevizëm‬ ‪#‎çorbë‬ ‪#‎multikulti‬ ‪#‎kundrakulturë‬ ‪#‎kundraart‬ ‪#‎analfabetokraci‬ ‪#‎kundrashqiptarokraci‬


[Vini re (lajmërim për analfabetët funksional që ka prodhuar e po prodhon sistemi i shkatërruar arsimor që është kapur dhe kalbur nga etnomazokisto-globalistët përgjatë këtyre dekadave të regjimit kudnrashqiptarokratik: shkrimi përmban edhe ironi.]
Revolucion artistik… me ibrik

Ngjan se ditët e nxehta të kësaj vere të tejzgjatur deri në mesin e shtatorit nuk e kanë stepur pushtetin e ri vendor në Tiranë. të prodhojë ide të reja, të promovojë nisma të pareshtura e të shpalosë energji të pashtershme për t’i ndryshuar faqe kryeqytetit tonë të zhuritur nga asfalti e tymi i makinave, të lodhur nga ndotja e pluhuri i pamatë, e që zhurmon nga tramvaji ropatës i kryebashkiakut që shkoi! E pikërisht duke ndjerë entuziazmin dhe shpirtin e iniciativës të bashkiakëve të rinj, para do kohësh patëm marrë guximin të ngremë shqetësimin tonë për mungesën dhe varfërinë në vepra monumentale të mjediseve urbane të kryeqytetit, po në këtë gazetë.

Dhe vumë re me kënaqësi se sensibiliteti i këtij pushteti është tejet i lartë, reagimi mjaft i shpejtë, ndërsa zgjidhjet të papritura e origjinale. Aq sa pa ndrojtje mund të thuhet se edhe në këtë drejtim shihen shenjat e një revolucioni, po po të një revolucioni artistik, me ide kreative e befasuese.

Më befasuese në këtë rast duket edhe solidarizimi dhe suporti material i miqve të huaj të Bashkisë së Tiranës, që me bujarinë që i karakterizon vrapuan të vijnë në ndihmë duke sjellë objekte artistike “monumentale” e njëkohësisht funksionale. Pas kioskave të WC-ve publike që u vendosën dy e nga dy nëpër mjedise qendrore publike, ku hallexhinjtë tashmë ndjehen të lehtësuar, nëpër pika “strategjike” të kryeqytetit “mbinë” edhe burimet freskuese të dhuruara nga Kuvajti, në formën e portave të hamameve (?) apo të qyteteve arabe në mesin e shkretëtirës, apo të ibrikëve të salepit, me nga dy rubineta moderne në to.

Vërtet Tiranës iu hoqën shatërvanët demode të kohëve të vjetra të saj, vërtet nuk u ruajt tradita e çezmave të lagjeve, të trumave publike, të krojeve të gurta që buronin ujin me lug, por tashmë kemi vepra arti publike të reja, plot atraktivitet për turistët, plot befasi për vetë tiranasit, plot freski rubineti për të vaposurit! Vërtet që të kujton diçka nga Orienti arab, vërtet që pas tyre pret të të dalë në horizont shkretëtira e famshme, vërtet që nuk sheh kund beduinë, por ama ibrikët madhështorë krijojnë mjaft ekzotikë në kryeqytetin shqiptar, në kontrast me emrat modernë e perëndimorë të rrugëve e shesheve!

Për më tepër, ajo që duhet vlerësuar është edhe mendjemprehtësia e atyre që kanë caktuar vendet për këta ibrikë salepi, dhuratë nga Kuvajti, pasi kanë krijuar harmoninë e duhur funksionale me mjedisin përreth apo me objektet e tjera të artit që gjenden në to. Meqë duket se revolucioni artistik me ibrik vijon, pasi shihen ende të krijohen bazamente të reja për t’i instaluar, kemi komoditetin në hapësirën e këtij shkrimi, të themi edhe dy fjalë për asociacionin që krijojnë me mjedisin dhe për domethënien që shprehin ato ende pak që janë vendosur tashmë dhe ku qytetarët më tepër se freskohen, shuajnë kërshërinë dhe sodisin të mahnitur këtë risi befasuese në qytetin e tyre.

Pas portave (të hamameve?) në krye të Parkut Rinia e në krye të lulishtes pas Pallatit të Kulturës, erdhën menjëherë edhe ibrikët. (Por në parantezë, si për të plotësuar tablonë dhe për të nxjerrë në pah më tepër kreativitetin e bashkiakëve të rinj, duhet të përmendim edhe nismën për të mbuluar Monumentin e Pavarësisë dhe për t’i vënë në krah dy kioska WC publike.

U tha për restaurim, por ne na shkon mendja se një veprim i tillë kishte një qëllim më të mprehtë dhe më vizionar: Të edukonte dhe të ndërgjegjësonte qytetarët e Tiranës se ajo binaja e madhe që e kujtonin për WC publike dhe ku urinonin rregullisht, nuk kishte atë funksion edhe pse ngjante si e tillë, por ishte një monument dhe madje vetë Monumenti i Pavarësisë, pavarësisht se vetë Ismail Qemali kishte dalë “për kismet” njëherë andej nga Rogneri?).

Po le të kthehemi te ibrikët. I pari që u vendos me gjasë në sheshin “Ataturk”, apo siç njihet rëndom “21-shi”, duket se kërkon t’i bëjë karshillëk vetë Ataturkut që ndërmori reformat e famshme për modernizimin e Turqisë. Tjetri, pas kurrizit të “Avni Rustemit” qëndron me lëfytin përballë Qendrës Stefan, po për këtë po i kursejmë komentet. Por i treti, ai “i vërteti”, meriton një përshkrim më të hollësishëm. Përballë dy kioskave WC-je që mbajnë mbi vete një tabelë rruge “Xhorxh Bush”, ai qëndron madhështor përpara një shatërvani të vjetër si për t’i bërë konkurrencë ujërash.

Duke e vështruar në kuadër të një ansambli monumental, pikërisht në lulishten krah Parlamentit dhe Akademisë së Shkencave, ai ibrik është renditur dhe harmonizuar me bustet e personaliteteve të shquara të historisë dhe kulturës shqiptare. Në mes Jeronim de Radës dhe Fan Nolit, me Aleks Budën e Sabri Godon pas vetes, ai nuk ka sesi të mos pretendojë të përjetësohet dhe të emërtohet si personalitetet e tjera, me emrin “Ibrik Salepi, lindi në Kuvajt në epokën e lavdishme të udhëheqjes bashkiake të Erionit, u vendos krahas personaliteteve të tjera shqiptare, e një zot e di kur do t’i vijë skadenca”. Padyshim që ka qenë një mendje inteligjente e plot vizion ajo që ka caktuar atë vend, pasi i kujton edhe vendlindjen Nolit, Ibrik Tepenë…

Pra bashkia e re e Tiranës edhe në sferën e pasurimit me monumente të mjediseve publike të kryeqytetit, po bën revolucion artistik, jo vetëm në plotësimin e vendeve vakante, por edhe në idetë e parrokshme për t’i ndryshuar fizionominë. E kjo në fakt pritej, se edhe kur ishte ministër u vërejt prirja e tij për objektet artistike ekzotike, kur në oborrin e një ministrie shqiptare, vuri simbolin e një populli tjetër nomad, rrotën e romëve. Një rrotë tjetër është edhe në krah të Rognerit, por për atë nuk po flasim se duket se është vendosur para epokës së tij.

Ndonjë gojëlig edhe mund ta përgojojë e të thotë se këto nuk i shkojnë profilit të qytetit tonë, por kjo bie ndesh me vizionin universal dhe me identitetin global! Dikush tjetër mund të thotë se s’ka ndonjë meritë se ishin dhuratë nga Kuvajti, e jo çdo dhuratë duhet pranuar pasi pas dhuratës përherë ka një hile, e kjo në fakt na fut në mendim se mos ndoshta ndonjë miku tjetër të huaj i lind dëshira të na dhurojë objekte “artistike” për të plotësuar deficitin monumental të kryeqytetit, e kushedi se çfarë na sjell.

Kemi parë kohë më parë një prezervativ gjigand të valëvitej mbi Korpusin qendror të Universitetit, por ishte i përkohshëm si reklamë, edhe pse domethënës për asociacionin që krijonte me vetë prodhimin e universitetit shqiptar. Mirë po të kujtohej dikush nga Danimarka e të sillte ndonjë simbol rrote djathi, por ruajna zot (ende nuk heqim dorë prej mendësisë tradicionale e mospërshtatjes me idetë revolucionare të bashkiakëve të rinj të Tiranës) sikur të kujtohej dikush nga Spanja të sillte si simbol të betejave toreadore imazhin e topeve të demave, apo ndonjë sipërmarrës i huaj prodhimesh sanitare të sillte me shumicë oturakë të mëdhenj të përshtatshëm për mjedis publik, pasi nisma artistike atëherë nga revolucion ibriku do të kthehej në revolucion oturaku….


Bujar Vani
25 Shtator 2015
http://www.balkanweb.com/site/revolucio ... -me-ibrik/
Image

Image

Image

Image

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

/shkombëtarizimi botëkuptimor /propaganda (neo)bolshevike

#34

Post by rrëqebull » Thu Oct 15, 2015 8:25 pm

Një shkrim i mprehtë që zhvillon aftësinë e lexuesit për t'u zgjuarsuar duke dalluar se si, kur flasim për njerëzit që ushtrojnë punë me shikueshmëri të madhe, përzgjedhja e fjalorit nga ana e tyre nuk është aspak e rastësishme por është treguese e botëkuptimit të tyre dhe sidomos — kur flasim për njerëz pa thellësi mendimi dhe pa aftësi të mëdha shqyrtimore — i vijës politike të atyre që e kanë 'mëkuar' dhe punësuar pikërisht si propagandues të përpiktë (sado i tërthortë) të 'mëkimeve' që i kanë dhënë.

Sigurisht, në këtë rast, flitet për botëkuptim, 'mëkim' dhe vijë politike kundrashqiptare jugosllavo/enveristo/tranzicionisto/BE-iste (neo)bolshevike.

Drejtuesi i emisionit “Procesi Sportiv” në Top Channel, Edi Manushi i fyeu lojtarët e kombëtares së futbollit duke i quajtur shqipfolës nga trevat shqipfolëse, pra i quajti joshqiptarë

Ditën e hënë, në 12 tetor, në emisionin “Procesi Sportiv”, në Top Channel qenë të ftuar lojtarët e përfaqësueses shqiptare të futbollit, traineri De Biasi dhe Kryeministri Rama, në shërbim të të cilit ishte ndërtuar ky talk show. Drejtuesi i emisionit paraqiti një hartë, për të cilën shpjegoi se e kishte sjellë, citoj fjalët e Manushit: “për të parë se nga i kemi lojtarët e kombëtares, vijnë pak a shumë nga të gjitha trevat shqipfolëse. Kjo është një hartë futbollistike, mos ta ngatërrojmë me gjëra të tjera.”

Ky shpjegim do të thotë se ka treva shqiptare, që është territori brenda kufijve shtetërorë të Republikës së Shqipërisë, banorët e të cilave janë “shqiptarë” dhe “treva shqipfolëse”, që janë trevat përtej kufijve të Republikës së Shqipërisë, e të cilat sipas Manushit, janë të banuara me shqipfolës, jo me shqiptarë. Pra, futbollistët e kombëtares shqiptare që vijnë nga përtej kufijve të Shqipërisë, nuk janë shqiptarë por “shqipfolës”.

Por një shqipfolës mund të jetë edhe serb. Pikërisht në Top Channel ka qenë i ftuar para disa viteve politikani serb i Kosovës Oliver Ivanoviç, i cili ka folur në gjuhën shqipe, madje në mënyrë shumë më korrekte se Manushi, që e përzien shqipen me spanjishte, italishte, pa përmendur anglishten. Oliver Ivanoviç, i cili sot është në burg për krime lufte ndaj shqiptarëve të Kosovës, është padyshim një shqipfolës. Domethënë Edi Manushi e barazoi Lorik Canën, Etrit Berishën, Taulant Xhakën, Ermir Lenjanin e lojtarët e tjerë të kombëtares nga Kosova me Oliver Ivanoviçin, serbin shqipfolës. Fjalët e mësipërme Manushi i tha duke iu drejtuar Kryeministrit Rama, i cili nuk e gjeti të arsyeshme ta kundërshtonte atë.

Ndonëse Manushi tha se nuk duhet ta ngatërrojmë hartën me gjëra të tjera, duke nënkuptuar ndryshimin e kufijve shtetërorë, ai u ngatërrua pikërisht në gjëra të tjera, por në dëm të shqiptarëve si komb.
Kryeministri Rama mund dhe duhet ta kishte kundërshtuar Manushin, duke ruajtur dhe korrektesën gjeopolitike, sepse shqiptarët, në Kosovë po se po, por edhe në Maqedoni, Luginën e Preshevës, pra në trojet nga vinë lojtarët e kombëtares shqiptare, janë të njohur ligjërisht si shqiptarë, jo si shqipfolës. Sipas nenit 3 të Kushtetutës së Kosovës, Republika e Kosovës përbëhet nga shqiptarët (jo nga shqipfolësit) dhe komunitetet e tjera. Në dokumentet zyrtare të shtetit maqedon, shqiptarët e Maqedonisë quhen “shqiptarë” dhe jo “shqipfolës”. Edhe në dokumentet zyrtare të Serbisë, shqiptarët e Luginës së Preshevës quhen “shqiptarë” dhe jo “shqipfolës”. Pra, Shqipëria nuk ka përse i quan “shqipfolës” bashkëkombasit e vet, që jetojnë në trevat e tyre përtej kufirit shtetëror.

Harta që paraqiti sharlatani Manushi ishte në fakt harta e flamurit të zi të dronit të Beogradit. Në hartë ishte edhe Sanxhaku, por edhe ishulli grek i Korfuzit, i shënuar me të kuqe, ndonëse nga këto dy territore nuk ka asnjë lojtar në përfaqësuesen shqiptare. Madje ironikisht, nga Sanxhaku është lojtari i përfaqësueses serbe, sllavo-muslimani Adem Ljajiç, i cili pati rol vendimtar në fitoren e Serbisë në Elbasan ndaj Shqipërisë, sepse jo vetëm ishte autor i drejtpërdrejtë i golit të dytë, por kontribuoi në mënyrë vendimtare në golin e parë. Manushi nuk e shpjegoi se përse ishte Sanxhakun në hartën e tij “sportive”, apo për kortezi sportive ndaj Adem Ljajiç?

Harta që paraqiti Manushi pra nuk ishte një hartë sportive siç tha ai, por ishte një hartë absurde që nuk ka lidhje as me trojet ku shqiptarët kanë qenë autoktonë dikur, siç thoshte mbishkrimi i hartës kur u shfaq në flamurin e zi të dronit, pasi kjo hartë nuk përmbante Judbinën, trevën e Eposit të Kreshnikëve, Mujit dhe Halilit, e cila gjendet thellë në territorin e Kroacisë së sotme në regjionin e Likës, në lindje të qytetit të Zadarit. Harta e flamurit të zi ishte hartë vetëm paksa e kamufluar e khalifatit islamik të Ballkanit, duke qenë se përfshinte Sanxhakun islamik, si urë lidhëse me Bosnjën islamike.

Manushi i fyeu rëndë lojtarët e kombëtares nga trevat jashtë kufijve shtetërorë të Shqipërisë dhe shqiptarët e trevave nga vinë ata. Prandaj lojtarët e kombëtares duhet të reagojnë duke thënë se Manushi dhe Top Channeli duhet që të kërkojë ndjesë për fyerjen. Jo vetëm Manushi se edhe Top Channel e përdor rëndom fjalën “shqipfolës” për shqiptarët e përtej kufirit. Nëse nuk kërkohet ndjesë, atëherë lojtarët e kombëtares duhet të shpallin bojkotin ndaj Top Channel./Kastriot Myftaraj
https://www.facebook.com/kastriotmyftar ... 4426784695

User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: /turqizimi

#35

Post by Arbëri » Fri Oct 16, 2015 3:51 am

rrëqebull wrote:
Shkup: Turqit ndërtojnë xhami për BFI-në për nder të Muratit I

Në konferencën për media të mbajtur sot në "Qendrën Nacionale Konservatore", në prezencën e drejtorit, Memet Selmani, kryetarit të Komunës së Çairit, Izet Mexhiti, sekretarit shtetëror në Ministrinë e Kulturës, Behixhudin Shehapi, ambasadorit të Turqisë në Republikën e Maqedonisë, Omur Solendil dhe drejtorit të TIKA-s, Teoman Tirijaki, u nënshkrua marrëveshja për rindërtimin dhe restaurim-konservimin e xhamive të Shkupit "Sulltan Murat" dhe "Allaxha".

Ky investim do të bëhet nga organizata qeveritare turke TIKA dhe Qeveria e Republikës së Turqisë.

Projektimi i detajuar i projekteve të rindërtimit fillon që sot dhe pas këtij procesi fillon rindërtimit paralel i të dy xhamive.

Image
Kjo eshte Xhamia qe pritet te ndertohet dhe pas Xhamie eshte banesa ime qe shifet ne foto , perball e kam .

Image

Tjetra Xhami eshte larg nga vend ndertimi i ksaj Xhamie vetem 2 minuta qe do te thote , mjaftone per nje lagje si kjo ku une jetoj , qe edhe ashtu , as ajo kurr nuk mbushet por ketu eshte nje problem tjeter se ske ku te ankohesh , dhe po u ankove te etiketojne si "qafir" mu keta te komunes tone te partis BDI qe shrytezojn gjdo rast per tu pasuruar .
Nga ana tjeter , Turku po ben punen e vet duke asimiluar shqiptare DUKE PERDORUR FEN dhe ky virus i tyre po na ndjek shume kohe te gjat qe ska ndermned te ndalet , derisa ka hap edhe univerzitete te tyre neper vendbanime shqiptare ne MAQEDONI .

Me kane leshuar nervat per Bese , saqe kam frige qe do mbaroj ne burg kur i shof disa femije te fqinjeve te mij duke folur gjuhen turke dhe asnje nga prinderit e tyre nuk dijne gjuhen e tyre pervetemse 4 femijeve te tij qe shkojne ne shkolle falas , me makine dhe vozites turk !!!

Ketu duhet marre masa dikush sa nuk eshte ber vone se e vetmja arme e jona qe ti fitojme sllavet eshte nataliteti dhe kjo po na shkakton problem te madh kendej , per shembull ne GOSTIVAR sot ka 4% me shume turk seq kishte , dhe 4% me pak shqiptare qe kishte me heret. Ne kete rruge eshte edhe Shkupi , edhe Struga etj,,
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: /turqizimi

#36

Post by Adriana » Mon Oct 19, 2015 6:47 pm

Arbëri wrote:
Kjo eshte Xhamia qe pritet te ndertohet dhe pas Xhamie eshte banesa ime qe shifet ne foto , perball e kam .

Image

Tjetra Xhami eshte larg nga vend ndertimi i ksaj Xhamie vetem 2 minuta qe do te thote , mjaftone per nje lagje si kjo ku une jetoj , qe edhe ashtu , as ajo kurr nuk mbushet por ketu eshte nje problem tjeter se ske ku te ankohesh , dhe po u ankove te etiketojne si "qafir" mu keta te komunes tone te partis BDI qe shrytezojn gjdo rast per tu pasuruar .
Nga ana tjeter , Turku po ben punen e vet duke asimiluar shqiptare DUKE PERDORUR FEN dhe ky virus i tyre po na ndjek shume kohe te gjat qe ska ndermned te ndalet , derisa ka hap edhe univerzitete te tyre neper vendbanime shqiptare ne MAQEDONI .

Me kane leshuar nervat per Bese , saqe kam frige qe do mbaroj ne burg kur i shof disa femije te fqinjeve te mij duke folur gjuhen turke dhe asnje nga prinderit e tyre nuk dijne gjuhen e tyre pervetemse 4 femijeve te tij qe shkojne ne shkolle falas , me makine dhe vozites turk !!!

Ketu duhet marre masa dikush sa nuk eshte ber vone se e vetmja arme e jona qe ti fitojme sllavet eshte nataliteti dhe kjo po na shkakton problem te madh kendej , per shembull ne GOSTIVAR sot ka 4% me shume turk seq kishte , dhe 4% me pak shqiptare qe kishte me heret. Ne kete rruge eshte edhe Shkupi , edhe Struga etj,,


:(


Nga tirana mos prisni ndihme se jane shitur shume me pare.... . Kjo qeshtje tani mendoj qe ka mbetur ne duart e popullit, kush mund te mbijetoj nen thundrat e tyre si shqiptar, dhe gjendja sa vjen dhe po rendohet. Them po rendohet sepse kushtet ekonomike jane arma e tyre e vetme qe mund te perdorin per shqiptaret ne keto treva. Shume me dhemb situata ne maqedoni, per faktin se edhe nen keto kushte shqiptaret ende e ndezin shkupin Kuq E Zi kur ne situata te ndryshme, pra do tu duhesh vetem nje ndihme e vogel nga tirana, qe me sa duket i ka ven kapak kesaj qeshtje :oops:


Arberi, nuk arrij te kuptoj po sllavet pse e lejojne kete situat ( investimet fetare) ? Se mendoj qe edhe per ta do ishte nje dem ne te ardhmen.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Arbëri
Universe Member
Universe Member
Posts: 3821
Joined: Fri Nov 20, 2009 4:59 am
Gender: Male
Location: Maqedoni

Re: /turqizimi

#37

Post by Arbëri » Thu Oct 22, 2015 12:07 am

Adriana wrote:
Arbëri wrote:
Kjo eshte Xhamia qe pritet te ndertohet dhe pas Xhamie eshte banesa ime qe shifet ne foto , perball e kam .

Image

Tjetra Xhami eshte larg nga vend ndertimi i ksaj Xhamie vetem 2 minuta qe do te thote , mjaftone per nje lagje si kjo ku une jetoj , qe edhe ashtu , as ajo kurr nuk mbushet por ketu eshte nje problem tjeter se ske ku te ankohesh , dhe po u ankove te etiketojne si "qafir" mu keta te komunes tone te partis BDI qe shrytezojn gjdo rast per tu pasuruar .
Nga ana tjeter , Turku po ben punen e vet duke asimiluar shqiptare DUKE PERDORUR FEN dhe ky virus i tyre po na ndjek shume kohe te gjat qe ska ndermned te ndalet , derisa ka hap edhe univerzitete te tyre neper vendbanime shqiptare ne MAQEDONI .

Me kane leshuar nervat per Bese , saqe kam frige qe do mbaroj ne burg kur i shof disa femije te fqinjeve te mij duke folur gjuhen turke dhe asnje nga prinderit e tyre nuk dijne gjuhen e tyre pervetemse 4 femijeve te tij qe shkojne ne shkolle falas , me makine dhe vozites turk !!!

Ketu duhet marre masa dikush sa nuk eshte ber vone se e vetmja arme e jona qe ti fitojme sllavet eshte nataliteti dhe kjo po na shkakton problem te madh kendej , per shembull ne GOSTIVAR sot ka 4% me shume turk seq kishte , dhe 4% me pak shqiptare qe kishte me heret. Ne kete rruge eshte edhe Shkupi , edhe Struga etj,,


:(


Nga tirana mos prisni ndihme se jane shitur shume me pare.... . Kjo qeshtje tani mendoj qe ka mbetur ne duart e popullit, kush mund te mbijetoj nen thundrat e tyre si shqiptar, dhe gjendja sa vjen dhe po rendohet. Them po rendohet sepse kushtet ekonomike jane arma e tyre e vetme qe mund te perdorin per shqiptaret ne keto treva. Shume me dhemb situata ne maqedoni, per faktin se edhe nen keto kushte shqiptaret ende e ndezin shkupin Kuq E Zi kur ne situata te ndryshme, pra do tu duhesh vetem nje ndihme e vogel nga tirana, qe me sa duket i ka ven kapak kesaj qeshtje :oops:


Arberi, nuk arrij te kuptoj po sllavet pse e lejojne kete situat ( investimet fetare) ? Se mendoj qe edhe per ta do ishte nje dem ne te ardhmen.
Sllavet jo qe lejojne objekte fetare , por kerkojne sponozore sa me shume qe te kete neper vendbanime shqiptare por jo edhe shkolla . Pastaj e kan parasysh dhe skane se pse te frigohen nga ata , se po u ben fetar extrem shqiptaret . ata e din qe keta jane se pari kunder kombit te vet e pastaj vie sllavi . Me nje fjale , sa me shume te orinentuar ne religjion aq me shume analfabete dhe asimilime do kete te shqiptaret kendej, kshu i konvenon edhe sllavit edhe turk derrit qe kur nuk u ndal .
“Nëse doni të zbuloni historinë para Krishtit dhe
shkencat e asaj kohe, duhet të studioni gjuhën shqipe !"
-----------------------------------------------------------------
Gottfried Wilhelm Leibniz - albanolog, matematicient, filozof gjerman

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Vrojtim: Procesi i turqizimit /greqizimit /sllavizimit /globalizimit të shqiptarëve

#38

Post by Adriana » Tue Nov 17, 2015 2:41 pm

Panairi i librit në Tiranë, shitet edhe libri me thirrjet për terror fetar


Shkrimtarja Flutura Açka ka vënë alarmin në rrjetin social për faktin se ndërsa në Tiranë është hapur Panairi i Librit, aty shiten libra me përmbajtje terroriste. Zonja Açka sjell edhe një faqe të librit për ta lexuar ne të gjithë, që shohim me sytë e ballit se çfarë shteti është Shqipëria. Ja statusi i Flutura Açkës:

“Ne mes te Parisit, dje, nje te premte te zeze vriten dhjetra njerez nga terrorizmi, ne mes te Tiranes shiten libra… si ky qe po publikoj. Dhe prape mbreme pati deklatata se sa shume perpjekje paskemi bere kunder Terrorizmit. Libra si ky shiten qete-qete ne panair, ne shqip e pa takse…
Ndersa sa per skenat e mbremshme ne Paris jane pershkruar gati besnikerisht nga parashikuesi ogurzi Michel Huellebecq te “Nenshtrimi”. R.I.P. per francezet e thjeshte qe Zoti t’i pranoje, edhe pse i vrane ne emer te tij, pa e pyetur.”

Image


Pas reagimit të Ackes, Opinion. Al shkoi në panairin e librit dhe i kontrolluan të gjitha stendat e shtëpive botuese, por ketë titull nuk e gjetën në asnjëren prej tyre. Siç duket pas reagimit të njerëzve në rrjetet sociale dhe mediat online, botuesit e këtij libri kanë vendosur ta heqin nga stenda e tyre këtë titull. /Opinion.Al/[notepad]Sqarim: Bëhet fjalë për librin “Përgjigje jo muslimane në pyetjet më të shpeshta per islamin”, i shkruar nga një indian me emrin Zakir Naik. Libri u përkthye në vitin 2010 me një tirazh prej 500 kopjesh në vendin tonë.[/notepad]
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Vrojtim: Procesi i turqizimit /greqizimit /sllavizimit /globalizimit të shqiptarëve

#39

Post by Adriana » Fri Nov 20, 2015 1:35 pm

Shqiptarët e pyesin Ramën: Pse nuk pati flamur shqiptar në takimin me Erdoganin


Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka takuar në Stamboll numrin një të Turqisë, presidentin Tayyip Erdogan. Por në setin e fotografive që vet kryeministri Rama e ka postuar në profilin e tij në Facebook bëhet e qartë se aty kanë munguar simbolet kombëtare shqiptare.
Madje në dy fotografi, fotografitë janë të prera në atë mënyrë që nuk shihet se çfarë flamuri ka mbrapa kryeministrit Edi Rama, kur dyshja ka qëndruar ulur në takim.

Image


Kjo ka bërë që ndjekësit e kryeministrit Rama në këtë rrjet social ta pyesin kryeministrin se pse nuk ka pasur flamur shqiptar në këtë takim.

Image

-“Flamuri shqiptar ku esht? O Erdogan kujton si shqipnia esht turqi?”, ka shkruar një ndjekëse e kryeministrit Rama në Facebook.

-“Ndoshta është bër turk”, thotë një përgjigje e një tjetër ndjekësi në këtë koment.

-“Sepse Rame eshte grek, e jo shqiptar.“ thotë një përgjigje tjetër.

-“Ka frik nga flamuri i Skenderbeut prandaj nuk e nxir”, është një tjetër koment.

-“Mua më duket se Turqia ka filluar të ëndrroi se Shqipëria e Kosova jan pjes të saja, pra edhe Rama është dakord dhe e ka flamurin e shtetit në krah. Thaqi kur u takua me vëllaun njejt ishte. “ një tjetër koment.

-“PO KU ESHTE FLAMURI SHQIPTARE O NJERI ! “ një tjetër koment.

-“Nuk e ka qit flamurin E GJERGJ KASTRIOTIT ngat ... “ një tjetër koment...


...edhe të tjera komente si këto janë bërë në postimin e kryeministrit Rama në profilin e tij. Deri tani këto kanë mbetur pa përgjigje.
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

/sllavizim /greqizim /globalizim

#40

Post by rrëqebull » Mon Dec 07, 2015 9:09 pm

Image
A keni dëgjuar ndonjë prej qindra ojq-ve dhe avoketërve të popullit të financuar nga globalistët për gjoja mbrojtjen e "të drejtave të njeriut" dhe "të drejtave të grave" që të ngrenë zërin për shitblerjen e "martesave" me vajza shqiptare nga ana e sllavëve?

Heshtja e tyre ndaj kësaj dukurie (dhe jo vetëm) si dhe vet dukuria në fjalë nuk janë aspak të rastësishme!


Përtej shkaqeve të lidhura drejtpërsëdrejti me dogmat e religjionit liberal-bolshevik me të cilin është "trajnuar" (trushpëlarë) "shoqëria civile" — [si p.sh.: «meqenëse kombet nuk ekzistojnë dhe janë thjesht 'emërtime burokratike' dhe 'mitologji' e krijuar nga elitat intelektuale nacionaliste në shekullin e XIX», atëherë nuk ekziston as shkombëtarizimi» (yha!). Kjo është veçse nëndogmë e dogmës më të përgjithshme liberalbolshevike sipas së cilës «meqenëse racat nuk ekzistojnë, atëherë nuk ekziston as përzierja». Sigurisht, këto dogma janë krejt në funksion të synimeve politike globaliste që, për të krijuar një shtet të vetëm mbarëbotëror nën sundimin e vet, kanë kuptuar se u duhet që së pari të krijojnë një Homo Globalus të mulatizuar të dalë nga përzierja e të gjithëve me të gjithë; pra u duhet që të zhdukin "diversitetin" (shumëllojshmërinë) që shtiren sikur gjoja duan të mbrojnë (sikurse bëjnë edhe në rastin e "të drejtave" të cilat po i zhdukin një e nga një.)] — heshtja e ojq-ve ka të bëjë sidomos me faktin që këto martesa janë fundekrye në interes të globalistëve prej të cilëve ato financohen dhe të cilët duan që ta gllabërojnë pjesën e mbetur "të paintegruar" (të papushtuar plotësisht) të Siujdhesës Sonë Ilire, duke e sllavizuar dhe greqizuar Kombin Tonë që shihet si pengesa më e madhe për krijimin e një "jugosllavie të re", motor i së cilës të jenë përsëri serbët [ose, së paku, kështu t'u thuhet atyre meqenëse, nga këndvështrimi globalist, duhet t'u jepet karamelja më e madhe sepse janë më 'kokëfortët', ndryshe nga etnomazokistët tanë jokurrizorë që bëhen fshirëse këmbësh për çdo "partner ndërkombëtar" sepse fundja pikërisht për këtë "cilësi" edhe përzgjidhen dhe caktohen prej tyre në vende kyçe vendimmarrëse (apo më saktë: vendimzbatuese).]

Pra, për pjesën e Kombit Tonë që nuk mund të çshqiptarizohet nëpërmjet turkoarabizimit, magjypo-ciganizimit dhe kozmopolitanizimit multikulti e "kosovarizimit" multietink, me anë të rrjeteve të tyre të dukshme ose jo, globalistët nxisin sllavizimin dhe greqizimin.
Planveprimi është po i njëjtë me atë që ata kanë në shkallë botërore: nëse në shkallë botërore u duhet një Homo Globalus njëracorsh i mulatizuar, në shkallë ballkanike u duhet së pari një "Homo Bizantinus" i greko-sllavizuar. Dhe, ndërsa në shkallë botërore nxisin përzierjen midis afrikanëve dhe evropianëve (sepse kjo sjell ulje të Herësit Mençuror ("IQ") mesatar duke e bërë popullatën e dalë nga përzierja më lehtësisht të skllavërueshme), në rastin e Siujdhesës Sonë, nxisin përzierjen e Kombit Tonë me mbetjet turko-sllave të droguara me abrahamizëm ortodoks sepse këto shihen prej tyre si vegël e volitshme homogjenizuese që mund ta hollojë deri në spastrim të plotë Shqiptarinë. (Dhe shihen si të tillë edhe falë faktit që "nacionalizmi" sllavo-grek nuk është natyror-burimor si Nacionalizmi Shqiptar, por është vegim (aluçinacion) i shkaktuar nga droga proto-bolshevike abrahamike, pra është vetvetiu 'proto-internacionalizëm' që mund të shfrytëzohet plotësisht prej globalistëve. …E megjithatë, nga shumë pikëpamje, mund të thuhet se janë kundrashqiptarët sllavo-grekë 'kokëfortë' që shfrytëzojnë globalistët dhe jokurrizorët etnomazokistë të trushpëlarë me liberalbolshevizëm për të arritur qëllimet e tyre, që gjithsesi janë deri në një farë pike plotësisht në përputhje me ato të kundrashqiptarëve globalistë. Në çdo rast kjo na tregon se sa të ngjashëm dhe të dëmshëm janë për Kombin Tonë religjioni abrahamik dhe ai liberalbolshevik. Në luftën ndaj Nesh, ata janë gjithsesi të padallueshëm prej njëri tjetrit dhe në simbiozë të plotë me njëri tjetrin!)
#neojugosllavizëm #neobolshevizëm #liberalbolshevizëm #etnomazokizëm #jokurrizorizëm #sllavizim #greqizim #abrahamikokraci #globalistokraci #integrim #BE #kundrashqiptarokraci

User avatar
Adriana
Universe Member
Universe Member
Posts: 3201
Joined: Tue Jun 02, 2009 3:34 pm
Gender: Female
Location: Giethoorn (Nederland)

Re: Vrojtim: Procesi i turqizimit /greqizimit /sllavizimit /globalizimit të shqiptarëve

#41

Post by Adriana » Fri Jan 22, 2016 11:30 am

“The Economist”: Synimet e Turqisë pas ndërtimit të xhamive në Shqipëri

Një mega-xhami po ngrihet në rrugën “George W. Bush” në Tiranë, kryeqytetin shqiptar, në afërsi të parlamentit të vendit. Kur të përfundojë, ajo do të jetë xhamia më e madhe në Ballkan, një në një varg të gjatë të projekteve të tilla financuara nga Turqia.

Në vlerësimin e saj, drejtoria e Turqisë i çështjeve fetare, i njohur si Diyanet, ka ndihmuar në ndërtimin e mbi 100 xhamive dhe shkollave në 25 vende. Në Bosnjë, Kosovë, Filipine dhe Somali ky institucion ka rindërtuar vendet islamike të dëmtuara nga lufta dhe fatkeqësitë natyrore.

Në Gaza është duke rindërtuar xhamitë e shkatërruara nga operacionet ushtarake izraelite në vitin 2014. Vetëm projektet aktuale pritet të kushtojnë mbi 200 milion dollarë.

“Të gjitha paratë vijnë nga donacione private”, këmbëngul Mazhar Bilgin, një zyrtar i lartë i Diyanet.

Kritikët dyshojnë se Presidenti i Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan është duke vendosur me këto veprime një ringjallje të trashëgimisë së Perandorisë Otomane. Sekularët nacionalistë në Shqipëri, vend i cili ishte rreptësisht ateist nën komunizëm, stepen kur shohin se parlamenti i tyre do të ngjajë mjaft i vogël nga xhamia që ngrihet pranë ndërsa urbanistët ankohen për formën “McOttoman” të projektit.

Por shumica e shqiptarëve janë të këndshëm. Ndërsa qeveritë post-komuniste lejuan katolikët dhe të krishterët ortodoksë të ndërtojnë katedralet në Tiranë, myslimanët u lanë jashtë në të ftohtë. Besimtarët e kanë gjetur rregullisht veten duke u lutur jashtë, duke u dridhur jashtë një xhamie të vogël të shekullit të 19-të qytetit. Nuk është e qartë pse qeveria e Shqipërisë ka pritur deri në vitin 2013 për të miratuar një të re.

Roli i Turqisë në islamin shqiptar shkon përtej ndërtimit të xhamive. Gjashtë nga shtatë seminaret islamike të vendit menaxhohen nga fondacione të lidhura me komunitetin Gylen. Agjencia e Zhvillimit të Turqisë, TIKA, ka përfunduar 248 projekte në Shqipëri. Përveç ndihmës fiskale, shumë shqiptarë e mirëpresin ndikimin e Turqisë si një kundërpeshë ndaj përhapjes së militantizmit islamik. Sipas myftiut të Tiranës, Ylli Gurra, deri tani 150 shtetas shqiptarë janë bashkuar Shtetit Islamik (IS) si xhihadistë në Siri. Ai fajëson fonacionet salafiste nga monarkitë e Gjirit që u derdhën në rajon në vitet 1990. (Shumë prej tyre u dëbuan pas sulmeve të 11 shtatorit.) Z. Gurra thotë se shumica e muslimanëve shqiptarë refuzojnë radikalizmin e tillë: “Ata kanë më shumë prirje për Islamin turk”

Në të vërtetë, muslimanët në Shqipëri janë shumë më pak të devotshëm dhe më pro-perëndimore se sa bashkëfetarët e tyre turq. Ndërkohë, në terrenin fetar të Turqisë ka një konflikt të brendshëm. Partia e Zhvillimit (AK) që dikur ka punuar krah për krah me lëvizjen Gylen është prishur. E gjithë kjo ndryshoi dy vjet më parë, kur AK nisur një hakmarrje kundër lëvizjes, duke e akuzuar atë se ka orkestruar një skandal korrupsioni që kishte prekur figura të larta të qeverisë. Burokratë gulenistë u dërguan prapa hekurave.

Gjatë 2015-ës në vizitën në Shqipëri për ceremoninë e përurimit të xhamisë së re, Erdogan u kërkoi mikpritësve të tij për të mbyllur shkollat e drejtuara nga gylenistët. Zyrtarët shqiptarë refuzuan kërkesën. Megjithatë, në Shqipëri dhe në vende të tjera, komunitetet myslimane që përfitojnë nga bujaria turke ende përballen me presione. “Erdogan është duke i detyruar ata që të largohen”, thotë Kerem Oktem, një profesor i studimeve turke në Universitetin e Graz.

Diyanet, ndërkohë, e ka zgjeruar programin e saj të xhamive në vendet me lidhje të pakta me historinë osmane. Në vitin 2014 Erdogan tha se Kuba ishte nga populluar nga muslimanët para se të ndotej nga zbulimi i Kristofor Kolombit dhe zbuloi një plan për të ndërtuar një xhami të re atje. Një tjetër xhami është në ndërtim e sipër në Haiti. Ndërtesat e zbavitjeve janë bërë një mjet për transmetimin e kredencialeve fetare të Turqisë për audiencën myslimane vendase dhe të huaja. Objektivi përfundimtar është “të pretendojmë territore të reja”- thotë zoti Oktem. “Është ideja që Turqia duhet të jetë udhëheqësi i gjithë botës muslimane.”/The Economist/BS/
Jam fisnike e kam zemren gure,
si Shqiponja ne flamure.
Mburrem dhe jam krenare,
qe kam lindur Shqiptare.
Nga do qe te jem me ndjek fati,
se jam Shqiptare, shkurt hesapi !!User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Procesi globalist i /çshqiptarizimit /spastrimit të Shqiptarëve.

#42

Post by rrëqebull » Sat Mar 19, 2016 9:31 pm

Agresioni globalist neobolshevik multikulturalist.
Plani për çshqiptarizimin dhe gjenocidin e Shqiptarëve nëpërmjet "diversitetit" multikulti, multietnik e multiracor
(nëpërmjet abrahamizmit, islamizmit, neoosmanizmit, konsumerizmit, çmoralizimit, territ mediatik, ënbartimit të muxhahedinëve dhe kolonizatorëve afrikano-meslindorë, pajisjes së tyre me nënshtetësi shqiptare dhe trushpëlarjes së Shqiptarëve me psuedokulturë vetëvrasëse të "tolerancës dhe mirëpritjes" etj.)
Në një faqe rrjeti para pak ditësh u botua një shkrimi me titull Rama, Boeri dhe tallja e rradhës: masterplani i turpshëm për Tiranën i cili përmban dëshmi dhe të dhëna të rëndësishme nga dikush që i njeh dhe i ka parë gjërat për të cilat flet shumë nga afër dhe që, me ato që shkruan, na lejon që të kuptojnë se çfarë plani kanë ndërmend [e madje po zbatojnë prej vitesh] kundrashqiptarët globalistë dhe gjithë shpura e tyre me dordolecikanë, rrogëtarë dhe leshko të dobishëm, për ta shpërbërë, shkatërruar dhe zhdukur Kulturën Tonë, pra Kombin Tonë, duke u nisur nga çshqiptarizimi "multikulti" e "multiracor" i kryeqytetit tonë, Tiranës. Nga ato që autori shkruan kuptohet gjithashtu se Tirana dhe Shqiptaria në përgjithësi, është përzgjedhur prej globalistëve si kavie për eksperimentet e tyre shkombëtarizuese të radhës. Poende, nga shoshitja e disa prej pikave të këtij "plani" përftohet qartësisht se globalistët kanë ndërmend që ta shpërdorojnë keqas Tiranën dhe Shtetin Tonë për të shkatërruar, islamizuar e çevropianizuar gjithë Evropën (po na përdorin si kavie për të studiuar dhe gjetur strategji kombvrasëse të zbatueshme për të gjitha kombet evropiane).

Le të citojmë drejtpërsëdrejti shkrimin në fjalë dhe të shohim se kush është leshkoja i dobishëm që po u shërben globalistëve dhe dordolecikanëve në qeveri në luftën e tyre kundra Shqiptarisë duke e paketuar planin e tyre kundrashqiptar si "masterplan urbanistik për Tiranën":
Tre italianë hynë në barin në kthinën e Rognerit: Stefano Boeri e Michele Brunello të firmës Stefano Boeri Architetti dhe Andreas
Faoro nga UNLAB, fituesi i konkursit për “Parkun e Besimit”.


Po kush na është Stefano Boeri?

Nga bolshevizmi në betonizëm e multikulturalizëm…

Në faqen për të në uikipedia thuhet se:
Stefano Boeri (Milano, 25 nëntor 1956) është një arkitekt, urbanist dhe politikan italian. […]

Gjatë periudhës universitare […] Boeri [ishte] aktivist majtist […] në Lëvizjen studentore […]

Në 2010-n ai u paraqit në zgjedhjet primare të Partisë Demokratike si kandidat kryebashkiak për Milanon. […]

Në vitin 2013 u ftua nga presidenti i "Komisionit Evropian" Hoze Barrozo për të marrë pjesë në "Një paraqitje të re për Evropën", një grup pune artistësh, krijuesish, shkencëtarësh e intelektualësh evropianë i formuar me synim përforcimin e caqeve të njëjësisë evropiane.
Kumtesa përfundimtare, e paraqitur nga Barrozoja në marsin e 2014-s, rimerrte idenë e Boerit sipas të cilit Evropa duhet njehur (konsideruar) si një megaqytet i ndërlidhur nga mjete transporti dhe komunikimi.[/url]

Nga këto pak rreshta mësojmë se ky Boeri është një prej atyre njerëzve që, si në Itali ashtu edhe në Evropë, kanë kaluar nga majtizmi bolshevik (jashtëkuvendor) i rinisë së tyre në majtizmin neobolshevik dhe kriptobolshevik (brendakuvendor). Lëvizja studentore në Itali ka qenë një organizatë bolshevike porsi gjithë organizatat e ngjashme që u stisën dhe financuan nga globalistët në atë kohë në të gjithë Evropën dhe Perëndimin për t'i trushpëlarë dhe keqshpërdoruar studentët si "neoproletariat": si armë biopolitike për të rrëzuar institucionet e tyre shtetëror-kombëtare, për t'i depërtuar e për t'i shqyer ato e për t'i hapur kështu rrugë shtrirjes dhe thellimit të mëtejshëm të sundimit globalist. Studentët e këtyre lëvizjeve, trushpëlaheshin me broçkullat e atyre që njihen si tre M-të: Marksi, Mao Ce Duni dhe Herbert Markuze, ndërsa kryetarët e tyre ishin agjentë të financuar nga vet globalistët. Skemën e funksionimit të tyre e kemi të pasqyruar sot tek "Organizata Politike" që globalistët kanë krijuar dhe financojnë në vendin tonë për ta përdorur me po të njëjtat qëllime kundra Kombit Tonë.

Këtë shndërrim që ka pësuar Boeri [nga bolshevik që merrte pjesë në sulme të armatosura kundra bashkëkombësve të vet nacionalistë për interes të globalizmit, në neobolshevik anëtar i metamorfozës më të fundit të Partisë Komuniste Italiane, PD-së (që është binjake nga çdo pikëpamje e mundshme me maskën e sotshme të njërës kokë të PKSH-së, PS-në) dhe që vepron ndërkombëtarisht për të çveropianizuar e shkombëtarizuar kombet evropiane nëpërmjet sëmundjes së multikulturalizimit] e dallojmë edhe tek ish-komisioneri Barrozo, me të cilin ai ka bashkëpunuar dhe i cili në rininë e vet ka qenë një maoist i flaktë. Ky shndërrim ka ndodhur tek pothuajse gjithë politikanët majtistë e pseudodjathtistë që po qeverisin dhe dëmtojnë sot kombet evropiane si kryetarë shteti dhe Evropën si burokratë të BE-së. Këta janë leshkot e dobishëm të globalistëve: njerëz të kalbur botëkuptimorisht që prej rinisë së tyre me kundranacionalizëm bolshevik dhe të cilët, ndonëse thonë se e kanë lënë pas bolshevizmin, kurrsesi nuk e kanë pastruar botëkuptim e vet nga kundranacionalizmi por veçse e kanë 'përditësuar' kalbjen e tyre duke përqafuar riformulimin "multikulturalist" të po të njëjtave dogma të globalizmit kombvrasës.
Kalimi i tyre nga (pseudo)"idealistë" mosmendues në "pragmatistë" të pangopur për para dhe pushtet, sigurisht që ka ardhur edhe nëpërmjet joshjeve me fonde, financime e përfitime që u vijnë nga kjo gjendje e re e tyre e të qenit bashkëpunëtorë dhe shërbëtorë në dëmtimin e kombit të vet dhe jo vetëm. Jo më kot, ata bolshevikë që kanë mbetur në një fazë të kalbjes botëkuptimore që Boeri ka tejkaluar prej kohësh, e akuzojnë atë si "betonizues" e "neoliberist", pa e kuptuar se ai që ata quajnë "neoliberizëm" nuk është gjë tjetër veçse bolshevizmi i sotshëm, maska bashkëkohore e globalizmit që i ka shpërdoruar ata në rininë e vet dhe të cilit sot ata, me gjithë pseudo-"idealizmin" e vet, nuk i duhen më, përveçse për të bërë rrëmujë dhe parandaluar opozitat autentike (jo-bolshevike, jo-globaliste e jo-kundranacionalsite).

Vazhdojmë me citimin:

"Parku i Besimit"
Ky “Park i Besimit” meriton në vetvete një shkrim të veçantë, por më lini ta përmbledh këtu. Edi Ramës i erdhi ideja për të kur e vizitoi në Tiranë Anxhela Merkel, dhe projekti ka për qëllim, sikurse thotë në citimin që Rama i bën vetes në dokumentin shpjegues të konkursit, t’i kthejë të gjitha hapësirat e gjelbra përgjatë bulevardit kryesor të Tiranës

në një hapësirë publike të gjelbërt, të mbjellë me gjithë lulet, bimët dhe pemët që përmenden në Kuran dhe Bibël (dhe libra të tjerë të shenjtë). […] Projekti për Parkun e Besimit të Tiranës ka si qendër të tij “piramidën” dhe të gjitha hapësirat e gjelbërta ku ne synojmë të ndërtojmë një imazh të prekshëm të harmonisë fetarë të vendit tonë, duke përfshirë edhe ata kush [sic] nuk besojnë.

Pastiçoja e paturpshme e retorikës komuniste në dokumentin shpjegues të konkursit, e mbushur me citime direkte nga koncepti ëngjëllor i udhëheqësit, amplifikohet nga rishfaqja e “Piramidës”—ish mauzoleumi i dikatorit komunist Enver Hoxha dhe, pas vdekjes, pika kulmore e kultit të tij të personalitetit e, për këtë arsye, qendra e “besimit” komunist—si pikë qendrore e pluralizmit fetar të Ramës. Ky është, natyrisht, një gjest që i shkon ndjeshmërisë ndaj monumenteve të djalit të skulptorit më të famshëm të realizmit socialist dhe një prej të preferuarve të regjimit. Ato që UNILAB thotë për “çmonumentalizimin” janë padyshim të rreme; në të vërtetë, këtu bëhet fjalë për “rimonumentalizim”—një rimonumentalizim sipas praktikave fashiste. […] Është ironi e madhe që është zgjedhur përsëri një arkitekt italian për të ri-artikuluar këtë trashëgimi fashiste—sikur ta kenë kinse për të reflektuar më së miri klimën aktuale politike.
Pas shpërdorimit të retorikës së zgjyrosur të "harmonisë fetare" (apo "pluralizmit fetar") fshihet synimi për ta shndërruar Tiranën në një 'banjo publike' multikulturore ashtu siç parasheh eksperimenti çshqiptarizues globalist. Sipas këtij plani shkatërrimtar Tirana nuk duhet të jetë më kryeqyteti i Shqiptarëve, por një "Amsterdam", një "Babiloni", një "Londër" e përsheshosur e kolonizuar nga njerëz me qindra identitete fetaro-racore të përbashkuar nën hijen e rreckës së BE-së nga 'pasioni' për supermarketet dhe shoubizin (që përditë e më shumë do të propagandojë përzierje racore me "rita orat", "bq"-të dhe "kim kadashian"-et e rastit).

Autori aty e përdor fjalën "fashizëm" ashtu siç ajo filloi të përdorej nga neobolshevikët për të sulmuar stalinizmin. Nëse kuptohet kjo gjë, atëherë mund t'i jepet plotësisht të drejtë atij: klima e tanishme politike po rrëshqet gjithnjë e më shumë në hoxhizëm e stalinizëm (kundranacionalizëm, kundrashqiptarizëm).
Autori ka bërë një zgjedhje të caktuar argumentuese për t'i ngjeshur këtij plani monumental kundrashqiptar globalist ngjyrimet mohëse (negative) që mund t'i sjellë ndërmend fjala "fashizëm" një lexuesi të "shkolluar" me filma hollivudi e me libra propagandistike majtiste mirëpo, përtej gjykimeve juridiko-historiko-politike (se në këtë pikë po flasim për fushën arkitekturor-artistike), planet urbanistike të nacional(-perandor-)izmit italian, nuk mund të krahasohen për nga ndjeshmëria dhe cilësia estetike me ato të neobolshevizmit globalist që është hyjnëzues i shëmtisë, rrëmujës dhe joevropianësisë. Pra, monumentalizimi nuk është vetvetiu diçka `e keqe` (për të cilën autori përdor fjalën "fashiste"); gjithçka varet nga përmbajtja, nga ajo se çfarë tregojnë ato monumente, se në çfarë kulture e kanë rrënjën dhe se çfarë duan që të mbartin në vetëdijen e publikut. Përdorimi i kësaj fjale në këtë rast, përbën në vetvete atë gabim arsyetimor që dëgjojmë e lexojmë shpesh në media; si p.sh.: «grekët dhe serbët mbrojnë interesin e tyre kombëtar - grekët dhe serbët janë të këqinj - atëherë të mbrosh interesin tënd kombëtar është diçka e keqe». Pra, në këtë rast: «fashistët ndërtonin vepra monumentale - fashistët ishin pushtues të këqij - atëherë të ndërtosh vepra monumentale është diçka e keqe». Është e padiskutueshme që pushtim të mirë nuk ka, por të kundërshtohet globalizmi me një fjalë përmbajtja e së cilës është përpunuar e shtrembëruar nga vet globalizmi për të demonuzuar kundraglobalizmin, nuk dëshmon as dituri dhe as ndonjë aftësi të madhe argumentuese, përkundrazi. E madje neobolshevikët e përdorin fjalën fashizëm edhe për "Iluminizmin" çka tregon se në çfarë rruge të gabuar na shpie ndjekja e hullive retorike propagandistike të gërmuara prej tyre në kërkim të çdo shtegu të mundshëm për të sulmuar konceptin e kombit. Fjalët janë çelësa për t'ia hapur apo mbyllur shikimit realitetin. Nëse përdoren çelësat e gabuar apo çelësa të ndryshkur, apo çelësat që globalistët dhe dordolecikanët duan që ne të përdorim (si p.sh. "harmonia fetare"), shikimit nuk i hapet realiteti por veçse shkarravina apo "përralla" që ata që kanë interes madhor fshehjen e së vërtetës duan që të na paraqesin si "realitet" dhe "të vërtetë". Italianët dhe gjithë të huajt e tjerë evropianë që po veprojnë sot për ta çshqiptarizuar Shqipninë, po e bëjnë këtë gjë si shërbëtorë të globalizmit dhe/ose për interesin e tyre përfitimanjak të ngushtë, dhe jo si "fashistë" përfaqësues të interesit të kombit të tyre (aq më pak kur në vendin e tyre janë anëtarë partish "kundrafashiste" që po e shkatërrojnë shtetin e vet, si në rastin e Boerit). Ne, si nacionalistë, nuk kemi pse të përdorim me ngjyrime të këqija një fjalë që globalistët kanë përpunuar për të sulmuar dhe demonizuar nacionalizmin. (Dhe këtë e thotë dikush që, më 7 prill 1939 do të kishte qenë me bindje të plotë shpatull-më-shpatull me Mujo Ulqinakun).

Vazhdojmë me citimet:

"Mirëkuptimi" mes dordolecëve të globalizmit
Por le të kthehemi tek takimi ynë i mëngjesit në Hotel Rogner. E urova Boerin për fitoren e konkursit ndërkombëtar, por ai ishte shumë i qartë—me qartësinë që të jep besimi në vetvete—në lidhje me fitoren e tij: “Mua më kërkoi të marr pjesë Edi Rama, personalisht. Kishim një mirëkuptim se do të fitonte studioja ime.

Kam shkruar në të shkuarën se si vetëm një grup i vogël firmash arkitekturore rreth Ramës ka fituar shumicën e tenderave, dhe kam hedhur dyshime për proçedura të manipuluara dhe konflikt interesi (rasti më i fundit ishte kur “fituesi” u shpall që në hapjen e konkursit për bypass-in e Gjirokastrës, i cili pastaj e fitoi vërtet konkurimin), por më pëlqeu që e dëgjova këtë gjë direkt nga goja e njërit prej këtyre “fituesve”. Mezi pres ta dëgjoj atë t’i përsërisë ato fjalë në gjykatë, por kjo mund të jetë një fantazi idiote e imja. Në çdo rast, nuk do ishte e pandershme që përzgjedhja e tij, të paktën pjesërisht, t’i vishej një sërë artikujve shumë entuziastë që Boeri ka shkruar (le të mos e quajmë b***lëpirje) për Ramën, këto vitet e fundit.
Këtu veçse na dëshmohet ajo që tashmë është njohuri e përgjithshme e çdo Shqiptari: ligjet, rregullat, drejtësia nuk vlejnë për kundrashqiptarokratët shtetshkatërruesë dhe bashkëpunëtorët e tyre. Janë thjesht fjalë që mund të përdoren në fjalimet e tyre të shpëlara propagandistike përballë kamerave. Nga ky citim kuptojmë gjithashtu se çfarë specieje i përkasin të huajt që vijnë në Shqipni për të na "ndriçuar" dhe se cila është "aftësia" e tyre më e madhe.
I thashë, gjithashtu, se e kam vrarë përherë mendjen se pse qytetarët e Tiranës nuk pyeten kurrë se çfarë mendojnë për qytetin e tyre dhe se çfarë mendojnë për atë që duhet të arrijë një masterplan. I tregova disa shembuj, për një zonjë që shet perime dhe fruta në rrugë, në qiell të hapur, për mungesë të infrastrukturës së tregjeve; për aksionet e policisë kundër shitësve në rrugë; për mungesën e parqeve; për pushtimin e hapësirave publike nga kompanitë e lidhura me qeverinë; për dhunën klasore të INUK-ut. Ka rezerva të jashtëzakonshme të pa shfrytëzuara brenda Tiranës, në mendjet e të gjithë banorëve. Ndoshta, do ishte më mirë të pyeteshin ata se sa të konsultoheshin kontekste që nuk kanë lidhje me Tiranën, të tilla si Shangai apo San Françisko. Por Boeri ishte i palëkundur: “Duhet të jemi më ambiciozë.” Nuk isha shumë i sigurt se kujt i referoheshin këto fjalë, por ndoshta po fliste për pagesën e tij.
Më mbeti një kuriozitet i pamatë të dija se si do ta manovronin emrin tim me qeverinë, dhe nëse do angazhoheshin, vërtetë, për të krijuar një bazë të hapur njohurish rreth qytetit. Kur mbërrita në shtëpi, u shkruajta një email italianëve, duke i falenderuar për bisedën nxitëse që kishim patur. Sikurse pritej, nuk dëgjova më prej tyre, asnjëherë.

Domethënë, deri më 23 shkurt. Ndërsa isha jashtë shtetit, pashë lajmet që flisnin rreth aktivitetit të prezantimit të “Tirana 2030: Një Vizion për të Ardhmen e një Kryeqyteti Mesdhetar.” Në një lëvizje interesante, Boeri me bashkëpunëtorët, e kishin hedhur të gjithë prezantimin në Google Docs, kështu që qytetarët e thjeshtë do të mund të ofronin “reagimet” e tyre për “hapin e parë të këtij proçesi.”

[…] nëse do të bazoheshim në këtë dokument, “vizioni” i Masterplanit Tirana 030 bazohet i gjithi në citime të gabuara, pyetje të paketuara si përgjigje, referime fallce, spekullime në ajër, data të gabuara, dhe mungesë totale të të dhënave objektive—me një fjalë, në vend të vizionit është verbëri. Ai është një demonstrim ngazëllues i zhargonit teknik dhe një shfaqje patetike e paaftësive përkthyese dhe të dizenjimit tipografik. Si ka mundësi që materialin nuk e ka lexuar askush për ta korrektuar? A nuk kanë patur fonde për një përkthyes profesionist? Apo mos italianët, të vetëdijshëm për shterpësinë e këtij ushtrimi, kanë menduar thjesht se askush në Shqipëri nuk do ta vinte re?
Në të vërtetë të metat e këtij dokumenti janë vënë në dukje edhe nga komentues të ndryshëm në faqen e njërit prej pjesëmarrësve në këtë plan nga Bashkia Tiranë si dhe në dy komente tek faqja e planit në fb. Ja çfarë i shkruajnë disa prej tyre në lidhje me "platformën interaktive të pjesëmarrjes publike" që projektuesit e këtij "masterplani" u paskan vënë në dispozicion Shqiptarëve për të "dhënë mendimin e tyre":
[…]

Disa ore me pare lexova, pra, ftesen tuaj per te marre pjese ne kete platforme interaktive, siç ju e quani, por nuk pashe veçse nje slideshow me fjale te kufizuara ne google drive, qe me sa kuptoj, ju i quani ide, por disa komentues (sic thoni edhe ju) te artikuluar, ne shume raste vene ne dukje faktin qe disa prej frazave ngjajne si togfjaleshe revistash ne anglisht, ku kuptimi eshte shume i veshtire te gjendet. Per te mos meshuar me shume mbi komentet e tyre, e per te mos perseritur ate qe shume prej tyre thone, po e shmang inputin tim ne ate dokument.

Nese ky eshte ai slideshow qe mund te kete shoqeruar fjalimin e z. Boeri, ndoshta me perpara do te kishte qene e sugjerueshme te postonit ndonje video apo podcast te fjaleve te tij. Patjeter qe do te perbente interes edhe me te madh te shihnim te gjithe dokumentacionin shoqerues te kesaj skeme, ku te shpjegohej edhe procesi i perzgjedhjes se secilit aktor e faktor, si edhe kostot dhe afatet e ketij studimi paraprak…Ky do te quhej informacion vertet i hapur.

Po shtoj ne forme anekdote qe per mua si arkitekt, transparence do te ishte sikur te kisha njehere akses ne folderat e studios "Atelier 4", ku me sa di nga kolegë te profesionit, nuk lejohen as USB-te dhe jo me interneti wink ikonë emotive.

Nese ideja juaj ia vlen të përhapet, ashtu siç TED motivon interesin e miliona njerezve, do t’ju sugjeroja qe te ndanit me publikun e gjere thelbin e idese dhe jo afresket e lorenzettit.

Te komentosh mbi tituj slide-sh dhe diagrama surreale photoshopi, nuk eshte proces fort intelektual, por veç se nje nxitim i percipte, qe shume pak njerez mendojne se ia vlen te ndermerret.

Nderkohe qe i referoheni kendit te lojerave, nuk e kam idene cfare lidhje kane dy temat me njera tjetren. Nese shqetesimi juaj eshte qe nuk ka interaktivitet me dokumentin tuaj ne drive, ç’lidhje ka kjo me daljen ne protesta? Ne nje vend demokratik, çdo qytetar eshte i lire te protestoje per çfare te doje, kur te doje e sa here te doje… Nese ju postoni dokumentin tuaj ne drive, kjo nuk eshte arsye qe publiku te mbyllë gojen, siç ju me duket sikur e insinuoni ne disa momente.

Nese si informacion i hapur na shiten slideshows, me te drejte, serisht do te themi “nuk na u ofrua nje platforme transparente komunikimi” dhe “nuk na u dha mundesia te degjohemi”.

Sot udhetova me nje autobus te linjes se Tiranes se Re. Nuk e di sa kohe mund te keni pa hipur ne nje te tille, por jam i sigurt qe te gjithe njerezit qe e vuajne ate eksperience cdo dite, kane shume per te thene per 15 vitet e ardhshme te ketij qyteti.

Duke qene se mbani nje profil si punonjes i Bashkise se Tiranes dhe nje qendrim si perfaqesues i saj, do t’ju ftoja qe si platforme bashkebisedimi qytetar te provonit referendumin e nivelit te ulet dhe jo powerpointin. Te provonit "open data" dhe jo kriptizmin.

Keshtu, do te arrijme ate qe edhe ju, edhe une deshirojme njesoj: dialogun qytetar dhe transparencen. Aty do te shihnit vertet qe ajo qe duan qytetaret e Tiranes eshte shume larg asaj qe duket sikur ju doni.
[…]bie teresisht dakort me komentet e siperfolesit - konsultimet online si ky ku diskutohet mbi disa afreske te mesjetes italiane dhe jo harta dhe projekte reale te qytetit te tiranes nuk jane demokratike, anashkalojne thelbin e vete konsultimeve (jeta ne Tirane) dhe perbejne madje shkelje te barazise se qytetareve para sherbimit (jo te gjithe dine anglisht, jo te gjithe kane internet, jo te gjithe i kuptojne metaforat e arkitektit italian... )
Të dy këta komentues kanë përmendur Lorencetin sepse, sado e pabesueshme mund të duket që tallja ndaj Shqiptarëve po kryhet në mënyrë kaq të hapur dhe të pacipë, e vetmja pamje "projekti" që tregohet në dokumentin e këtij "masterplani", është një vepër e 1338-39-s e Ambroxho Lorencetit! (Siç mund të shihni edhe tek fotoja e ballinës në faqen "zyrtare" të masterplanit në fb).
Ndonëse ata që janë kurdisur prej kohësh me idenë e rremë vetëurrejtëse dhe të cekët se "të gjithë të huajt janë të mirë kurse të gjithë ne shqiptarët jemi të këqij", kjo lloj qasje tallëse dhe nënvlerësuese deri në përbuzje e këtyre pipinove ndaj publikut shqiptar na mësojnë diçka shumë shumë të rëndësishme: të huajt që bashkëpunojnë me politikanët "tanë" nuk janë kurrsesi më të mirë se ta por kanë të njëjtat vese, të njëjtat kalbje botëkuptimore dhe të njëjtat të meta që ata kanë!! Kjo është diçka thelbësore që duhet kuptuar. Ata të huaj (cilëndo detyrë paçin) që bashkëpunojnë, mbështesin apo mbrojnë ultraetnomazokistët dhe kundrashqiptarët që po e shkatërrojnë Shqipninë, janë po aq kundrashqiptarë sa ta. (Pa harruar që në shumicën e rasteve janë pikërisht këta të huaj që i financojnë dhe i instalojnë në pushtet).

Le t'i rikthehemi citimit të shkrimit të përmendur në fillim:
Dokumenti hapet me një “Indeks të Metodologjisë,” i cili e ndan vizionin e masterplanit mes një “Afresku”, një “Karte” dhe një “Atlasi” pa koherencë me njëra tjetrën dhe pa asnjë gjurmë të ndonjë ideje kryesore, trajektoreje, apo koncepti—në fakt, masterplani nuk ka asnjë lloj “metodologjie” të dukshme.

Për “Kartë” na ofrohen disa mozaikë imazhesh që nuk duket të kenë lidhje me njëra tjetrën. Në kreun e titulluar “Drejt një Qyteti Global dhe Intensiv” paraqiten fragmente nga afreskot e Ambroxho Lorencetit të titulluara Alegoria e Qeverisjes së Mirë dhe të Keqe—Efektet e Qeverisjes së Mirë në Qytet dhe Efektet e Qeverisjes së Mirë në Vend— të datuara, në mënyrë të gabuar, por edhe ironike, “1938-1939” (a mos në mënyrë të pandërgjegjshme, e kanë menduar pushtimin fashist të Shqipërisë si “qeverisje e mirë”?); si dhe një kolazh punimesh të pa titulluara të Riçard Hamiltonit


Mjafton te shihen veprat e shëmtuara pseudoartistike të Hamiltonit të paraqitura në "dokumentin" tallës të këtij "masterplani" ― të së ashtuquajturës rrymë "pop art" që ka qene ne funksion të supermarketizimit dhe shëmtimizimit të artit dhe të zhytjes së shoqërisë në konsumerizëm, kundratradicionalizëm, pseudokulturë globale, pseudoemancipim dhe hiperseksualizim (që janë që të gjitha të përdorura ende sot si armë psikologjike për ta mbajtur shoqërinë të mpirë dhe të shpërqendruar me "lajme" për jetën seksuale të këtij apo atij "vip"-i si dhe për ta çmoralizuar dhe larguar nga shtysat e shëndetshme kombëtarfamiljare duke nxitur tradhtinë bashkëshortore, zhbërjen e martesave, adoleshentizimin e përhershëm etj. ― për të pasur një ide të asaj se çfarë stili dhe mënyre jetese po u jepet (me detyrim) tiranasve dhe Shqiptarëve në përgjithësi dhe se në ç'themele pseudoartistike pseudomoderniste është i ndërtuar ai. Titulli i kapitullit "Drejt një qyteti global" është gjithashtu domethënës dhe na bën të ditur që paraqitja e këtij masterplani e bërë më 23 shkurt të këtij viti me titull “Tirana 2030: Një Vizion për të Ardhmen e një Kryeqyteti Mesdhetar” është tërësisht propagandistike dhe e gënjeshtërt sepse jo vetëm që `qytet mesdhetar` dhe `qytet global` nuk janë sinonime, por nuk duhemi çuditur që kuptimi i mbiemrit "mesdhetar" në mendjen e veprimtarëve të globalizmit të jetë tërësisht gjeografik, dhe jo kulturor. Pra, një qytet që ndodhet në Mesdhe por me pseudokulturë globale. (Pa harruar gjithashtu se në Mesdhe gjenden edhe qytete jo-evropiane afrikane, arabe, turke pra në vetvete edhe mbiemri "mesdhetar" për kryeqytetin shqiptar paraqet po të njëjtin synim çshqiptarizues multikulturalist sa mbiemri `global`).

Image

Vazhdojmë me citimin:
Ka dhe disa perla të tjera, si kjo:

Image

përkthimi:
A mundet Tirana të bëhet një model europian për një qytet biodivers dhe jo-antropocentrik?
Më kujtohet kjo temë e biodiversitetit nga takimi me Boerin. Me sa duket kjo qënka me të vërtetë tema e tij. Po, kur ai flet për potencialin e Tiranës për t’u bërë një “qytet jo-antropocentrik” duhet të mbajmë frymën para cinizmit të pacipë të këtij pohimi.
Ta quash cinizëm të pacipë është pak. Janë pikërisht këto lloj "artikulimesh" që duhen mbajtur parasysh për të kuptuar se çfarë specieje "mendimtarësh" e "artistësh" të huaj me botëkuptime të kalbëta "bashkëpunojnë" (bashkëvjedhin e bashkëshkatërrojnë) me qytet/shtetshkatërruesit "tanë". Përdorimi i skajit `jo-antropocentrik` tregon se këta lloj "të ndriturish" dhe "mecenatët" që i ftojnë ata janë sociopatë, kanë psikoza kundrashoqërore dhe urrejtje ndaj njerëzve të cilëve pritet që ata t'u shërbejnë. Po e kemi thënë shpeshë se të qenit etnomazokistë sociopatë është një ndër "cilësitë" kryesore që globalistët kërkojnë tek dordolcët e tyre, qofshin këta politikanë për t'u financuar e instaluar në pushtet, qofshin "artistë" për t'u reklamuar e ftuar nëpër konferenca, "trajnime" a "think tank"-e të organizuara nga BE-ja apo entietete të tjera si kjo.
Nuk kuptohet qartë dhe ndoshta nuk e di as vet Boeri se çdo të thotë që në një qytet evropian të shtohet biodiversiteti (mos ndoshta që të bëhet xhungël apo shkretëtirë e përshtatshme për devetë që t'u shuajë nostalgjinë dhe të bëhet e përshtatshme për kolonizatorët ardhacakë afrikano-aziatikë?!) por, sa i përket "jo-antropocentrizmit", autori i shkrimit e shpreh shumë mirë faktin që Tirana dhe qytetet tona janë tashmë të tilla (dhe s'ka si të jetë ndryshe për aq sa do të zgjasë ky regjim kundrashqiptarokratik partiakistocentrik, zhvatëscentrik e sociopatocentrik):
Nëse Tirana është ndonjë gjë, ajo është tashmë “qytet jo-antropocentrik” […] për shkak të shkatërrimit të vazhdueshëm të hapësirave të gjelbra; mungesës së plotë të konsideratës për njerëzit e vërtetë që jetojnë, punojnë dhe lëvizin brenda qytetit; dhe këmbënguljes arrogante për shpronësimin në favor të bizneseve nën termin e zbukuruar “intensifikim.”

Të shkatërrosh një zonë parku për të ngritur ca fundërrina plastike—të parafabrikuara, me cilësi të dobët, të importuara nga Kina dhe të financuara nga Kuvajti—në vend të pemëve të përshtatshme për fëmijët, të cilat shërbejnë në mënyrë përfekte për shumë funksione—kjo është jo-antropocentrike. Të derdhësh gjithë ujrat e zeza urbane direkt e në një kanal të hapur që rrjedh përmes qytetit, ndërkohë që gjobit ca fshatarë të varfër që shurrojnë në baltë—kjo është jo-antropocentrike. Të shkatërrosh tezgat “ilegale” ndërtuar me djersën e duarve të dikujt, ndërkohë që lë të paprekura ndërtesa të larta të ndërtuara ilegalisht [nga manjatët e betonit] në vende që më parë ishin sheshe publike, ngaqë je mësuar t’u lëpish ***** çdo të enjte kur mbaron seancën parlamentare—kjo është jo-antropocentrike. Të guxosh t’i quash fermat rreth Tiranës “kopsht zoologjik të invertuar” në mungesë të skajshme të konsideratës për njerëzit që kultivojnë tokën për të përfituar nga produktet e freskëta dhe të sezonit, diçka krejtësisht e veçantë për një kryeqytet europian dhe një ndër të paktat gjëra tërheqëse për të jetuar në të—kjo është jo-antropocentrike.

Pra, Boeri, pse nuk vjen të jetosh për pak kohë në Tiranë dhe të të tregoj se ç’do të thotë jo-antropocentrike; bile, do ta shohësh vetë çdo ditë kur të hipësh në autobuz! Dhe meqë ra fjala, kjo është një ftesë që ja bëj çdo njeriu që ndjen nevojën ta ndyjë gojën me atë term qesharak, i cili, në mos ndonjë gjë tjetër, është afirmim i një antropocentrizmi arrogant. Të lëvdosh jo-antropocentrizmin si “e ardhme” është një privilegj që ta japin WC-të e pastra dhe ngrohja e përshtashme.
…por duhet kuptuar edhe diçka tjetër: fjala `jo-atropocentrike`, e përdorur nga dordolceikanët dhe pseudoartistët në shërbim të globalizmit për Tiranën, do të thotë në të vërtetë `jo-shqiptare`. Domethënë: Tirana nuk duhet të jetë njerëzore sepse pronë e globalistëve, korporatave të tyre ultrakapitaliste përtejshtetëshe dhe dordolecikanëve, ku ata të mund të bëjnë të gjitha eksperimentet kombvrasëse dhe shoqërishqyerëse që urrejtja ndaj njerëzve të thjeshtë me identitet mijëravjeçar kombëtar, etnomazokizmi, psikozat e tyre përfitimanjake dhe sociopatia e tyre u "frymëzon" dhe ku të nxjerrin përfitime dhe pastrojnë para pa paguar taksa dhe duke pasur në dispozicion një ushtri të tërë skllevërish që do të punojnë të nënpaguar në fabrikat e hapura prej tyre…:
Por le të vazhdojmë. Do t’i kapërcej pjesët në të cilat autorët shohin ëndrra për Tiranën si “kryeqyteti i parë europian me një përqindje të lartë të makinave elektrike” dhe “një muze të hapur të 900 gjeopolitikave,” sepse deluzioni i tyre shkon përtej çdo gjëje që mund të imagjinohet (“tregohu ambicioz” tha ai!) . Në dokumentin e tyre, Tiranën duhet ta shohim si “kryeqytetin ballkanik të prodhimit të makinave”. Na kërkohet të vrasim mendjen se ku duhet të ndërtojmë një “zonë pa taksa ku të vendosim prodhimin e enëve me vlerë të madhe të shtuar për në Itali dhe vende të tjera europiane” (neokolonializëm?). Na kërkohet që të mrekullohemi me imazhin e Tiranës si një “qytet inteligjent”, si një qytet me “qasje në informacion” (të tillë si pagesa jote, Boeri?), me një “ekonomi të përbashkët” (përveç pagesave nën dorë që qeveritarët do të marrin nga të gjitha projektet e reja “intensifikuese”), dhe me “sistem të informacionit menaxhimi [sic]” (me qëllim për të ofruar përgjim 24 orësh për çdo anëtar të opozitës e shoqërisë civile).

Dhe mos harrojmë një “Satabazë [sic] mbi pronësinë e tokës dhe sistemin tatimor.” Do ishte shumë praktike që për këtë gjë të përfshihet kompania nga Hong Kongu, e cila shërben si maskë për dy kompani të regjistruara në parajsa fiskale, të lidhura me kompaninë e partnerit të biznesit të vëllait të Edi Ramës—ato tashmë po e privatizojnë sistemin tatimor përmes krijimit të, pikërisht, një “satabaze” të tillë.
…por sidomos ajo nuk duhet të jetë shqiptare. Bëni kujdes sepse në pjesën që do të citohet më poshtë do të lexoni të shprehur haptas si askund tjetër planin që kundrashqiptarët globalisto-dordolecikanë kanë për ta kolonizuar Shqipninë me jo-shqiptarë dhe për ta shndërruar në një çorbë të thartuar e të prishur multiracore:
Por është kaq e vështirë të “jesh ambicioz”, kur këtë gjë ta sugjeron dikush që nuk të ngjall asnjë lloj besimi, i cili thjesht i bën jehonë çfarëdo lloj termi seksi që ka dëgjuar javën e shkuar, i cili përpiqet të kënaqë klientët e tij duke u lëpirë *****, dhe që shikimin e tij e ka të fiksuar vetëm tek ato që ai i konsideron arritje të tij në të shkuarën (të tilla si një rrokaqiell plot me pemë). Kjo gjë—e kombinuar me mungesën ekstreme të kujdesit dhe etiketës që demonstrohet nga ky dokument “vizioni”, i cili duket vërtet i destinuar për ndonjë çmim në garën për t’ja hedhur me punë shkel e shko—nuk arrin të bindë apo të frymëzojë aspak askënd. Në faqet e tij, mund të dallohet qartë zëri i Ramës që u tregon atyre “idetë” e tij të mëdha, për shembull, në faqen 57:

Image

përkthimi:
Tirana Qytet Përfshirës

Një metropol që e udhëheq Shqipërinë drejt një roli kritik në politikën dhe kulturën mesdhetare. Një urë gjeopolitike mes Europës dhe Lindjes. Një metropol multikulturor dhe multi-fetar [!!!] që i bën besimin dhe traditat vlera të shtuara duke investuar në diversitet [!!!] në konkurimin me metropole të tjera ndërkombëtare.


Mjetet [për ta arritur këtë]:

Të krijohet një "festival i feve" që nënvizon në nivelin europian rolin kyç të Tiranës në menaxhimin e konflikteve botërore.

Të krijohet shtetësia e përkohshme shqiptare për të lehtësuar dhe menaxhuar fluksin e migrantëve nga Lindja e Mesme drejt Europës [!!!] me mbështetjen e Fondeve Strkturore Europiane, Bankës Botërore dhe FMN-së.
Një njohuri e përgjithshme e gjithë Shqiptarëve është se "politikanët tanë nuk vprojnë me një plan të qartë kombëtar për ta zhvilluar vendin tonë dhe për të na e përmirësuar jetesën". Kjo është e vërtetë por nuk do të thotë se ata nuk po ndjekin asnjë plan. Kundrashqitparët ultraetnomazokistë që janë në pushtet për interes të globalistëve po ndjekin me përpikëri planin shkatërrimtar që pronarët e tyre kanë përpiluar për ta çshqiptarizuar Shqipninë, për ta kolonizuar me joshqiptarë dhe për të na zhdukur si Komb. Që nga ndotja e Tiranës me shëmti abrahmike [1, 2, 3], ndërtimi i bunkerëve abrahamikë, hapja e shkollave neoosmane e deri tek prurja e muxhahedinëve dhe pajisja e tyre me nënshteësi shqiptare, janë që të gjitha vepritmari kundrashqiptare pjesë të planit të mirëstudiuar globalist [që ata zbatojnë edhe në bashkëpunim të ngushtë me kundrashqiptarët neobizantino-neoosmanë (jugosllavo-greko-turq)] për të na shkombëtarizuar dhe spastruar nga Atdheu Ynë!

Është domosdoshmëri e kohës që çdo Shqiptar ta kuptojë që "partnerët ndërkombëtarë" "perëndimorë" apo BE-ja nuk janë aspak "miq perëndimorë" e aq më pak "evropianë" që duan të na "afrojnë me Evropën" apo "pranojnë në Evropë": ata janë veprimtarë rrogëtarë të entiteteve globaliste kundrakombëtare kundrashqiptare që duan të na shfrytëzojnë si kavie për eksperimentet e tyre globalizuese dhe që kanë bërë gjithçka për ta abrahamizuar, islamizuar e "multikultralizuar" vendin tonë gjithë këto vite të tranzicionit. Sado paradoskale iu duktë të pavëmenshmëve kjo gjë, e vërteta është se globalistët që qëndrojnë pas BE-së dhe jo vetëm, janë nxitësit dhe financuesit kryesorë të islamizmit dhe neoosmanizimit të Trojeve Tona në këtë çereshekull me synim që të na përdorin si faktor islamizues dhe çevropianizues për gjithë Evropën dhe si kavie për eksperimentet e tyre gjeopolitike globale. Dhënia e nënshtetësisë muxhahedinëve [e fshehur në mënyrën më të turpshme nga mediat e regjimit dhe për të cilën dordolecikani në pushtet ka gënjyer radhazi në mënyrën e pafytyrë që i karakterizon gjithë dordolecikanët e regjimit kundrashqiptarokratik, qofshin pozitë apo (pseudo)opozitë] është pikërisht një prej pikave të këtij plani që nëpërmjet leshkove të dobishëm si Boeri është maskuar dhe përfshirë brenda një gjoja "masterplani urbanistik".

Shqiptarët e ndërgjegjshëm, të vetëdijshëm dhe me botëkuptim të shëndetshëm e kuptojnë se multikulturalizmi dhe diversiteti për të cilët flitet në këtë "masterplan" nuk janë gjë tjetër veçse emra të turbullt për shkombëtarizimin, çshqiptarizimin, kolonizimin, pushtimin, gjenocidin që globlasitët duan të kryejnë ndaj nesh.
Gjithashtu, "tolerancë fetare" (porsi edhe "mirëpritja për "refugjatët"") është veçse tolerancë ndaj çshqiptarizimit e gjenocidit dhe mirëpritje për kolonizatorët. (Ky është skaji më i përshtatshëm për ta sepse, sado 'fatkeqë', 'të vuajtur' apo 'të pandërgjegjshëm' për faktin që po përdoren nga globalistët qofshin, ata janë dhe mbeten vegël dhe armë e këtyre kundra Shqiptarisë dhe Evropës. Dhe ndihma për zbatimin e planit kundrashqiptar globalist për t'i pranuar këta kolonizatorë dhe pajisur me nënshtetësi, nuk është kurrsesi bamirësi, por syleshësi e skajshme vetëvrasëse.)

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vrojtim: Procesi i /globalizimit të shqiptarëve; rasti 'Homo Majtistus Puftalecius'

#43

Post by rrëqebull » Thu Mar 24, 2016 10:48 pm

NGA HERKULI, BATOJA, PIRROJA, GJERGJI E ÇERÇIZI… TEK PUFTET?!

Nuk kam folur për "protestat" "qytetare" për parandalimin e shpemëzimit dhe betonizimit shkatërrimtar të Parkut të vetëm të Tiranës për mos të dëmtuar një çështje që parimisht ka qenë e drejtë mirëpo, tashmë që këto "protesta" kanë dështuar përfundimisht (sepse pemët janë prerë dhe betoni është hedhur), ka më shumë kuptim të kërkohen arsyet e këtij dështimi në shërbim të së ardhmes se sa të heshtet më tej duke mos e vënë theksin tek mangësitë e veprimtarisë "protestuese" "qytetare" për hir të faktit se ato po ndërmerreshin për një çështje të drejtë që tashmë i përket së kaluarës.

Isha para pak ditësh, në mbrëmje, tek Parku ku po zhvillohej "protesta" "qytetare" e radhës dhe në ato pak minuta që qëndrova atje, m'u bënë të qarta disa prej arsyeve se përse kjo veprimtari "në mbrojtje të parkut" ka dështuar. Njerëzit ishin të shpërndarë në dy grupe kryesore: policë që qëndronin në mbrojtje të zonës së Parkut të shkatërruar me shpemëzim dhe betonizim nga një anë, dhe "qytetarët" e gazetarët nga ana tjetër, aty pranë. Në të vërtetë ata që pritej të ishin "qytetarët" "e bashkuar" për një çështje të drejtë, qëndronin të ndarë grupe-grupe. Në një pjesë të hapësirës qëndronin dy-tre vetë që diskutonin se si grupi i andejshëm ishte «i PD-së», në pjesë të tjera kishte grupe prej katër-pesë apo tetë deri në dhjetë vetësh që flisnin për ça t'u tekej apo që qëndronin pas gazetarëve që po intervistonin ata "protestues" që kemi parë vazhdimisht nëpër ekrane këto javë. Për sa më përket, ajri 'kundërmonte' gjithandej erë mosbesimi dhe përçarjeje dhe pothuajse në çdo pjesë të hapësirës së zënë nga "protesta", gjendeshin ata që mund të quhen 'agjentë partiakë' dhe 'agjentë të Bashkisë' të cilët dukej se kishin funksionin që ta mbanin "protestën" brenda caqeve që u intereson rrogëdhënësve të tyre, ashtu siç kanë bërë që prej fillimit. Pra, e thënë shkurt, e gjithë atmosfera ishte pothuajse e padallueshme nga atmosferat që përjetoheshin në kohën e hoxhizmit kur strukturat e përgjimit dhe spiunimit ishin të shtrira deri në nivel lagjeje e hyrjeje pallati.

Dhe pikërisht kjo është arsyeja kryesore se përse "veprimtarí qytetare" të tilla janë të dështuara që në pikënisje: sepse kundërshtarët e interesit publik dhe kombëtar kanë ricikluar çdo lloj strukture kontrolli shoqëror të hoxhizmit dhe ia kanë përshtatur "demokracisë" për të parandaluar çdo lloj shoqatizmi dhe organizimi të mirëfilltë dhe të shëndetshëm qytetar.

Pra, shumë larg nga parafytyrimi që disa prej atyre pak pjesëmarrësve të çiltër mund të kenë për veprimtarinë e vet si diçka të zhvilluar me 'përfshirje horizontale', të gjitha "protestat" për Parkun kanë qenë në të vërtetë të strukturuara në formë piramidale, hoxhiste, me vertikalizëm bolshevik: pseudoprotestuesit, kriptomjaftistët dhe neomjaftistët e "OP"-së (pseudoopozitë e kontrolluar nga shaktërritmarët e Parkut) kanë qenë maja udhëheqëse e bazës së piramidës e cila përbëhet [siç ndodh rëndom me organizata (neo)bolshevike] nga leshko të dobishëm, puftalecë me mbulesa tavoline në qafë, adoleshentë me bluza të kriminelit bolshevik "Çe" Gevara dhe aktivistë OJQ-sh për të drejtat e pakicave, "refugjatëve" dhe LGBT-ve.

Krahas pseudoopozitarëve të "shoqërisë civile", në krye të pseudo-protestave kanë qenë gjithashtu agjentura të brendshme partiake të të gjitha krahëve të dalë nga PKSH-ja të cilët kanë punuar me efektshmëri për t'i dhënë shkatërrimtarëve të Parkut argumente demonizuese për "protestuesit" (si për shembull organizimi i përmbysjes dhe goditjes me shkopinj të makinave gërmuese) si dhe për të parandaluar çdo lloj ecurie të mirëfilltë në drejtimin e duhur të veprimtarisë qytetare (pra për të parandaluar përfshirjen masive të qytetarëve duke e privatizuar protestën, duke e mbajtur atë brenda caqeve të kontrollueshmërisë nga maja e piramidës dhe duke penguar që pjesëmarrja të shkojë përtej bazës së piramidës me ata 20-30 leshko të dobishëm e të manovrueshëm sepse me botëkuptim dhe vetëdije jo më të zhvilluar se sa duhet për të kënduar "Bela Çao" dhe për të fyer policët, të cilët, janë edhe ata vetë baza e piramidës që për majë ka urdhëruesit e tyre, shkatërrimtarët e Parkut. Dhe kjo në vetvete është taktikë e rëndomtë bolshevike: bërja në mënyrë që grindja të jetë midis bazave të piramidave majat e të cilave janë në bashkëpunim dhe marrëdhënie ndërvartësie me njëra tjetrën).

Nëse për të mbrojtur Parkun, Qytetin, Kryeqytetin apo Shqipninë dhe Kombin, kanë mbetur vetëm puftalecë majtistë të trushpëlarë [me mbulesa tavoline në qafë (si neo-shami'pionieri) që këndojnë "Bela Çao" si vajzushka kopshti dhe si kavie të dala nga eksperimentet dhe sistemet "arsimore" e "trajnimet" çmashkullizuese globaliste], të udhëhequr dhe kontrolluar 'matrioshkisht' pikërisht nga ata që po e dëmtojnë Parkun, Qytetin, Kryeqytetin, Shqipninë dhe Kombin, atëherë Shqipninë dhe Shqiptarinë i pret një fund si ai i pemëve të zonës së Parkut tashmë të mbuluar me beton.

…Dhe me këtë nuk po kërkohet të thuhet se duheshin protesta të dhunshme apo kushedi se çfarë protestash. Me këtë po kërkohet të thuhet se nëse Rinia Shqiptare është e gjitha si ajo e trushpëlarë, zvetënuar, keqpërdorur dhe kontrolluar nga agjenturat partiake e globaliste në këtë rast, atëherë ndryshime për mirë nuk ka për të pasur.

Se çfarë pasojash shaktërrimtare ka pasur dhe ka kundrakultura, kundraarsimi dhe kundrashqiptarësía me të cilën ky regjim po i helmon e infekton botëkuptimorisht Shqiptarët prej 70 e 25 vjetësh, duket qartas në këtë pamje të neveritshme mirëpo janë pikërisht pamje të tilla dhe dështimet dhe shëmtia që ato paraqesin që e bëjnë të domosdoshme të thuhet edhe më zëshëm se:

pa Rini Shqiptare Nacionaliste, të pakorruptueshme, të pa trushpëlashme, të pa zvetënueshme, të pa depërtueshme dhe të pa manovrueshme nga agjenturat dhe strukturat e regjimit kundrashqiptarokratik (bolsheviko-neobolsheviko-abrahamik e dordolecikano-globalist), Shqiptaria nuk ka të Ardhme.

Me puftalecë nuk ka të Ardhme.
Të Ardhme, Shqiptaria, ka vetëm me Bato, Pirro e Gjergjë.

Image
Duhet shtuar se ata të rinj që kemi parë këto ditë në këto "protesta" "për Parkun" ― të species Homo Majtistus Puftalecius që shohim të paraqitur në këtë pamje të krupshme ― nuk janë kurrsesi përfaqësues të Rinisë e posaçërisht Djemurisë Shqiptare.

Nga kjo pikëpamje, dobia e këtyre pseudoprotestave, ndryshe nga sa pjesëmarrësit e saj kanë dashur të na kumtojnë, nuk qëndron tek fakti që aty po na u dëshmuaka se "qytetaria" apo "shoqëria civile" na është "aktive", "e angazhuar" apo e mirëorganizuar, por përkundrazi, qëndron tek fakti që na u bë më së miri e dallueshme se cili është drejtimi dhe rrokullisja tatëpjetore në të cilën globalistët e neobolshevikët kanë punuar këto vite për t'i shtyrë Shqiptarët. Dobia e këtyre pseudoprotestave është se na dëshmuan se në çfarë gjendjeje globalistët po i katandisin të Rinjtë Shqiptarë me trushpëlarje të përorshme nëpër shkolla, OJQ, media. televizione, skena "koncertesh" e "talent/realiti shou"-sh.

Duke pasur parasysh të gjitha këto është e natyrshme që të kihet më shumë respekt për ata Djem Shqiptarë që kurrsesi nuk do të zvetënoheshin dhe përfshiheshin në vetëposhtërime të tilla dhe që më mirë e kalojnë kohën llotove dhe kafeneve duke folur për sport se sa duke i dhënë botës një pamje prej puftaleci që kurrsesi nuk ka të bëjë me gjendjen e natyrshme dhe të shëndetshme të Shqiptarit.

Që Djemtë Shqiptarë të rinë kafeneve dhe të nënshtrohen ndaj trushpëlarjeve dhe sëmundjeve kulturore e botëkuptimore të llojeve të tjera (si sëmundja e kazinove, eurollotove apo "night club"-eve) nuk është kurrsesi diçka e mirë, por në krahasim me sëmundjen e çshqiptarizimit majtist, puftalecizues e çmashkullizues, është diçka pallogaritshmërisht e shërueshme dhe përmirësueshme (pa harruar se, pa dyshim, mundësia për shërim nga puftalecizmi dhe çdo lloj zvetënimi dhe etnomazokizmi tjetër, është gjithmonë e hapur dhe vetëm çështje vullnetizími, vetëdijesími, dijenízimi dhe bashkërendími).


Këto pseudoprotesta na shërbyen jashtë mase sepse, porsi «mbetje të hedhura për të përqendruar mizat», tërhoqën ata 15-20 të puftalecizuar tek të cilët kanë pasur efekt strategjitë zvetënuese neobolshevike të ushtruarara nëpërmjet OJQ-ve dhe "programeve arsimore" të financuara prej tyre, duke na e treguar fotografikisht se çfarë modeli të "shqiptarit" kanë ndërmend që të përdorin globalistët, si gjedhe standardizuese për gjithë Shqiptarinë, për të arritur mandej pa asnjë pengesë qëllimet e veta (për kolonizimin e Shqipnisë me jo-shqiptarë të grimuar mediatikisht si "refugjatë" dhe për çshqiptarizimin deri në zhdukje racor-kulturore të Shqiptarisë në tërësi).

Se prej çfarë lloj organizatash tërhiqen natyrshëm Djemtë Shqiptarë e dëshmuan ato pak muaj kur ende vetëm një pakicë syshqiponjakësh e kishte kuptuar se çfarë gracke e fëlliqur kundrashqiptare dhe pseudonacionaliste (e madje kripotabrahamike e kriptoneoosmane) ishte "Aleanca Kuq e Zi".
Në ato pak muaj kur sapo u poll ky tjetër degëzim i PKSH-së ― [me synimin e qartë për të kontrolluar dhe shtypur Frymën për Bashkim që po flakëronte dhe vullnetizonte në ato kohë çdo Shqiptar me rastin e 100 vjetori të Pavarësisë, sepse regjimi kundrashqiptarokratik donte me çdo mjet që të parandalonte me çdo kusht realizimin e mundshëm të çfarëdolloj arritjeje politike që do t'i asgjësonte kufijtë shqiptaro-shqiptarë (paksëpaku ata midis Shqipërisë veriore dhe Asaj perëndimore)] ― pati një hedhje-në-veprim të paparë ndonjëherë më parë nga ana e Rinisë Shqiptare e cila pushtoi rrugët e çdo qyteti duke treguar se sa të rreme janë sharjet për "dembelizëm dhe parasitizëm" që pushtetarët nuk reshtin së i bëri Kombit për të fshehur përgjegjësitë e veta për shkatërrimin dhe mbylljen e çdo lloj hapësire veprimi për Shqiptarët që duan të punojnë për të Mirën e Kombit.

Pra, përderisa këto lloj gjoja veprimtarish gjoja "qytetare" (e gjoja "nacionaliste") do të jenë të organizuara dhe kontrolluara nga vet regjimi kundrashqiptarokratik e globalistokratik për të mashtruar dhe penguar të çiltrët e vullnetmirët dhe për të tërhequr puftalecët dhe kaviet e dala me sukses nga eksperimentet e tyre zvetënuese, s'do mend që pjesa dërrmuese e Rinisë Shqiptare (që pavarësisht çdo sulmi të pareshtur është ende e shëndetshme apo, së paku, plotësisht dhe menjëhershmërisht e shërueshme nga sëmundjet botëkuptimore), do të qëndrojë larg prej tyre për të ndenjur kafeneve, eurollotove dhe, keqësisht, autobuzeve e trageteve, në ikje nga Atdheu që regjimi 70 vjeçar po na shkatërron përditë e më shumë… sepse SHQIPTARINË MUND TA SHPËTOJË, MBROJË, FUQIZOJË [dhe FRYMËZOJË] VETËM SHQIPTARIA, kurrsesi puftalecët, kurrsesi dordolecët, kurrsesi joshqiptarët, kurrsesi kundrashqiptarët!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vrojtim: Procesi i /globalizimit të shqiptarëve. Agresioni globalist ndaj Policisë Sonë

#44

Post by rrëqebull » Thu Apr 21, 2016 7:11 pm

Nis trajnimi i Policisë për krimet e urrejtjes, Çako: Objektivi bazë është respektimi i të drejtave

05/04/2016 - 10:02
Efektivët e policisë kanë nisur një trajnim për krimet e urrejtjes. Në ceremoninë e organizuar me rastin e nisjes së këtij trajnimi, ku ishte i pranishëm edhe ambasadori i OSBE-së, Drejtori i Përgjithshëm i Policisë, Haki Çako theksoi se respektimi i të drejtave është objektiv bazë i Policisë së Shtetit. Zoti Çako e cilësoi këtë trajnim, si një ndër më të veçantët për policinë. […]/Agjensia e Lajmeve Sot News

AGRESIONI GLOBALIST NDAJ FORCAVE TONA TË RENDIT NË BASHKËRENDIM ME AGRESIONIN GLOBALIST NDAJ FËMIJËVE, FAMILJES DHE GJITHË KOMBIT!


Globalistët që po financojnë kolonizimin e Evropës dhe zëvendësimin e evropianëve me joevropianë po financojnë gjithashtu edhe "trajnime" trushpëlarëse për çdo hallkë të shoqërisë vendase për ta bërë të pamundur mbrojtjen e autoktonëve dhe kundërshtimin ndaj pushtimit të atdheut dhe ndaj zhdukjes së kombit të vet!


Ferrin neobolshevik multikulturalist që globalistët kanë krijuar në Evropën perëndimore përgjatë shtatë dekadave të fundit tani po fillojnë që ta mbartin edhe në Shqipni! Kolonizimin e rrethinave të kryeqytetit tonë me mijëra muxhahedinë dhe përgatitjen për kolonizimin e gjithë Shqipnisë me dhjetëra/qindra mijëra kolonizatorë pseudorefugjatë afrikano-aziatikë globalistët po i kombinojnë me "trajnime" neobolshevike mendjehelmuese për Policinë Tonë!


Mos u gënjeni nga fjalët e tymta që përdorin për t'i përshkruar këto "trajnime": ato janë veçse gjilpërim helmesh botëkuptimore në mendjen e Rend'mbrojtësve Tanë për t'u "mësuar" se si t'i shpërfillin krimet e të huajve afrikano-aziatikë me të cilët globalistët po duan që ta përmbytin Shqipninë dhe të përqendrohen veçmas tek "krimet e urrejtjes" [ky është fjalor oruellian] të "racistëve" vendas që vetëm sepse nuk duan që ta shohin Atdheun të kolonizuar e të shkatërruar nga hordhimigrantët, kriminalizohen në tekstet neobolshevike si "urrejtës" e "ksenofobë" (dhe kini parasysh që këto “sharje” u drejtohen vetëm evropianëve atdhetarë dhe nuk përdoren për atdhetarët afrikanë apo aziatikë që me të drejtë kundërshtojnë kolonizimin e vendeve të tyre nga jovendasit).

Në këto "trajnime" botëkuptimi i Policisë Sonë do të infektohet dhe ndotet me dogma ideologjike bolshevike neomarksiste, trockiste e markuzianiste dhe efektivët do të “stërviten” (kurdisen) që të përqendrohen dhe të përndjekin veçmas "racistët", "nazistët" e "fashistët" shqiptarë që e duan Kombin dhe që mos të merren me kolonizatorët afrikano-aziatikë që do të jenë duke kryer krime në rrugët e qyteteve tona sepse përndryshe do të jenë vet Policët Tanë ata që do të akuzohen si “racistë” dhe do të rrezikojnë vendin e punës duke u përfshirë në “raportimet” e avokatit të kolonizatorëve që do të përpilohen enkas për t’i kërcënuar ata me shpunësim!


Me këto "trajnime" globalistët duan që ta zvetënojnë dhe kalbin Policinë Tonë ashtu siç kanë arritur të bëjnë me policinë gjermane [për të cilën është shkruar para dy vjetësh për të ndërgjegjësuar Shqiptarët, sepse që atëherë ishte më se e qartë se i njëjti sulm neobolshevik ishte në përgatitje edhe kundra Kombit Tonë:


❝Policia gjermane është prej kohësh në një ngërç të madh, pasi ultra-liberal-majtizmi neo-bolshevik ka krijuar një klimë të tillë censure dhe diktature kulturore sa që, rend·mbajtësit, jo vetëm që janë bërë shënjestër sulmesh e sharjesh nga më të ulëtat dhe të padrejtat [nga ana e kolonistëve të ardhur dhe etnomazokistëve liberaleshko vendas], por sidomos akuzohen menjëherë si 'racistë, nazistë e fashistë' nëse kërkojnë që të arrestojnë apo parandalojnë kriminelët e huaj jogjermanë dhe joevropianë.❞ [Botimin i plotë dhe videon i gjeni këtu]


Në këto “trajnime”, vetëdija e Policëve Tanë do të shtrembërohet dhe shpërfytyrohet në mënyrë të tillë që ata «mos t’u bëjnë jehonë» krimeve të ardhacakëve afrikano-aziatikë, mos t'i raportojnë ato dhe t'i mbajnë të fshehta. Nëse kjo gjë ju duket e pabesueshme do të thotë se ende nuk keni kuptuar se në çfarë shkalle arrin autoktonofobia dhe evropianofobia e globalistëve që po financojnë zhdukjen dhe zëvendësimin e evropianëve dhe se ende nuk jeni njohur me atë që po ndodh në vende të tjera evropiane ku autoktonët janë prej vitesh në një regjim totalitar neobolshevik kundrakombëtarokratik. Kryeshembull i kësaj është Suedia, ku autoritetet vendore të rendit kanë një kod sekret ("Kodi 291") për t'ua mbajtur të fshehtë svedëve krimet që të ashtupropaganduarit "refugjatë" po kryejnë atje!!! Ky kod tashmë i është bërë i njohur mediave dhe llogaritet të jetë përdorur për të fshehur deri më tani rreth paksëpaku 5 000 krime të kryera nga "refugjatët" në Suedi, si për shembull vrasja e një vajzeje svede 22 vjeçare nga ana e një "azilkërkuesi" në një qendër refugjatësh ku ajo po tregonte “hapje dhe mirëpritje” (lexo: po vepronte sipas kurdisjes botëkuptimkalbëse etnomazokiste kundrakombëtare që gjithë brezit të saj dhe jo vetëm i ka bërë pseudoarsimi i regjimit kundraevropianokratik).


❝Në shtetet e lira nuk veprohet kështu. Kështu veprohet në shtetet totalitare. Qeveritë evropiane po ia mbajnë qëllimisht të fshehta publikut krimet e islamikëve. Ato po fshehin sulme, po frikësojnë dëshmitarët e madje po u shkojnë në shtëpi njerëzve [vendasve] që ankohen për këtë gjendje në internet.❞ [Artikulli i plotë në anglisht]


Nëse trushpëlarja që keni pësuar nga mediat dhe nga qendrat kundrarsimore në pronësi të globalistëve është aq e rënduar sa që nuk ju mjafton shembulli i Suedisë për të kuptuar se në çfarë makinerie kundrashqiptare në shërbim të regjimit totalitar-neobolshevik po duan që ta shndërrojnë Policinë Tonë me "trajnimet" për të cilat flitet në artikullin e sipërcituar të Agjencisë së Lajmeve "Sot News", atëherë njihuni edhe me rastin e Britanisë së Madhe ku autoritetet britanike të rendit «për frikë se mos do etiketoheshin si "racistë"» nuk kanë vepruar dhe kanë mbajtur sistematikisht të fshehtë përdhunimet, torturimet dhe trafikimet që pedofilët ardhacakë joevropianë islamikë kanë kryer për 16 vjet me radhë ndaj të paktën 1 400 vajzave të mitura britanike në qytetin e Rotherhamit!!! [Profesoresha Aleksis Xhei që ka udhëhequr hetimin e pavarur të kësaj çështjeje për rastet midis viteve 1997-2013 thotë se ky numër është bërë me llogaritje 'të matur' pasi viktimat mund të jenë shumë më tepër se aq (e madje shumë shumë më tepër nëse kihet parasysh se ngjarje të tilla kanë ndodhur në dhjetëra qytete e qyteza britanike shumë prej të cilave me gjasë ende nuk janë bërë të ditura.].


❝Profesoresha Aleksis Xhei, që ka hartuar raportimin, ka thënë se ajo është ndeshur me raste «fëmijësh që janë lagur me benzinë dhe janë kërcënuar se do t'iu vihej flaka, janë kanosur me armë dhe janë kërcënuar se do të ndodhte e njëjta gjë me ta nëse do t'i tregonin ndokujt për përdhunimet brutale që kryheshin në sy të tyre». […]

Raportimi thotë se dështimet e drejtuesve politikë dhe policorë të Këshillit të Rotherhamit kanë dalë «paturpësisht në pah» në 12 vitet e para, porse rëndesa e problemit është minimizuar nga autoritetet përgjegjëse dhe nuk është vlerësuar si përparësi nga policia e Jorkshajërit jugor.

Prof. Xhei ka thënë se policia «i ka parë me shpërfillje shumë prej fëmijëve viktimë».

Këto dështime kanë ndodhur pavarësisht tre kallëzimeve të bëra midis 2002-shit dhe 2006-s «të cilat nuk mund të kishin qenë më të qarta se aq në përshkrimin e gjendjes në Rotherham».

Ajo ka shtuar se i pari prej këtyre kallëzimeve është «'mbytur' shpejt-e-shpejt» […] ndërsa dy të tjerët janë shpërfillur.

Raportimi i hartuar nga gruppuna e drejtuar prej saj tregon se «shumica dërrmuese e krimkryerësve ishin përshkruar si 'aziatikë' [nga lindja e mesme] nga viktimat» mirëpo, ka vazhduar ajo, anëtarët e këshillit duket se e kanë cilësuar si një problem një-rastësh që ata shpresonin se nuk do të përsëritej më dhe «nëpunës të shumtë të bashkisë e kanë arsyetuar lëkundjen e tyre në lidhje me identifikimin e kombësisë së kriminelëve duke u shprehur të frikësuar se mos mendohej për ta se janë “racistë”».❞ [Artikulli i plotë në anglisht]


A e kuptoni, pra, se në çfarë pike stërkalbjeje e kanë prurë globalistët qytetërimin dhe gjendjen arsimore, kulturore, botëkuptimore, sigurore e politike të kombeve evropiane me gjithë helmet ideologjike kundrashkencore, pseudoshkencore, kundraarsyetimore, kundranatyrore e kundrakombëtare me të cilat e kanë sëmurur Perëndimin pa askurrfarë opoziteje përgjatë 70 viteve të fundit? Deri në atë pikë ia kanë arritur qëllimit të tyre për t’i sakatuar mendërisht evropianët nëpërmjet kundrakulturës dhe botëkuptimqelbjes kundranacionaliste sa që, edhe pasi kanë marrë dijeni të krimeve që ardhacakët joevropianë kanë kryer kundrejt fëmijëve vendas (pra, kemi të bëjmë me krime me prapavija të qarta racore autoktonofibike kundra evropianëve për dorë të joevropianëve!), autoritetet vendore britanike (në këtë rast, por gjendja është e njëjtë kudo në Perëndim), nuk kanë ndërmarrë masa për frikë se mos këta vet do të akuzoheshin si “racistë”[YHA!!]!

Ja, pikërisht me këtë lloj stërkalbjeje dhe botëkuptimqelbjeje globalistët po duan që të na e sëmurin dhe të na e vënë kundra Policinë Tonë!


Në fillim të këtij shkrimi u tha se nëpërmjet këtyre “trajnimeve” [si dhe “kurrikulave shkollore”] globalistët synojnë që të prishin trush çdo hallkë të shoqërive evropiane duke u nisur që nga fëmijët dhe të rinjtë [sikurse bëjnë abrahamikët me frankenshtajnizmat mendjehelmuese që globalistët kundraevropianë kanë sajuar dhe hedhur në qarkullim prej 2000 dhe 1400 vjetësh (sepse kristianizmi dhe muhametizmi janë proto-bolshevizma që kanë patur të njëjtin qëllim që ka bolshevizmi: janë armë kundraburimore kundraautoktone e globalistëve për të trushpëlarë, dobësuar, pushtuar, skllavëruar dhe zhdukur evropianët. Dogma abrahamike vetëvrasjenxitëse kristianiste që thotë «atij që të qëllon, ktheji edhe faqen tjetër» mund të rishkruhet sot kështu: «kolonizatorëve pushtues që të përdhunojnë gruan, jepu edhe vajzën» ose «pushtuesve që të kanë marrë Çamërinë, jepu edhe Himarën dhe Toskërinë» ose «pushtuesve që të kanë marrë Luginën, jepu edhe Mitrovicën» e kështu me radhë). Këtë funksion që ka pasur kristianizmi para 2000 vjetëve e ka sot 'neoabrahamizmi' bolshevik me ideologjinë e "mirëpritjes së [gjoja] refugjatëve" ]. Mirëpo, për të kryer trushpëlarjen e fëmijëve dhe të rinjve, u duhet njëkohësisht që të trushpëlajnë edhe të rriturit që punojnë në shërbimet shoqërore, kopshte, shkolla, unversitete, redaksi, televizione etj.. Një dëshmi të ‘arritjeve’ që globalistët kanë shënuar në sëmurjen mendimore të punonjësve shoqërorë evropianë na e jep rasti i një tjetër qytezeje britanike, Roçdejlit, e tronditur nga sulme të grymëta autoktonofobe të njëjta me ato të Rotherhamit:


❝Që prej fillimit punonjësit shoqërorë dështuan që t’i konsideronin si viktima vajzat e mitura që hidheshin e priteshin për seks nga bandat e aziatikëve. Kjo shpërfillje ka ndodhur pavarësisht më se 100 kallëzimeve përdhunimesh të bërë duke filluar që nga 2004-a prej viktimave, punonjësve shëndetësorë dhe të tjerëve në lidhje me rrjetin e këtyre përdhunuesve që punonin si taksistë dhe në fast food-e dhe që kanë kryer krim kundra të miturave duke filluar nga ato të moshës 10 vjeçe. Përkundrazi, vajzat janë trajtuar [nga këta punonjës shoqëror] ashtu siç agresorët e tyre i trajtonin ato: «si prostituta».

Viktimat, nga të cilat më të voglat kanë qenë 10 vjeçe, janë parë [nga mendjeshqyerit e shërbimveve shoqërore] sikur «e kishin bërë vet zgjedhjen e tyre» dhe sikur «kishin pranuar të përfshiheshin vullnetarisht në marrëdhëniet seksuale». […]

Si pasojë e kësaj shkeljeje detyre skandaloze, të dhënat nuk i janë kaluar sistematikisht policisë dhe viktimat e terrorizuara janë braktisur dhe lënë në mëshirë të bandës së përdhunuesve.❞ [Artikulli i plotë në anglisht]


Është me rëndësi që ta kemi parasysh edhe këtë që sapo u citua sepse na jep një tjetër fushë të kalbjes botëkuptimore dhe shqyerjes shoqërore që kanë pësuar evropianët me “trajnimet” dhe “arsimimet” e financuara nga globalistët: atë të dhunës dhe terrorizmit kulturor kundra fëmijëve dhe njëkohësisht prindërve dhe të rriturve evropiane, për t’i hapur rrugë përligjjes së pedofilisë, duke ndjekur të njëjtat hapa që janë ndjekur për të përligjur LGBT-izmin që, pas ‘përditësimeve’ më të fundit – që në të vërtetë janë përgatitur prej kohësh nga globalistët – është ‘pasuruar’ me dy sëmundje botëkuptimore të tjera (LGBTIQ) që do t’u propagandohen dhe gjilpërohen në tru të rinjve tanë për t’i larguar edhe më shumë nga Natyra, Arsyeja, Kombi dhe Familja dhe për ta sjellë kështu edhe më shpejtë zhdukjen tërësore të kombeve evropiane. Këto dy ‘risi’ nuk janë kurrsesi ‘siglat’ e fundit por pritet që kësaj ‘vemjeje siglore’ t’i shtohet si segment i mëtejshëm pikërisht edhe P-ja e pedofilisë (LGBTIQ...P), sepse prej kohësh globalistët kanë filluar që të përgatisin rrugën për ta shpallur edhe këtë si thjesht “një prirje seksuale si gjithë të tjerat” — {se, kiheni parasysh: sipas pseudoshkencave pseudoshoqërore të sajuara nga kundraarsimtarët evropianofobë neomarksistë, prirjet seksuale janë të shumta dhe ato duhen përkrahur, nxitur e reklamuar që të gjitha me përjashtim të prirjeve të vetme të shëndetshme dhe të natyrshme, ato që janë në themel të Familjes dhe Vazhdimësisë së Kombit, të cilat janë kriminalizuar prej tyre dhe ende sot, në vazhdën e këtij kriminalizimi të së natyrshmes, bëhen fushata të pareshtura aq sa të stisura dhe fryra artificialisht për të ngritur alarmin e “dhunës ndaj grave” dhe “dhunës në familje”, për t’i paraqitur burrat dhe etërit si "përbindësha" 「「se kështu u dashka bërë për të “mposhtur patriarkatin” [lexo: për t’i squllur dhe zhburrnar evropianët dhe për t’i përçarë nga Gjysma e vet jetike (gratë) që t’i hapet kështu përfundimisht rrugë përdhunimeve që joevropianët që globalistët po na sjellin për të na e bërë jetesën më “vibrante”*, do të (dhe po) kryejnë ndaj grave të pambrojtura për të ngjizur kështu me dhunë brezin e ri të Homo Globalusit mulat që do të sundohet nga Qeveria Globale. (*Fjalën “vibrant”, që në anglisht do të thotë `drithërues; plot energji dhe entuziazëm`, trillimtarët e regjimit (“spin doctors”) dhe liberaleshkot e përdorin si eufemizëm për pasigurinë, shkatërrimin e cilësisë së jetesës së vendasve evropianë dhe shpërthimin e krimit të kryer nga jovendasit dhe joevropianët në ferrin “kozmopolit” multietnikoracor në të cilin janë shndërruar tashmë vendet perëndimore)]. [Nëse ju duket “një fantazi e tepruar” fakti që globalistët janë pranë cakut të panikut (ngaqë po e shohin se dalja në shesh e krimeve dhe planeve të tyre kriminale dhe ndërgjegjësimi i evropianëve në lidhje me to po ndodhin dhe po shtohen me shpejtësi të madhe dhe të pandalshme), dhe për këtë arsye po kërkojnë që me çdo mjet t’i zhdukin sa më shpejtë evropianët edhe nëpërmjet strategjisë së mulatizimit të dhunshëm (duke nxitur dhe njëkohësisht pamundësuar parandalimin dhe dënimin e përdhunimeve të kryera ndaj evropianeve nga afrikano-aziatikët), atëherë nuk keni nxjerrë asnjë mësim qoftë nga historia në përgjithësi qoftë nga historia jonë e afërt në lidhje me krimet e kryera nga jugosllavët kundra Kombit Tonë. Përdhunimet pafalshmërisht të lëna në harresë dhe të padënuara (dhe kjo është një mënyrë për t’i mohuar!) nga dordolecikanët që globalistët na kanë caktuar në qeverisje, kanë qenë të organizuara nga abrahamizmi i sektës që përdor “kombin” artificial serb [për të zgjeruar pushtimet e veta dhe për të zhdukur shqiptarët paganë (fjala 'pagan' është përdorur nga kristianistët ashtu siç sot përdoret fjala 'nacionalist' nga neobolshevikët e liberaleshkot, pra për të kriminalizuar evropianët vendas me kulturë burimore)] me qëllimin për ta serbizuar Shqipërinë veriore duke e populluar me brezin “ortodoks” të dalë nga këto përdhunime [se, mos harroni: “serb” ashtu si edhe “grek” do të thotë veç ‘abrahamik ortodoks’ (që do të thotë më saktë: 'popullsi e sunduar nga kripto-perandoria e abrahamizuar bizantine', dhe nuk ka asnjë lloj kuptimi tjetër natyrorkombëtar) 」」. Por, pas gjithë këtyre kllapave, le të jemi të qartë: çdo rast i njëmendtë dhune në familje duhet dënuar me ashpërsinë më të madhe, por pa rënë në grackat neobolshevike të nxitjes me çdo kusht të përçarjes dhe sidomos pa përpëlitur si pula pa kokë duke u marrë veçmas me pasojat dhe jo me shkaqet (që qëndrojnë tek politikat çshqiptarizuese bolshevike e neobolshevike që prej 70 vjetësh po na i sëmurin Bashkëkombësit me lloj lloj (shoqo)patologjish duke i ‘vrarë’ ekonomikisht, mendërisht, shpirtërisht dhe jo vetëm). Është jetike që ne t’i përthajmë dhe shërojmë përçarjet (siç na frymëzon dhe vullnetizon Nacionalizmi Shqiptar dhe siç është në interes të Kombit Tonë) dhe jo t’i thellojmë, faktorizojmë apo fetishizojmë ato (siç “teorizon” e dogmatizon religjioni marksist, abrahamist e neobolshevist dhe siç është në interes të globalistëve)}. —


Për t’iu rikthyer çështjes LGBTIQ..P: të gjithë ata që sot me syleshësi përdorin “sharjen” «homofob» [“racist”, “ksenofob” etj.] kundrejt Bashkëkombësve të vet syshqiponjë që kanë për zemër të Mirën Kombëtare, do të jenë të parët që nesër do të “shahen” si «pedofilofobë» (nga liberaleshkot të cilëve do t’ua kenë fikur edhe më shumë trurin mediat, “trajnimet” dhe pseudoarsimimet globaliste) nëse do të zbërthejnë dhe kundërshtojnë (me vonesë, por më së fundmi) luftën kombvrasëse dhe familjevrasëse të evropianofobëve […siç është thënë edhe më parë]. E vërteta është se e gjithë urrejta dhe qëllimet kundraevropiane globaliste hetohen që prej zvetënimit dhe shoqërihelmimit që përfaqësojnë dy shkronjat e para të ‘vemjes siglore’ LGBTIQ.. dhe duhet të kihet një trushpëlarje e rënduar për të pritur që asaj t’i shtohet edhe P-ëja e pedofilisë për të rifituar kthjelltësi (që më saktë duhet quajtur 'pedoseksualizëm', pa eufemizma)… sidomos kur mbrapshtitë pas shkronjave të para kanë filluar të përdoren për t’u shkatërruar fëmijërinë dhe të ardhmen vogëlushëve evropianë!:
Nëse ende nuk keni bërë pushim nga shoubizgat në lidhje me shalët, dashnorët, përdaljet, ndarjet, silikonimet dhe pornografitë e “vip”-ave (që sajohen, fryhen e përpallen nga mediat e regjimit globalistokratik me porosi të posaçme me synim mendjempirjen, shthurjen dhe kalamendjen e publikut, që mos të merret me dëmet dhe krimet që po kryhen kundra tij), mund për një herë t’i hidhni një sy këtyre dy videove që dëshmojnë agresionin globalist ndaj fëmijëve evropianë:


Kjo është videoja e parë (në italisht).

Por bëni kujdes, siç kuptohet edhe nga përshkrimi i bërë poshtë videos, ky “dokumentar” është skenografuar hartuar neobolshevikisht për ta paraqitur ndyrësisht këtë krim ndaj fëmijëve si gjoja “respekt ndaj zgjedhjes së lirë të tyre”. (E madje mund edhe të jenë të gjithë aktorë sepse, mos harroni: një taktikë globaliste është edhe ajo e propagandimit të sëmundjeve botëkuptimore nëpërmjet pseudodokumentareve!]:


❝Në stacionin televiziv “Real Time” propaganda “xhender” (LGBT..) nuk ka kufij. 21 shkurtin e kaluar u tregua një kamp veror ku fëmijët (djem) 10 vjeç “shprehin vetveten” duke bërë makiazh dhe parada [të veshur si vajza] dhe prindërit e tyre që i bombardojnë me gjilpëra me hormone për t’u shkaktuar ndryshimin e gjinisë.❞


E shihni pra se si, justifikimi i punonjësve të shërbimeve shoqërore të Roçdejlit (të cilin ju kërkua pak më lartë që ta mbanit parasysh), se vajzat britanike 10 vjeçe të përdhunuara nga islamikët ishin «prostituta» që «kishin pranuar të përfshiheshin vullnetarisht në marrëdhëniet seksuale», nuk është aspak një çmenduri e ishulluar e ndonjë krimbi të ndonjë zyreje të një qytezeje të Britanisë por ka të bëjë me stërkalbjen e përgjithshme qytetërimore e botëkuptimore që kanë pësuar evropianët gjithnjë e më shumë përgjatë këtyre 71 vjetëve të sundimit të pakundërshtuar të regjimit kundraevropianokratik evrofobik globalist. Sa herë që dëgjoni dordolecët neobolshevikë majtistë e pseudodjathtistë që flasin për “progresizëm”, duhet të kuptoni se “progresi” bolshevist globalist është pikërisht përparim, thellim dhe mëtejësim i kalbjes që shpie në zhdukje; “progresi” bolshevist është ai që shohim tek rritja e vemjes siglore LGBTIQ..P [ku, me këtë hap, do të shtohet edhe Z-ëja e zooseksualizmit (tërheqja seksuale ndaj kafshëve) e ndoshta edhe V-ëja e vegjetaloseksualizmit (tërheqja seksuale ndaj bimëve), K-ëja e kërpudhoseksualizmit (tërheqja seksuale ndaj kërpudhave) dhe S-ëja e sendoseksualizmit (“tërheqja seksuale ndaj sendeve”). Le të falet kjo gjysëm-sarkazmë, sepse ajo shërben veçse për të nxjerrë në pah tërthor-ironikisht atë që është thënë edhe herë të tjera: meqenëse asnjëra prej marrëdhënieve të sëmura të sipërpërmendura nuk mund të sjellë jetë të reja dhe vazhdimësi, dogma dhe propaganda neobolshevike “xhender” LGBTIQ.. është veçse propagandim dhe nxitje e shterpësisë, pra nxitje dhe propagandim i zhdukjes së familjeve dhe kombeve evropiane].


Videoja e dytë që tregon agresionin globalist ndaj fëmijëve dhe rinisë evropianë është kjo.


Regjimi kundraevropianokratik ka 71 vjet që sundon pa asnjë opozitë në Evropë por helmet e derdhura në shoqëritë evropiane janë krijuar në laboratoret e kundraevropianëve edhe më herët se aq. Shpërfytyrimi i fëmijëve për t'i çfëmijuar, çnjerëzuar dhe shpërqenësuar duke i kthyer në sende seksuale (siç tregojnë skenat tronditëse të “baleteve” në video, të cilat duhet të na bëjnë që të kuptojmë se fjala "pedofili" është veçse një eufemizëm dhe një gjetje propagandistike për të zbutur në sytë e publikut sëmundjen dhe krimin e 'pedoseksualizmit') — çka është gjysmë thelbësore e planveprimit globalist për ta përligjur dhe futur në kushtetutat evropiane edhe pedofilinë — ka filluar që me evropianofobin Frojd. Është pikërisht me pseudoshkencën frojdiane që “teorizon” (lexo: trillon me qëllimfëlliqësí) se “fëmijët janë qenie seksuale” që fillon “progresioni” bolshevist për ta normalizuar pedofilinë (ashtu siç kanë bërë me homoseksualizmin dhe gjithë LGBTIQ..-izmat deri më tani). Dhe jo më kot, neobolshevizmi, markuzianizmi, është pikërisht shkrirje e marksizmit me frojdianizmin, shkrije e dy hallkave pseudoshkencore qëllimfëlliqta të evrofobisë moderne.


Nga të gjitha këto sa u thanë rrjedhon se mbështetja, përkrahja, mbrojtja, nxitja, përligjja dhe reklamimi i homoseksualizmit nuk dallon nga mbështetja, përkrahja, mbrojtja, nxitja, përligjja dhe reklamimi i pedoseksualizmit (pedofilisë)… i krimeve ndaj Familjes.

Dhe, gjithashtu: mbështetja, përkrahja, mbrojtja, nxitja, përligjja dhe reklamimi i “mirëpritjes ndaj refugjatëve” është veçse mbështetje, përkrahje, mbrojtje, nxitje, përligjje dhe reklamim i kolonizimit, pushtimit dhe genocidit… i krimeve ndaj Kombit.

OSE shthurje, shpërbërje e zhdukje,
OSE Besnikëri, Trashëgimi e Vazhdimësi!

OSE abarahamizëm, bolshevizëm e globalizëm,
OSE Shqiptarësi, Nacionalizëm, Shqiptarokraci!

User avatar
rrëqebull
Grand Star Member
Grand Star Member
Posts: 1158
Joined: Sat Oct 06, 2012 12:29 pm
Gender: Male

Re: Vrojtim: Procesi i helmímit abrahamizues/ arabizimit/ turqizimit të shqiptarëve

#45

Post by rrëqebull » Wed May 18, 2016 11:32 pm

GJENOCIDI 'I BUTË': SERBIA PO ARABIZON FEMIJËT SHQIPTARË NË PRESHEVË
(STRATEGJIA NDËRLUFTUESE ABRAHAMIKE E SPASTRIMIT TË VENDASVE I KRYER ME ARMË KULTUROR-BOTËKUPTIMORE/POLITIKE/FINANCIARE)


Ja se si fëmijëve të pafajshëm në Preshevë u imponohet një fe që ata nuk kanë idenë çfarë është. Qëllimi? Arabizimi i shqiptarëve në trojet e tyre të lashta. [Si parapërgatitje përligjëse e regjimit pushtues për përndjekjen, zhvendosjen dhe zhdukjen e shqiptarëve]. Nuk është e mundur që një fëmijë i moshës 7 vjeçare ta njeh konceptin "Zot" dhe "Fe". Presheva është nën pushtimin serb, dhe regjimi pushtues gjithmonë ka luajtur me kartën e fesë duke tentu për t'i çkombëtarizu shqiptarët në një identitet artificial "mysliman". Pse serbia nuk e i lejon librat Shqip, por lejon Fëmijë Shqiptarë të behën arab dhe turq? Pse serbia nuk lejon Flamurin Shqiptar? Pse Serbia nuk lejon përmendorët e deshmorëve të UÇPMB-së, por lejon ndërtimin e xhamiave?!
Shikoni në foto vajzat 7 vjeçare të mbuluara me shamia arabe, ku është elementi shqiptar këtu?

Të "lumtë" ne për këtë mjerim,
dreqi i zi na bani tim,
e kem marrë fikjen përqafe,
po e pijm me hurrpamë kafje,
mbetë pa komb e pa atdhe,
njëqind herë më keq se dje,
pjekë e djegë n´prralla arabe,
rrnojmë n´mjerim tuj kujtu qabe,
kurr armikut ma t´madh argat
s´i kem ba si sot o truthatë,
po çka din f´miu çka asht feja
hë n´pikë vere ju vraftë reja,
e helmuat rininë shqiptare,
hë dreqi vetë ju ju huptë fare!

M.TH

[burimi]
Image

Post Reply

Return to “Problematika shqiptare në media/shtyp”